Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
marigold Nováček
Registrace: 18.6. 2014 Příspěvky: 78
|
Zaslal: so březen 14, 2015 8:45 pm Předmět: Re: .... |
|
|
zeli napsal: | marigold napsal: | tak jsem zakoupil u pana Kývala smrkové tyčky 5/16"-11/32"-9/32" libráž 60-65# sada po dvanácti tyčkách nejvýš 40gr odchylka, při ceně 75,-/ks(s tím že to byl prý doprodej a nová cena je 85,- a je možný i cedr) takže bych si rád ujasnil pár věcí předtím než je začnu prznit.
|
Neříkals mi žes to koupil od Kýzla? |
ano od Kýzla.
Psal jsem příspěvek těsně před odchodem do pohostinství,... tak jsem byl asi trochu myšlenkama jinde už. Od Kývala jsem kupoval předtím jak víš, je to cena úplně jinde, ale výrobek tomu také odpovídá.
Mysa napsal: | Rád se nechám poučit, ale když koupíš tyčky spinované, tak jsou měřeny po letech. |
díky to je dobré vědět! _________________ perun do nich! |
|
Návrat nahoru |
|
|
zeli Grafoman
Registrace: 17.8. 2007 Příspěvky: 1047 Bydliště: Jindřichův Hradec
|
Zaslal: so březen 14, 2015 8:21 pm Předmět: Re: .... |
|
|
marigold napsal: | tak jsem zakoupil u pana Kývala smrkové tyčky 5/16"-11/32"-9/32" libráž 60-65# sada po dvanácti tyčkách nejvýš 40gr odchylka, při ceně 75,-/ks(s tím že to byl prý doprodej a nová cena je 85,- a je možný i cedr) takže bych si rád ujasnil pár věcí předtím než je začnu prznit.
|
Neříkals mi žes to koupil od Kýzla? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: so březen 14, 2015 6:04 pm Předmět: |
|
|
Rád se nechám poučit, ale když koupíš tyčky spinované, tak jsou měřeny po letech. Z jiného směru ti to dá jinou hodnotu. Když budeš jako Turci sušit dřevo 60 let, tak si je naměř a roztřiď klidně napříč letům.
Jenom je dobré si vybrat jenom z těchto dvou extrémů, abys pak nemusel dělat měření před každým olepením.
Výjimkou bude, když budeš dolaďovat spine pomocí otáčení šípem. To je jiný postup _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
marigold Nováček
|
Zaslal: so březen 14, 2015 2:31 pm Předmět: |
|
|
díky.. a co říkáš/říkátete na tu polohu insertu pro tětivu v končíku. Mám brát to mlčení jako- v sobotu nepřemýšlím, nebo jako- většina lukostřeleckýho světa to dělá napříč k letům dřeva tak myslim že neni co řešit. Mě to vrtá hlavou. _________________ perun do nich! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
|
Zaslal: pá březen 13, 2015 10:01 pm Předmět: |
|
|
mám o tom celý článek na Pražských Větvích.
http://www.prazskevetve.cz/?paged=4 _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
marigold Nováček
|
Zaslal: pá březen 13, 2015 9:35 pm Předmět: .... |
|
|
tak jsem zakoupil u pana Kývala smrkové tyčky 5/16"-11/32"-9/32" libráž 60-65# sada po dvanácti tyčkách nejvýš 40gr odchylka, při ceně 75,-/ks(s tím že to byl prý doprodej a nová cena je 85,- a je možný i cedr) takže bych si rád ujasnil pár věcí předtím než je začnu prznit.
a) Končík se umisťuje na tu stranu kde je těžiště šípu, to je asi jasné?
b) To jak psal Dusan ve vlákně o rohovinových končících, o tý drážce končíku- umístit jí kolmo k létům nebo souběžně? Má to smysl nebo to je takový ten rozdíl, jak říkají muzikanti- pozná to možná netopýr ale lidský ucho ne.
c) Myso nechceš prozradit čím děláš otvory do šípů když tam umisťuješ "východní" hroty? Nebozezem? _________________ perun do nich! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Radas Občasný přispivatel
Registrace: 24.2. 2010 Příspěvky: 252
|
Zaslal: po listopad 25, 2013 11:38 pm Předmět: |
|
|
Nazdar. Já je taky ze svídy dělal, ale přišlo mi že v místě součků sou hodně měkký a dost se v těch místech ohýbaly. Není nad klasický štípaný dřevo. |
|
Návrat nahoru |
|
|
furbyk1 Stálý přispivatel
Registrace: 26.2. 2013 Příspěvky: 323
|
Zaslal: po listopad 25, 2013 7:15 pm Předmět: |
|
|
Dusan napsal: | Preco by sa nemalo podarit?
Podstatna je vaha a spine, ak to mas, tak nevidim problem.....len asi s tym bude ovela viac roboty, ako s kupovanym cedrom, IMHO.... | no s vahou som rátal max 32 g hotový šíp, jednu tycku som urobil skusobne s rucnym hoblikom a šlo to pomerne rýchlo akurát že prut bol ešte cerstvy, myslím si že by mali byť trvanlivesie vzhľadom na húževnatosť a tvrdosť svibu, skúsim potom sfotim a postnem |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dusan Grafoman
Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: po listopad 25, 2013 6:43 pm Předmět: |
|
|
Preco by sa nemalo podarit?
Podstatna je vaha a spine, ak to mas, tak nevidim problem.....len asi s tym bude ovela viac roboty, ako s kupovanym cedrom, IMHO.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
furbyk1 Stálý přispivatel
Registrace: 26.2. 2013 Příspěvky: 323
|
Zaslal: po listopad 25, 2013 4:37 pm Předmět: |
|
|
Mám v pláne urobiť bikonaky zo svibovych prutov priemeru 0,9 mm. Oplatí sa to, skúšal to niekto z toho? Luk má 65 lb - dik za odpoved |
|
Návrat nahoru |
|
|
Hynek Stálý přispivatel
Registrace: 16.9. 2009 Příspěvky: 336 Bydliště: Praha - Libeň
|
Zaslal: st únor 02, 2011 1:30 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | Heki je jeden z nejběžnějších tvarů opeření tureckých šípů, ale funguje jenom když je měkčí. |
Nebyla by nějaká fotečka nebo odkaz? Taky by mne docela zajímalo jak vypadá. _________________ A ostatně soudím, že Kartágo... vlastně dálkové disciplíny do tradiční lukostřelby patří. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
|
Zaslal: út únor 01, 2011 5:42 pm Předmět: |
|
|
obráceně. Používá se analogie s lidskou postavou. TS se ptá na peří. Heki je jeden z nejběžnějších tvarů opeření tureckých šípů, ale funguje jenom když je měkčí. Z peří koupeného v krámu to udělat nejde _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ogen Grafoman
Registrace: 15.10. 2007 Příspěvky: 1155
|
Zaslal: út únor 01, 2011 5:05 pm Předmět: |
|
|
Ten šíp zozadu - dopredu má končík 4 - stred 9,13 - špička 7 mm a je to prehľadnejšie . |
|
Návrat nahoru |
|
|
TS Spelec Grafoman
Registrace: 5.12. 2009 Příspěvky: 524 Bydliště: Vyškovsko
|
Zaslal: út únor 01, 2011 9:58 am Předmět: |
|
|
Mýšo vysvětli pojem -HEKI. |
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
|
Zaslal: po leden 31, 2011 10:52 pm Předmět: |
|
|
tak to já jsem trochu napjatý vždycky. Zatím nejlepší letové vlastnosti měl šíp který měl v krčku 7mm, tělo 23/64 a v patě 4mm kombinace cedr- bangkirai. Nízké peří "heki" z křídla výra. Lítalo to neskutečně přesně na jakoukoliv vzdálenost, ale na 3D to bylo blbé protože to šlo moc do hloubky, šíp se špatně tahal ven a nakonec jsem ho přetrhnul _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
jchocz Stálý přispivatel
Registrace: 17.8. 2008 Příspěvky: 397 Bydliště: Třemošnice
|
Zaslal: po leden 31, 2011 10:39 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | ...Problém je spíš v tom, že se lidé šípu nesnaží porozumět...
Změny tvaru a zužování konců nesmírně zlepšují letové vlastnosti šípu. Stačí i zůžení v oblasti peří... Jenom ten zužovaný šíp jinak reaguje na střelecké chyby, takže vyžaduje jednak lepšího střelce a navíc trochu zkušeností při výrobě. |
Tak, tak. To je krásně řečeno a přesně. I když jsem nedorostl na úroveň šípů, které se snažím vyrobit, tak dělám další sadu bikonických šípů ze štípaného bambusu pro luky 55 až 60 lb. Strašně jsem zvědav, jaké budou. Např. ten štípaný bambus je celkem odolný i u špičky. Ano, nemá to obdobu u tureckých šípů, ale chci zkusit i tuto cestu z přírodního materiálu. Na menší průměr než 7mm u šípů pro silnější luky jsem se ale neodvažoval. _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.
mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
|
Zaslal: po leden 31, 2011 10:26 pm Předmět: |
|
|
šechno má nějaký smysl. Problém je spíš v tom, že se lidé šípu nesnaží porozumět. To je pak opravdu výhodnější těžká kláda.
Změny tvaru a zužování konců nesmírně zlepšují letové vlastnosti šípu. Stačí i zůžení v oblasti peří.
Jenom ten zužovaný šíp jinak reaguje na střelecké chyby, takže vyžaduje jednak lepšího střelce a navíc trochu zkušeností při výrobě.
Až na krátké období lenosti jsem nikdy ničím jiným nestřílel _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
TS Spelec Grafoman
Registrace: 5.12. 2009 Příspěvky: 524 Bydliště: Vyškovsko
|
Zaslal: po leden 31, 2011 10:03 pm Předmět: |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
|
Zaslal: po leden 31, 2011 8:47 pm Předmět: |
|
|
NO jo. Praská to jako divé a prd to vydrží
vcelku se s nimi i trefuji _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
Elév Grafoman
Registrace: 4.2. 2010 Příspěvky: 1107 Bydliště: Pacov
|
Zaslal: po leden 31, 2011 8:07 pm Předmět: |
|
|
Ja robím bikonické šípy, lebo neviem spraviť rovné...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
jchocz Stálý přispivatel
Registrace: 17.8. 2008 Příspěvky: 397 Bydliště: Třemošnice
|
Zaslal: po leden 31, 2011 7:57 pm Předmět: |
|
|
cornus napsal: | Bikónická tyčka je chúlostivejšia na zničenie. Okrem rýchlosti to inú výhodu nemá. Na terčovku skoro zbytočné. Na rekordy v dostrele dobré. |
Ta konstrukce (bokonická) se používá i u běžných tureckých šípů. Samozřejmě je tento tvar vhodný hlavně pro dálkovou střelbu. Myslím, že není pravdou zbytečnost pro terčové střílení. dnes i ty moderní karbonové šípy napodobují tuto konstrukci. Proč asi...
Spíše ještě tak neumíme dobře střílet, aby se toto u většiny ukázalo jako výhoda. Takový šíp je určitě méně odolný a možná násobně složitější na výrobu. Zde ale platí něco podobné jako u skalolezců - na mnohé skály se lze obyčejně dostat pohodlnou pěšinkou. Tak proč lézt složitě po stěně ? No protože tam je. _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.
mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
pallo007 Grafoman
Registrace: 17.9. 2007 Příspěvky: 1428 Bydliště: Senec
|
Zaslal: po leden 31, 2011 2:16 pm Předmět: |
|
|
cornus napsal: | Bikónická tyčka je veľká výhoda na flight. Je nejaký odkaz? |
neviem... ja som zuzoval nejake sipy na 5/16 poslednych cca 20-25 cm ale nemam ich hotove tak ani netusim ake budu vyhody:-) _________________ Ne hava ne keman, ve ne kemankeş, ancak erdiren menziline tiri nida-yı Ya Hak
(It's not the wind, the bow nor the archer, its only God who brings your arrow to its target) |
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
|
|
Návrat nahoru |
|
|
pallo007 Grafoman
Registrace: 17.9. 2007 Příspěvky: 1428 Bydliště: Senec
|
Zaslal: po leden 31, 2011 1:57 pm Předmět: Re: Bikonické šípy |
|
|
Soron napsal: | Tak jsem zase po delší době navštívil bratry Kýzlovy ... a musím podotknout, že nezahálejí . Zřejmě vyzbrojují německou armádu lukostřelců. Ale činí se i jinak. Postavili nový luk a hlavně jako jedni z mála (alespoň co já vím), začali vyrábět bikonické šípy. Několik jsem jich dostal od p. Kýzla na vyzkoušení. Jsou spinované a kvalitně zpracované. Tak jsem zvědav ... podělím se o zážitky |
nepodelil si sa:-))) _________________ Ne hava ne keman, ve ne kemankeş, ancak erdiren menziline tiri nida-yı Ya Hak
(It's not the wind, the bow nor the archer, its only God who brings your arrow to its target) |
|
Návrat nahoru |
|
|
atlatlista Nováček
Registrace: 22.2. 2009 Příspěvky: 77
|
Zaslal: so listopad 27, 2010 12:07 am Předmět: |
|
|
Byl sem dneska u Kýzlů a viděl ty bikonycký šípy a sou naprosto úžasný mají jich několik druhů od konickejch po bikonický ruzných průměrů a hmotností dokonce si dělají některé hroty sami mají atypické rozměry a váhu třeba 50 grainů (je to jediná váha kterou mi sdělili a já se moc neptal - nemužu mluvit) celý šíp pak má 22 g. a je na40-45 lbs. ikdyž nepochybuju že udělá na jakýkoli luk šípy. Myslím že to je odpověď pro všechny co si myslí že Kýzlové stagnují, jsou to fakt bouráci a mají můj veliký obdiv !!! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Elév Grafoman
Registrace: 4.2. 2010 Příspěvky: 1107 Bydliště: Pacov
|
Zaslal: pá srpen 20, 2010 12:22 am Předmět: |
|
|
Osaďte hrot, pichnite to do vrtačky, 60tka šmirgel, zo dvakrát prevážiť, skontrolovať ťažisko a za pol hodinu máte šíp... |
|
Návrat nahoru |
|
|
dav1dMldc Grafoman
Registrace: 16.1. 2010 Příspěvky: 580 Bydliště: ladce
|
Zaslal: čt srpen 19, 2010 9:16 pm Předmět: |
|
|
stačia 2-3. ja tiež nemám čas . |
|