Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: pá únor 19, 2010 12:16 pm Předmět: |
|
|
Je to pravdepodobne len docasna ochrana pri natierani glejom, aby si nezababral okoloie. Nemala by to byt ziadna konstrukcna cast. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

Registrace: 5.12. 2009 Příspěvky: 524 Bydliště: Vyškovsko
|
Zaslal: pá únor 19, 2010 10:32 am Předmět: |
|
|
Zdravím všechny. Na videu výroby korejských bambusových šípů lepí konec před končíkem nějakým papírem. Předpokládám,že je to místo omotávky ,ale co je to? Je to ten rýžový papír a když ,tak kde se dá sehnat a čím to lepí. Víte někdo? TS. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt únor 18, 2010 3:25 pm Předmět: |
|
|
Misov citat z cinskeho zdroja. Ako sa polozi tycka vo vode , tak zarez na nej bude v zhode s rovinou ponoru hladiny. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
INMU Nováček

Registrace: 14.6. 2009 Příspěvky: 143 Bydliště: Plzeň / Kladno
|
Zaslal: čt únor 18, 2010 3:09 pm Předmět: |
|
|
Já někde četl, že bambusovou tyčku položíš na vodní hladinu. Ona se ti nějak natočí. A podle toho se děwlá končík. Jen si nepamatuju, jestli se dělal rovnoběžně s hladinou nebo kolmo na hladinu  _________________ Je to boj |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

|
Zaslal: čt únor 18, 2010 1:55 pm Předmět: |
|
|
To..Jchocz. U bambusu se asi neřeší pozice končíku jako u dřeva-drážka napříč leta tyčky,nebo taky platí nějaký fígl? TS. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: st únor 17, 2010 10:24 pm Předmět: |
|
|
dobrý ojeb. To dělají skoro všichni zahraniční výrobci "uměleckých šípů"  _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

Registrace: 17.8. 2008 Příspěvky: 397 Bydliště: Třemošnice
|
Zaslal: st únor 17, 2010 10:11 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | Taková škoda, dát na to plasťáky |
Neboj Mýšo, budou i bakam končíky. Chystám se na to. Tyto tyčky jsem měl již připravené i s těmi končíky a sundávat je nebudu.
dav1dMldc:
Když mě poznáš (pojedu na Castrum) tak zjistíš, že jsem mistr na "ojebávání" (promiňte ten výraz... ale jinak to nazvat nejde) postupů. Já to nemaluji. Již pŕed časem jsem vyzkoušel takovou fintu s použitím takových těch tetovacích nálepek a nálepek na nehty. To je celé tajemství. Koupil jsem vhodné, rozstříhal a nalepil, pak přelakoval a je to. _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.
mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: st únor 17, 2010 10:03 pm Předmět: |
|
|
Taková škoda, dát na to plasťáky _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dav1dMldc Grafoman

Registrace: 16.1. 2010 Příspěvky: 580 Bydliště: ladce
|
Zaslal: st únor 17, 2010 9:51 pm Předmět: |
|
|
pekne.
tie detalli robíš štetcom? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: st únor 10, 2010 8:01 pm Předmět: |
|
|
kaseinovými temperami a zlatem _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dav1dMldc Grafoman

Registrace: 16.1. 2010 Příspěvky: 580 Bydliště: ladce
|
Zaslal: st únor 10, 2010 7:08 pm Předmět: |
|
|
šípi moc rád nerobím, lebo sa mi "rady" lámu, ale mysove turecké sú fakt pekné a skúsim to aj ja. čím to tak pekne maľuješ? diki. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

|
Zaslal: st únor 10, 2010 11:55 am Předmět: |
|
|
Tak já jich taky pár mám na sváteční střílení. Ale nepoužívám je když trénuju s deseti šípy. Třeba dnes mi už dva ulítly. Ale bakam na šípu je moc pěkná věc. TS. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: út únor 09, 2010 9:45 pm Předmět: |
|
|
ÁÁle tož... Clapci maju pravdu. Ja to neposudzujem z hladiska praktickej dennodennej tercovej strelby. Nie som aktivny lukosportovec. Ale ty to tiez tak nemazlis len kvoli tercovke, ze ano. Su tam city a tuzby a romantika a potom ano- bakam .  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
Zaslal: út únor 09, 2010 9:37 pm Předmět: |
|
|
Jas napsal: | Kritike sa nevyhnes ! Ked niekto venuje tolko energie spracovaniu bambusu, malovaniu , lakovaniu ... Nemozes to dorazit umelohmotnou ceresnickou na torte ! |
To jsou ty tyčky, co jsem měl již pŕipravené i s těmi končíky a hroty. Slibuji ale na holý pupík, že ty další (co chci dělat) budou s bakam končíky. _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

|
Zaslal: út únor 09, 2010 9:16 pm Předmět: |
|
|
Pokud ustřelíš jen konec tak já jsem to opravoval tak,že jsem ho obrousil do konusu, uřezal z bukové kulatinky potřebný kousek,vypiloval zářez ,odvrtal protikonus a vlepil epoxidem -poloha vůči peří jak má být. Po ztvrdnutí obrousil ,omotávku z režné nitě a dobře zalakovat nitrolakem 3 krát řidším. Osobně už na to prdím,protože jak se začneš líp trefovat tak by ses z toho spravování zjevil a než uděláš jeden tak nalepíš sto plastových a konec šípu máš pořád stejné váhy. Ahoj. TS. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

Registrace: 17.9. 2007 Příspěvky: 1428 Bydliště: Senec
|
Zaslal: út únor 09, 2010 8:10 pm Předmět: |
|
|
no ja teda nemam moc skusenosti s vyrobou a strielanim ale tie konciky ti schvalujem, ja hocikedy ustrelim koncik a vymenit ho ma stoji par korun... ako sa riesi rozstrelenie vypileneho koncika? (ako sa to vlastne vola? ) da sa to vobec este opravit? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: út únor 09, 2010 7:53 pm Předmět: |
|
|
Kritike sa nevyhnes ! Ked niekto venuje tolko energie spracovaniu bambusu, malovaniu , lakovaniu ... Nemozes to dorazit umelohmotnou ceresnickou na torte ! _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
Zaslal: st únor 03, 2010 10:10 pm Předmět: |
|
|
Více lidí mi psalo formou SZ a ptalo se na tyčky z bambusu, co jsem kupoval z Číny. Textový popis jsem se snažil sepsat, snad to stačilo. Pro ty, co jim lépe pomůže obrázek, tak jsou tady fotografie. Musím říci, že jsem z nich stále nadšený.
http://picasaweb.google.com/jchocz/SipyZBambusu#5434109618168403186
http://picasaweb.google.com/jchocz/SipyZBambusu#5434109527513643986
Mimochodem, koho to zajímá, tak v dohledné době (dnů..) bude objednávat takové tyčky Jas. Pokud tedy máte zájem, tak mu napište SZ a snad se domluvíte, aby je zajistil. Je potřeba specifikovat délku (jsou 2 typy - 84cm a 96cm) a SPINE (dělá je od myslím 30 až po 90lb). _________________ Jichoč
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
Zaslal: po leden 11, 2010 6:03 pm Předmět: |
|
|
Hynek napsal: | Jaký konkrétně používáš polyuretanový lak? Nemá to velký vliv na spine? |
Používám Polyurex. Je to vlastně Balakryl s vysokou odolností. No, samozřejmě nějaký vliv na SPINE to má, ale protože ty tyčky dělám (dokončuji) ručně, tak ten můj vliv je větší než vliv toho laku. Ty šípy jsou celkem tenké, proto naopak vliv toho laku na pevnost spíše vítám. _________________ Jichoč
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hynek Stálý přispivatel

Registrace: 16.9. 2009 Příspěvky: 336 Bydliště: Praha - Libeň
|
Zaslal: po leden 11, 2010 3:23 pm Předmět: |
|
|
jchocz napsal: | Výsledek ještě přelakuji ve více vrstvách ale čirým polyuretanovým lakem. |
Jaký konkrétně používáš polyuretanový lak? Nemá to velký vliv na spine? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: ne leden 10, 2010 11:25 pm Předmět: |
|
|
ono ani tak nejde o malování. To jenom že mne to baví. Jde o to, že turecké šípy mají určité charakteristické rysy a ne všechny jsou výhodné, takže "turecká inspirace" je pochopitelná cesta. Například ty šípy nepočítaly s tím, že někdy bude mít tětiva průměr 3mm , takže dnes se dají najít i výhodnější řešení šípu.
Jen tak dál Jardo a za formální kritiku se omlouvám. Já si jenom vzpoměl na "arabský vepřový řízek" co jsem našel na jídelním lístku v Roudnici
 _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

|
Zaslal: so leden 09, 2010 9:37 pm Předmět: |
|
|
Myšo ,ty tvé šípy začínají být turečtější (hezčí) než ty turecké. Maluješ to pod lupou? TS. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: so leden 09, 2010 8:48 pm Předmět: |
|
|
právě, že ani náznak. Bambus jsem taky nenašel na tureckých šípech, i když je to supr materiál. Oni používali tu a tam rákos s dřevěnou vložkou na obou koncích. Snad alepoň to nabarvení. Ale jinak je to super výrobek a zkusím ho taky. Ty moje bikóňáky nejdou vyndavat ze 3D terčů, když mrzne. Lítá to tak rychle, že se připečou a mazání nepomáhá. Už jsem 3 šípy přetrhl
jsi bouchač Jirko _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: so leden 09, 2010 8:41 pm Předmět: |
|
|
Toz , hodil si ich aj na Atarn , ako turecke. Ale tam je viac takych , co tiez nemaju s turkami nic spolocne. Ja uz tam rypem do kadekoho, nebudem aj do krajana... _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
Zaslal: so leden 09, 2010 8:28 pm Předmět: Re: Štípaný bambus a šípy podle tureckých vzorů |
|
|
[quote="Mysa"] jchocz napsal: | Velmi pěkné. Jsi šikula.
Ne, že by současní Turci dělali lepší, ale co je na tom prosím tureckého. Hroty evropské, končíky plastové, peří orientované po Evropsku a navíc lepené pod končíkem... Nestačilo by, velmi pěkné a dobře fungující bambusové terčové šípy??  |
Sypu si popel na hlavu. Příště budu hodný dědečku...
Jasně, že to je jenom jako. Jak jsem psal nejde mi o totální historickou přesnost. Nicméně nějaký náznak tam je. Ale dobře, nebudu je specifikovat jako turecké. Příště chci ale udělat i několik s bakam končíky ale ty hroty... to je problém. Snažím se aby to bylo jednoduché. _________________ Jichoč
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: so leden 09, 2010 7:36 pm Předmět: Re: Štípaný bambus a šípy podle tureckých vzorů |
|
|
jchocz napsal: | Dodělal jsem první kompletní várku šípů ze štípaného bambusu. Inspiraci jsem hledal u šípů, které dělá Mýša. Je to tedy varianta tureckých šípů. |
Velmi pěkné. Jsi šikula.
Ne, že by současní Turci dělali lepší, ale co je na tom prosím tureckého. Hroty evropské, končíky plastové, peří orientované po Evropsku a navíc lepené pod končíkem...
Nestačilo by, velmi pěkné a dobře fungující bambusové terčové šípy??
Turecké dělám například takhle, a pořád to není úplně ono:
 _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
Zaslal: so leden 09, 2010 7:25 pm Předmět: |
|
|
INMU napsal: | Ahoj, mě by zajímaly zas ty hroty. Tím "zakázkové" je myšleno, že sis je nechával někde soustružit? Pokud to není nějak tajné, mohl bys mi prosím říct taky, na kolik vyšly? A jsou s řapem nebo s vnitřním konusem pro šíp? Dík |
Hroty jsou soustružené a jsou s tulejkou (to znamená dutá díra). Parametry:
ocel, 40 grain, průměr díry 5.2mm, délka díry cca. 18mm, vnější průměr hrotu 6mm, délka hrotu 29mm.
Hrot vyšel do 10,- Kč/ ks
Řekl bych, že průměr hrotu 6mm je tak na hranici, kdy je ještě šíp celkem odolný (když je vnitřní průměr díry 5.2mm). Tam jsem si ještě navíc pomohl tím, že jsem konec šípu teplotně temperoval a tak na 10 min. jsem konec ponořil do zředněného laku (skutečně se tuhost zvýšila). _________________ Jichoč
|
Návrat nahoru |
|
 |
|