Welcome to www.lukostrelec.cz

 

Hlavní menu

Diskusní fórum

Členové ATL
Soukromé zprávy
Odkazy
Ke stažení
Domů
Kalendář akcí
Luk.Liga - XLSX
Luk.Liga - PDF
Stanovy ATL ČR

Témata

Seznam témat

Začínáme
Historie
Vybavení
Pravidla
Turnaje
Sportovní a 3D
Názory a polemiky

Partněři projektu


Kluc-elektromateriál s.r.o.


Servis

Váš účet
Napište nám
Doporučte nás
Napsat článek
Statistiky
Archív článků
Hledání
Právní výhrada

Hledání



Pokročilé vyhledávání

Diskusní fórum


Toto fórum bude uzamčeno, své příspěvky pište do nového fóra: http://lukostrelec.cz/subdom/forum/

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Luky od Arniho
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Luky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 10:08 am    Předmět: Citovat

Pro Arni: Já jsem nikoho nenařkl z toho že okopíroval něčí luk. Nebo sna d ano? Já jsem napsal že podobný profil ramen mají i různé firmy jako Black Widow.
Když už se toho tématu dotýkáme a vytisknu si fotku luku Black Widow a toho tvého luku a přiložím si je proti světlu tak máte stejnou křivku ramen Very Happy v nenapnutém stavu. Akorát Black widow s tětivou má jiný úhel konce ramen. Tady u toho luku to je tak jak jsem psal dříve.
Nebudu ti radit a´t ti tvé krédo "jít vlastní cestou" nenaruším Very Happy přítelský vtip... ale najdi si Tomahawkbows a tam jsou k dispizici detaily a všimni si profilu co dělají ramena s tětivou v konečné fázi a jaký mají sklon- úhel s tětivou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Igor V
Grafoman
Grafoman


Registrace: 16.7. 2008
Příspěvky: 622

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 10:01 am    Předmět: Citovat

Príspevok pana K. je neetický pretože napáda koknkurenciu ,to je snád jasné ... Naviše to čo nakreslil , je neviem čo - moholo to vysvetliť . ...A na lukoch pana K. by ma zaujímalo -prečo je ohybová časť rovnako široká a hrubá až od madla po špičku a pri natiahnutí opačná elipsa Razz ,ved to je kokot nie luk . Dakujem .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 9:46 am    Předmět: Citovat

Jardo Kejvale,

jeste ze te tady mame, co bychom delali bez experta ...
Protoze clovek ktery dokaze posudit vlastnosti luku z fotky bez toho aby ho drzel v ruce a strilel je u mne opravdu expert nad experty.

A proto asi zustanu vecne zacatecnik.

Confused
San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 9:33 am    Předmět: Citovat

Lidi já ty vaše reakce čekal Very Happy . Ještě jsem je ani všechny nečetl ale věděl jsem že budou. A to mne těší. To že tomu houby rozumíte mi je jasný. Chtěl bych vidět takovou ohnivou diskusi o dřevených lucích. Tam to ale asi nikomu nevadí když někdo vznese kontrukční připomínku. Very Happy Tomáš H. může být rád že má tolik příznivců Very Happy aspoň s nimi pokecal Very Happy


Protože o geometrii luku víte asi houby tak tady máte názorný obrázky těch chyb. Zbytek si najděte a prostudujte na internetu je tam toho o základní geometrii luku dost.(je tam i článek který doporučuje lidem kteří si chtějí koupit luk čeho si mají všímat v závislost na geometrii )

http://alexbow.rajce.idnes.cz/fotogeom/

Na některý základní věci není třeba držet luk v ruce na to stačí fotka. Škoda že tam není lepší fotka v plném nátahu. Tu bych rozebral taky Very Happy




[/img]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
tulak77
Grafoman
Grafoman


Registrace: 31.12. 2007
Příspěvky: 2096
Bydliště: Pataš

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 9:20 am    Předmět: k vyrobcom lukov Citovat

Dobry den .

Malokedy prispievam do tem a do rozhovorov , ale v tomto pripade mi to neda aby som sa nepripojil . Chcel by som povedat ze reakcie jedneho vyrobcu na ineho vyrobcu vo forach je jedine kontraproduktivne . Vazim si oboch a vlastne vsetkych vyrobcov ktory vyrabaju vlastne luky a zaoberaju sa lukostrelbou v malom , teda nemam na mysli velkovyrobcov ako Samick a podobne . Kazdy jeden luk ktory je ponuknuty ludom na kupu si musi sam urobit dobre alebo zle meno a to si aj urobi . Ak budu ludia spokojny ich spokojnost a nadsenie sa medzi ludmi roznesie ako plamen v suchej trave .Rovnako sa ponesie aj zla kritika . Teda este nieco malo na zaver : Drzim palce vsetkym drobnym vyrobcom nech sa im dari . Je dobre davat nazor na akykolvek luk ale nemal by to robit iny vyrobca . Prajem vam krasny den s pozdravom Jozef Jančovič
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 8:49 am    Předmět: Citovat

Teda ja nechci nikoho obhajovat ale shrnu fakta.

Do longbowu od Arniho noveho modelu jsem vlozil svuj levny karbon sip a na 30 az 35 metru trefil napoprve tercovnici.

Pak jsem vypustil nekolik sipu stejnym smerem, vsechny stranove perfektni, vysku jsem obcas neodhadnul.

Moje poznatky:

1. Luk je neuveritelne tolerantni i k malym streleckym chybam, jak se ukazuje refleo deflex je opravdu design nad designy.
2. Opravdu ho clovek neciti, je to jako prodlouzena ruka jak pred pocas i po vystrelu
3. Luk svihal docela slusne , strilel jsem obycejne Powerfiglhty 500 se 100 gr hrotem. Tedy sip o vaze nejakych 360 grainu. Luk mel asi 42 liber pokud se nemylim , coz je neco pres 8 grainu na libru.

Idealni bude kolem 45-50 liber, pokud se Arnimu zadari udelat verzi karbon dopredu laminat dozadu tak to bude neuveritelne delo, na to ze je to asi jeste stale longbow. Az budu mit cas se s lukem sestrilet skusim nejakou standardni tercovku a dat sem vysledek. Akorat z toho budu strilet karbony abych eliminoval chybu sipu.
Strilel jsem to ciste instiktivne s naklonenym lukem (ted potesim Jardu Kejvala) hihi

Otazka legality

Je otazka pro jake organizace, kazda ma definici longbow jinak, to se musi proverit.

To je jen muj osobni nazor ale ja jsem zacatecnik a o lukostrelbe vim jeste furt prd.

San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Petr Maralík
Nováček
Nováček


Registrace: 21.5. 2009
Příspěvky: 1
Bydliště: Valteřice 66

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 2:06 am    Předmět: Jekkyl od Arniho Citovat

Na rozdíl od Jardy Kejvala, jsem si Jekkyla, tedy long bow od Arniho, vyzkoušel osobně. Žádný hand shock, absolutně přesná střelba, chybu může udělat jen střelec, né luk. Krásný design, zebrawood. Lehoučký luk, který necítíte v rukou. Velmi intimní záležitost pro znalce, spolehlivý partner pro začátečníky. Cena přímo úměrná kvalitě a dostupnosti servisu. Šetřím si na něj. Šípy naladěné přesně na střelce a nátehovou sílu... Mám osobní názor. Je mi téhle diskuse líto. Jarda Kejval, při vší úctě, není mistrem ČR, jako Tomáš Hanuš. Netráví stovky a tisíce hodin střelbou z luků, na střelnici, v přírodě, a přemýšlením o nových konstrukcích, které by, zejména ČESKÝM a SLOVENSKÝM střelcům, zpřístupnily špičkové luky české provenience se ZÁRUKOU a spolehlivým servisem. Donedávna Jarda Kejval úředničil spokojeně na Městském úřadě v Jeseníku, nevím jak dnes. ARNI buďto maká na lucích, nebo střílí. Pro mne je vždy rozhodující praktická zkušenost a tu má Tom, ne Jarda. Tom (ARNI) nenapsal moudrou knihu, ale zato dá z pěti střel 5 do desítky. Instinktivně, bez mířidel, lukem, který sám vyrobí. A co ty, Jardo? Trošku mi Jardovo mentorování, připomíná nářky "fotbalisty" Tomáše Řepky, že "tomuhle národu se nemá za co omlouvat" apod. Jardo, je pěkné, že tě možná uznávají v Německu, ale co v ČR? Pohrdáš lidmi, kteří střílejí v ČR, a oháníš se úspěchy v SRN? Mám osobní zkušenost s tvým lukem i s tvými radami. Na rozdíl od tebe zde nebudu tuto zkušenost prezentovat. Je škoda, že jsme se dostali do téhle hloupé diskuse. Výrobci luků v ČR by měli držet spolu a ne napadat jeden druhého. Bohužel, jsi s tím začal, což určitě neprospěje nikomu v ČR, kromě dovozců SAMICKů apod. Jestli mohu něco navrhnout, přestaň se ohánět falešnými deklaracemi, že ARNIHO může diskuse s Tebou motivovat, zajeď si zastřílet k Tomášovi Hanušovi, přines své luky, zastřílej si z jeho luků (on z tvého střílel velmi dlouho) a pak suď.
_________________
Petr Maralík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Griffin
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.7. 2006
Příspěvky: 1283
Bydliště: Nymburk

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 12:56 am    Předmět: Citovat

K luku Jekyll:

Protože jsem z toho prvního Jekylla (tuším 40#) na Žlebech trochu střílel, cítím povinnost k tomu něco říct. Nejsem lukař, takže neumím posoudit ty ostatní věci a chtělo by to střílet déle ale:

1. Můj pocit z luku:
- příjemný nátah, žádný stacking, (mám nátah 27,5" a když dotáhnu dál než kotvím, tak na 29") žádné změny "chodu" při nátahu
- výstřel klidný, rychlý, bez handshocku, neměl jsem pocit přetáčení
- pocitově rychlý luk, stabilní, s příjemným nátahem, bez kopání a jiných doprovodných jevů při výstřelu

Ještě jsem pak měl na 3D ve Vrchlabí v ruce 45# Jekylla, jenom jsem si to natáhnul, nechtěl jsem střílet, šťastný nový majitel už čekal. Opět velmi klidný a bezproblémový nátah.

2. K hlubšímu luku (větší deflex): nemám takové zkušenosti osobní, protože jsem měl poměrně málo možností střílet s více druhy sportovních longbow (z českých Kýzl, Peroutka, ze zahraničních jen Savannah od f. Martin, Verna od f. Samick, všechny longbow od Grozera, kde největší deflex, respektive předsazení měl luk kt. se myslím jmenoval Apaloosa, 1 luk od Bearpaw) ale protože jsem se o tento luk nedávno nedávno zajímal (a kdyby to měl Arni hotové dřív, asi bych střílel teď Jekyllem), tak prodávám, jak jsem "pobral":
- hlubší luk (větší deflex) - větší stabilita výstřelu
- byly mi doporučovány luky Border a Black Widow, které údajně patří ke špičce, Border Harrier byl můj typ i když samozřejmě Border Griffon, by se asi hodil víc Very Happy , velmi hluboký deflex má Black Harrier. Bohužel jsem neměl možnost střílet ani s jedním.

3. Těm ostatním věcem (špičky apod.) které popisuje Jarda Kejval nerozumím, to je na mě moc "lukařské" ale ta tětiva na ramenou neleží, dotýká se skutečně jen ve dvou bodech, jak to vyhovuje pravidlům EAA3D.

Takže tak, z luku jsem střílel, pochopitelně ne dlouho a pravidelně, tak jsem považoval za správné to sem napsat.
_________________
Griffin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Igor V
Grafoman
Grafoman


Registrace: 16.7. 2008
Příspěvky: 622

PříspěvekZaslal: st květen 20, 2009 11:50 pm    Předmět: Citovat

Panu Kejvalú pošlem asi jednu knihu . By som sa opýtal prečo pan K. nemá foto lukov na svojich stránkach v náťahu ?? To by bolo ale vidieť tu fušerinu že . Jardo prečítaj si knihu Dost bylo .... . od Mudr.X.Crementa .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Arni
Nováček
Nováček


Registrace: 8.9. 2008
Příspěvky: 39

PříspěvekZaslal: st květen 20, 2009 10:18 pm    Předmět: Citovat

Zdravím všechny.
Tak se mě dnes může zbláznit telefon od lidí co mě volají, abych si přečetl co se tu dnes píše za "zajímavé názory".
No nestačím se divit jak tu někdo z fotek je schopen vyčíst každičkou vlastnost luku - opravdu nevšední schopnost nám tu Jarda předvedl. Je mě až trapno za lidi co si luk vyzkoušeli (někteří opravdu zkušení střelci) a mají opačný názor na ona kritizovaná místa. To jsou věci, o kterých se dá hovořit ( ale opravdu až po praktickém vyzkoušení). Jedna věc mě ale opravdu nadzvedla a to nepřímé nařčení z okopírování nějakého stávajícího luku.
Ono se asi ne nadarmo říká "podle sebe soudím tebe". Takže tu prohlašuji, že jestli mě někdo předloží luk, který bude mít po přiložení na Jekylla naprosto shodný profil tak ho u mne má zadarmo. Jen Honza já a mobilní operátor ví kolik hodin jsme strávili nad tímto lukem.
Taky netvrdím, že luk vyhovuje všem pravidlům všech zemí ani to nebylo naším cílem. Tím byla a je naprosto komfortní střelba, špičkový výkon a krása. Na koncích se opravdu tětiva nedotýká a tak splňuje pravidla pro u nás střílené 3D závody a ty mají nemýlím-li se pravidla mezinárodní ( řeč je o kat. TRLB ).
Na závěr chci říct, že opravdu nejsem "nejchytřejší zvířátko v lese" a rád se poučím od lidí co umí a taky tu slibuju, že to rozhodně není mé poslední slovo co se modelů týká... Těším se na setkání s každým komu nestačí pouze fotky.
Lukům zdar ARNI.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ludek
Grafoman
Grafoman


Registrace: 18.3. 2009
Příspěvky: 778
Bydliště: Předměřice nad Labem

PříspěvekZaslal: st květen 20, 2009 6:14 pm    Předmět: Citovat

Máš recht
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
jchocz
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 17.8. 2008
Příspěvky: 397
Bydliště: Třemošnice

PříspěvekZaslal: st květen 20, 2009 5:44 pm    Předmět: Citovat

Jaroslav Kejval napsal:
Louda...Aha .....tak to jsem tedy narazil co??...no tak za několik měsíců se mi nezapomeń omluvit až zase budeš v ruce držet ten luk ale v jiném vzhledu. Protože s těmito chybami to bude problem.


ale, ale pánové. Není nutné to hrotit. Myslím, že je to každého osobní názor i když Louda s ním střílel. Jarda k tomu přistupuje jako výrobce a Louda jako uživatel, který si s ním vystřelil. Je ale fakt, že z fotek se to asi dá posoudit těžko. Nestraním ani jednomu i když jak jsem zjistil je Louda o 1 den starší a již z tohoto titulu jej musím více respektovat. Jardu zase musím respektovat jako člověka, který umí vyrobit výrobek, který má zvuk a prosadí se i ve světě.

Já osobně jsem rád, že existují čeští výrobci, kteří umí vyrobit luk nebo šípy. I u těch super značek je jasné, že někomu sedne to, někomo ono... Asi by nebylo dobré kdyby se zde jenom předvádělo ego kohokoli a plivalo se na výrobky toho druhého. To nemyslím pro tento případ, ale obecně. Osobně bych např. raději viděl převahu luků vyrobených u nás od jakéhokoli výrobce a ne různé dovozy - Hungaria, Korea a pod.
_________________
Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.

mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: st květen 20, 2009 5:01 pm    Předmět: Citovat

Louda...Aha .....tak to jsem tedy narazil co??...no tak za několik měsíců se mi nezapomeń omluvit až zase budeš v ruce držet ten luk ale v jiném vzhledu. Protože s těmito chybami to bude problem.

No já jsem za těch šest let dosáhl toho že mi na luk vyšla v odborném německém časopise recenze na luk, který měl při délce 68" lepší parametry než luky známých amerických firem,v menších délkách a v účinnějších profilech. A to mi jako známka kvality bohatě stačí. V česku jsem za celou historii první.
Ještě mi snad vyjde recenze v amerických časopisech na recurve luky a končí moje motivace. Pak budeš mít prostor pro svoji tvorbu Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Louda
Nováček
Nováček


Registrace: 14.10. 2007
Příspěvky: 118

PříspěvekZaslal: st květen 20, 2009 3:55 pm    Předmět: Citovat

No já myslím, že Tomáš obhájce nepotřebuje. Měl jsem ten luk v ruce a taky si z něho vystřelil notworthy ( narozdíl od Tebe Jardo ) a opravdu nevím co Ti dává právo, kritizovat luk podle pár fotek. Z toho co píšeš spíš kouká, že ses za těch šest let moc nenaučil a máš vsazeno na provedení, které dělá každý. ( Již opět se Ti povedlo mě vytočit , a to jsme se ještě nepotkali )
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: st květen 20, 2009 3:22 pm    Předmět: Citovat

Nechci být označen za Tomášového kritika - nerad něčí věci kritizuji ale dělám longbow luky 6 let takže si myslím že už něco umím - vím. Tak snad to bude pro něj motivační.
Podobný profil má LB Black Widow a další podobné co se dělají v US. V US se ale luky dělají hlavně pro lov tak je skoro jedno jaký mají profil. Tento má však více předsazené madlo díky hlubšímu deflexu a tím předsazený bod opěru. Jakmile je vyšší deflex na LB luk má tendenci se v ruce kroutit - točit po výstřelu. Koncové špičky mají podle mne (viděno pouze z fotek)na tětivu špatný úhel (tětiva visí na ramenech). Ramena budou mít díky tomu závěsu tendenci se kroutit - uhýbat na stranu. Za další díky tomu vzniká potom neúměrný tlak který se přenáší na zesílení konců-špiček - ty mají tendenci praskat. Dělal jsem kdysi podobnou chybu a vím že tyto luky měli handschock a nepomáhalo na to nic jen se to dalo zmírnit velkou výškou BH nebo těžším dřevěm. Tětiva mi připadá že už "leží" na ramenech díky zbytečně velkému reflexu ramen v závěrečné fázi což je výsledkem hlubšího deflexu. Toto už někteří považují za recurve luk.
Pokud by chtěl tyto luky prodávat v Evropě tak tento profil luku je za hraniceni ČR neprodejný protože nesplńuje pravidla.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: út květen 19, 2009 11:29 pm    Předmět: Citovat

Asi je to dobry luk , ale pre mna je to dizainove sklamanie. Je to krok na spet. Chapem, chce sa tym zivit , tak ponuka overene a zname veci.
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
vladik
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel


Registrace: 14.10. 2008
Příspěvky: 230
Bydliště: Michalovce, SR

PříspěvekZaslal: út květen 19, 2009 10:38 pm    Předmět: Citovat

tak, ten nowy Tomasov pocin je vraj delo http://luky.arni.cz/index.php?id=luky#jekyll Surprised
zaujimavy a atypicky dizajn...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: čt duben 30, 2009 6:09 pm    Předmět: Citovat

kronos napsal:
Má tdy někdo zkušenosti z luky které vyrábí Oldřich Novák.

Viděl jsem dva a byly dost hrozné. Tvůj příspěvek patří do vlákna"zkušenosti s výrobci luků"
http://www.lukostrelec.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=186
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kronos
Nováček
Nováček


Registrace: 27.3. 2009
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: čt duben 30, 2009 6:02 pm    Předmět: Citovat

Má tdy někdo zkušenosti z luky které vyrábí Oldřich Novák.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ishi
Nováček
Nováček


Registrace: 3.12. 2008
Příspěvky: 75
Bydliště: Černošice

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2009 11:10 pm    Předmět: Citovat

Tak jsem si včera na Duně vyzkoušel nový luk - Wookihi od mistra Hanuše - Arniho a musím pět jenom samou chválu. Koněčně se mi podařilo snížit počet autů na tři a s celkovým výsledkem jsem velice spokojen. Je to luk, který bude určitě sedět všem lidem, kteří chtějí střílet z jezdeckých luků, ale vyrostli více než 186 cm jako já a střílí třemi prsty. Díky Arni. Vřele doporučuji. Very Happy Very Happy Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2009 9:24 pm    Předmět: Citovat

????? Shocked
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ogen
Grafoman
Grafoman


Registrace: 15.10. 2007
Příspěvky: 1155

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2009 8:38 pm    Předmět: Citovat

Jirka H. napsal:
Mno asi znáte ale když ne - 48" free plan
http://www.vintageprojects.com/archery/flight-bow.pdf
Jak říkal Švejk takový hajzlík je to

Je vidieť ako drží madlo, na čo najmenšom priestore - "malíček"omotávka je len pre oko, niečo ako u aziat.kompozitov, tzv. "nepatrný dotyk -protitlak". Nakoniec pri odbúraní madla, prišli "koumáci" za raného stredoveku na vrhače.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2009 12:14 am    Předmět: Citovat

Madlo si tam mozes vykruhat ake chces Very Happy . Amici su proste na pistolove. Nakoniec je to pohodlne a vyzera to moderne...
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 11:50 pm    Předmět: Citovat

jasně. Drží to pod středem. Ale jsem prostě nepřítel pistolových madel Laughing
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jirka H.
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel


Registrace: 23.12. 2007
Příspěvky: 172

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 10:33 pm    Předmět: Citovat

Mno asi znáte ale když ne - 48" free plan
http://www.vintageprojects.com/archery/flight-bow.pdf
Jak říkal Švejk takový hajzlík je to
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Igor V
Grafoman
Grafoman


Registrace: 16.7. 2008
Příspěvky: 622

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 6:23 pm    Předmět: Citovat

Mysa ,zvečšil som tú fotku a to pištolové madlo tam je preto že je tam min.stičná plocha s lučišťom , vlastne celé lučište až na 5cm pracuje .Už to iba vidieť napnuté a vypnuté ,a mať tak doma tento záškodnícky špeciál . Určite by to šlo natiahnuť aspoň na 30"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jirka H.
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel


Registrace: 23.12. 2007
Příspěvky: 172

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 3:18 pm    Předmět: Citovat

Čus bambus Very Happy
Na http://peteward.com
v testech tam najdete mimo jiných taky laminátové 42" ale máte to zapotřebí? máte to zapotřebí?(p.Klaus) Very Happy

JirkaH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 1:21 pm    Předmět: Citovat

jsem nesmírně nadšen a potěšen. Opět má smysl žít. Sice v Maďarsku bych s tím střílet nemohl, ale to snadno přežiji Laughing Holt je třeba mít více luků.
Jenom pistolová rukojeť by mi vadila.
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Igor V
Grafoman
Grafoman


Registrace: 16.7. 2008
Příspěvky: 622

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 10:50 am    Předmět: Citovat

Jas tak s tou spodnejšou foto si ma potešil ,najkrajší tvar ,škoda že sa to nerobí seriovo . Jeden čas ked som dumal že ako spraviť krátky luk z dlhým náťahom ma toto napadlo .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2009 11:49 pm    Předmět: Citovat

celkom prekvapivo kratke laminatove flitove luky som nasiel . Vyzeraju byt aj davno urobene. Treba ukazat Arnimu Laughing




_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Luky Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25  Další
Strana 22 z 25

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Forums ©

© 2005 UNITED-NUKE Powered Site.
=-Lucínkovo->
Veškeré texty jsou duševním vlastnictvím sdružení Lukostřelec.cz - plné znění právní výhrady zde.