Welcome to www.lukostrelec.cz

 

Hlavní menu

Diskusní fórum

Členové ATL
Soukromé zprávy
Odkazy
Ke stažení
Domů
Kalendář akcí
Luk.Liga - XLSX
Luk.Liga - PDF
Stanovy ATL ČR

Témata

Seznam témat

Začínáme
Historie
Vybavení
Pravidla
Turnaje
Sportovní a 3D
Názory a polemiky

Partněři projektu


Kluc-elektromateriál s.r.o.


Servis

Váš účet
Napište nám
Doporučte nás
Napsat článek
Statistiky
Archív článků
Hledání
Právní výhrada

Hledání



Pokročilé vyhledávání

Diskusní fórum


Toto fórum bude uzamčeno, své příspěvky pište do nového fóra: http://lukostrelec.cz/subdom/forum/

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Luky od Kejvala
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Luky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: út duben 13, 2010 3:51 pm    Předmět: Citovat

není to jenom otázka šípů, ale i nátahové síly luku a vzdálenosti, na jakou je luk použit.
Jinak souhlasím.
Kdybych byl lovec, či válečník, budu se snažit terči co nejvíc ublížit a ne ho oďobávat 3Olb lukem. Tedy logicky, raději vystřelím 6 mířených šípů s vysokou průrazností za minutu než 20 prakticky neškodných špejlí.
Mongolové si předpisově vozili do bitvy 60 šípů, což by takto pojato stačilo na 3 minuty bitvy , kterou by rozhodně nevyhráli Laughing
Ale dneska je to sport , požadavky jsou jiné
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: út duben 13, 2010 3:44 pm    Předmět: Citovat

Rychlopalba z luku jak ji predstavuji Madari je nesmysl z historickeho hlediska ,nebot nacpat si 13 sipu do ruky a tahat je jeden za druhym funguje pouze u dnesnich tercovych sipu ,jenze co takovy bodkin ci plocha ostre nabrousena spicka ,ano i takovy bodkin byl brousen aby lepe prosel dratenou kosili a veskere ty vycpavky pod brnenim ,at uz to byla spicka ze zeleza ci bronzova ....a s ostrou spickou se musi opatrne zachazet.......
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: út duben 13, 2010 3:42 pm    Předmět: Citovat

vřele doporučuji podívat se na fotky z jakýchkoli soutěží ve střelbě z koně a pokusit se spočítat sporťáky vyrobené aby se vešly do rozměrových pravidel střední Evropy. Bude to hoňka. Sice to není zakázané, ale člověk s takovým lukem bude asi za blba.
Karbonové a duralové šípy tam k vidění jsou.
U nás je to rovněž povolené, ale nevítané. Není to otázka bodů, ale duše
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed


Naposledy upravil Mysa dne út duben 13, 2010 3:44 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: út duben 13, 2010 2:16 pm    Předmět: Citovat

Ano madlo je oproti jiným jezdeckým lukům které znáš podstatně masivnější ale to je záměrné. Jednak kvůli profilu a jednak z důvodu aby luk zvládal šípy o váze 7 grains na libru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Sysel
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.4. 2009
Příspěvky: 819
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm

PříspěvekZaslal: po duben 12, 2010 3:23 pm    Předmět: Citovat

No ono je těžké se k tomu vyjádřit, když nejsem odborník, ale zkrátka jsem jen chtěl říci, že na proporcích toho luku - zejména na madle mi něco nesedělo - subjektivní názor. A zároveň lidem trochu otevřít oči, aby na koně nutně nehledali jenom luky s označením horsebow. Čili já tvrdím, že i některé luky, které na to na první pohled nevypadají jsou možná vhonější na střelbu z koně než některé, které se zdají být k tomu určené. Jak jsi správně napsal, ne každý horsebow je vhodný na koně.

Například pokud já bych volil tradiční historický model horsebow a měl zacíl rychlopalbu ve cvalu, rozhodně budu hledat krátký horsebow se štíhlým madlem, aby se mi do prstů držících luk vlezlo ještě pohodlně co nejvíc šípů. Logicky takové madlo nebude o moc vyšší než zaťatá pěst a široké 2-2,5 cm.

Jinak znovu opakuji, ty luky od Jardy stojí za to vyzkoušet! Je vidět, že se jejich vývoji opravdu věnuje a ta nová modelová řada mi prostě učarovala.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: po duben 12, 2010 9:49 am    Předmět: Citovat

děkuji za recenze lidičky...
P. Kyjovsky....jít s tímto HorseBow do kategorie TRRB je nesmysl jednak ten luk má klasické madlo bez opěrky šípů a tím ten luk v kategorii TRRB je naprosty outsider hned zpočátku tak jako veškeré podobné luky bez stanovené polohy šípu. Vykonostně určitě většinu recurve luku nechává za sebou ale handicap v opěrce nevyrovná ani rychlost protože na delší vzdálenosti ten luk nikdo nenaladí. Jo silné kožené madlo spoň 8 mm aby to udělalo opěrku tak to tomu pomůže. Sám víš že i u tvého luku nebylo absolutně možné nastavit stabilně lůžko šípů na tětivě jelikož každý nový úchop luku byl jiný
Kategorie PB HB je u různých asociací jasně stanovena... tento luk do ní klasicky zapadá... profil skytského luku, madlo bez opěrky. Dělá se i verze z profilovanou rukojeti, take verze z pistolovým držením a opěrkou. Ale to už je něco jiné. Tam už s tímto lukem může střelec jít do kategorie TRLB kde určitě bude na vyšší výkonostní úrovni než klasický moderní LB tak jako hybridní luky v této kategorii diky vyšší rychlosti.

Sysel....název Horsebow kterými se značkují některé luky neznamená, že to jsou luky přímo určené ke střelbě z koně. Naprosto mylný fakt. Protože tomu tak stejně historicky nebylo. Luky o délce 62 palců nalezneš v produkci různých výrobců Grozzer...Hunské luky 63", Hungarian 62 1/2", Mongol 62 1/2" ... Kassai to samé 62 -63 palců délka!!! Saluki Bow... Ibex 62", Gengish 64" a tyto luky jsou přímo Novotným označovány jako Horsebow!!! Tedy by měli být podle tvého názoru stříleny pouze z koně Very Happy Řekl by jsi o těch lucích že to nejsou typické Horsebow luky??? Myslím si žeby jsi asi váhal protože jinou nálepku by jim asi těžko dal.

Nazev Horse bow je tedy pouze světově zažité označení po tyto profily luků. A ani syahy na lucích neznamenají že to je luk určen ke střelbě z koně.

Určitě se mohu plést a nechám si to rád vysvětlit
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Sysel
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.4. 2009
Příspěvky: 819
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm

PříspěvekZaslal: ne duben 11, 2010 9:19 pm    Předmět: Black line Citovat

Měl jsem příležitost si rovněž vyzkoušet nové luky z řady "BLACK LINE" od Jaroslava Kejvala tuto sobotu. Osobně jsem střílel s těmito a připojuji svoje subjektivní názory:
1) CLASSIC RECURVE 60"
Do tohoto luku jsem se na první pohled zamiloval a lituji jen, že jej Jarda zařadil do nabídky až nyní. Mě se prostě ty sportovní středy na recurve lucích nelíbí. tento má střed ve stylu luků longbow nebo hybrid a je to prostě nádhernej kousek na pohled. Zkoušel jsem 50lb verzi, nátah ve srovnání s 50lb LB velmi příjemný a plynulý, výstřely svižné a stabilní. Jediné, co mě odpuzovalo (jako longbowistu) bylo plesknutí tětivy o luk po výstřelu (rozuměj nesouvisí s lukem, ale s typem). Ale podle mě po dolazení a dosazení tlumíčů nádherná věc na 3D do lesa. Malý, lehký, obratný výkoný, oku lahodící design a super cena. Pokud bych šel do recuve, jasná volba.

2) HYBRIDNÍ LONGBOW 56"
Nejdříve neprávem ušel mé pozornosti díky atraktivitě designu recuve popsaného v předchozím bodu, ale pocit z výstřelu mi u tohoto luku připadal mnohem lákavější. Svižností výstřelu a pocitu po něm se vyrovnává recuve. Ale je mnohem tišší díky hybridní konstrukci. Už chápu, proč hybridy vznikly pro americké lovce. Jediné co slyšíte je svištění šípů a v druhém sledu tak ještě vybraci tětivy o vzduch. Asi bych těžkovolil, pro 3D mezi 1) a 2), ale na lov jasná volba hybrid. Moc povedený luk, navíc krátký, opět super do lesa.

Ostatní luky jsem nestřílel, jen krátce hodnotím pohledově:

3) LONGBOW BLACK LINE
Standardní pěkný luk v ekonomickém provedení. Střílel jsem několik LB od JK a na tomto nebylo na první pohled nic ošizeno a vypadl vcelku přijatelně.

4) HORSEBOW TRADITIONAL
Popravdě jsem obdivoval tu odvahu JK pustit se do tohoto typu luků, kde nemá nejspíš tolik zkušeností, zvlášť po těch slovních přestřelkách tady na lukostřelci. Ale k věci. Asi takhle, cesta k luku typu tradiční horsebow byla vytičena odvážně, ale ještě tam nejsme. Luk je proveden řemeslně bravurně, o tom žádná, ale délka madla, jeho síla jakož i celá délka luku mi přišla na jezdecký luk značně předimenzovaná. To už bych radši vzal na koně HYBRIDA! To je podle mě mnohem lepší horsebow než tento typ.

Toliko můj názor dle čerstvých zážitků
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pet.ar.kay
Administrátor
Administrátor


Registrace: 19.6. 2006
Příspěvky: 1582
Bydliště: Praha - Řepy

PříspěvekZaslal: so duben 10, 2010 8:12 pm    Předmět: Citovat

Tak vyzkoušel jsem si ten horse bow, Pokud se někomu ten luk líbí tak určitě neudělá chybu když si ho pořídí. Pocit ze střílení dobrej, je rychlej přitom mi přijde stabilní, necítil jsem že by výrazně tuhnul, nezaznamenal jsem zřetelný hand shock. Akorát přesto že splňuje podmínky pro kategorii PB-HB osobně bych s ním střílel raději v kategorii TRRB.
_________________
Říkej co říct chceš a mysli to vážně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 9:03 pm    Předmět: Citovat

Ja tu Vasi lukarinu moc nectu, ale kdyz nekdo nevi co je bakelit, neda mi to.

San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 4:23 pm    Předmět: Citovat

Uz sme to tu nedavno preberali. Jarda M sa v tom vyzna najviac. Myslim, ze s tym zacali uz Korejci a je to asi aj v tych "Hwarangoch". V kazdom pripade je to neuveritelne ohybne az plasticke - co najviac pripomina skor rohovinu , ako slachy a dava to nove dimenzie napodobovaniu prirody.

Original je vsak original - viac druhov dreva , slachy ,rohovina, kost, koza , brezova kora , laky, sikativy, hlinky,a niekolko druhov gleja !
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 3:53 pm    Předmět: Citovat

Hehe, ted me napadlo, ze by se tim dal udelat i papirovy luk.

Slepit dohromady nekolik vrstev umakartu (papir napusteny bakelitem).

Pro vykonou verzi dat dozadu sklolamino a dopredu nalepit treba dynemu rybarsky vlasec.

Akrat je not potreba poradny lis.

hihi

San Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 3:23 pm    Předmět: Citovat

Tady mate zaklady bakelitu.

http://www.happymaterials.com/imgs/articles/153-18_17_FenolickUn_pryskyATice.pdf

Otazka proc pouzit bakelit ? Pri vyrobe bakelitovym laminovani se da pouzit nizsi teplota nez pri klasickem epoxidovem , jako plnivo muzou slouzit i organicke materialy.

Osobne muj nazor je ze jeden z hlavnich duvodu proc Novotny pouziva bakelit je moznost zalevani modernich plastu (umelych slach) do pryskirice.
Podle mne v klasicky lukovych pryskirich by se mu to roztavilo.

Takze tajemstvi Novotneho neni v pouziti super kosmickych materialu.
Proste pouzil moderni plast ala umela slacha a prisel na to ze v bakelitu se to nerozpusti a zustane to stabilni. Myslim ze u laminovaciho procesu pri pouziti bakelitu se da tlakem nahradit vysoka teplota ale musel bych to nastudovat. Pak staci potapecska flaska, prvni stupen regulatoru na potapeni(to dava 10 bar) a napojeno na kus hadice ktera se nafukuje a tlaci vzduch do formy.

Alespon muj selsky rozum mi to napovida. Ale urcite se tady najde nekdo kdo lepe rozumi organe nez ja.

Koho to opravdu zajima at zvedne telefon a zavola do Pradubic.Smile

San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Elév
Grafoman
Grafoman


Registrace: 4.2. 2010
Příspěvky: 1107
Bydliště: Pacov

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 9:30 am    Předmět: Citovat

A to čo dávajú korejci do cvičných lukov ako kaya a hwarang je čo za vec?
A ešte by ma zaujímal koryo bow, iba bambus a šlachy, ozaj (?), mali ste to niekto v ruke? Ale to už je asi všetko do nejakej inej témy...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 9:16 am    Předmět: Citovat

http://www.halenkovice.cz/ovzdusi.htm

Dik Sane ,ted je mi vse jasne !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 8:30 am    Předmět: Citovat

Fenolformaldehyd a jeho pryskirice neni nic noveho ani zazracneho.

Je to znamo uz stoleti pod mnohem familiarnejsim nazvem.
BAKELIT. Smile Do luku to dava i Samick.

Co vas to ucili v te skole?
Prvni bakelit byl vyroben uz v roku 1907.

U nas se to vyrabi treba v Semtine, neni potreba nosit drevo do lesa Smile

Jeste byvale Ceskoslovensko je drzitelem nekolika pantentu ohledne bakelitu, pardon fenolformaldehydu. Smile

http://najisto.centrum.cz/141663/hexion-specialty-chemicals-pardubice-sro/

San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 5:05 am    Předmět: Citovat

To Jas: tak jsem proklikal vsechny ty velke spolecnosti co dodavaji laminaty a ruzne hmoty tem malym soukromnikum ,jako je Kustom king a dalsi a nenarazil jsem na zadnou hmotu z fenolformaldehidu a ja vim, ze z teto se delaji ruzne plasticke hmoty a kapaliny ,ale nikde jsem nenasel nekoho kdo by to prodaval Novotnemu jenom mi tak vrta hlavou ,kde to ten Novotny sehnal ,nebot bych to tez koupil Kejvalovi.
Je mi znamo ,ze company Black widow pouziva tkz . Foam= pena a tu dava do ramen ve 2-3 vrstvach a je cervena a dobre viditelna ,ale at tvrdi co chteji luk nestrili rychleji ,nez kdyz je ve stredu pouze bambus osobne jsem to meril a srovnaval a je to pokazde okolo 200 stop za vterinu pri vaze 9 grains/libru tahu a kazdy dodnes patra po nejakem tom zazracnem materialu a tak kdyby jsi nasel nekde na internetu tento udavany material posli odkaz ,nebot takova spolecnost by vydelala tezke prachy za tech 7 let co plati doba patentu v USA, laminatu existovalo plno za tech vice jak 50 let co se vyrabi ,ale dnes se pouziva Gordon glass co je krizovite lity a ten laminat z Evropy co pouziva Kejval a
vsichni vyrobci luku tam v Evrope ,ten neni tak cisty v pruhlednem provedeni ,ale je asi 5 krat lacinejsi a nejsou tam rozdily ve vykonu ,cerny laminat tohoto /evropskeho/ druhu je k nerozeznani od Gordon glass .Kdyz se podivas na web-page Bingham project tak to je velka spolecnost zabyvajici se lamimatem a carbonem pro lukare ,ale tez to prodavaji do stavebnictvi a strojirenstvi , ja jsem take jednou strilel horn-bow ,ale nemohl jsem poznat z ceho to je vyrobene -jiste luk byl rychly ,ale muj osobni dojem nic neznamena ,nebot tam nebyl chronograf..... Neznamena to ze vsechny laminaty v minulosti byly horsi ,nez ty dnesni jako je Gordon glass.
Ted makam na luku co je vyroba asi neco malo po roku 1953 a tam je laminat kde jsou videt zalita vlakna neco jako nite = mrizka niti po cele delce ramen a tento laminat nema ani jedinou podelnou prasklinu ,jak je tomu u dalsich laminatu te doby ,jasne jestli luk praskne ci ne-- potom nehraje laminat ,ale jak drzi ten epoxyd a novy epoxyd ma zaruku na lucich 20 let ,ze nepovoli co se stava u tech luku vyroby z 50 tych let ,je zajimave ze se tento zeleny laminat uz davno nevyrabi .....
Dale videl jsem tisove luky co vypadaly jako orginal ,ale mely z obou stran ten nejslabsi laminat ze dvou metru by to clovek ani nepoznal ,luky byly trochu ploche jen aby se na ne nechal nalepit laminat a bylo zachovano belove a jadrove drevo ,luk by strilel i sam o sobe na takovych 15 librach ,ale jasne laminat mu dal pozadovanou silu .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 12:50 am    Předmět: Citovat

Nie , ziadny carbon fiber. Fenolformaldehidy . Novy for. Prvy , ktory sa priblizuje prirodnym materialom.
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 12:43 am    Předmět: Citovat

Moderni plasty ? Mam tomu rozumet jako nejaky druh laminatu s kombinaci "carbon fiber"???
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ludek
Grafoman
Grafoman


Registrace: 18.3. 2009
Příspěvky: 778
Bydliště: Předměřice nad Labem

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 12:39 am    Předmět: Citovat

Ježiš tam fakt nejsou šlachy, jo? To ste taky hergot mohli počkat a koupit si ten nový luk od J. Kejvala ne?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 12:30 am    Předmět: Citovat

Je to dřevo a moderní plasty, ale u těch luků co mám já s Napeskou to prakticky není poznat. Běžné Saluki hybridy vypadají trochu jinak. Luďkův omyl je pochopitelný a jak furt krafeme o hornbowech, tak si asi myslel, že to máme taky. Zatím ne Embarassed
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: ne duben 04, 2010 11:49 pm    Předmět: Citovat

Ludku, nie ze by som chcel podkopat tvoje argumenty- ale hibridi nie su slachovane. Nie je tam ani laminat. Je tam novy material na baze fenolov.inak plne s tebou suhlasim.
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ludek
Grafoman
Grafoman


Registrace: 18.3. 2009
Příspěvky: 778
Bydliště: Předměřice nad Labem

PříspěvekZaslal: ne duben 04, 2010 11:37 pm    Předmět: Citovat

Ty chces porovnavat ten svuj horse bow jak se tomu odvazujes říkat s tímhle? http://www.salukibow.com/15.html že tě ústa nebolí, kde si zapomněl siahy? Si ty luky od saluki pořádně prohlídni. Svoje luky nemuzes s tzv hybridama od Novotného vůbec porovnávat, ty jsou šlachované. Mužeš ty svoje porovnávat maximálně s fiberglass.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jaroslav Kejval
Grafoman
Grafoman


Registrace: 21.6. 2006
Příspěvky: 741

PříspěvekZaslal: ne duben 04, 2010 11:11 pm    Předmět: Citovat

Luďku ty jsi ještě neviděl Hybridního Scytha od Saluki??? Nebo LITTE GAINT... Very Happy až pochopíš význam toho zahnutí tak nam tady něco napiš. Aby se z toho někteří výrobci poučili a mohli to aplikovat na svoje lidové výtvory.
Jinak každý má jiné estetické cítění..... tobě se líbí klasická manufakturní a komerční estetika v lucích a jiní vidí v ramínku z gumou z trenek ten nejhezčí luk.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ludek
Grafoman
Grafoman


Registrace: 18.3. 2009
Příspěvky: 778
Bydliště: Předměřice nad Labem

PříspěvekZaslal: so duben 03, 2010 10:25 pm    Předmět: Citovat

Alwarezi ty si snad slepý, ten luk od Kejvala je hned za madlem zahnutý jak v pantu, na webu Novotného je každý luk vidět bez tětivy, s tětivou a v nátahu. Tento luk v nátahu vidět není, jen tak jak je s tětivou je prostě nehezký. Nehodnotím zpracování, výkon stabilitu atd. Prostě s estetického hlediska se mi nelíbí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: so duben 03, 2010 9:01 am    Předmět: Citovat

Myso doporucuji nastudovat luky Lukase Novotneho on jich tam ma nekolik s madlem co je v reflexu ,tak az s nim zase budes mluvit muzes se jej zeptat.....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: so duben 03, 2010 8:28 am    Předmět: Citovat

tak tedy k věci- Luky od Kejvala, nový jezdecký luk.
Zatím ho nemá nikdo, jehož názor by měl nějakou váhu. Zatím si ho pochválil jenom, jak Alwarez řekl, začínající výrobce, jehož luky jsou po celém světě.

Co se vzhledu týče- u dřevolaminátových luků úplně nechápu výhody reflexu v madle a mně osobně to ergonomicky nevyhovuje.
Provedení je za hranicí estetiky a jezdecký luk je to jenom délkou.

Věřím, že je to luk rychlý, stabilní.....ale pokud by se s tím někdo objevil na soutěži, budem ho přemlouvat, ať jde do TRRB, nebo LB- u nás to totiž vyhovuje oběma kategoriím .
Je to proto, že my , co střílíme jezdeckými luky tomu prd rozumíme a doufáme, že i v budoucnu budeme kategorií kozích nožek a dřevěných LB
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: so duben 03, 2010 1:36 am    Předmět: Citovat

62 palcu neni 160 cm at to pocitam na me cinske kalkulacce jak chci !!!
Co mi na lukostrelci chybi je vlakno, kde by si mohli reklamovat ti zacinajici vyrobci luku za nejaky lidovy poplatek ,nebot kdyz budou poplatky za reklamu priliz vysoke vse krachne drive, nez to zacne ,tak admini by o tom meli taktez premyslet pomohlo by to rozvoji tohoto zacinajiciho prumyslu .....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: so duben 03, 2010 1:24 am    Předmět: Citovat

To: Lee ---- ja bych si jenom zkontroloval fakta treba u Kassae+ Grozera a dalsich jak jsou dnes dlouhe ty jezdecke luky a jak byly dlouhe i v orginale, kdyz se strileli na konich ......
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
alwarez
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.7. 2009
Příspěvky: 2333
Bydliště: Severni Karolina USA

PříspěvekZaslal: pá duben 02, 2010 11:57 pm    Předmět: Citovat

Luky Kejvala jsou dost po celem svete ,jen tak co si vzpominam na Norsko, Italii,Anglii, Rakousko, Nemecko jasne po celem USA a jeden je i ve Vera Cruse Mexiko. Neni vetsiho kritika techto luku ,nez jsem ja ,ale je to je to konstruktivni kritika aby pristi luky byly lepsi a lepsi .....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: pá duben 02, 2010 10:56 pm    Předmět: Citovat

To není Alwarez?
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Luky Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Další
Strana 9 z 12

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Forums ©

© 2005 UNITED-NUKE Powered Site.
=-Lucínkovo->
Veškeré texty jsou duševním vlastnictvím sdružení Lukostřelec.cz - plné znění právní výhrady zde.