Welcome to www.lukostrelec.cz

 

Hlavní menu

Diskusní fórum

Členové ATL
Soukromé zprávy
Odkazy
Ke stažení
Domů
Kalendář akcí
Luk.Liga - XLSX
Luk.Liga - PDF
Stanovy ATL ČR

Témata

Seznam témat

Začínáme
Historie
Vybavení
Pravidla
Turnaje
Sportovní a 3D
Názory a polemiky

Partněři projektu


Kluc-elektromateriál s.r.o.


Servis

Váš účet
Napište nám
Doporučte nás
Napsat článek
Statistiky
Archív článků
Hledání
Právní výhrada

Hledání



Pokročilé vyhledávání

Diskusní fórum


Toto fórum bude uzamčeno, své příspěvky pište do nového fóra: http://lukostrelec.cz/subdom/forum/

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Luky od Arniho
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Luky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Igor V
Grafoman
Grafoman


Registrace: 16.7. 2008
Příspěvky: 622

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2009 12:50 pm    Předmět: Citovat

Jarda treba aj experimentovať http://img.enter4u.eu/shortbnowyznt.jpg Very Happy tak to proste rozdýchaj , jedinú výhradu čo môžeš mať k rozdielu tvaru arniho hibridu k tomu čo som našiel na nete nižšie ,je to že uhol ramien kopíruje chrbtovú stranu madla a nie brušnú ako ten z blackswan a pod veci inspirované turkom .Ak to strieľa tak ako píšu prečo im neveriť ked to skúšalo x ľudí .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2009 12:50 pm    Předmět: Citovat

Dunihlav.... Hybrid luky jsem vyráběl před necelými 5 roky kdy tady ta fora ještě vůbec neexistovala a po polích pobýhali kluci v kamaších a stříleli po sobě lukama z ohradníků Very Happy . Nadělal jsem jich do nemecka stovky. Už v té době jsem měl v ruce nejlepší hybrid na světě...stál 40 tisíc korun!! Umělecké dílo. Měl ho několika násobný mistr německa, vyrobený na zakázku, komplet z lisovaného bambusu. Pak se razantně změnila pravidla protože hybrid luky jsou už brány jako recurve luky. A proč by někdo střílel Hybridem když Recurve poskytuje více výhod. Takže máš smůlu toto téma mám za sebou jak po praktické stránce, tak technické a ta úskalí moc dobře znám. Jen se usmívám že ty chyby se u jiných opakují také a to pouze z neznalosti konstrukce. Ale každý se stále učí i ty viď Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pet.ar.kay
Administrátor
Administrátor


Registrace: 19.6. 2006
Příspěvky: 1582
Bydliště: Praha - Řepy

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2009 12:45 pm    Předmět: Citovat

Jaroslav Kejval napsal:

Ale slušného lukostřelce snad nedělá jeho luk ale snad jeho tréning a talent.


To je pravda, ale slušný lukostřelec dokáže posoudit nátahovou křivku, handshock a snad i přesnost, přece jenom střílí z luku na který není zvyklý.

Jaroslav Kejval napsal:

Ano, podle fotografie můžeš odhadnout vlastnosti luku. Je to podobné jako výkres v reálu. Pořád to je nějaká páka a úhly atd atd. Viděl jsi někdy "propagační šot" nějakého výrobce luků? Tak si všimni že profily luků než jdou do výroby vznikají v počítačí nebo na papíře. Proč asi??


Ano a pak nastane doba zhotovení prototypu a experimentování. A ověřování v praxi. Použiji příklad z jiné oblasti. Považuji se za mírně nadprůměrného programátora. A přesto bych nedokázal ohodnotit program pouze podle zdrojového kódu, aniž bych ho jedenkrát spustil. A to mi zdrojový kód poskytuje mnohem více informací než fotka stažená z internetu.

Jaroslav Kejval napsal:

Hybridní luk (je nutné si uvědomit že to není longbow i když mu někdo z neznalosti název longbow dal) má podle mého příspěvku špatný reflex. nebudu psát jaký a´t si na to výrobce přijde sám. Díky tomu má ten luk tětivový závěs takže veškerá přebytečná energie po výstřelu jde do ramen. Buď to odnesou vyztužené špičky, nebo se projeví destrukce v nejslabším místě. Tlakový boda a centrální linie (rotační těžiště) je příliš za opřením šípu.


S výrazem "hybridní luk" se setkávám poprvé, dávám si za domácí úkol zjistit co to je. Abych řekl pravdu podle fotky nedovedu určit zda se tětiva dotýká pouze ve dvou bodech nebo ne, je to na hraně. Posoudím to až luk budu držet v ruce pokud, někdy budu.

Co mi, ale stále vrtá hlavou jak je možné dělat dalekosáhlé závěry jen na základě fotek které mají v podstatě reklamní charakter. Něco jiného by bylo mít podrobnou technickou dokumentaci, ale i tady bych byl opatrný se svým úsudkem pokud bych neměl možnost si daný předmět vyzkoušet v praxi. Jinak to považuji za hádání z křišťálové koule.
_________________
Říkej co říct chceš a mysli to vážně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2009 12:31 pm    Předmět: Citovat

Imago ty jseš šikovnej kluk. Te´d to je vše hezky vidět. Najdi mi dva zásadní rozdíly a popiš mi je.

No Dunihlav máš u mne pochvalu...ale bezvýznamnou
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2009 12:27 pm    Předmět: Citovat

taky jsem trochu překvapen. Pravidlům 3D EAA to vyhovuje coby LB- pravda, je to na hranici kategorie- FITU s tím taky jde střílet, i když v Čechách by byl za exota. Kategorii hybrid neznám.
Snad by ten luk měl problémy na lokálních turnajích se specifickými pravidly a na akcích, kde lukostřelba je vedlejší.
Mě tedy zajímá docela jak luk střílí. Pokud se mi s ním střílí blbě, tak mne recenze a doporučení výrobce moc nezajímají. To může ovlivnit někoho, kdo s lukostřelbou začíná. Jak se luk jmenuje, nebo jak mám rád výrobce mne moc neovlivní. Dost dám na to, jak se mi luk líbí, protože jsem lukostřelbou posedlý a k pomůckám mám citový vztah.
Všimnul jsem si, že nejvíc pozornosti přitahují luky vítězů a tam z českých výrobců jednoznačně kralují Arni a Kýzl- zatím jsem nezaznamenal na závodech hovory, jestli jejich luky přesně kopírují tvary předních světových výrobců . My si tam ukazujem luky, šípy a vášnivě o nich diskutujem.

Jsem přesvědčen, že většina lukařů dělá nejlíp, jak umí a pochybuji, že by některý své výrobky označil za šunt. Pokud se má lukař čím chlubit, asi to udělá. Arni si dělá reklamu tak, že se svými luky střílí a je velice obtížně porazitelný
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kibe
Grafoman
Grafoman


Registrace: 15.10. 2006
Příspěvky: 1065
Bydliště: Turnov/Praha

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2009 12:22 pm    Předmět: Citovat

Re JK: Já si luk rozhodně nevybírám podle kategorie, ale podle rychlosti, plynulosti nátahu, klidnosti střílení a vzhledu...takže pokud se do uměle vytvořené kategorie longbow tento luk vejde, tak je to nesporná výhoda, která si říká o využití. Smile Jinak jste mi něco podobného říkal, že mi luk od pana Peroutky(který ač trochu divoký, dělá 230fps) praske...střílí již čtyři roky bez nehod.
Takže pokud tento luk má dobrou rychlost, je klidný, příjemny a pár let vydrží, tak mi je úplně jedno co kdo říká...řeči se vedou a voda teče Wink
_________________
když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Igor V
Grafoman
Grafoman


Registrace: 16.7. 2008
Příspěvky: 622

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2009 11:59 am    Předmět: Citovat

Hybrid to je ,pre porovnanie http://www.blackswanarchery.com/hybrid.html ale pravidlá tomu asi nezakazujú strieľať v LB kategorii .Dizajn je v poriadku . A som si celkom istý že keby to robil Kejval tak sam seba nekritizuje aj keby to bolo o 200% horšie ,a som hlboko presvedčený že by bolo .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2009 10:35 am    Předmět: Citovat

Louda já tě zase přátelsky naseru... kde jsi na to přišel??? Martin dělá longbow a ne hybrid.

Máš domácí úkol napsat tady jaký je rozdíl mezi longbow a hybrid lukem

Very Happy no už si tu omluvu pomalu formuluj
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Louda
Nováček
Nováček


Registrace: 14.10. 2007
Příspěvky: 118

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2009 10:11 am    Předmět: Citovat

Jardo Ty jsi fakt Sibyla, už jen křišťálová koule Ti chybí( samozřejmě se Ti veřejně omluvím, pokud se prokáže žes měl pravdu( jinak toto provedení luku je známé již od Egypťanů a ten luk tu byl ve videu Bow_spectrum, pak se toho chytli někteří renomovaní výrobci např: MARTIN -Savannah Longbow, Bamboo Carbon Viper Longbow a další. Jen nikdo z nich asi neví, že to dělá blbě.))
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2009 9:43 am    Předmět: Citovat

Pro Petra Kyjovského:

Ale slušného lukostřelce snad nedělá jeho luk ale snad jeho tréning a talent. Známý mi psal že důchodce co si doma v garáži vystrouhal celodřevený luk nastřílel z 240 možný 216 bodů a zatím se nenašel nikdo kdo by jej překonal.

Ano, podle fotografie můžeš odhadnout vlastnosti luku. Je to podobné jako výkres v reálu. Pořád to je nějaká páka a úhly atd atd. Viděl jsi někdy "propagační šot" nějakého výrobce luků? Tak si všimni že profily luků než jdou do výroby vznikají v počítačí nebo na papíře. Proč asi??
Když tuto možnost nemáš tak musíš zkoušet, fotit a měřit, úhlovat.
Pamatuji si když Jarda Petřina uvažoval nebo snad zrealizoval pomocí programů od leteckých konstrukterů nejideálnější profil celodřevěného luku. Pouze z doslechu.

Hybridní luk (je nutné si uvědomit že to není longbow i když mu někdo z neznalosti název longbow dal) má podle mého příspěvku špatný reflex. nebudu psát jaký a´t si na to výrobce přijde sám. Díky tomu má ten luk tětivový závěs takže veškerá přebytečná energie po výstřelu jde do ramen. Buď to odnesou vyztužené špičky, nebo se projeví destrukce v nejslabším místě. Tlakový boda a centrální linie (rotační těžiště) je příliš za opřením šípu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2009 8:53 am    Předmět: Citovat

Bože lidi....to co dělá Hanuš není longbow ale už je v kategorii Hybridních luků Very Happy nemusím to tady všem těm odborníkům co tak komentovali snad vysvětlovat co to je hybridní luk.. že??
A když už se někdo snaží dělát hybridní luk, tak by jej měl dělat správně Very Happy

Takže jaký testy chcete dělat mezi dvěmá úplně rozdílnými luky???
To je jako vzít klasický celodřevo a sportovní luk a porovnávat!!

Až bude Hanuš dělat LB která splňuje pravidla tak se mu složte na testy tohoto luku, stojí to 800 Euro a prijde vám rozbor od A do Z. pak se má smysl o něčem bavit a srovnávat. Jinak to je pouze umělecký pokus.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2009 12:21 am    Předmět: Citovat

Arni , ja nespecham,

Kdyz to bude 45-48 liber a bude karbon/sklo, stejne si ho necham Smile
Pripravim pravidla, a dam je k verejne diskusi.

Doufam ze Jarda Kejvalu se taky ucastni. Smile

To Mysa, na 90metru jsem dosel i ja ted na lukohratkach ale byl to javor na steroidech Smile Jo a beru ti hwarang do Licomerska, abych si na nej nezvyknul a nezacal tahat ty Vase kratke pokroucene nesmysly.

San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Arni
Nováček
Nováček


Registrace: 8.9. 2008
Příspěvky: 39

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 9:35 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Sane.
Tvá nabídka na testování mne zaujala a rozhodl jsem se ji využít. Jen musím udělat luk, který budu moci poskytnout. Teď mám několik luků rozpracovaných a na ty už čekají zákazníci. Problém je, že neumím udělat luk za odpoledne, ale tak během tří týdnů bude připraven.
Bylo by zajímavé jestli znáš někoho kdo vlastní luk stejné kategorie a nějaké věhlasné světové značky, aby se toho také zůčastnil, aby bylo co porovnávat a myslím, že to bude pro mnoho lidí i vodítko při výběru luku. Tak prosím připrav pravidla a já odcházím do své "jeskyně" tvořit "nestvůrné křivky" Cool Cool Cool

ARNI.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 5:55 pm    Předmět: Citovat

Tak já jsem vyzkoušel asi všechny tuzemské výrobce a nároky na luky mám dosti přísné. LB mne nezajímá a ani nebaví, takže k tomuto konkrétnímu modelu se ani nevyjadřuji.
Letošní sezonu střílím lukem TatéII od Arniho- i když je dlouhý jak zima Laughing a na letošních turnajích jsem se s ním umístil: Nepřevázka 2-3místo, 1.Jarní šíp - 1 místo, Žleby -1 místo, Zlatý šíp- 1 místo, Rokytno-1 místo, Vrchlabí -2 místo, Lukohrátky -1 místo. Jenom mi to kazí terénní v Bystřici, kde jsem byl 4, nebo pátý, ale tam jsem s tímto lukem startoval coby BB. Stejně jako Arni se výkonově pohybuji spíše v kategorii BB.
Co se Arniho závodnické sezony týče, tak si vybavuji Žleby - Druhý, Liščí farma- vítěz, 3D Maraton- vítěz. Loni nám to všem nandal na MČR v tradiční lukostřelbě . Došel na 90m v Králově ústupu, což je jedna z vůbec největších vzdáleností kam kdy kdo došel bez ohledu na výbavu(v Lazci jsou i olympijské luky)Střílí tím samým lukem.
Mě celkem vyhovuje kupovat si luky tady a od českých výrobců
Až se mezi medailisty objeví luk od jiného českého výrobce, intenzivně se o něj začnu zajímat. Zatím se to stalo jenom jednou a sice v případě J.Kučery s lukem Kýzl- ale ten je už úplně dlouhý

Laughing
Zatím je to tak, že až se mi Arni zlomí, koupím si od něj nový , protože tenhle luk mi vyhovuje. Střílím s ním od ledna tak 50-100 šípů denně a zatím zaplaťpámbu drží
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed


Naposledy upravil Mysa dne čt květen 21, 2009 9:39 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pet.ar.kay
Administrátor
Administrátor


Registrace: 19.6. 2006
Příspěvky: 1582
Bydliště: Praha - Řepy

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 3:53 pm    Předmět: Citovat

Jardo, takže jinými slovy tvůj poslední příspěvek chápu takto. Na základě fotografie se dá poznat jestli je luk blbej nebo ne, ale zkušený střelec to nepozná když si z toho luku vystřelí a když ho drží v ruce.

Dle tvého prvního příspěvku jsem pochopil to, že luk bude určitě kopat a že bude nepřesný protože se mu musí překrucovat ramena. Lidé, co ten luk měli v ruce a které považuji za slušné střelce, toto vyvrátili.

Jen si dělám rekapitulaci toho co tu bylo řečeno. Nechci se zastávat ani jedné strany.
_________________
Říkej co říct chceš a mysli to vážně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Igor V
Grafoman
Grafoman


Registrace: 16.7. 2008
Příspěvky: 622

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 3:52 pm    Předmět: Citovat

Možno teda by si mi mohol ešte pomôcť Jardo, Grozer má podobný Assýrsky biokompozit http://www.grozerarchery.com/index_b.htm ,možno má aj ten také nedostatky .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 2:59 pm    Předmět: Citovat

Tady někteří jaksi zaběhli od Aše až po Tatry. Kdyby si někdo přečetl pořádně můj prvotní příspěvek tak by si odpustili někteří pisatelé odklonů a nabalování jiných věcí a zejména osobních dedukcí nebo úvah na jaksi vytržené věci z celého kontextu.

Nevím proč tady tak najednou všichni kopou?? Když se podívám na téma dřevěné luky a v nich někdo k nějakému výtvoru má připomínky nikoho to nezajímá a přitom to jsou všichni výrobci Very Happy . Tady se mým příspěvkem najednou rozpoutala lavina. Very Happy je to úsměvné. Najednou tolik odborníků kterým stačí dát do ruky luk a ti po pár výstřelech poznávají co to je za špičkovej luk a hned se plácají po ramenou. To tuším někteří tvrdíly před lety na Schermu i o obalených ohradnících.

Prosím ty kteří se mi snaží vyvracet to že se nedá z fotek poznat geometrie luku tak až se jednoho dne k tomuto tématu sami dostanou aby si to tady veřejně přiznali.

Se svými příspěvky na toto téma končím. Počkám si na vývoj. Věřím že za pár měsíců bude vše jinak.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Igor V
Grafoman
Grafoman


Registrace: 16.7. 2008
Příspěvky: 622

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 2:24 pm    Předmět: Citovat

Ha, Lucínek Very Happy ,mňa do tohoto nič,snažím sa tu iba čítať . Ale ako nazvať niekoho kto pomluví niekoho prácu a nakecá o tom kopu hnoja súdiac podľa dizajnu s fotky než ako som ho nazval, ..,ono iný výraz ako tento slangový pre to neexistuje .Ono to by som další Kejvalov longinus mohol nazvať katastrofa len tak s fleku http://alexbow.cz/scripts/zbozi.php?KID=15 a vedel to aj zdôvodniť,ale načo škodiť .To že si tu amatéry okecajú drevá je jedna vec ako ked to si to robia profíci od toho finančne závislý , to je neetické ,to sú veci čo treba mazať a nie slangové vyrázi plne vysihujúci stav pacienta o čom existuje už aj odborná literatúra (Mudr.X.Crement ,Dost bylo k..... ).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Lucínek
Administrátor
Administrátor


Registrace: 16.6. 2006
Příspěvky: 2024
Bydliště: Kladno

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 2:02 pm    Předmět: Citovat

Prosím všechny diskutující, aby se drželi ve věcné rovině a odpustili si osobní výpady a vulgární výrazy. Takové příspěvky budou mazány a v případě opakovaného porušování pravidel fóra bude vymazán i autor. Děkuji za pochopení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jchocz
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 17.8. 2008
Příspěvky: 397
Bydliště: Třemošnice

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 1:00 pm    Předmět: Citovat

Jaroslav Kejval napsal:
To jo... ale to by jestě musel mit stejnou ohybovou křivku ramen což nemá. Ale stačí pár úprav formy a může to mít..proč né??


Toto tedy nechápu... Proč by měl Arni upravovat tvar svého luku, který on z nějakého důvodu považuje za optimální na tvar luku, který ty považuješ z nějakého důvodu za optimální. Každý máte svoji pravdu a asi jsou oba luky dobré.

Když porovnávat, tak vestavu jak jsou navrženy. Tedy jak leží a běží.
_________________
Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.

mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
pet.ar.kay
Administrátor
Administrátor


Registrace: 19.6. 2006
Příspěvky: 1582
Bydliště: Praha - Řepy

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 12:10 pm    Předmět: Citovat

Kritizovat něco co jsem nedržel v ruce jen podle obrázků z internetu je dle mého názoru dost silná káva.

Líbí se mi Sanův návrh na porovnávací recenzi. Ale přidal bych tam ještě kromě tří dobrých střelců taky jednoho vogona, který pokud možno nechodí na tento portál Wink

Jinak prosím všechny zúčastněné, aby udrželi u diskuse věcnou formu pokud možno bez emocí a osobního napadání (že Dunihlave Wink )
_________________
Říkej co říct chceš a mysli to vážně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
jchocz
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 17.8. 2008
Příspěvky: 397
Bydliště: Třemošnice

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 11:29 am    Předmět: Citovat

Jaroslav Kejval napsal:
Když už se toho tématu dotýkáme a vytisknu si fotku luku Black Widow a toho tvého luku a přiložím si je proti světlu tak máte stejnou křivku ramen Very Happy v nenapnutém stavu. Akorát Black widow s tětivou má jiný úhel konce ramen. Tady u toho luku to je tak jak jsem psal dříve.


Toto tedy není moc dobrý argument, protože když si vezmu ty nejprimitivnější dlouhé luky od různých výrobců, tak jsou všechny cca. stejné klacky a rozdíly jsou při střílení taky viditelné. Kromě toho je celkem normální, že i když každý výrobce ignoruje, co dělají druzí, intuitivně najde podobnou, i když ne stejnou konstrukci. Je to jako u aut, které jsou na první pohled podobné ale uvnitř (konstrukce) mohou být dost jiné. A z obrázku auta taky nikdo není schopen posoudit, které je lepší, rychlejší a spolehlivější a které bude více vyhovovat lidem.

Hlavně aby to nebylo jako u téch zázračných lékařů, kteří z fotografie, kterou jim zašlete, určí přesnou diagnózu a zjistí, kdy se člověk ještě počurával a kdy měl spalničky...
_________________
Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.

mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Griffin
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.7. 2006
Příspěvky: 1283
Bydliště: Nymburk

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 11:18 am    Předmět: Citovat

Nějak to strašně rychle zase přešlo do osobní a hlavně emotivní roviny! Rolling Eyes

Velmi se mi líbil příspěvek tuláka77 k tomuto tématu. Vnímám to podobně. thumbright
_________________
Griffin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Igor V
Grafoman
Grafoman


Registrace: 16.7. 2008
Příspěvky: 622

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 11:03 am    Předmět: Citovat

*** tento příspěvek porušoval pravidla slušného chování na fóru ***
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Igor V
Grafoman
Grafoman


Registrace: 16.7. 2008
Příspěvky: 622

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 11:00 am    Předmět: Citovat

*** tento příspěvek porušoval pravidla slušného chování na fóru ***
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 11:00 am    Předmět: Citovat

To jo... ale to by jestě musel mit stejnou ohybovou křivku ramen což nemá. Ale stačí pár úprav formy a může to mít..proč né??
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 10:43 am    Předmět: Citovat

Jardo,

tvuj problem je ze najdes informaci na internetu a bezmezne ji veris a pokladas ji za dogmu.

Koukni co ted udelali na formuli jedna, dali tam kridlo o kterem vsichni rikali ze to nebude fungovat a ze na F1 se uz nic vylepsit neda . A hle Ferrari je najednou v prdeli a s tim desidnem bijou vsechny o tridu.

Coz takhle byt trosku OPEN MINDED ?

Kdyz se chcete rezat mne je to jedno, nabizim Vam obema jak Arnimu i Tobe, poslete nam kazdy svuj nejlepsi longbow a ja je prozenu testem jak objektivnim, mereni vystrelove rychlosti atd

Az po subjektivni a dam to trem lidem o kterych si myslim ze umeji strilet longbow a udelam recenzi. Ja se jako strelec neucastnim aby to bylo fer.

San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 10:38 am    Předmět: Citovat

No kdyz je to stejne jak Black widow tak to bude asi bomba luk, Myslim ze s tim Steve Morley vystrilel titul svetoveho sampiona v 2004.

Zeptam se ho

hihi

San Surprised
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 10:22 am    Předmět: Citovat

Dunihlav...ten Jarda Petřina to s tebou myslel dobře a nepletl se Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 10:19 am    Předmět: Citovat

Ale Sane co to pleteš. Vždyť ten luk není nic jiného než geometrie a úhly. Ty jsi ještě neviděl výpočet geometrie luku - ramen?? Pohledej na netu tam je i článek, který popisuje geometrii luku a vztažné úhly ramen. Také tam je popsáno že když lidi nemají možnost si luk vyzkoušet osobně aby si všímali jednotlivých úhlů atd. Je tam popsán jak Recurve luk tak i longbow. Pak mi nezapomeń dát za pravdu to co jsem psal Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Luky Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Další
Strana 21 z 25

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Forums ©

© 2005 UNITED-NUKE Powered Site.
=-Lucínkovo->
Veškeré texty jsou duševním vlastnictvím sdružení Lukostřelec.cz - plné znění právní výhrady zde.