Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kusa pre zaciatocnika
#81
Ahoj, vybírám svojí první kuši. Původně jsem chtěl reflexní, ale postupně jsem se přiklonil ke kladkové. Bojím se teda trochu toho systému a případné výmeny tětivy. I přesto že jsem si přečetl kde co, tak je mi jasné, že se s tím budu nakonec muset nějak poprat sám. Co se týče značky tak jasno nemám ale mířím do segmentu lacinějších značek z východu. Vím, že tu s tím některé členy moc nepotěším, ale prosím o pochopení. Nevím jak moc mne to chytn, nehodlám tedy a ani nemohu utratit moc. Zaujala mne značka Center Point a jejich kuše Dagger 390, u nás se prodává nevím proč jako výrobek Crosman. Má někdo s touto kuší nějakou zkušenost? Nebo se značkou jako takovou? Udávané parametry jsou pro mne dostačující a i výbava je zajímavá. Případně mi prosím doporučte něco co je dle vás výhodnější. Děkuji
Odpovědět
#82
To Smartys
Ahoj, CenterPoint je značkou koncernu Crossman vyrábějící kuše.
Díly jsou vyráběny v Číně, finální sestavení pak v USA.
Typ Dagger opět staví na původním šasi, které v roce 2014 představil Killer Instict jako model KI350. Tento koncept dnes zahrnuje desítky typů kuší, pod mnoha značkami.
Mnoho z nich již dosahují rychlosti přes 400 fps, velmi slušnou přesnost, s velmi dobrým vybavením a za zlomek ceny zavedených značek. Killer Instinct je mezi těmito výrobci asi nejdál. Ale i CenterPoint nabízí slušné vybavení. CNC obráběný duralový rail, CNC obráběné duralové kladky, (pokud by byla duralová i hlava, tak by to nemělo chybu), systém ADF, systém tlumení tětivy a ramen, záruku 5 let,...

https://www.centerpointarchery.com/cross...technology

Když se podíváš na Amazon, kuše má velice dobré recenze, stejně tak u jiných prodejců. Celkově jsem nezaznamenal žádný zásadní problém s tímto typem. 

https://www.amazon.com/CenterPoint-Dagge...B07R5W3MB8

Pokud časem pořídíš custom těžší šípy, další tlumící prvky, lepší optiku,... dostaneš velice výkonnou a přesnou kuši za málo peněz (v USA pod 300$). Životnost bude otázkou, kterou si budeš muset zodpovědět užíváním. Případný servis bych Ti byl schopen zajistit.
Odpovědět
#83
Děkuji za odpověď DaneM, značku Crossman znám, byl jsem majitelem velice povedené vzduchové poistole. Proto mne to zarazilo, spojitost jsem nikde nenašel a bál jsem se jen, že si chce někdo na známem jménu přihřát polívčičku. Tohle je dobrá zpráva.
Prošel jsem si nějaká videa i recenze opravdu to docela chválí. O problémech a životnosti jsem se nic nedozvěděl, ale věřím, že pokud nebude vyloženě nějaká výrobní vada tak se slušným zacházením by moje začátečnické období přežít mohla. Jak jsem přiznal, jsem úplný laik, takže v terminologii i popisech jednotlivých části kuše a všeho okolo plavu. Jsem sice docela manuálně zručnej, takže se toho nebojím a určitě tomu porozumím až to bude přede mnou na stole. Ale život mne naučil, že se nemám s...t do věcí kterým nerozumím. Takže bych v případě potřeby tvou nabídku rád využil.
Co se týče doplňků, tak časem asi jo. Pokud tomu propadnu tak spíš určitě. Každopádně do začátku si určitě nevystačím s těmi 3 šípy v základu. Ty budu muset zakoupit hned. Otázka je pro mne jaké. Stačí na to naučení duralové a až se začnu trefovat a přestanu ztrácet tak pořídil pořádné? Nebo rovnou koupit pořádné, s tím, že ty se tak neničí a neztrácejí. Peníze jsou až na prvním místě, ale nechci zase kupovat něco jen proto že je to laciné.
Kuši jsem našel v tomto eshopu , https://www.pazba.cz/Kladkova-kuse-Crosman-Dagger-390 za skoro 9000 czk, shop neznám a netuším jak jsou na tom se servisem a zárukou. Pravděpodobně jen překupuje z německa , ale zahraniční obchody neznám už vůbec tak se poohlížím jen tady.
Odpovědět
#84
To Smartys
Určitě půjde o prodejce, který nebude dělat servis. Ten provádějí většinou velcí prodejci, závodní střelci kladkových luků a nadšenci.

Šípy prozatím kupovat nemusíš. S kuší by měly být v balení 3 ks karbonových šípů 20" 400 gr. Ty by Ti mohly pro začátek stačit.
Později určitě preferuj karbon, při běžném zacházení vydrží mnohem více. Až bys řešil konkrétní věc, projdi si dané vlákno s tímto tématem a napiš klidně sz. Už Tě někam nasměřuji.
Odpovědět
#85
Ahoj,
Něco už jsi ode mne dostal ve zkratce v SZ, ale ještě doplním to podstatné sem i pro další případné zájemce. U těch čínských kuší je to takové ošemetné. Natrefíš na kousek, který ti bude sloužit řadu let bez údržby, z toho ale natrefíš na kus, který se ti bude neustále kazit. (to je ale samozřejmě možnost i u Amerických značek, ale tam jsi kryt kvalitním servisem). Dříve jsem doporučoval z asijských prodejců model Stealth od výrobce Horizone, ale po poslední zkušenosti už bych jej asi nedoporučil. Možná to bylo tak, jak jsem psal (jeden kus OK, druhý ne) nebo to bude ten samý případ jako Jandao se svým reflexem ChaceStar 225, který měl v pozdějších letech od uvedení na trh značné problémy s rameny. Takže pokud Čínu, tak jen s možností kvalitního zákaznického servisu.
 
S kladkou je pravda trochu více starostí, ale na oplátku ti nabídne vyšší výkon při menším úsilí, kompaktnější tvar a povětšinou i lepší průběh výstřelu. Životnost celého systému a především tětivy a lanoví je otázkou typu kuše, kladek, úrovně zpracování mechanických dílů, systému křížení lanoví atd. Po osazení custom setu (zde počítej velkou investici v hodnotě 2000+ Kč) ale nemusíš už řešit tuning. Kuši stačí jednou nastavit a její parametry se ti až do další výměny nezmění. Ve finále ti tedy stačí navštívit servis jednou při výměně tětivy a lanoví a omotávku si už pak budeš dělat doma sám.
 
Kuše Centerpoint, zejména model Sniper, se těší v USA velké oblibě. Za málo peněz, hodně muziky a plný mrazák masa. Zpracování je podle recenzí na dobré úrovni. V základu potěší i stavitelné pažby. Jediná věc, na kterou hodně lidí nadává, je spoušťový mechanizmus, který je tuhý a má velký creep. Na internetech je ale spousta návodů, jak tento neduh opravit. Jako s kuší se dá střílet i tak, ale když pak míříš a mačkáš spoušť, tak si v hlavě neustále říkáš: "ještě kousek, teď by to mělo vystřelit, až tady po tom zádrhelu, ještě malej kousíček, jakto že to nevystřelilo, ještě zkusím tro…bum." Takže si představ, jak ti cestuje záměrná po terči. To pak začne člověka trochu štvát.
 
Takže doporučení za mě? Než kladku do 10 000, volil bych cestu přes staré bazarové Excalibury (Exomax, Exocet, Vixen, Phoenix atd) + z nové řady (Matrix 310 + 330) a možné nějaké slabší bulldogy, ale ty se tak neobjevují na inzercích. Osahal si kuši, naučil se základy, zjistil, jestli tě to baví a případně ji prodáš s minimální ztrátou.
Odpovědět
#86
Ahoj všem. Pánové poradil by mi prosim nekdo jakou vybrat kuši pro začátečníka. Na začátek bych nechtěl utratit nejak extra moc peněz, to třeba az časem, takže bych si predtavoval cenu, ja nevim, cca 7K.
Je možné za tuhle cenu koupit nějakou slušnou kuši? Dekuji
Co říkáte třeba na tuhle?
https://www.balistas.cz/kuse-mankung-her...5lb-cerna/
Odpovědět
#87
Zdravim panove potreboval bych pomoct s vyberem kuse prvne jsem touzil po excalibru micro 315 jenze jsem se docetl ze praskaji ramena, dalsi kousek co se mi libil wicked ridge warrior ultralite na supre vyprodano arrowinapple taky tak nehlede na to ze ani vyrobce ji uz nema v nabídce ale zaujala me rampage 360 jenze v evrope jsem ji na prodej nenasel a z usa by se mi to prodrazilo clo doprava atd.. Navíc vsude na webech pisou na zbran do 16000 na kc ze maj vyprodano jestli coronavir dela takovou neplechu?  Ze supry mi odpovedel ze i ta “cina” uz se polepsila tak premyslim na mankung xb56 .
Jde mi o zbran na obcasnou zabavu zadne profi zavody atd ale chci aby se mi nerozpadla po stém vystrelu ideal je mezi 175-250lbs asi radsi kladkova ikdyz je slozitejsi servis a 330-360fps si myslim staci az az. Abych pravdu rekl uz z toho procitani vsech moznejch recenzi webu informaci atd mam hlavu jak horkovzdusnej balon navic jsem z Prostejova takze do Prahy hoooodne z ruky abych se mohl podivat osobne na toho mankunga tak Vas tady prosim o radu/pomoc s vyberem. Predem dekuji za vsechny rady a pripominky ps pisu z mobilu hacky carky atd prosim omluvte
Odpovědět
#88
To JiříB
ahoj, prosím nevěř prodejci co ti říká, že se nějaký čínský výrobek polepšil apod. Číňan stále jen kopíruje, ten nic nevylepšuje. Supře se divím, že něco takového pustí z huby. Je jasný, že každý řeší na prvním místě cenovku, ale když tady pročteš např. Danovi příspěvky, tak narazíš na docela hustý kuše za poměrně slušný peníze, s obrovskou dávkou výkonu. Teď je to kvůli kovidu malinko vyprodaný, váznou dodávky snad všude. Ale to se jistě časem vylepší, tak raději počkej, ať nejsi z první kuše zklamaný.
Jinak za mě s Excalibrem neuděláš chybu, tak jak jsi psal výkonově bych se držel kolem 330 fps a neměl by být větší problém. Sám mám Matrix 330 a na nic špatného jsem nenarazil, pak mám Micro 335 a taky v pohodě, ale to jsem zatím tak moc netrápil, tak čas ukáže. Snad jen cenovka by mohla být malinko nižší. Taky jsem trochu ulítnul, tak tunim a to už taky něco stálo. Možná, že u jiné značky bych nemusel a cenově bych byl na tom lépe. Ale to je prostě koníček.
Odpovědět
#89
Cine neverim ani trochu proto me to taky udivilo... V podstte jsem na tom takto kdyz reflex tak matrix 310a casem tuning, kdyz kladku tak wicked rampage 360 pripadne warriora dle toho co kde pujde sehnat. Rampage se me libi jak barvou tvarem navic acudraw proste luxus za danou cenovku. ( nejradsi bych si to objednal rovnou z usa na nase 12000 otazkou zustava za kolik by zo doslo do Cr clo dph atd aby zo pak nebylo hrubo pres 16000. Za oceanem jsem jeste nenakupoval tak ani nevim jak na to... Jeste nevim na kterou stranu tabora se pridam. Excalibur je srdcovka ale mam fakt strach z tech ramen ale zas dle navodu si omotavky tetivu asd opravim doma sam. Jenze ten wicked warrior ma sympatickou cenovku 14500 rampage by se mohl do 16000 v eu taky dostat v UK maj skldem ale na nase 18500 do toho nejdu. Bohuzel tech 16000 je pro me strop za set kuše. Pocitam tak s dalsima cca 3 az 4tis za sipy hroty atd... z bazarovky mam strach nikdy clovek nevim jak se o to kdo staral vim ze tu doporucovali starsi excalibry jenze hold jsem magor u takovejch veci mam radsi novotu a zaruku...

Omlouvam se ze je tu to tolikrat odpovezeno blbne forum nevidim kdyz jsem prihlaseny ze se odpoved nahralamjw to videt jen jako host
Odpovědět
#90
To JiříB
Napřed si promysli, jestli kladku či reflex. Já šel obvyklou cestou od kladky k EX, kluci je tady dávno měli a v té době platil za špičku. Dneska je to malinko jinak, objevila se spousta nových značek  jsou na tom výkonově uplně někde jinde. Excalibur je dobře  zpracovaná kuše z dobrých materiálů a mě hned padla do ruky ať už tvarově, či váhově. Osobně bych raději koupil Matrix 330, pokud budeš chtít například dokupovat náklop,budeš výkonově na hranici aby to střílelo dál než optika. Myslím, že 310 by už neplnila ten efekt, pak bys musel laborovat s lehčími šípy  to už by nemuselo být dobré pro životnost ramen. Ale na druhou stranu je 310 lépe vybavena. Ta politika prodeje
je strašlivá, mate to případné zájemce, já také dlouho tápal. Micro je kapitola sama pro sebe, dočteš se to i ono, já vycházel z ujištění prodejce, že jsou jinak zpracovaná ramena a poruchy jsou s novými rameny téměř nulové.
Já mám Micro raději, mám pocit že střílím s výkonově silnější kuší, ale jak jsem psal-zatím jsem ho šetřil, mám
teprve několik stovek výstřelů. Jinak předem píši, že Micro 335 rukama natáhneš jen párkrát, Matrix 330 mnohokrát, ale stejně tě to přestane bavit a budeš používat šňůru.
Pokud se jednou zadaří tak se mi moc zamlouvá Stryker a to už bych malinko porušil tu politiku jednoduchosti a byl bych opět u kladky ale vzhledem excaliburu. 
Jestli se rozhodneš pro kladku, budeš mít větší výběr, Dan tady pravidelně vkládá novinky, tak to prohlídni, je
na co se dívat. Tam bych klidně šel do daleko výkonnější kuše a nebál bych se. Držím pěsti ať dobře vybereš.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 8 host(ů)