Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
INMU Nováček

Registrace: 14.6. 2009 Příspěvky: 143 Bydliště: Plzeň / Kladno
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
INMU Nováček

Registrace: 14.6. 2009 Příspěvky: 143 Bydliště: Plzeň / Kladno
|
Zaslal: čt květen 20, 2010 9:00 am Předmět: |
|
|
Možná jsou to i ty samé dříky. Ovšem z té Číny stojí jeden dřík dolar a něco. Tady to 3D riverers nabízí 25$ za 6 ks. _________________ Je to boj |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

Registrace: 4.2. 2010 Příspěvky: 1107 Bydliště: Pacov
|
Zaslal: čt květen 20, 2010 1:00 am Předmět: |
|
|
Ja už som sa tu niekde pýtal či by sa niekto nepridal... minimalne INMU by do toho šiel tiež... uvidíme. Teraz riešim tie footed šípy z dvoch kusov, zajtra snáď sfuknem ešte aspoň dva a poriadne ich vyskúšam... a popravde, pre mňa je srdečnejšou záležitosťou ten moj smrečok čo ho mám v ruke každý deň, aj keď k týmto lukom náleží bambus... . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

Registrace: 17.8. 2008 Příspěvky: 397 Bydliště: Třemošnice
|
Zaslal: čt květen 20, 2010 12:41 am Předmět: |
|
|
Elév napsal: | jchocz napsal: |
Vydrž Prťka, vydrž... |
...zisťujem, že po čase sa ten moj bmbs kupený v zahradkarstve začína kriviť do podoby ako bol na začiatku. Takže result, ak bambusaky, tak z originál materialu a najlepšie už rovnaného... uvidíme.
PS: videl si tie Ginniho krásavice na atarne? |
Je to nádhera, ty šípy Ginniho, myslím, že se s ním potkám na Naadamu a pak to tam srovnáme. Jinak budu na konci léta objednávat ty originál z Číny, co jsem jich kupoval těch 300. Pokud budeš mít zájem, tak se můžeš připojit. Já je taky dělal z těch u nás kupovaných ale ten rozptyl vlastností byl fakt velký. S těmi originál pro šípy se to fakt nedá srovnat. Stále jsem z nich nadšený. Jinak je ale můžeš objednat i sám. Minimálně ale 100 ks a ten člověk jedná solidně a teď při malinko vyšším kurzu dolaru vyjdou tak do 24 až 25,- Kč/ks. I tak to jde. _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.
mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: čt květen 20, 2010 12:32 am Předmět: |
|
|
jchocz napsal: |
Vydrž Prťka, vydrž... |
Jichoči, moj bambusový guru, s technologiou už vela problemov nemám, vyrovnám, odvážim, vybrúsim, končíky ebenové, kostenné, takové aj makové, aj to olepovanie šliach korou dobre funguje, ale nelieta to ako by som chcel... a navrch zisťujem, že po čase sa ten moj bmbs kupený v zahradkarstve začína kriviť do podoby ako bol na začiatku. Takže result, ak bambusaky, tak z originál materialu a najlepšie už rovnaného... uvidíme.
PS: videl si tie Ginniho krásavice na atarne? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
Zaslal: st květen 19, 2010 11:58 pm Předmět: |
|
|
Elév napsal: | Jas napsal: | ...kolko sr...nia je len s jenym sipom . |
Dnes som spravil dva... bikonické skladané sú teda musím povedať bomba... asi končím s bambusom. |
Vydrž Prťka, vydrž... (parafráze z filmu Sněženky a machři). To by byla škoda. Najdi si jednodušší postup a půjde to. Věř mi, já se taky trápil ale pak jsem si to nacvičil. Kromě toho je to srdeční záležitost (já to tak cítím...). _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: st květen 19, 2010 10:49 pm Předmět: |
|
|
Jas napsal: | ...kolko sr...nia je len s jenym sipom . |
Dnes som spravil dva... bikonické skladané sú teda musím povedať bomba... asi končím s bambusom. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: st květen 19, 2010 10:36 pm Předmět: |
|
|
Z Atarnu ? A to je len posledne z troch pracovnych videi . Aspon vidno kolko sr...nia je len s jenym sipom . _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: pá duben 30, 2010 9:41 pm Předmět: |
|
|
Jichoči, sú nádherné... si frajer.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
Zaslal: pá duben 30, 2010 9:19 pm Předmět: Další zdobená varianta... bambusáků |
|
|
Hrál jsem se se zdobením a tady výsledek na další sadě bambusových šípů:
30", 22 až 23 gramů, 4" peří, končíky pouze vybroušené + omotávka _________________ Jichoč
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: út duben 27, 2010 6:28 pm Předmět: |
|
|
9mm tyčku. Mekké. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ogen Grafoman

Registrace: 15.10. 2007 Příspěvky: 1155
|
Zaslal: út duben 27, 2010 6:15 pm Předmět: |
|
|
Skúsil si čo, urobiť šíp alebo si ho skúsil vystreliť ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: po duben 26, 2010 8:58 pm Předmět: |
|
|
Skusil som to. Je to somarina. Zlomiť sa to síce nedá, ale je to hrozne makké. Takáto tyčka by musela mať velký priemer aby bola použitelná na moj luk. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: ne duben 25, 2010 10:47 pm Předmět: |
|
|
Nejak sa mi to tu zdvojilo. Pardon... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: ne duben 25, 2010 10:45 pm Předmět: |
|
|
No hej Alwarezko, lenže tieto z orangovho odkazu sú z nejakeho ihličnanu a tie z Jasovho odkazu zase niesu lepené zo 6stich trojuholníkov. Ty si kupoval ktoré? Tie bambusové muškárske prúty sa tak robia jedine koli vysokej pevnosti pri malom priemere a nízkej hmotnosti tyčky, takže nekecaj. No... vyskúšam, poreferujem. Dik. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: ne duben 25, 2010 10:42 pm Předmět: |
|
|
No hej Alwarezko, lenže tieto z orangovho odkazu sú z nejakeho ihličnanu a tie z Jasovho odkazu zase niesu lepené zo 6stich trojuholníkov. Tie muškárske prúty sa tak robia jedine koli vysokej pevnosti pri malom priemere a nízkej hmotnosti tyčky, takže nekecaj. No... vyskúšam, poreferujem. Dik. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: ne duben 25, 2010 10:07 pm Předmět: |
|
|
Pevnost techto tycek mne nikdy nenadchla ,kazdy si mysli jak by mohly byt pevne a ja idiot jsem take naletel asi pred 7 lety ci tak nejak, sipy se lamaly jako obycejne a nebyly pevnejsi, nez moje jasanove tycky ,navic za tu cenu si temer muzete koupit levne karbony ...... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2008 Příspěvky: 459 Bydliště: Praha Dablice
|
Zaslal: ne duben 25, 2010 9:37 pm Předmět: |
|
|
Nejcasteji jsou citovany tyto sipy ze 6 catsi
Canadian hexa stafts
http://www.hexshaftarrows.com/about_hexshafts.html
V sekci Design Story je ale tato zminka:
Citace: |
Avid traditional archers themselves, Jake and John Wiebe had been making standard one-piece lodgepole pine shafts, yet were not satisfied with the inherent disadvantages of standard wood. Then, during a meeting with Dave Richardson in Alberta, Canada, Jake was shown a rare hand-made exotic arrow shaft made in the '50's, comprised of 5 pieces of bamboo & 5 pieces of hardwood.
|
_________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: ne duben 25, 2010 11:37 am Předmět: |
|
|
Niečo sa mi marilo že som to tu videl. Dik. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: ne duben 25, 2010 10:43 am Předmět: |
|
|
Takto som si robil muškársky prút, je to sice prácne, ale šípy by boli mimoriadne pevné. Dali by sa urobiť aj obojstranne konické s bakam končíkmi. Neskúšal to niekto?
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
Zaslal: ne duben 18, 2010 9:23 pm Předmět: |
|
|
dav1dMldc napsal: | jchocz napsal: |
Pokud šíp dopadne i kolmo na skálu při plném nátahu, tak vydrží... |
to mi pripomína, keď som skúšal, či 90lbs luk prebije 2mm+ plech. veľa iskier, veľa srandy, ale šíp na 5 častí a hrot som nenašiel
....ale to len tak na pobavenie  |
Jasně, že z malé vzdálenosti šíp zničíš. Já to myslel tak, že když střílíš na řekněme 20 až 30m. Dnes jsem ale jeden šíp odepsal i na tuto vzdálenost a nezjistil jsem, jak jsem ten šíp zničil...
U nás není moc možností v zimě střílet a pár krát jsem zkoušel střílet ve sklepě. Chtěl jsem se učit palcovou techniku a je tam v řadě několik futer širokých 60cm. Co myslíš že se stalo. Z malé vzdálenosti jsem trefil ty první a bylo po šípu... _________________ Jichoč
|
Návrat nahoru |
|
 |
dav1dMldc Grafoman

Registrace: 16.1. 2010 Příspěvky: 580 Bydliště: ladce
|
Zaslal: ne duben 18, 2010 8:17 pm Předmět: |
|
|
jchocz napsal: |
Pokud šíp dopadne i kolmo na skálu při plném nátahu, tak vydrží... |
to mi pripomína, keď som skúšal, či 90lbs luk prebije 2mm+ plech. veľa iskier, veľa srandy, ale šíp na 5 častí a hrot som nenašiel
....ale to len tak na pobavenie  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
Zaslal: so duben 17, 2010 9:37 pm Předmět: |
|
|
Jan napsal: | Myslím, že bambus vydrží hodně, ale zatím nevím o nikom, kdo by s ním nějak slušně bodoval ve 3D v kategorii longbow. Taky je to dost pracná varianta.
Ale jinak je bambus pěknej materiál!!! |
Ono těmi bambusáky moc lidí nestřílí, pro většinu je to zatím moc velká exotika. V kategorii longbow jsou možná tradičnější dřevěné šípy... Bambusové se hodí k jezdeckým lukům.... Já ty bambusáky dělám a v šípech fakt ten problém není. Ty se mi podařilo vyladit, to ostatní jsou ruce a hlava. Co se týče pracnosti, tak je to možná fakt, ale toto je spíše srdeční záležitost, nic pro ty, co chtějí všechny šípy naprosto stejné a bez práce (zakoupením).
Jinak odolnost je fakt dobrá a pokud se použijí tříděné tyčky a dodrží postupy, tak se dají vyseparovat šípy s minimálním rozptylem parametrů. Několik bambusových šípů mi prasklo, když jsem možná víc než bylo zdrávo brousil tyčky na stejnou hmotnost a použil nevhodné hroty. Ten bambus se fakt chová jako karbon. Pokud šíp dopadne i kolmo na skálu při plném nátahu, tak vydrží. Pár šípů jsem odepsal, když šíp narazil šikmo při rozkmytání po zásahu. _________________ Jichoč
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: pá duben 16, 2010 5:17 pm Předmět: |
|
|
Jas napsal: | ... aby si nenicili slachovu omotavku. |
Toto som chcel počuť... dik. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: pá duben 16, 2010 4:48 pm Předmět: |
|
|
Nieco taketo.
 _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: pá duben 16, 2010 4:21 pm Předmět: |
|
|
Tento hrot by sa moc hlboko nezabodol s tym zhrubnutim.Starsie maju vyslovene brzdic hlbky zabodnutia do tercovnice - aby si nenicili slachovu omotavku. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: pá duben 16, 2010 4:17 pm Předmět: |
|
|
Ale na obrázku by to mala byť replika vojnového šípu z obdobia "Jang Jun", čo teda neviem kedy bolo...(?).
Ten kusok hrubšieho bambusu už netreba spevniť omotávkou? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|