Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Erkos Stálý přispivatel
Registrace: 6.6. 2012 Příspěvky: 335 Bydliště: Pod Poľanou
|
Zaslal: pá červen 03, 2016 2:08 pm Předmět: |
|
|
Neviem kde to dať, ale tak trošku to patrí sem
Pred časom miro6446 experimentoval s kušou a skúšal strielať pod vodou.
Výstrel bol veľmi slabý, nakoľko ramená boli brzdené odporom vody.
Tu je podobný experimentátor:
https://www.youtube.com/watch?v=K0xprof2Jzo&feature=youtu.be |
|
Návrat nahoru |
|
|
miro6446 Grafoman
Registrace: 23.5. 2012 Příspěvky: 1399 Bydliště: zvolen
|
Zaslal: po leden 19, 2015 10:03 am Předmět: |
|
|
na 70 m sústrel vo veľkosti pivneho tácku 3-4 šípy
streľba bola vedena z nastreľovacieho stojana hm.. _________________ pivo konzumujte správne chladené
excalibur exocet, twilight DLX |
|
Návrat nahoru |
|
|
Erkos Stálý přispivatel
Registrace: 6.6. 2012 Příspěvky: 335 Bydliště: Pod Poľanou
|
Zaslal: ne leden 18, 2015 9:14 pm Předmět: |
|
|
Skúšal ste niekto, aký sústrel dosahujete na vzdialenosti 60 až 100m ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
spitamen Grafoman
Registrace: 17.11. 2010 Příspěvky: 2064 Bydliště: Vranov nad Toplou
|
Zaslal: čt květen 23, 2013 3:16 pm Předmět: |
|
|
s mechanickymi urcite nie..ale ked chcem strielat kusou rychlopalbu,tak kozene rukavice na ruky a mech.mieridla.. _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
Najsilnejsou zbranou cloveka je jeho mysel...
Zlo bude porazene vtedy,ak si dobro zachova svoju tvar... |
|
Návrat nahoru |
|
|
miro6446 Grafoman
|
Zaslal: čt květen 23, 2013 12:14 pm Předmět: |
|
|
bez dobrej optiky ba SanDuro nerozstrieľal vrchnák od pet fľaše
ale jasne maš pravdu aj ty
mne však skôr ide o ten vrchnák ako o terč 1x1.5 metra _________________ pivo konzumujte správne chladené
|
Návrat nahoru |
|
|
spitamen Grafoman
|
Zaslal: čt květen 23, 2013 10:01 am Předmět: |
|
|
urcite ano,suhlasim..,no zober si olympijskych strelcov z olymp.lukov..trafia na 90m zlte stredy maju mieridla,ziadne sklo a ide to.. ale samozrejme my nemame moznost trenovat 8 hodin denne..my tolko hodin trenujeme inde..v praci.. ,si zober akcnost mech.mieridiel a predpoklad ze na 50,60m vies nimi trafit ciel o velkosti 1m na 1.5m..pokial ju vies este ponatahovat rukami,tak je to skvela vec aj na obranu v napr.nejakych extremnych casoch,pokial nieco najdes v optike,tak s panembohem..tym chcem povedat len to,ze mech.mieridla su podla mna akcnejsie,optika skôr pre pokojny lov,kde si v klude,ci uz z posedu,alebo niekde ukryty zamieris a palis.. _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
|
Návrat nahoru |
|
|
miro6446 Grafoman
|
Zaslal: čt květen 23, 2013 9:29 am Předmět: |
|
|
no ano ale optika bola vymyslená na zbrane nato aby si sa posunul na vyššiu úroveň väčšiu vzdialenosť a presnejší zásah _________________ pivo konzumujte správne chladené
|
Návrat nahoru |
|
|
spitamen Grafoman
|
Zaslal: st duben 24, 2013 1:46 pm Předmět: |
|
|
mechanicke mieridla na veky vekov.. _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
|
Návrat nahoru |
|
|
halooooo Občasný přispivatel
Registrace: 19.2. 2013 Příspěvky: 155 Bydliště: Veľký Krtíš, Slovakia
|
Zaslal: st duben 24, 2013 11:51 am Předmět: |
|
|
miro6446 napsal: | na mojej optike Twilight DLX mam napísané 1/2" one clik aj vertikal aj horizontal asi to bude to MOA
keď som otvoril tretiu krytku tak vypadla bateria aspoň viem prečo mi nejde podsvietenie heh.. |
Tak tak ja mam to iste _________________ excalibur equinox, lumizone 2-4 x 40 s podsvietením |
|
Návrat nahoru |
|
|
miro6446 Grafoman
|
Zaslal: st duben 24, 2013 11:07 am Předmět: |
|
|
ďakujem _________________ pivo konzumujte správne chladené
|
Návrat nahoru |
|
|
D0kt0r Nováček
Registrace: 12.9. 2012 Příspěvky: 146 Bydliště: Středočeský kraj
|
|
Návrat nahoru |
|
|
miro6446 Grafoman
|
Zaslal: st duben 24, 2013 10:23 am Předmět: |
|
|
na mojej optike Twilight DLX mam napísané 1/2" one clik aj vertikal aj horizontal asi to bude to MOA
keď som otvoril tretiu krytku tak vypadla bateria aspoň viem prečo mi nejde podsvietenie heh.. _________________ pivo konzumujte správne chladené
|
Návrat nahoru |
|
|
spitamen Grafoman
|
Zaslal: út duben 23, 2013 7:40 pm Předmět: |
|
|
D0kt0r napsal: | Njn optiku mi doporucil pan C. kdyz jsem vedel jen to, ze z kuse se strileji sipy na druhou stranu s ni jsem vcelku spokojenej
San lze, San nerika pravdu kdyz jsem prisel, mel soustrely na 50m takovy, ze by si nejeden z nas pripadal jako loser.
A tim, ze mu to neslo, mysli to, ze jsme se posunuli na 100m a optika nesla nastrelit... terc trefil ze 100m 20cm od stredu...
Btw.: to, ze ta optika strilela porad stejne i kdyz jsi ji prenastavoval...
nebylo to treba tou zmenou zoomu? ...optika pak mohla byt uz na konci mozneho rozsahu stelovani... |
Strielali ste(doktor,san),s oporou,z lavice,ci volne z ruky?skuste do stredu terca prilepit paskou jednorazovy plny zapalovac,nebudete potrebovat ani dalekohlad,hned po vystrele sa dozviete,ci ste trafili.. _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
|
Návrat nahoru |
|
|
D0kt0r Nováček
|
Zaslal: út duben 23, 2013 6:45 pm Předmět: |
|
|
A jinak dekuju za spoustu uzitecnych info, vysvetleni atd atd ...
Ale zpatky k tematu...
Ovlada nekdo vypocet vzdalenosti cile pomoci puskohledu i pri ruznem zoomu? Viz vzorce:
VZDÁLENOST CÍLE (m) = 10 * ROZMĚR CÍLE (cm) / POČET BODŮ
rozteč mezi body= 0,1 x vzdálenost v metrech x (zvětšení 1 Mil / zvětšení)
Nejak tapu v tom zvetseni 1 Mil (ranging power "R") Kusohled pochopitelne tohle zvetseni nema, kvuli rozmezi propadu sipu... ale jde nejak vypocitat prave R? Jde pouzit druhy vzorec a vypocitat R z nej? A rozteci mezi body se rozumi co? Pocet Mil jednoho dilku? _________________ Exomax |
|
Návrat nahoru |
|
|
D0kt0r Nováček
|
Zaslal: út duben 23, 2013 6:22 pm Předmět: |
|
|
Njn optiku mi doporucil pan C. kdyz jsem vedel jen to, ze z kuse se strileji sipy na druhou stranu s ni jsem vcelku spokojenej
San lze, San nerika pravdu kdyz jsem prisel, mel soustrely na 50m takovy, ze by si nejeden z nas pripadal jako loser.
A tim, ze mu to neslo, mysli to, ze jsme se posunuli na 100m a optika nesla nastrelit... terc trefil ze 100m 20cm od stredu...
Btw.: to, ze ta optika strilela porad stejne i kdyz jsi ji prenastavoval...
nebylo to treba tou zmenou zoomu? ...optika pak mohla byt uz na konci mozneho rozsahu stelovani... _________________ Exomax |
|
Návrat nahoru |
|
|
SanDuro Grafoman
Registrace: 22.7. 2007 Příspěvky: 1663 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út duben 23, 2013 4:58 pm Předmět: |
|
|
S Cinskou optikou, trafil v nedelu Doktor vajce na 50 metrov, Prvy sip bol momo lebo mal kusu zle nastrelenu. Druhy sip do stredu vajca.
Ci nestrkate tie kuse moc pod vodu.
Mne to v nedeleu tragicky neslo. Holt mas dobry den zly den
San |
|
Návrat nahoru |
|
|
miro6446 Grafoman
|
Zaslal: po duben 22, 2013 12:23 pm Předmět: |
|
|
to je určite mojou perfektnou angličtinou heh.. _________________ pivo konzumujte správne chladené
|
Návrat nahoru |
|
|
spitamen Grafoman
|
Zaslal: po duben 22, 2013 12:20 pm Předmět: |
|
|
miro6446 napsal: | ja keď dam do vyhľadavača mojej optiky MOA tak mi ukazuje podprsenky a posteľe |
Miro ta ti si co kupil?zaraza ma to ze ked sme boli spolu na zraze,tak sa mi ta tvoja optika nezdala zeby inklinovala k spodnemu pradlu..nepijem,nehulim,nie,nie,to bude urcite optika..ci..?.. _________________ excalibur exomax,truglo 4*32,maxima hunter,historicke kuse
|
Návrat nahoru |
|
|
miro6446 Grafoman
|
Zaslal: po duben 22, 2013 12:19 pm Předmět: |
|
|
marí sa mi že to tiež mám no nevenoval som tomu pozornosť a kušu mam na chate hm.. _________________ pivo konzumujte správne chladené
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Zaslal: po duben 22, 2013 12:17 pm Předmět: |
|
|
miro6446 napsal: | ja keď dam do vyhľadavača mojej optiky MOA tak mi ukazuje podprsenky a posteľe |
Ja mam MOA na mojom lumizone vyznacene na sroboch s ktorymi doladujes optiku ked zastrelujes kusu Nemas to tam nahodou aj ty ked mas puskohlad excalibur... Ja mam 1/2 MOA _________________ excalibur equinox, lumizone 2-4 x 40 s podsvietením |
|
Návrat nahoru |
|
|
miro6446 Grafoman
|
Zaslal: po duben 22, 2013 11:51 am Předmět: |
|
|
ja keď dam do vyhľadavača mojej optiky MOA tak mi ukazuje podprsenky a posteľe _________________ pivo konzumujte správne chladené
|
Návrat nahoru |
|
|
miro6446 Grafoman
|
Zaslal: po duben 22, 2013 10:31 am Předmět: |
|
|
keď to budeš premazavať tak sa to opýtam tu
čo vieme o optike Hawke viem že je to značka kvality ale vydrží tisícky výstrelov z kuše pri kúpe som skôr zvažoval doporučenia od výrobcu a preto som si zaobstaral Twilight DLX hm.. _________________ pivo konzumujte správne chladené
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Zaslal: so duben 20, 2013 4:58 pm Předmět: |
|
|
Diky. Fajn navod _________________ excalibur equinox, lumizone 2-4 x 40 s podsvietením |
|
Návrat nahoru |
|
|
SanDuro Grafoman
Registrace: 22.7. 2007 Příspěvky: 1663 Bydliště: Praha
|
Zaslal: so duben 20, 2013 4:41 pm Předmět: Balistika - moderovane, budu to hodne promazavat. San |
|
|
Jak rychle nastrelit kusi.
Priprava:
Zjistime si na internetu kolik ma moje optika MOA na jeden kilk.
Ja mam Hawke a ten ma 1/2 MOA na klik
MOA je zkratka pro úhlovou minutu, tj. 1/60 stupně. Je to často požívaná jednotka jak pro posouzení přesnosti zbraně, tak pro velikost kliku puškohledu. 1 MOA odpovídá zhruba 29,1 mm na 100 m, nebo v yardech 26,6 mm na 100 yd. Pro jednoduchost se 26,6 mm zaokrouhluje na 1 palec (25,4 mm), takže 1 MOA pak odpovídá 1" na 100 yd. Výrobci puškohledů často v návodě nebo webových stránkách uvádějí, že 1 klik je 1/4 MOA, ale na točítkách puškohledu je udáno 1/4" 100yd, což je to samé.
Na 100 metru je 1 MOA 29,1 mm
Na 50 metru je 14.55 mm
Na 20 metru je 5.82 mm
Takze 1/2 MOA je na dvacet metru asi 3 mm
Pokud je to americke MOA tak pocitejte s hodnotou 27,8 mm na 1 MOA.
Jinak varizone to ma napsano na sobe ze jeden klik je pul palce na 20 yardu.
1. Zvolime si nulovou vzdalenost (typicky 20 metru)
2. Vystrelime na zamerny bod z 20 metru.
3. Zmerime si kolik jsme od stredu stranove a vyskove.
4.Podelime rozdil 3 mm a klikneme tolikrat nasyavovacem horizontaly nebo vertikaly.
5. Vystrelime z kuse a meli by sme byt presne ve stredu. Kdyz ne jemne doladime
6. presuneme se na 50 metru, na osnove si zlovime kde chceme mit padesatku (Hawke ma carky na yardy ja je pouzivam jako metry)
7. Vystrelime, kdyz to nese dolu, kuse je pomala tak nastavime vyssi rychlost , kdyz to nese nahoru kusi spomalime (nastavime nizsi FPS)
8 Opakujeme bod 7 dokud se netrefujeme vyskove spravne.
9. zmerime si stranovou chybu pokud nejaka je1/2 MOA je na 50 metru 7 a ctrvt milimetru, podelime chybu 7 a naklikame.
10. Na 50 metru zamirime jako na 20 a vystrelime. Sip bude propadlej dolu.
12.Kdyz je propad 80 centimetru tak vim ze se mi sip na 30 metrech (50-20) propadne zhruba o 2.7 centrimetru na metr.
13 Dam si na tercovnici pasmo. Kouknu na to z dalky 30 metru, nastavim nulovy bod na nula na pasmu a kde vidim 27 centrimetru na optice, tam je potreba mirit na 30 metru.
14. Vystrelim a vyzkousim jestli matematika nelze.
15. Pokracuji na 40,60,70,80,90,100 metru.
San
Naposledy upravil SanDuro dne so duben 20, 2013 5:03 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|