Welcome to www.lukostrelec.cz

 

Hlavní menu

Diskusní fórum

Členové ATL
Soukromé zprávy
Odkazy
Ke stažení
Domů
Kalendář akcí
Luk.Liga - XLSX
Luk.Liga - PDF
Stanovy ATL ČR

Témata

Seznam témat

Začínáme
Historie
Vybavení
Pravidla
Turnaje
Sportovní a 3D
Názory a polemiky

Partněři projektu


Kluc-elektromateriál s.r.o.


Servis

Váš účet
Napište nám
Doporučte nás
Napsat článek
Statistiky
Archív článků
Hledání
Právní výhrada

Hledání



Pokročilé vyhledávání

Diskusní fórum


Toto fórum bude uzamčeno, své příspěvky pište do nového fóra: http://lukostrelec.cz/subdom/forum/

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Jak začít...
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Luky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2008 12:51 pm    Předmět: Citovat

Niro,

jen kratce, opravdu bacha na rameno, jak boli , prestat. Okamzite.
Budes se muset smirit s faktem ze to bud tahas blbe rukami nebo snizit kotvici bod .

San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2008 12:37 pm    Předmět: Citovat

Niro,

pripravuji na toto tema clanek a snad ho tento tyden dopisu. Zatim vyckej casu jak hus klasu.

San Twisted Evil
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Niro
Nováček
Nováček


Registrace: 9.10. 2008
Příspěvky: 10
Bydliště: periferie

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2008 12:19 pm    Předmět: Citovat

Skoro by se zdálo, že svět existuje jen v Praze ( - no a Jeseníkách Smile ) Confused

Nevím, zdá se mi, že je druhá polovina lukostřelců rozptýlena po zbytku království. Raději nám sem napište, co dělat a co nedělat, aby si člověk hned na začátku neodrhl zdraví.

Ja vím jaký zastáváte názor a znám i některé z argumentů, ale na pilotování člověk nutně nemusí začít na tříkolce. A taky nemán na to, kupovat po třech měsících nový luk. Ani levný kšunt co by pak ležel doma... to se mi nelíbí.

Tak asi volím cestu trochu drsnější, ale člověku přirozenější. Jsme přeci jen lovci. A kdo si myslí, že "střílí na terč" je lhář. I pes nosí aport z pudu kořistního. Ono než člověk má první úspěšný lov, dlouho to trvá (pokud není ta.. jako manželka o prasete, a nepočká schovaný až se přijdou nažrat), a pak už to "najednou" nějak jde. V lukostřelbě je to myslím podobné. Člověk trochu "předcvičený" si myslím že může začít na 50lb pokud má trochu sportovní povahu a nesedí týdny doma před telkou a pak nezačne střílet. Navíc, 30lb longbow je k čemu dobrý (pak)? Já koupil luk jednou, a na delší dobu. Nechci střílet přes Václavák, stačí toto. Ale mít doma X luků a chvástat se že je to správné. Člověk se stejně naučil plavat tím, že omylem skočil do vody. Pochybuju, že to někdo z prapředků zkoušel na mělčině.

Možná jsem už starý a je nutné některé fáze přeskočit. 25lb co jsem zkoušel byl vpoho, 50tka to je něco jiného jo, ale člověk zesílí. První čas běhu na 5km je naprosto odlišnej od toho desátého, kdy se věci "urovnají".

Ale ne každý má takovou povahu, je to pohodlnější začít na houžvičkách. S technikou je to stejné jak u nepředcvičeného na 33lb jako na předpřipraveného na 50lb. Vlastně ten rozdíl je stejný, a jediný, že ten druhý vystřelí 20 šípů a jse domů a zase to zkusí s chutí znova, a ten první 100 a týden paf.

Tak tedy aby jsme neodbočovali, mě berete řeč a já se pak zakecám, co nedělat nebo na co dát pozor. Rameno, loket, prsty, záda. Co odborníci pro ty kteří nemají štěstí být vyvoleni z podhradí?



Už se teším, jen žádny bitky.
N.
_________________
S pozdravem Niro.


- Člověk bez vůle není člověkem. -

- Každý z nás hledá v životě cesty,
slabé od silných oddělí to, že když je nemohou najít,
sami si je vytvoří. -
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: st říjen 01, 2008 10:10 am    Předmět: Citovat

No Jirko H tak ted jsi mne opravdu dostal. Doufám že jsi tu knížku od Dr. Dietmar Vordereggera - Schule des traditionellen Bogenschießens aspoň viděl Smile něřknu li četl... pokud né tak ti doporučuji aby sis ji koupil a pak tady opravdu fundovaně napsal co jsi zjistil. Protože ta knížka je úplně o něčem jiném a naprosto v jiném stylu a určitě né v takovém rozsahu jaký jsem napsal. Takže o nějaké převzaté podobě nemůže být ani z 10% řeč. Samozřejmě že při tvorbě instinktivní lukostřelby jsem z ní čerpal a ne jen z ní ale i dalších děl, článků a své praxe. Ale to už tak je čerpá se z informací které jsou dostupné a dělají se z toho další informace.

Jinak tu moji knížku si pořádně opatruj jelikož to je jediná knížka která kdy za existenci ČR byla vydána na téma instinktivní lukostřelba. Pochybuji že by někdo kdy teď nebo v budoucnu nějakou jinou napsal.

Jinak určitě Kobsa má spoustu možností jak začít je to jen na něm.

Pro Kobsu: termíny na kurzy už v tomto roce vypisovat nebudu. Předpoklad v dubnu 2009. Sledovat web.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út září 30, 2008 3:46 pm    Předmět: Citovat

Michale,

tyrsak urcite skus, priprav se ze ti budou rikat ze secko delas blbe.
Zajed tam aspon na jednu hodinu.
1. Zjistis jestli te to bavi
2. Zmeri ti tam natah a daji luk co utahnes. Ty dve hodnoty si napis.
Natah je v palcich a sila luku v librach.
Az te to chyti tak mame na cem budovat. Poridis si nejaky cvicny luk (po trech mesicich stejne na tebe bude slaby) a zacnes
Kdyz zjistis ze te to bavi opravdu a vystrilis si jakouz takouz formu tak si poridis luk poradny dle tve chuti. Longbow, relflexak, madar ale to uz budes neco umet a budes snad vedet co chces. pojedes s nami na nejakou akci.

Jak vypadaji treninky na zimu v Kladne. Snazim se sehant neco co ma 20 metru a aspon trochu se tam topi. Da se chodit na strelak ale tam bude spousta decek.

San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jirka H.
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel


Registrace: 23.12. 2007
Příspěvky: 172

PříspěvekZaslal: po září 29, 2008 11:03 pm    Předmět: Citovat

Podívej Kobsu
většina lukostřelců jsou zanícení magoři a vůbec jim nevadí donekonečna opakovat na co se ptáš. Ono to i pomáhá třídit myšlenky a dostává to dál i toho kdo odpovídá.
Jinak ano jak říká Jarda jsem advokát ale jen sebe. On myslel na Arniho. Já s ním(Arnim) ale v některých věcech nesouhlasím a to je fajn . Můžeme věci rozebrat z obou stran a hodí nás to dál. Přečet jsem knihu od Jardy K. která je krom jeho fotek zcela převzatá ze stránek rakouského lukostřelce a člověk se Waltarim nestane když přeloží Sinuheda. Nechci mluvit za zmíněného Arniho ten vám odpoví na kurz v Jeseníku sám. Mluvil o tom jen v dobrém.
Taky jsem absolvoval trenérský kurz u Standy Vidíma který má zase jiný pohled na věc a na závodech mám možnost srovnávat.
Já bych si půjčil luk na tyršáku, zaplatil hodinu, pak šel za Sanem ,bude jasněji a šel bych si zkusit jeseník.
Lukostřelba je jedna jen těla máme jiná.
Jirka H.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: po září 29, 2008 5:46 pm    Předmět: Citovat

No Jirka H je advokátní zástupce tak ho beru. No vím pouze o jednom kdo si podle Jirky H přijel do Jeseníku pouze pro radu, strávil tam dva dny a ještě za to zaplatil. Jenže ten dotyčný tam byl pro rady víckrát a to mu jaksi zapomněl říci, takže Jirka se s tím jaksi nemůže smířit....viď Smile

Jinak určitě nikdo nikoho neodmítne když ho požádá o radu a myslím že SAN také ne. Myslím si že SAN tím jak tomu propadl získal přehled a umí se zřejmě dívat a analýzovat... což většina nemá...takových více.
Ale něco jiného je intenzivní několika hodinový trénink zaměřen na techniku bez flustrujícího vlivu koncentrace na zásah než korekce jednotlivého prvku ve fázi vědomí že se prostě netrefím a tak hledám pomoc. Vzhledem k tomu že mi prošlo těch lidí desítky v kurzech tak mohu hodnotit. Nejlepší výsledky co se týká zvládnutí techniky jsou ti kteří ten luk drží fakticky poprvé a teprve se seznamují a ještě lépe z toho vychází ženské. Lidé co střílí delší dobu a hledají " proč" tak mají problém s odstraňováním chyb ...špatné kotvení, špatná pozice nátahové ruky, špatný úchop a problematika míření.
Jinak naprostý laik je schopen se za dva dny toho kurzu obstojně trefovat z 15 metrů do terče. To že se ti lidi něco naučíli mi vždy potvrdí při závěrečném 3 D střílení kdy to už je zase o něčem jiném. Závěrem si každý domu veze jednu nebo dvě chyby o kterých ví, ví co s nimi dělat a ví že na nich musí pracovat.

Když si já osobně promítnu kolik měsíců a času o penězích nemluvím jsem ztratil než jsem pochopil vše kolem střílení a to tehdy internet nebyl takový jako dnes, literatura žádná prostě kusé informace. A to je ještě u lukostřelců taková zvlášnost,( tedy sportovních), že ti nikdo pořádně neporadil jen z toho důvodu, že by jsi náhodou mohl být lepší než oni. To bylo někdy v 1997-8 snad se to zlepšilo. Takže v té době existovat něco podobného na naučení se střílení tak tam stojím pořadník.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jirka H.
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel


Registrace: 23.12. 2007
Příspěvky: 172

PříspěvekZaslal: po září 29, 2008 4:39 pm    Předmět: Citovat

Pro Kobsu.
Začínáš a nevíš. Tak si myslím je jedno jakej styl rozjedeš. A proto když volím mezi stejnou (subjektivní )kvalitou , koukám i na peníze.
Určitě se podívej v Praze na tu grupu kolem Sana. Máš to u domu, nebo v čem se v Praze bydlí Smile a hned si můžeš konzultovat co to vlastě provádíš. Ono střílení je na delší dobu než jen pro radu na víkend v Jeseníku.
Když se podíváš na výsledky tak střílet umí a při pohledu na články , že analyzují a předávají. Lepší volba.

Jirka H.
Trochu jinej styl Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: po září 29, 2008 3:04 pm    Předmět: Citovat

No když už je tady řeč a v ní padá mé jméno tak musím nějak reagovat.
Nepovažuji se za nějakého špičkového experta v oblasti lukostřelby ale prošel jsem si od roku 1996 jistým vývojem. V tom se mi podařilo napsat a vydat tři publikace týkající se jak sportovní lukostřelby tak i instinktivní lukostřelby. To že zde v ČR propaguji a trénuji jistý styl je zde chápáno trochu z nadsázkou ale jelikož vím jak to vypadá za hranicemi, obsahy zahraničních publikací, články, DVD atd tak vím že je to správná cesta a to co se snažím předávat dále je dobře. Jsem rád, že na závodech vidím stále více lidí kteří se snaží tento styl dělat ku svému prospěchu. Protože to co tady v ČR má nějakou vývojovou etapu a o čem ví více lidí je pouze sportovní lukostřelba.
Základní kurzy které provádím je naučit lidi základy toho všeho co k lukostřelbě potřebují aby se mohli v tom orientovat. A to počínaje seznámením co to vůbec je až po střeleckou techniku včetně ladění atd. Myslím, že všichni co prošli kurzy dostali správný základ a zbytek je na nich jak s tím dovedou pracovat.
Je ale důležité si říci, že chyby které se člověk naučí v prvopočátku jsou dále rozhodující a hůře se odstraňují.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po září 29, 2008 2:01 pm    Předmět: Citovat

Ja te muzu naucit zaklady. Ja nevim jak uci a co uci Jarda Kejval. Nikdy jsem ho ucit nevidel ale domnivam se ze "instiktivni" lukostrelbu a pod tim pojmem si predstav co chces. Nechci zacinat vubec zadnou flamewar.

Pokavad ti v kurzu Jarda sesteluje luk a sipy a nauci te zaklady formy tak jsou to dobre investovane penize. Ja osobne ten "Jarduv" styl nepovazuji za lepsi nez sportovni ale to je ciste muj osobni nazor. Jarda ma taky svuj, ale na 90 procentech veci se shodneme.

Ja te naucim akorat zaklady lukostrelecke formy se kterou sam neustale bojuji, anebo si zajed do Jeseniku.
Nebo na tyrsak, ale dle asi dvou lidi co tam byli a mel jsem je v ruce, tak si musis davat dobreho majzla jakeho "trenera" dostanes.

Anebo se prihlas do oddilu lukostrelby a tam urcite trenera najdes. Jeden oddil je treba na Strahove , jehoz jsem clenem.

Ja zadne oficialni trenerske vzdelani nemam, ale obcas dokazu porovnat lidem ruky a nohy. Strilim samorostne s podporou Milana Hladila, obcas neco odkoukam od Martiny Mackove nebo Drizala.

Snad si ho nekdy udelam.

San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
kobsu
Nováček
Nováček


Registrace: 26.9. 2008
Příspěvky: 32
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po září 29, 2008 12:44 pm    Předmět: Citovat

Diky za pozvani, beru Te za slovo. Rad zacnu s "ostrilenejma vlkama" Smile)). Vono v Praze jsem zatim nikoho nenarazil. Ladronku jsem propasl, nez jsem to cetl, stacil jsem odjet s mrnousem na vesnici aby si ho babicka uzila.
Vazne. Rad budu "zakem", i kdyz jeste nevim, jestli unesu pocatecni neuspechy - ty ale bejt proste musej ve vsem. Prosim o info kdy, kde co s sebou, a tak...jsem fakt superzelenac...porad nemam ani zadny nadobi...
Co Kejvalovy zakladni kurzy ( pri naplanovani bych ty dva dny nasel )? Ze bych mozna byl min nesamostatnej...
diky

...vsem co sem zabloudili se omluvam, minule jsem se ani nepodepsal...
Michal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá září 26, 2008 5:11 pm    Předmět: Citovat

Jestli chces tak muzes s nami trenovat obcas v Praze.

Lepsi kdyz te dostane nekdo na zacatek do ruky, treba ja , hihi

A kdyz si Prazak tak mazej v sobotu na Ladronku se kouknout na velke kluky.

Razz San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
kobsu
Nováček
Nováček


Registrace: 26.9. 2008
Příspěvky: 32
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá září 26, 2008 12:58 pm    Předmět: Jak začít... Citovat

Ahojte, jsem možnánováček, možnájenomobdivovatel (jinak věkem starej pes). ( Tohle jsem tu nenašel, ale taky se tu tolik nevyznám. Prosím alespoň o osobní názory. ) Nevim odkud začít DOBŘE. Studium co chci? Olymp ne, ale dál jsem úplně ztracenej...mířit po šípu, instinktivně... Tak začít střílet... jenže "Sport" versus "Kejval" - střílej jinak - už postoj. Pochybuju, že v JASE ( jsem Pražák ) učí i instinktivní střelbu. Začít a naučit se něco k odnaučování (vadí-nevadí)? Samouk asi ne - nejsem ten co umí na co šáhne. Pořídit nádobíčko před začátkem (bez toho doma moc nenatrénuju)? Jaký? Fakt jsem ňák...v háji...Poradíte ( přesvědčíte abych už ňák začal ) jak teda opravdu začít, abych o tom jenom nekafral?! Ani nevim, co všechno nevim, tak jen co vim: kvůli přepravě chci začít se skládacím (pak snad LB, RB). Nechci střílet Olymp, spíš něco na způsob 3D, terén, jakoby lov, zábava, liga, bez mířidel. Čas 1x max. 2x týdně. A potom, Praha!!!
Anebo mi aspoň napište, že sem nejspíš ztracenej a nepoužitelnej.
Ještě jednou dík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Luky Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Forums ©

© 2005 UNITED-NUKE Powered Site.
=-Lucínkovo->
Veškeré texty jsou duševním vlastnictvím sdružení Lukostřelec.cz - plné znění právní výhrady zde.