Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tětivy
#11
Ahoj Svikaj  Wink
Vím, že se říkalo, že tětivu u Excaliburů měnit z bezpečnostních důvodů po zhruba 1 000 ranách.
Ale je to zase příliš obecné. U starých Exocetů jako mám já, při nátazích 150 nebo 175 liber vydrží tětiva možná i přes 3 000 ran a to, aniž bych musel předělávat omotávku. Naopak u nových kuší s tětivami fast flight, téměř dvojnásobnými silami nátahů a mnohem vyšší rychlostí pohybující se tětivy, může být životnost takové tětivy 500 - 1 000 ran. Dobrá omotávka je základem. Pokud odejde omotávka, má to vliv i na vlákna tětivy pod ní. Teď jsem na jedné tětivě na starém Commandu nastřílel 160 ran a omotávka K.O. (chycená byla i vlákna pod), ale stejně tak jsem na stejné kuši nastřílel 1 000 ran na custom tětivě,aniž by bylo vůbec poznat, že byla nějak střílená. KOŘEN nebo Spitamen Ti poradí, co by bylo pro Tvoje Micro nejlepší...
Odpovědět
#12
Tak ono to všeobecne nejde nejak presne povedať, na Matrixe som mal aj tetivu ktorá mala 2300 výstrelov a bola v cajku za tú dobu som tam mal tuším tri omotávky niektorá vydžala dlhšie niektorá kratšie,najmenej tuším kolo 600 výstrelov, ono záleží dosť aj na materiáli aj na kvalite prevedenia, myslím,že pokiaľ nie sú poškodené vlákna a nie je potrebné ju nejak extrémne namotávať preto, že je vyťahaná, tak nieje dôvod ju meniť.
Odpovědět
#13
Svikaj..dodal si prilis malo indicii aby sa dalo nieco ucelene dedukovat..
Teda skus najskor uviest o ake poskodenie ide..o predratie stredoveho vlakna,alebo jeho uvolnenie?kto tu stredovku navijal?je este zo shopu,teda original,alebo si ju uz sam previjal?o aky typ tetivy ife?omotavkova,ci vlamska?
Odpovědět
#14
Poprvé jsem měnil omotávku na tětivě a cca po 100 výstřelech se mi na místě záchytu tětivy (jestli se tomu tak říká) rozjela omotávka, viz foto. Taky mě překvapilo že se to rozjelo asymetricky. Dělal jsem to podle návodu na youtube.

   

Jak se tomu dá účinně zabránit?
Odpovědět
#15
No povedal by som,že to bolo slabo utiahnuté, navyše tá omotávka vyzerá nevalnej kvality, keď je po 100-vke taká do....ná...
Odpovědět
#16
Ten strojek na omotávání tětivy jsem měl hodně utažený (resp. ten šroub na něm), tj. omotávka určitě pevně přilehla na tětivu. Spíš bych se chtěl zeptat, jestli ještě utahujete omotávku v podélném směru tětivy, tj. aby závity omotávky doléhaly co nejvíc na sebe. Používáte na to nějaký nástroj krom kombinaček?

Jak daleko od středu tětivy (railu) by měla končit a začínat omotávka?

Jaký typ omotávky doporučujete?

Je na tomto instruktážním videu něco špatně či tam něco chybí?
Odpovědět
#17
Neviem síce aky strojek máš, ale ja keď robím omotávku tahám to teda riadne na fest, iste treba ju riadno stiahnuť aj v pozdĺžnom smere, kombinačky stačia, to video je dobré, ja používam omotávku http://www.lukostrelba.sk/index.php/obch...usu/28-122.
Ono to chce trocha cviku, na prvý krát mi to tiež nešlo nejak super...
Odpovědět
#18
svikaj>> začínat/končit by měla dle uvážení. Čím víc jí tam bude, tím bude tětiva těžší a tím méně FPS z kuše dostaneš. Nečekej brutální propady FPS. Já osobně jsem chtěl vždy omotávku na reflexa takovou, aby přesahovala tlumiče tětivy. Pokud totiž naráží tětiva do tlumičů, tak pak chlupatí. Mám ale pocit, že pak více trpí tlumiče, když je omotávka delší. Každopádně u těch Excaliburáckých tlumičů je to šumák - ty odcházejí brzo. Minimální délka je taková, aby ti přesahovala alespoň 10 mm na strany od zaháknutého natahováku.

Na omotávku jsem si dělal přípravek, respektive na upnutí tětivy. Nedělám to na lučišti - není tam moc velký tah a tětiva se pak při omotávání zbytečně protáčí a prohýbá. Foto nemám momentálně v compu a nejsem doma, abych vyfotil, ale je to obyčejný napínák. Musím ale vyrobit háčky z nějaké hlazenky, protože ty kupované háčky z blátooceli jsem natáhl.
Odpovědět
#19
No tak som dosť sklamaný z omotávky na origo tetive na TenPoint Venom, po 383 výstreloch jej dochádza dych, možno ešte pár výstrelov dá, ale v dohľadnej dobe budem musieť urobiť novú.
Pri cene 1720 doláčov za kušu by som teda čakal , že vydrží podstatne viac, toto je veľká bieda...
Odpovědět
#20
To Tecumseh:
No ono téměř 400 ran při takových rychlostech a energiích je vlastně celkem dobré.
Zeptej se lidí  s novými a silnými reflexy od Excaliburu, kolik ran jim vydrží nová tětiva.
Myslím, že dokonce i méně.  Na Tvém místě bych tedy vyzkoušel custom tětivu, třeba zrovna tu od 60X Custom Strings, kterou zmiňoval Kořen a uvidíš, jak si povede.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)