Welcome to www.lukostrelec.cz

 

Hlavní menu

Diskusní fórum

Členové ATL
Soukromé zprávy
Odkazy
Ke stažení
Domů
Kalendář akcí
Luk.Liga - XLSX
Luk.Liga - PDF
Stanovy ATL ČR

Témata

Seznam témat

Začínáme
Historie
Vybavení
Pravidla
Turnaje
Sportovní a 3D
Názory a polemiky

Partněři projektu


Kluc-elektromateriál s.r.o.


Servis

Váš účet
Napište nám
Doporučte nás
Napsat článek
Statistiky
Archív článků
Hledání
Právní výhrada

Hledání



Pokročilé vyhledávání

Diskusní fórum


Toto fórum bude uzamčeno, své příspěvky pište do nového fóra: http://lukostrelec.cz/subdom/forum/

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

bowhunting
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 29, 30, 31  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Tlachárna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Víťa
Nováček
Nováček


Registrace: 2.3. 2008
Příspěvky: 15
Bydliště: Vítkov

PříspěvekZaslal: st listopad 04, 2009 10:59 pm    Předmět: Citovat

Souhlas pocházím ze stejné rodiny, jako ty, tak vím o čem mluvíš začínal jsem když mi bylo osm.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: st listopad 04, 2009 10:41 pm    Předmět: Citovat

Mas uplnu pravdu, uz sa to tu neraz vasnivo preberalo. Mam len par poznamok.
- poluje sa lukomm aj v Europe-Francia , Madarsko -co viem
- Pouzivat schopnosti strelcov , ako argument proti, je nezmysel. Rovnako blbo vedia strielat aj s puskami a myslim , ze to percento skulavych a sviatocnych strelcov je rovnake. V podstate sa v praxi dohladava skoro vsetko vecsie od zajaca. ( aj tych som musel , ako chalanisko-honec, velakrat dorazat rukou...)
- Napriek vsetkym nevyhodam lovom lukom oproti puske si stale myslim , ze je to ferovejsie .Pri love lukom davate zvieratu daleko vecsiu sancu uniknut . Dostat sa k zvery na 20 m to uz je zalesacky vykon.
S heslom " Bóbika" sa s vami lucim Laughing
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Víťa
Nováček
Nováček


Registrace: 2.3. 2008
Příspěvky: 15
Bydliště: Vítkov

PříspěvekZaslal: st listopad 04, 2009 10:40 pm    Předmět: Citovat

Souhlasím a Mysa má pravdu kolik je u nás lukostřeleců, kteří se dokážou přiblížit ke zvěři na vzdálenost dvacet metrů? A něco jiného je střílet na 3D terč ,nebo na živou zvěř, to se jinak klepou ručičky.Pro příklad měl jsem kamaráda, který byl dobrej lovec a střelec, mockrát jsme spolu stopovali zvěř, trefoval bez problémů ,ale když zvíře ulovil sesypal se a pozvracel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
eli
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel


Registrace: 27.11. 2006
Příspěvky: 179

PříspěvekZaslal: st listopad 04, 2009 10:03 pm    Předmět: Citovat

Já bych tu polemiku kolem BOWHUNTINGu nechal vyšumět a už se k ní tady na foru nejradši nevracel. Přijde mi to celý úplně zbytečný. Srovnáváte starou zkostnatělou evropu kde se žije, hospodaří a vůbec přistupuje k životu úplně jiným způsobem než třeba v azii nebo v americe.
Zvíře lukem za určitých podmínek a s řádným vybavením zabít lze, stejně rychle a účinně jako jinou zbraní, a tam kde se to provozuje to lidem nedělá žádné potíže...ani technické, ani morální... stejně jako se v azii jedí švábi, nebo na středním východě kamenujou nevěrné manželky Rolling Eyes
Jak říká klasik:MŮŽEME O TOM POCHYBOVAT, MŮŽEME STÍM NESOUHLASIT, ALE TO JE ASI TAK VŠE CO S TÍM MŮŽEME DĚLAT Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Víťa
Nováček
Nováček


Registrace: 2.3. 2008
Příspěvky: 15
Bydliště: Vítkov

PříspěvekZaslal: st listopad 04, 2009 9:49 pm    Předmět: Citovat

Ano všichni jsme určitě pro lepší smrt zvířat,ale to neznamená ,že budem jíst mrkev jde o to, že jestli někdo píše o morálce je potřeba si uvědomit že taky papá řízečky a to mu nevadí.Regulační odstřely jsou nutností. myslivost je hospodářská činnost jako každá jiná, myslivost znamená péče a chov zvěře a myslivec si nemůže střílet ,jak se mu zachce, protože se mu tohle paroží líbí a je to trofej, jak si možná někdo představuje, odstřel zvěře řídí úřad a je přesně učeno kolik, jaké a v jakém věku se bude každý rok lovit na základě každoročního sčítání zvěře a koeficientu přírustku , nedodržení těchto plánů lovu úřad přísně trestá, pokuty jsou velmi vysoké a pro mnohé sdružení likvidační.
Trofeje zvěře jsou také povinné, úřad musí kontrolovat, jestli odstřel je v pořádku, např. jestli ulovený srnec je dvouletý nebo tříletý.
A přesto jsou divočáci a snčí zvěř přemnoženy, jak byste to chtěli dělat jinak? To nemluvím o nemocech přenosných na člověka .
Ochranci přírody a zvěře se jebou do myslivců a lovců, ale kdo se stará o zvěř v době strádání ochránci ? Ne jsou to myslivci kteří krmí zvěř nosí vývrhy dravcům a kupují léky při nemocech a ještě za to platí pronájem, že se starají.Nezastávám se myslivců, jsou mezi nimi taky hovada, ale o zvěř se pečuje. Patří nám všem a hlavně našim dětem.Lov lukem neodsuzuji jako jiní myslivci, chov a lov zvěře je v ČR na prvních místech v evropě, jinde to funguje u nás může taky, rozhodně to není větší birokracie než myslivost. Myslivost ,ani lov už nedělám ,ale pravidelně v zimě zvěř přikrmuji, taky to zkuste, třeba na štědrý den !Střílení krav šípem na dvoře? Na to nepotřebuji luk, každý na vesnici dovede třeba prase zabít a bez stresu,to je trochu mimo mísu.
To co napsal Jas je velká pravda ,v každém z nás je válečník a lovec, ať se vám to líbí nebo ne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: st listopad 04, 2009 9:48 pm    Předmět: Citovat

Pravidelně chodím na 3D. Střílí se na vzdálenosti, na jaké se přiblíží jen velmi dobrý lovec. Kladkaři se trefují . Ostatní to většinou zapíchnou někam do zvířete, pár lidí se netrefí vůbec. Lidí, kteří pravidelně dávají komoru je minimum. - Ti jsou většinou v kategorii BB a tyhle dětské terčáky udělají sice dírku, ale její vliv na život zvířete by byl asi takový, jako kdybych namočil tužku do hovna, zapíchl jí lukostřelci do nohy a zavřel ho do sklepa.
A to můžou střelci hlučet, přibližovat se po větru, půl hodiny zblízka čumět dalekohledem a vypočítávat vzdálenost.....lidi, kteří jsou tu na to asi nejlepší. A to nemluvím o houfech, kteří na dvacet metrů netrefí zástěnu za terčem.
Zaplaťpámbu, že se to tu nesmí. Kdo chce lovit, nechť vstoupí k myslivcům.
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kwakchna
Nováček
Nováček


Registrace: 7.8. 2008
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: st listopad 04, 2009 9:02 pm    Předmět: Citovat

On Alwarez alias Stan Janoch mele neustále nějaké hovadiny. Byl bych mu vděčný, kdyby šel prudit pro změnu na nějaké americké fórum.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
MV
Nováček
Nováček


Registrace: 10.10. 2009
Příspěvky: 21

PříspěvekZaslal: st listopad 04, 2009 8:18 pm    Předmět: Citovat

Jaroslav Kejval napsal:
S lukem musíme čekat až se zvíře přiblíží na 20 metrů a blíže a potom stále musíme čekat na postavení srnce. Chceme zasáhnout obě plíce či alespoň játra. Srnec musí stát v úhlu.Žvíře zasažené na obě plíce umírá za 6 vteřin. Vlastně ztratí vědomí, neboť se zadusí vlastní krví. Když zvíře ztratí 40% své krve upadá do bezvědomí. Mozkové buńky postupně odumírají na nedostatek kyslíku a´t je krvácení dovnitř nebo ven. Problém je, že za 6 vteřin srnec stále uběhne 150 metrů. Na dohledání můžeme mít jakéhokoliv pudlíka v autě. Pro psa není problém dohledání srnce po kapkách krve. Rána šípem je vlastně bezbolestná, nebo|ť když šíp úplně projde tělem zvíře odběhne a pak se zastaví a neví co se stalo. Nejhorší je zvíře zasažené do břicha a šíp co nemá žádný úhel co by třeba prorazil bránici. Na štěstí šíp není kulka a tak srnec do rána úmře na vykrvácení ve střevech. Nejlepší je slézt z posedu a jít domů. Ráno téměř vždy najdeme srncemrtvého nedaleko posedu. Vojáci I. světové války zasaženi kulkou do břicha umírali 3 dny v agonii!

Stanislav Janoch -čtenář www.lukostřelec


Asi tomu moc nerozumím,myslivci se snaží střílet zvěř kam? Řekl bych,že na komoru což je srdce,plíce či játra. Na postavení zvěře se též čeká.

Já jsem zasažen šípem nebyl, ale neřekl bych že rána šípem je bezbolestná v tomto vláknu je video se zasaženým prasetem šípem a prase kvičí (asi radostí) . Bolest je úměrná velikosti traumatu , špatná rána bolí (břicho,nohy atp.)

Loveckým střelivem zásah na střeva je neslučitelný se životem tipuji i u velmi vitální zvěře jako jsou divočáci dobu tak maximálně 8 -12 hodin .

Vojáci po sobě nestříleli loveckým střelivem a tak měli ve stěvech hladký průstřel a když jim nepomohl spolubojovník (myslím ošetření jakékoliv)tak i ty 3dny bych řekl ,že nevydrželi.

Lovecké střelivo a vojenské střelivo je rozdíl asi takový jako mezi terčovým hrotem a hrotem loveckým.

U nás lov lukem? KDE? S nad v oboře za poplatek a s doprovodem s kulovnicí a dobrým loveckým psem který by případně žvěř dohledal. Často postřelená zvěř by mohla lukostřelce zabít! Medvěd ,prase, daněk, muflon a jelen určitě.
_________________
Najít si svou cestu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Kibe
Grafoman
Grafoman


Registrace: 15.10. 2006
Příspěvky: 1065
Bydliště: Turnov/Praha

PříspěvekZaslal: st listopad 04, 2009 8:43 am    Předmět: Citovat

Pokud jste pro lepší smrt zvířat, tak nejezte maso, nebo si kupujte krávy a střílejte si je lukem na zahradě...lov pro trofej je zhovadilost...a regulační odstřely myslivců mají sice smysl, ale aby se daly provádět lukem, tak na to by musela být lukařina v našich krajích na jiné úrovni...hlavně by záleželo na konkrétním jedinci, takže by s tím bylo víc práce a byrokracie, než užitku...
_________________
když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Víťa
Nováček
Nováček


Registrace: 2.3. 2008
Příspěvky: 15
Bydliště: Vítkov

PříspěvekZaslal: út listopad 03, 2009 8:58 pm    Předmět: Citovat

Přesně tak ulovené maso se zužitkuje a co je morálnější jatka, kde se zvířata třesou a funěj pěnu, než na ně dojde řada a nebo rychlá smrt nic netušícího pasoucího se jelena, zvěř se lovit musí to je fakt je otázka jak k tomu kdo přistupuje, někdo tady psal, že viděl pořad o starých myslivcích a že se mu to líbylo, dělal jsem myslivost stejně a ze stejnými lidmi mnoho let, o zvěř jsem se spíš staral, ale také lovil vetšinou slabou a nevhodnou pro zdravý další populace, ulovené zvěři se vždy vzdávala úcta a poslední hryz, každý starý myslivec měl radost z dobře slovené zvěře.Myslivci v ČR neuznávají lov lukem já jsem opačného názoru. Dnešní podnikatelé co nosí pušku přes rameno, protože je to moderní, by museli o zvěři alespoň něco vědět.
_________________
Opravdovým chlapem se staneš tehdy,když chlapské slovo , které vyslovíš splníš,jinak nejsi nic.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: út listopad 03, 2009 7:52 pm    Předmět: Citovat

Aaa, toz to by som nebol tak striktny .Pochadzam zo starej loveckej rodiny . Po meci sme vsetci v rode polovnici... Chora vasen pre lov je vo vsetkych .Aj pre trofej. Otazka je nakolko si to priznaju , asi pod vplyvom mnozstva testosteronu. Ma to malo spolocneho s mesom a jedlom.
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: út listopad 03, 2009 7:43 pm    Předmět: Re: bowhunting Citovat

Hrom napsal:
Myslím, že střílet cokoli živého jenom pro potěšení a z vášně je velmi ohavné a nemorální. Chápu, když někdo loví z hladu ale to není případ těch rozežraných amíků, kteří jsou vidět na předešlých záznamech. Hrom.

Nezbývá, než souhlasit. Lov pro zábavu je tupý hovadizmus. Proti lovu nic nemám, pokud se loví na žrádlo. Zaplaťpámbu, že u nás se lukem lovit nesmí
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
cornus
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.2. 2007
Příspěvky: 5356
Bydliště: Galgocy

PříspěvekZaslal: út listopad 03, 2009 6:46 pm    Předmět: Citovat

Hrom, ak si vegetarián úplne ťa chápem.
Ulovené maso sa zúžitkuje tak sa na druhej strane ušetrí nejaká krava.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Hrom
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel


Registrace: 3.8. 2006
Příspěvky: 175

PříspěvekZaslal: út listopad 03, 2009 4:48 pm    Předmět: bowhunting Citovat

Myslím, že střílet cokoli živého jenom pro potěšení a z vášně je velmi ohavné a nemorální. Chápu, když někdo loví z hladu ale to není případ těch rozežraných amíků, kteří jsou vidět na předešlých záznamech. Hrom.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: út listopad 03, 2009 3:57 am    Předmět: Citovat

http://www.akbowhunters.com/images/fred-eichler-sm.gif

Zde Fred Eichler dostal grizlyho ze zeme jak pred nim si stoupl na zadni nohy a on na 20 yardu mu streli sip do prsou medved se spustil na ctyri a znova se postavil a Fred mu poslal dalsi sip temer do stejneho mista na prsou, medved se svalil a uz se nepohnul,jinak oba sipy byly cisty prustrel a konci 20 m za medvedem . Luk byl jeho oblibenec 54 liber na 31 palcich natahu!!!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: út listopad 03, 2009 3:36 am    Předmět: Citovat

Musim k tomu zase neco pridat na objasneni .Fred Eichler je velmi uspesny clovek v USA . Jasne strili lukem od mala,ale az do triceti svych let byl flakac a pobuda bez cile,potom prisel na to ze by mohl zacit prodavat ty svoje videa co si vzdy tocil ze svych lovu lukem co je z 98% tradicni recurve . No a videa nasla kupce a hodne kupcu a tim ziskava zacatecni kapital na sva dalsi dobrodruzstvi . Vychazi dalci videa a dnes DVDs a jelikoz si neustale dela legracky i v nebezpecnych situacich stava se velmi oblibeny . Ovsem Eichler pri svych 110 kilech a vysce temer 190 cm "is no joke" . Za sve vydelane penize si v Coloradu koupil ranc co ma neco pres 1000ha a tam je tkz. PH /profesional hunter/ a tam zve lukostrelce na lovy tech coloradskych jelenu dosahujici vahy az 400kg . Takovy lov stoji 10 000$ a on ma stale plno . Jeho DVDs urcite stoji za podivani je jich dost . Dokonce byl i v Africe a to neni zrovna levne . Koupil jednu company co mu vyrabi lovecke hroty MUZZY phanthom a to take neco nese atd. Eichler strili recurve tah 54 liber na 31 palcich sveho natahu a kolikrat se ho ptali jestli neutahne vice ,odpoved byla ,ze utahne daleko vice ,ale tento tah se mu zda dostatecne prijemny na to co potrebuje lovit ,pouze na ledniho medveda si nechal vyrobit ramena do sveho rozkladaciho luku na natahu 57 liber a za behu nastrilel 5 sipu do medveda,ale to uz muzete videt na videu ..
Fred ma na nejakem kanalu v tv i svuj porad o bowhunting a ti co maji satelit asi jej mohou chytit ,ale nejsem si jisty. On strili kladkovym lukem na terce pro Hoyta ,ale lovi temer pokazte tradicnim lukem i kdyz jednou na videu mel kladkovy luk, nebot kvuli velke vzdalenosti na prasata asi 50m.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
cornus
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.2. 2007
Příspěvky: 5356
Bydliště: Galgocy

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2009 1:07 pm    Předmět: Citovat

Hoytov dom hrúzy.
Najhoršia je domáca pani. Very Happy
http://www.hoyt.com/videos/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: pá říjen 16, 2009 7:00 am    Předmět: Citovat

http://www.youtube.com/watch?v=dMALbjYnNNQ&feature=related
specialni munice na divoke krocany ,vetsinou strileno kladkovym lukem ,ale nekdy i tradicnim lukem . Vse jsou to vystrely tak okolo 10 metru a krocan ztrati svoji hlavu . Rezny prumer je 4 palce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
cornus
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.2. 2007
Příspěvky: 5356
Bydliště: Galgocy

PříspěvekZaslal: st říjen 14, 2009 11:02 am    Předmět: Citovat

http://www.youtube.com/watch?v=HYhhHY-h2SA
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: út říjen 13, 2009 8:25 am    Předmět: Citovat

Cornus jen tak mezi nami, ostatni stejne neuveri na celem severoameric kem kontinente zije nekolik druhu vysoke zvere co laikovy muze vypadat stejne ,ale neni tomu tak. White tail deer je obycejne na tech obrazcich ,ten zije na vychode Canady a USA prakticky od Floridy po tundru New Foundlandu ,kde stafetu ziti na tundre prebira caribu , kolik je tech white tail deer na kontinete tezko rici ,ale cislo bude urcite okolo 50 milionu . Potom na stredozapade zije mule deer co je obycejne o 75% vetsi, nez white tail deer a tento druh srnci ma rad otevrene prerie, mnozstvi tohoto druhu zijici se tez pohybuje do nekolika milionu , jeste dale na zapad je to Elk co muze vazit az 400 kg majici ohromne parohy vysky cloveka ,dale u pacifiku zije black tail deer a sitka deer a je rozsiren az na Aljasku od Californie ,dale v Mexiku zije vlastne poustni srnec co ma nejmensi parohy spolecne se sitka deer . Dale ty prasata na obr. nektere nejsou prasata ale pekari co neni druh prasete ,zija na poustich a zivi se kaktusy, ostatni jsou zdivocela domaci prasata od r 1540 jak je Evropani pritahli ,prasata se mnozi hlavne na jihu neuveritelne rychle az 3 vrhy do roka zase podle YouTube se pocet odhaduje na 6 mil kusu a kazdym rokem pribyvaji asi o 20%ci mozna daleko vice . Jak je videt kdyz si nekdo v USA doma vyrabi luk nedela jej pro nejake lukohradky -kralovske ustupovky a jine hlouposti atd . ale uz pocita kolik masa bude mit v mrazaku za sezonu a podle mamutu vime ,ze zmrazene maso vydrzi okolo20 000 let, nebo kdy ty bestie vyhynuly.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
cornus
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.2. 2007
Příspěvky: 5356
Bydliště: Galgocy

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2009 3:03 pm    Předmět: Citovat

http://picasaweb.google.sk/cornus2/WoodBows02#5391589521696172626
ešte jeden.
luk je osage selfbow.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
cornus
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.2. 2007
Příspěvky: 5356
Bydliště: Galgocy

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2009 3:02 pm    Předmět: Citovat

http://picasaweb.google.sk/cornus2/WoodBows02#5391589152725886258
Ak niekto ľutuje toho jelenca tak vedzte, že sa to tam pestuje a množí ako králici.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: út říjen 06, 2009 3:55 am    Předmět: Citovat

Kazdy urcite videl obrazky jak se indiani priblizuji ke srnci s temi kuzemi kojotu na hlave . Existuje dalsi trik z doby kamenne jak se priblizit ke zvireti. Pomoci stitu ,co je rekneme ram z bambusu o vysce asi 140 cm ktery je potazeny nejakou pytlovinou a zamaskovan listy a vetevkama
no sirka podle toho jak jsme tlusti , tento stit pred sebou pomalu posouvame a kryjeme se za nim a pokud je vitr v nas prospech jsme vetsinou O K ...Nejenom ze se necha okenkem zkrz stit strilet lukem ,ale je to velmi efektivni pri fotografovani zvere a ptaku , krome asi havranu, nebot o jeden vzdy sedi na strome a hlida jako straz sve kemose na zemi .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: ne září 27, 2009 5:45 am    Předmět: Citovat

http://tradgang.com/noncgi/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=27;t=000269
Zde je neco o loveni lukem o tahu 83 liber ,15 yardu ze stromu ,sip o vaze 900 grains, na streleni africkeho buvola si pripravte nejmene 10 000$ US mozna az 2 krat tolik .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: ne září 20, 2009 4:28 am    Předmět: Citovat

Nekde jsem cetl ,ze jedine sporty jsou pry loveni a rybarina a ostatni jsou pouze hry nemajici se sportem nic spolecneho , mozna na tom je neco pravdy . Pokud vychazime z dnesni reality a ne fantazie luk ani vlastne nemuze byt pouzit jako valecna zbran ,nebot vime ,ze palne zbrane mohou byti improvizovany tzn. ze kolem kazde patrony muze byt vyrobena improvizovana palna zbran . Druha moznost je vyrobeni ladovacek jako improvizovane zbrane i kdyz jsou jedinci co stale trenuji ty svoje 100 lib luky coz povazuji za nebezpecnou vec pro sve zdravi a tak luk se dnes pouziva na lukohratky a lovecky luk . Ktery je nekdy lepsi nez puska ,jak ja rikam puska na zver bude dobra zbran az bude rozdrcen svetovy socialismus. Tedy az se zrusi totalitni zakony co se tyce loveckych pusek ,tedy az se budou zase moci volne koupit tlumice a munice se uzpusobi ,ze bude mit podzvukovou poc. rychlost a tim jasne vetsi vahu kulky ,neco takoveho stale funguje na 200m ,pak vystrel nebude moc slysitelny a zver se nevyplasi . Tak jedinou tichou zbrani zbyva luk na ktery zatim nejsou zadna komunisticka omezeni jako ,ze majitel musi miti bumazku od vlady co je znama jako zbrojni pas a kazdy veri teto blbosti . Lukostrelba se rapidne siri a tim zakonnite se bude sirit i lovecka lukostrelba at si zpatecnici rikaji co chteji . Lovecka lukostrelba se asi neprojevi jak to maji treba v Canade a Australii jako legalni lov ,ale smer ve stredni Evrope se bude pohybovat k ilegalnimu bowhuntig;cili pytlaceni a lovech nekde na soukromnych pozemcich za nejaky baksis a treba takto: chlapik si koupil luk a byl strelecky talent ,soused mel kohouta co nemohl chytit a zabit a tak mu rekl aby jej tim lukem zastrelil a on nelenil a prispendlil kohouta sipem a nemel ani k tomu vhodny sip s loveckou spickou ,kohout sel na pekac. Co rikate na tento zpusob bowhunting ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2009 9:39 pm    Předmět: Citovat

Tak to mně dodalo Alwarezi motivaci a začnu zase trochu trénovat. Taková divočina pobýhající všude kolem nás to je škoda to nechat ležet ladem. Dědkové myslivci už stejně chrápou nebo nemaji prachy na odstřel tak co. nakonec by to tady dopadlo jako všude ve světě..přemnožená stáda divočáků se musí zásadně regulovat. Více takových příběhů
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: ne srpen 30, 2009 1:58 am    Předmět: Citovat

Slysel jsem zajimavy pribeh ,osoby a misto musi zustat utajeno aby se chranila totoznost osob diky teroru totalitni vlady,ale jinak usmevny pribeh z bowhunting . Lukostrelec a jeden jeho kamos sli na premnozena prasata po okoli a ten jeden tahal kladkovy luk majici 85 liber.... prasata rychle prisla na misto jejich cekane /asi nalakana na zradlo/ a nas silny lukostrelec natahl a namiril na prase a vypustil sip ,ta se rozprhla ,ale jedno zustalo lezet na miste ,tak jej rychle nalozili a zmizeli ,kdyz jej potom prohlizeli nas strelec se divil ,ze kde melo prase diru vubec nemiril ,nakonec jim to nedalo a jeli se znova podivat na misto a asi po 30 m nasli druhe mrtve prase s dirou kam nas lukostrelec miril ,nakonec prisli na to ,ze jeden sip zabil 2 prasata a nekam zmizel do rosti ,oba dva byli nadseni prubojnosti 85 lib. kladkoveho luku!!!!!! Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: st červenec 29, 2009 7:00 am    Předmět: Citovat

http://www.youtube.com/watch?v=uF6WZWzLD1g&feature=related
neco pro jazykove pomale !!!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2009 4:59 am    Předmět: Citovat

Uz asi par tydnu kecam se sousedem co a jak,totiz on byl v Mongolsku na rybarskem vylete ,je vasnivy rybar a tak vypravi jak to tam chodi a je to jedna znejsvobodnejsich zemi kde zatim byl. Vlada a policie kontroluje pouze hlavni mesto a nikdo se nestara o lidi zijici za hranicema mesta,kdyz jeli tim ruskym uazem policie si pouze zapisovala jmena ,kdo vyjizdi z hlavniho mesta a kdo prijizdi zpet ,potom statni teror zmizel a nastava divocina . Evropani placi nad prebytkem svobody co tam maji,vla-
stne trnou strachy nebot nejsou zvykli na absolutni deregulaci pravidel.
Tudiz zivot je nabezpecny,jako jsou preplnene helikoptery,neexistujici lovecke regulace ,kazdy tam nosi AK-47 ,kazdy jezdi maximalne napitej v autech v zemi kde neexistuji silnice jako je zname z Evropy ,zadni cetnici
a ruzne druhy srnciho se lovilo tak,ze se osvitilo svetly auta a strelilo do
hlavy s AK-47 nez se clovek nadal bylo na pekaci ,cela ta tlupa se kterou
cestoval si nebrala zadne zasoby z mesta verici ,ze se ty3 tydny uzivi v
divocine, ryb pry nachytal tolik ,ze je nakonec poustel ,vypravel jak ty sve samopaly predelavaji na lovecke pusky na 5 ran a majici dalekohledy
jinak populace byla velmi privetiva a kazdy by se rozdelil o posledni za-
soby ! Ja se jej ptal jak by to tam bylo s bowhunting a on rikal ,ze tam by
si toho ani nevsimli,kdyz by to zabilo zvire,slysel nepotvrzene povidacky
ze nekteri Mongolove lovi luky malou zver ,kdyz jim dojdou patrony ci na
ne nemaji penize civilizace,pastevci kolikrat trpi velikymi ztratami dobytka
co je jejich jediny zdroj penez civilizace ,lide jsou posledni kasta obyvatel
na teto zemi co nejsou zotroceni totalitou jako cechacci a nemaji ani tota-
litni mysleni ,on take jezdi do Australie ,ale to je povidani na jine tema .
Takze az nekdo z vas pojede do divociny Mongolska zminte se o tom v tlacharne v tkz.nelukostreleckych aktivitach jinak vas totalisti mohou vymazat,ze neslapete po uzkem chodnicku co vam byl vymezem!!!!!!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: pá červenec 17, 2009 5:08 am    Předmět: Citovat

Myslivci a luky?http://www.myslivost.cz/media/detailObrazku.asp?IDObr=30679 ja myslel ze tohle je nesrovnatelne podle tech odpovedi na
Kejvaluv clanek ,proc myslivci vubec propaguji nejake strileni lukem?
Co jsi z toho mam vybrat??????????/ Rolling Eyes Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Tlachárna Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 29, 30, 31  Další
Strana 26 z 31

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Forums ©

© 2005 UNITED-NUKE Powered Site.
=-Lucínkovo->
Veškeré texty jsou duševním vlastnictvím sdružení Lukostřelec.cz - plné znění právní výhrady zde.