Welcome to www.lukostrelec.cz

 

Hlavní menu

Diskusní fórum

Členové ATL
Soukromé zprávy
Odkazy
Ke stažení
Domů
Kalendář akcí
Luk.Liga - XLSX
Luk.Liga - PDF
Stanovy ATL ČR

Témata

Seznam témat

Začínáme
Historie
Vybavení
Pravidla
Turnaje
Sportovní a 3D
Názory a polemiky

Partněři projektu


Kluc-elektromateriál s.r.o.


Servis

Váš účet
Napište nám
Doporučte nás
Napsat článek
Statistiky
Archív článků
Hledání
Právní výhrada

Hledání



Pokročilé vyhledávání

Diskusní fórum


Toto fórum bude uzamčeno, své příspěvky pište do nového fóra: http://lukostrelec.cz/subdom/forum/

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Luky od Grozera a luky jezdecké
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Tlachárna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2008 9:14 pm    Předmět: Citovat

Milovaný Milane, každý ne. Jenom já Laughing Problém je v tom, že od malička střílím palcem a zakládám zprava a tak mě to i baví. Ale to snad nevadí, slibuji, že se budu trvale zlepšovat a dosahovat podobných výsledků, jako hololukaři. Wink Kdybych přešel na sportovní luky, bylo by to jako předělávat leváka na praváka. Jsem ty terče schopný trefit, tak to snad nebude takový problém.


K původní problematice - rád se osobně budu podílet na propagování a realizaci teréní lukostřelby, protože se mi líbí . Osobně nemám nejmenší problém s tím, že nevyhraju protože technologicky zaostávám. Terčovnice vyztužíme Wink
Lukostřelba je jedna a já si zvolil cestu osobního zdokonalování. Snad to není tak odsouzeníhodné. Samozřejmě chápu výhody moderních sportovních luků a střeliva ,ale tam by slabému, ješitnému, uprděnému , urážlivému a soutěživému jedinci, jako jsem já hrozilo naprosté propadnutí novému démonu Confused

Ještě , že je to tlachárna- tady se rozbíhá diskuze na téma lukostřelecké disciplíny
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Deny
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel


Registrace: 3.11. 2006
Příspěvky: 155

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2008 9:02 pm    Předmět: Citovat

to Grifin: No tak jsem ještě jednou mrknul na stránky Grozéra a na jeho luky a nejvíce se mi líbí ten asiřan, turek a roman bow, ale kdyz jsem viděl asiřana v laminatu tak mě to trochu odradilo.Chci si pořizovat luk který nejen velmi dobře střílí ale i dobře vypadá a líbí se mi.

To jen takový dodatek no. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mh
Nováček
Nováček


Registrace: 10.1. 2007
Příspěvky: 144

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2008 8:46 pm    Předmět: Citovat

Rozdíl v kvalitě a pevnosti terčovnice pro kladkáč a reflexní luk zas tak velký není. Většinou stačí přinejhorším za terčovnici pověsit kus gumy.
Stále nechápu, proč se všichni tak zatrvzele bráníte něčemu novému, každý vidí jen ten svůj typ luku a ostatní nechce uznat.
Lukostřelba je jedna a na luku a terči v podstatě nezáleží. Jsem rád, že už to pochopil Griffin. Jestli se někdo naučí jedním lukem, pak již rychleji zvládne jiný typ luku, třetí jde ještě snadněnji a pak už lze vzít do ruku cokoli, protože 95% práce je stejné.
Jako kdyby řemeslním dělal všechny práce jedním kladivem. Asi stejná blbost, jako střílet jedním lukem. Každý luk se hodí na něco jiného, přináší jiné požitky ze střelby, každý má své výhody a nevýhody pro různé účely jejich použití. Sám jsem už dávno přišel na to, že každý nový luk naučí něco nového a pomůže mě si uvědomit chyby, které jsem dělal s tím předchozím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2008 6:44 pm    Předmět: Citovat

mh napsal:
Mysa napsal:
A jak je to pro Primitivní a jezdecký luk?


Terénní sestava FITA, která se u nás střílí, je vypsána pro luk reflexní-olympijský, luk kladkový a luk holý. S primitivním a jezdeckým lukem se dá přihlásit do čehokoli. Tak nejlépe od modré(BB).

Tak to je v pohodě. Pokud se to smí, tak terče a vzdálenosti nejsou nereálné. Halt zase nevyhraju (tomu pitomému Coubertainovu výroku nepřikládám váhu) a je to výzva. Alespoň se budou tradicionalisti zlepšovat. Spíš se mi nechce zajišťovat terčovnice pro kladkáče (nejmíň 12) a vůbec pro ty strojníky něco pořádat, ale asi je to nutné zlo. Z terčů které chytí prdu z kladkáče se blbě tahají šípy.
Máme s Komturem děsný fofr, který končí začátkem června a koncem června děláme Naadam, takže fakticky fofr zkončí až červencem Laughing Ale když to bude do 20 lidí a nebudem zasahovat do chodu statku, tak je to asi jedno- Komtur stejně skoro nikdy nemůže o víkendu!!! Buď staví na svém hradě Kamberku tajné chodby, nebo má takový fofr, že nemůže ani stavět tajné chodby.

Jinak se vyjádřil v tom smyslu, že po začátku června cokoliv. Takže až se ti bude chtít, nebudou závody a bude pěkně, můžem udělat seznamovací turnaj pro zájemce. Já osobně to budu střílet DŘEVĚNÝMI ŠÍPY Evil or Very Mad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Gator
Grafoman
Grafoman


Registrace: 11.8. 2006
Příspěvky: 652

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2008 11:46 am    Předmět: Citovat

Tady je výsledek mého testu z roku 2004 s Asyřanem

bow: LAM Assyrian


Carbon arrow

1. 174
2. 170
3. 170

Wooden arrow
Target point (Al 32";AW 478gr)
1.161
2. 161




Draw weight (lbs):30lbs /28"

Jenom bych ještě upřesnil, Mýšovu informaci. Grozer střílí nejen třemi prsty ale i z palce, a je mu jedno jestli z pravý nebo z levý ruky. A zatraceně přesně.
Kassai sice střílí třemi prsty, ale to jenom proto že jako truhlář přišel o palec. Dřív střílel z palce.
_________________
Ostatně soudím, že stane-li se tradiční lukostřelba sportem, bude zničena.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Griffin
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.7. 2006
Příspěvky: 1283
Bydliště: Nymburk

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2008 12:04 am    Předmět: Citovat

mh napsal:
..jezdecké luky, ........hm, no asi ještě jeden přidám. Jdu do toho.


Tak je to spíš zajímavost pro ty siahy. Myša tomu rozumí a je schopen to vyložit ale tohle jsem od něj "polapal":

a) ten maďarský luk "nepřeklápí" siahy úplně, tzn. ten hlavní efekt siahů se neprojevuje, tahá a chová se to od začátku do konce skoro stejně - můžeš zkusit, můžu to vzít někam s sebou - nicméně nějakou dodatečnou energii po výstřelu tomu asi dají

b) ty "překlápěcí" siahy by se měly chovat jako kladkáč - větší silou překlopit a pak to "změkne" - po výstřelu by to mělo ke konci zrychlovat návratem siahů do původní polohy ale je to pak asi otázka jejich váhy a "handshocku".

Jinak návštěva Grozera asi stojí za to, je to cca 20 km za přejezdem Rajka u Bratislavy. Je tam ještě taky ta kapitola luků na 3D - tj TRRB a TRLB. TRLB jsem zkoušel a přišlo mi to neuvěřitelně stabilní (možná po těch lucích se siahy) díky robustnímu madlu - viz internet. Ale ta cena je stejná jako v ČR TRLB luky s karbonem, tak jsem je tam zatím nechal. TRRB jsem nezkoušel. Chtělo by to asi ale chrono s sebou, tohle už jsou pak "pocitově" asi relativně malé rozdíly při rychlostech určitě přes 170 fps, těžkým 30 gramovým šípem. Přece jenom nároky na ten sportovní luk se pro mne pohybují v čistě praktické rovině narozdíl od tradičního luku, kde je to do určité míry i emocionální záležitost.
_________________
Griffin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
mh
Nováček
Nováček


Registrace: 10.1. 2007
Příspěvky: 144

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 11:37 pm    Předmět: Citovat

Mysa napsal:
A jak je to pro Primitivní a jezdecký luk?


Terénní sestava FITA, která se u nás střílí, je vypsána pro luk reflexní-olympijský, luk kladkový a luk holý. S primitivním a jezdeckým lukem se dá přihlásit do čehokoli. Tak nejlépe od modré(BB).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Griffin
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.7. 2006
Příspěvky: 1283
Bydliště: Nymburk

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 11:31 pm    Předmět: Citovat

erze napsal:
Neviem ako si to vyberal, ...


Vybíral jsem to:
a) "Ze skladu", takže jsem si cca 14 dní dopředu zarezervoval luky, které se mi podle internetu líbily. Takže jsem nemusel čekat na výrobu. Vybíral jsem ale zase jenom z toho co bylo.
b) Na internetu jsem k tomu dospěl úvahou podle použitých materiálů na ramena a tvaru siahů, respektive tloušťky a délky (tj. aby nebyly těžké a nemělo to handshock a nebyl luk zbytečně pomalý).
c) na místě "podle ruky". Měl jsem s sebou kromě dřevěných i duralové "lovecké" šípy na 3D, které mají 30 gramů a protože jsou těžké, a když se střílí z cca 25 m, je už ledacos poznat i "z ruky" a bez chrona. Střílel jsem asi hodinu a vybíral z cca 6-7 luků stejné síly 45-46 lbs, takže šlo ledacos poznat.

Jinak v hodnocení se bezvadně shodneme, ten Asyrský je prima rychlý luk a navíc stabilní, skytský jsem nezkoušel (ten nový laminátový se mi zdál v madle příliš prolomený ke střelci a bál jsem se, že bude nestabilní, že ho neudržím při výstřelu), no a ten maďarský B se na mne "přilepil". Very Happy Navíc tam byl jediný s rameny z bambusových dýh a zdálo se mi, že je ten bambus o poznání rychlejší než stejné luky z jiných dřev. Asi by šel ještě zrychlit ztenčením siahů a jejich úpravou do tvaru jaký je třeba na hunském luku.
Zkušenosti budu mít asi až někdy v létě, teď ještě střílím sportovním lukem FITA H18 a v dubnu se chystám na terenní lukostřelbu.
Ahoj Griffin.
_________________
Griffin


Naposledy upravil Griffin dne st březen 05, 2008 11:43 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 11:04 pm    Předmět: Citovat

mh napsal:
SanDuro napsal:
Kdyz uz jsme u te terenni strelby , bude se strilet na terce se znamou nebo neznamou vzdalenosti ? Nebo oboje ?

San

Zpravidla se střílí 2 kola tj. 2 x 12 terčů. První kolo se většinou střílí na neznámé vzdálenosti, druhé kolo na známé vzálenosti. Teď jen k holému luku.
Střílí se z mety označené modře. Jsou 4 velikosti terčů.
Terč 20cm, neznámé 5 - 10m, známé 5, 10 a 15m
terč 40cm, neznámé 10-20m, známé 15, 20 a 25m
terč 60cm, neznámé 15-30m, známé 30, 35 a 40m
terč 80cm, neznámé 30-45m, známé 40, 45 a 50m

A jak je to pro Primitivní a jezdecký luk?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
erze
Nováček
Nováček


Registrace: 1.6. 2007
Příspěvky: 23
Bydliště: Slovensko

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 8:25 pm    Předmět: Citovat

Deny napsal:
Erze: A neměl jsi v ruce Grozerův Roman bow?


Žial tento luk som nikdy neskúšal.
Podla obrázkov to vypadá na klasický niekolkovrstvový laminát, obtiahnutý kožou + rohovinou zdobené drevené "rohy".


Zoli
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Deny
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel


Registrace: 3.11. 2006
Příspěvky: 155

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 7:20 pm    Předmět: Citovat

Erze: A neměl jsi v ruce Grozerův Roman bow?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mh
Nováček
Nováček


Registrace: 10.1. 2007
Příspěvky: 144

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 7:09 pm    Předmět: Citovat

SanDuro napsal:
Kdyz uz jsme u te terenni strelby , bude se strilet na terce se znamou nebo neznamou vzdalenosti ? Nebo oboje ?

San

Zpravidla se střílí 2 kola tj. 2 x 12 terčů. První kolo se většinou střílí na neznámé vzdálenosti, druhé kolo na známé vzálenosti. Teď jen k holému luku.
Střílí se z mety označené modře. Jsou 4 velikosti terčů.
Terč 20cm, neznámé 5 - 10m, známé 5, 10 a 15m
terč 40cm, neznámé 10-20m, známé 15, 20 a 25m
terč 60cm, neznámé 15-30m, známé 30, 35 a 40m
terč 80cm, neznámé 30-45m, známé 40, 45 a 50m
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 6:47 pm    Předmět: Citovat

Kdyz uz jsme u te terenni strelby , bude se strilet na terce se znamou nebo neznamou vzdalenosti ? Nebo oboje ?

San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
mh
Nováček
Nováček


Registrace: 10.1. 2007
Příspěvky: 144

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 5:53 pm    Předmět: Citovat

Mám v lukostřelbě na letošní rok jeden velký cíl a pár menších. No ale jak to tadu čtu,...... jezdecké luky, ........hm, no asi ještě jeden přidám. Jdu do toho.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
erze
Nováček
Nováček


Registrace: 1.6. 2007
Příspěvky: 23
Bydliště: Slovensko

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 4:18 pm    Předmět: Citovat

Griffin napsal:


Nemám úplně typický luk, je to asi nejdelší z těchto Grozerových luků: Laminated Hungarien bow B - 46#., ramena jsou bambus + laminát siahy ořech, rukojeť zebrano.


Neviem ako si to vyberal, ale tento typ je posudzovaný za najrýchlejší zo všetkých tzv. maďarských lukov.
Grozer to vyrába teraz zriedkavo. Aj ja som to chcel objednať pred časom pre dcéru, ale bol tam termín dodania 6-9 mes.
U mňa je rebríček dostupných (drevo+laminát) jazdeckých lukov nasledovný:
1. turecko-tatarský luk (Szimeiszter)
2. Assírsky luk (Grozer), Skýtsky luk (Grozer)
3. Laminovaný maďarský TRH B (Grozer)
4. Laminovaný maďarský TRH A (Grozer)

So záujmom budem sledovať tvoje postrehy a skúsenosti.

Zoli
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 3:53 pm    Předmět: Citovat

kůň bude erární, mechanický. Provoz koně živočicha- lichokopytníka je časově a finančně náročná záležitost vyžadující dokonalou souhru kůň -jezdec a na to bychom asi nesehnali dost magorů. Laughing Navíc Libor experimentálně zjistil, že kůň nemá rád zvuk tětivy a podléhá záchvatům paniky a zlosti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 3:53 pm    Předmět: Citovat

Griffin napsal:

Co ta terenní? Luk máš super, ramena jsou rychlíci a evidentně ti to sedí.


Ta terenni me laka moc, tech 27 metru v 3D je na mne nejak malo Smile
Nicmene se bojim, ze nez se setrilim s novym lukem budu mit tendenci mirit ... Preci 45 m nebo kolik je maximum je uz docela daleko aby to clovek smazil ciste instiktivne, pac ty karbony jsou drahe , hihi

I kdyz minule jsme to s Mysou smazili na paloucku tak na 60 a byla to docela prdel. Akorat se dycky aspon jednim sipem trefil presne do stredu parchant jeden.

Nic mene , toho nabizeneho terenaku se CHCI ucastnit.

San


Naposledy upravil SanDuro dne st březen 05, 2008 3:54 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Griffin
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.7. 2006
Příspěvky: 1283
Bydliště: Nymburk

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 3:45 pm    Předmět: Citovat

Mysa napsal:
... a horsearchery. Laughing


No tak já jdu ještě sehnat toho koně...
_________________
Griffin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 3:44 pm    Předmět: Citovat

chystám se to podrobně probírat s Komturem, ale zatím to vypadá na mainstreamový Letní Naadam(to co loni, jenom podstatně víc fantazie a lovecká stezka odděleně) . Ve splupráci s mh teréní lukostřelba , příležitostně 3D (nutno dovybavit), stabilní střelnice a orientace na dálkové tradiční venkovní disciplíny a horsearchery. Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Griffin
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.7. 2006
Příspěvky: 1283
Bydliště: Nymburk

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 3:42 pm    Předmět: Citovat

SanDuro napsal:
... a my budeme mit sanci se aspon priblizit tvym vykonum...


No, no, no..zase nejsou nějaké úžasné a řada z vás mě loni v pohodě pobila na turnajích. Tvoje výsledky ve 3D naznačují více než slušný start do sezony, jistou ruku a dobré "oko".
Co ta terenní? Luk máš super, ramena jsou rychlíci a evidentně ti to sedí.
_________________
Griffin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Griffin
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.7. 2006
Příspěvky: 1283
Bydliště: Nymburk

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 3:34 pm    Předmět: Citovat

erze napsal:
... už aj Griffin prezbrojuje na jazdecký luk ...
Mal si šťastie ... len komunikačná bariéra ťa ochránila, aby si nekúpil hneď 2-3 luky na mieste - Csaba rozpráva o svojich lukoch s takým nadšením, že človek sa ťažko premáha...Gratulujem! Zoli


Nepřezbrojuji, jenom jsem se neubránil... Jsou to krásné luky.

Nemám úplně typický luk, je to asi nejdelší z těchto Grozerových luků: Laminated Hungarien bow B - 46#., ramena jsou bambus + laminát siahy ořech, rukojeť zebrano. Fotky sem nemá cenu dávat - podobné luky jsou na Grozerově internetu na skladě.
Údajně má být TRH Hung. A nebo TRH Laminated A rychlejší (Hun také) ale nějak se mi to nezdálo. Je to asi kus od kusu. Ještě jsem zkoušel jeden stejný z jiné kombinace dřev, dokonce hezčí (i ramena zebrano) - ale tenhle se mi zdál nejrychlejší a s nejplynulejším nátahem. Ale ty s rovnou rukojetí jsou teda určitě stabilnější, myslím Basic, A, a C.
Takže tak. No v každém případě teď můžu do Maďarska na turnaje a kdyby si naši "jezdci" - Myša, Gator, Petarkay, Miki apod., založili extra sekci a turnaj, tak můžu "cválat" s nimi! Very Happy
_________________
Griffin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 3:25 pm    Předmět: Citovat

Jen si strilej pekne z Mongola Griffine, aspon se ti trocha rozhazi ten styl a my budeme mit sanci se aspon priblizit tvym vykonum.

Jak Te mam proboha dohnat, kdyz furt trenujes a si kazdym tydnem lepsi ?!? Twisted Evil

Gratuluji k nove hracce !

San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Griffin
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.7. 2006
Příspěvky: 1283
Bydliště: Nymburk

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 3:06 pm    Předmět: Citovat

Josh napsal:
I ty, Brute ... ??!!


Embarassed scratch bandhead Nezvládnul jsem to, no ...nicméně přímé luky mám na sezonu nachystány, jako rozhodující.
_________________
Griffin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
erze
Nováček
Nováček


Registrace: 1.6. 2007
Příspěvky: 23
Bydliště: Slovensko

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 7:26 am    Předmět: Citovat

Griffin napsal:
[Je pozdě... nezvládnul jsem to a jeden maďarský luk jsem si odvezl! Jedině, že bych ho zamknul do skříně a nešahal na něj! No... za několik dní to ostatně uvidíš v reálu.


No a je to! Smile Smile Smile
Prichádzajú veľké zmeny .... už aj Griffin prezbrojuje na jazdecký luk ...

Mal si šťastie ... len komunikačná bariéra ťa ochránila, aby si nekúpil hneď 2-3 luky na mieste - Csaba rozpráva o svojich lukoch s takým nadšením, že človek sa ťažko premáha...

Gratulujem!

Zoli
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 12:36 am    Předmět: Citovat

Kurna a jak se mam furt zlepsovat jak mi ti Griffini strijet do kategorie a v moji kategorii se lidi zlepsuji rychleji nez ja .... Evil or Very Mad Kaslu na lukostrelbu , dam se nagorodki.

San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Josh
Redaktor
Redaktor


Registrace: 16.6. 2006
Příspěvky: 402
Bydliště: Kladno

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2008 12:23 am    Předmět: Citovat

Griffin napsal:

Je pozdě... nezvládnul jsem to a jeden maďarský luk jsem si odvezl!


I ty, Brute ... ??!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: út březen 04, 2008 11:57 pm    Předmět: Citovat

Výborně Griffine. Mám chuť říct, že to je krok maturanta do vysokoškolské auly Laughing Už jsme nepotřitelní
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Griffin
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.7. 2006
Příspěvky: 1283
Bydliště: Nymburk

PříspěvekZaslal: út březen 04, 2008 11:06 pm    Předmět: Citovat

Mysa napsal:
Potíž je , že jak z nich začneš střílet, není cesty zpět. Zvykneš si na ně velmi rychle a nic jiného tě už nebude bavit. Jestli tě to bude zajímat, rád ti vyložím, jak se tyto luky vyvíjely a v čem jsou výhody každé změny


Je pozdě... nezvládnul jsem to a jeden maďarský luk jsem si odvezl! Embarassed Jedině, že bych ho zamknul do skříně a nešahal na něj! No... za několik dní to ostatně uvidíš v reálu.

Druhá věc je, že ještě nevím, kdy a kde s ním vlastně budu střílet. scratch Potírání asijských hord (no ... zatím spíše jednotlivců) přímým lukem jsem si dost oblíbil .... Zatím to tedy vypadá spíš na mimosoutěžní blbnutí, nebo spíš takový "sbírkový kus".

Nicméně výklad si vyslechnu při nejbližší příležitosti s chutí. Jo a taky rovnání šípů. Pomalu se začnu chystat na tradiční sezonu... Very Happy
_________________
Griffin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: út březen 04, 2008 1:23 pm    Předmět: Citovat

Lucínek napsal:
Mysa napsal:
Jestli tě to bude zajímat, rád ti vyložím, jak se tyto luky vyvíjely a v čem jsou výhody každé změny

Ano, zajímá nás to, bude to moc hezký článek, už se na něj těším, děkujeme Laughing

Nebude. Článek je časově a energicky náročná záležitost a další věcí je, že kromě poznatků získaných empiricky bych musel použít i poznatky vykradené z odborné literatury a článků, zvláště pak jednoho. Pojednání se týká vývoje kassanu , okopčil mi ho Gator a autor Andrew Hall si vysloveně nepřeje další šíření prostřednictvím internetu.
Nicméně dlouhodobě sleduji tuto problematiku, různé současné výrobce, hrobové nálezy, vyobrazení.......takže se k tomu asi mohu vcelku fundovaně vyjádřit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pet.ar.kay
Administrátor
Administrátor


Registrace: 19.6. 2006
Příspěvky: 1582
Bydliště: Praha - Řepy

PříspěvekZaslal: út březen 04, 2008 12:01 pm    Předmět: Citovat

Taky by mě to zajímalo
_________________
Říkej co říct chceš a mysli to vážně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Tlachárna Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Forums ©

© 2005 UNITED-NUKE Powered Site.
=-Lucínkovo->
Veškeré texty jsou duševním vlastnictvím sdružení Lukostřelec.cz - plné znění právní výhrady zde.