Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novinky ze světa kuší, testy, srovnání
To bran

Tyto novinky od Barnettu sledujeme s KOŘEN a Svikaj již od konce výstavy ATA.
Zatím jsme nic nepsali, protože čekáme na bližší informace. Celkově je to trochu divné. Zatímco většina výrobců jela ve stylu sneak peek, kdy bylo možno na nové modely nahlédnout již před samotnou výstavou a rozvířit tak vody zájmu, Barnett představil až se začátkem ATA modely, které výše popisoval KOŘEN a to

[b]Hyper Ghost 405
:[/b]

https://www.barnettcrossbows.com/catalog...egory/439/
1099,99 USD


Hyper Ghost 425
:
https://www.barnettcrossbows.com/browse/...hosttm-425
1299,99 USD

Na videu uvedené typy HyperFlite 400 a HyperFlite 430, byly představeny až těsně před koncem výstavy.
Na videu jde víceméně o statickou ukázku kuše. Nenatahovala se, nestřílelo se z ní a na rozdíl od výše uvedených modelů nejsou uvedeny v nabídce Barnettu pro rok 2019. Tak si říkám, že v Barnettu nestihli deadline výstavy a nebo se pokusili na poslední chvíli představit produkt, který plánovali představit až déle, a který zatím není otestován, ozkoušen nebo ani homologován. Ať tak či tak, vidím to jako špatné PR Barnettu. Z takto zajímavého a inovativního produktu šlo vytáhnout více a udělat kolem toho pořádný rozruch a hype.

https://www.youtube.com/watch?v=Gf2GcoUiVgg

Systém je velice zajímavý. Tak trochu připomíná loňský CAMX A4 a systém RAVIN/Ten Point, ale celkově je naprosto odlišný.
Má kladky ukryté mezi rameny (A4), má dva lanovody nad sebou (Ravin/TP). Výhodou tohoto systému je úzká stavba, ochrana kladek při manipulaci s kuší. Kladky jsou však netradičně umístěné na rámu kuše, který se nehýbe, nehýbe s kladkami. Ramena tak nejsou zatížena kladkou, takže nebudou produkovat tolik vibrací a hluku, měla by být účinnější díky uspořené hmotnosti, s tím by měla být kuše i rychlejší. Pohyb ramen je pouze 2" od osy railu. To by mělo být dobré i pro snadnější stažení v lisu a následné měnění lanovodů a tětivy. Naprostou nevýhodu spatřuji v úhlu tětivy, který bude enormní. A nemožnost natáhnout rukama. Kuše je vybavena integrovaným nátahovým systémem s kličkou, který skrze taktéž integrované háčky v railu podává tětivu k záchytu. Tento systém slouží i k vybití natažené kuše. Spoušť je Trigerrtech, optika 1,5-6x36  s multiosnovou s rozsahem do 100 yardů, nastavitelné předpažbí a pažbu. Váha kuše je pak 8,5 lb. Na to mnoho lovců na fórech prská, ale je to něco za něco. S těmito řešeními a níže uvedenou cenou by mohlo jít o konkurenceschopný produkt TOP značkám. Otázkou bude životnost a kvalita zpracování, se kterou Barnett dlouhou dobu bojoval.


[b]Hyper Flite 400:[/b]
1599,99 USD


Hyper Flite 430
:
1799,99 USD

Kuše budou dodávány se šesti šípy HyperFlite, které mají, jak psal KOŘEN, v průměru pouze .204 palce.
Díky tomu by mělo být vyšší průřezové zatížení takového šípu na cíl a výrobce udává o 30% vyšší pronikací schopnost oproti standardním šípům. Ke zvýšení účinnosti systému prý přispějí nové svítící končíky s lepším a jistějším předáním energie tětivy na šíp. 
Na stránkách by se měly kuše objevit v brzké době. Budu tedy bedlivě sledovat a případné info doplním.
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Novinky ze světa kuší, testy, srovnání - od DanM - 01-16-2019, 12:29 PM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 4 host(ů)