Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luk pro leváky x pro praváky
#11
Radka.J - Samozřejmě jsem trochu žertoval, pro začátečníka je výhodnější nasadit šíp na tětivu,( při sklonění šíp nesmí sám vypadnout z tětivy), třemi prsty pod šípem,tak aby jsi se zespodu dotýkala končíku, napínáš  tětivu a vypouštíš. Je to jednoduší,soustředíš se jen na nátah a hladké vypuštění,  šípu si nevšímáš a navíc ho nemůžeš negativně ovlivnit svíráním mezi prsty.
Odpovědět
#12
Díky všem.
Alespoň už vím, co jsem dělala špatně.
Odpovědět
#13
(07-27-2017, 07:53 AM)Mýša Napsal(a): to je taky taková pověra.
Je to výhodnější mít dominantní oko na straně ruky napínající tětivu. O tom jestli jsi pravák nebo levák rozhoduje mozek a máš to na celý život.
O tom které oko je dominantní rozhoduje taky mozek, ale na základě kondice oka. Pokud vidíš bezvadně, bývá to zpravidla to teoreticky správné oko.
Pokud je nějaká porucha,(A není vrozená) dominantním se stane to, které lépe vidí. Jsem po úrazu pravého oka a dominance se mi mění i několikrát za den. Dokonce to mám změřené očařem.
Střílet z opačné strany než máš dominantní oko je méně výhodné, ale jde to

No a este je tu jeden aspekt. Ja som si kupil jazdecky luk a pri tom mi niekto (myslim, ze to bol Dusan z Trnavy) napisal, ze z takeho sa striela jedine palcom - co som skusil a ... uz neprestal, lebo ... sa mi tak striela lepsie.

No a kedze som pravak, a tetivu taham pravym palcom (az nikede k uchu, takze tym zvysim natah), tak aj sip mam z pravej strany luku. no a v podstate teraz nastala taka situacia, ze spicku sipu vobec nevidim, lebo z mojho pohladu je skryta za lukom. Takze vlastne strielam len tak nejak po pameti - alebo niektory tomu vravia instinktivne. To popisal pan Kejval v svojej knihe takym sposobom, ze kebyze sa spytate baskedbalistu, ako mieri na kos, tak tiez povie, ze od oka a predsa trafi kos. Takze ocami len sledujem ciel a je uplne jedno, ktore oko mam dominantne. A navyse ma takyto sposob strelby bavi najviac, takze nic neriesim, lebo mi to tak vyhovuje

THO
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)