Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: ne září 26, 2010 11:50 pm Předmět: |
|
|
Jochoči , chýbal si ! Viem , ze som ta uz v minulosti sklamal podobne. Ale teraz nase stretnutie vyzeralo realne ...Tak nabuduce. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

Registrace: 17.8. 2008 Příspěvky: 397 Bydliště: Třemošnice
|
Zaslal: ne září 26, 2010 11:34 pm Předmět: |
|
|
cornus napsal: | Musíš tam dávať viac kovu. Bambus ani kosť mi detektor neberie.  |
To máš nějaký podivný detektor. Nebere bambus ? Do smeťáku s ním. _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.
mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: ne září 26, 2010 9:39 pm Předmět: |
|
|
Toz - musim sa pochvalit- Vyrobil som 30 sipov . Bez toho , ze by som ich otestoval alebo co len odskusal - lietali fantasticky. Zajtra dodam foto. 4 som si nechal doma - aby aspon cosi bolo...
Jediny kto to sipom kazil som bol ja a aj napriek tomu som domov doviezol 21 sipov. Na 2 tercovych som si zlomyl hrot v kamenolome a na jednom flitovom kostenny hrotik- vsetky vsak velmi cistoustrelene na konci sipu - takze oprava a funkcnost zarucene .3 som postracal v lese na 3 D a 2 pri flighte. Hladjte nieco , co zmizne v 200 m vzdialenosti v korunach stromov Napriek ochotnej pomoci Cornusa s minolovkou - nic sme nenasli. Aj Tak to dopadlo myslim vynikajuco. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt září 23, 2010 11:59 pm Předmět: |
|
|
Makačka ! Plne chápem , čo je za tym roboty! Práve sedim za stolom a lepim a brúsim a rezem a vyrovnavam , aby som nebol uplne v hanbe v Pacove.Prve sipy po 2 rokoch... Cornus aj Elev, mozu potvrdit bol som bez sipov. Len luky struham. Ak to vsetko neroztrieskam v lese Pacovskom konecne nejake zostanu aj na doma  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

Registrace: 4.2. 2010 Příspěvky: 1107 Bydliště: Pacov
|
Zaslal: čt září 23, 2010 11:58 pm Předmět: |
|
|
... ešte jeden krát sa vyspím a strelím si tým šípom vpravo dolu, s tým modrým končíkom... ... paráda! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

Registrace: 31.12. 2007 Příspěvky: 2096 Bydliště: Pataš
|
Zaslal: čt září 23, 2010 11:34 pm Předmět: |
|
|
co na to povedat ? som vazne zvedavy ... ale zda sa mi ze pokazde ked prides s novou sadu je vzdy lepsia ako ta sada pred tym  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
Zaslal: čt září 23, 2010 11:30 pm Předmět: Nová sada bambusových šípů |
|
|
Udělal jsem další sadu šípů z bambusu. Trochu jsem je vyzdobil, avšak nehrál jsem si s nějakou historickou přesností. Tyšky jsou roztříděny podle hmotnosti a SPINE (červené končíky 45 až 50 lb, modré 50 až 55 lb).
Detai zdobení:
Dlouhé jsou 31", hroty jsem použil 65 grain, lakování epoxydovým lakem. _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: so červen 12, 2010 4:28 pm Předmět: |
|
|
Povodny vyraz zo Slovenska - gramblavy  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: so červen 12, 2010 9:43 am Předmět: |
|
|
Lee napsal: | Myslím že pokud není člověk vysloveně gramlavý (pro jiné lustřelce než ze sev.Moravy tzn.nešikovný) |
Jen bych doplnil, že pocházím z jižní Moravy - Slovácka a tam ani jiné slovo než gramlavý ani neexistuje  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lee Nováček

Registrace: 9.6. 2009 Příspěvky: 137
|
Zaslal: pá červen 11, 2010 6:54 pm Předmět: |
|
|
elév -dobrá , nebudeš mi nic dlužný ale při roztřelu na nějaké soutěži mě necháš vyhrát -a tak aby to nikdo nepoznal.
pošli mi adresu na SZ ale neslibuji kdy se dostanu na poštu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: pá červen 11, 2010 6:41 pm Předmět: |
|
|
...čiže by som ti ich asi radšej zaplatil...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: pá červen 11, 2010 6:37 pm Předmět: |
|
|
Bude to asi tak, za 5 kúpi, za 10 predá... možno to presnejšie triedi, neviem, nepýtal som sa. Ale prvá otázka od Polletiho bola či mám obchod, že má pre mňa návrh. Objavil som to, tak som to len chcel dať v známosť. Videl som, že už je to aj na atarne a chlapík to tam velmi doporučuje...
Lee, ak mi zopár pošleš, budem ti dlžný láskavosť...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lee Nováček

Registrace: 9.6. 2009 Příspěvky: 137
|
Zaslal: pá červen 11, 2010 5:14 pm Předmět: |
|
|
kupoval jsem 2x přes E-Bay od dvou různých prodejců-oba z číny .Jeden z nich neustále hledá komplice na prodej i v evropě -nemám to nijak ověřené ale pochybuji že by si Ital doma pěstoval bambus /i když to zase prý není takový problém/ takže si myslím že jeho zdroje budou podobné a že dělá jenom redistribuci .K porovnání kvality nejsem schopen se vyjádřit protože to jsou první a jediné bambusové tyčky které zkouším měl jsem ve spinu 65-70 a ještě mám necelých 100 ks v 70-75lb .Tyto se v g pohybovali v rozmezí 24g-35g .čím tenčí tím těžší .Naprostá většina cca70 %byla 30-32g . dá se udělat cca 4-5 sad ve kterýje rozdíl 1-1,5g.materiál je to velmi pekný ,nejsou samozřejmě ideálně rovné ale zdá se jako by jim to ani nevadilo/ i ten na pohled krivější šíp letí kolikrát lépe než rovný/ Co se týče přesnosti s nimi dokážu trefit i na 30m poměrně přesnou 10 ale stejně tak se zoufale minout /ovšem to dokážu i s karbonem /Soustřel nemám o nic lepší ani horší než se dřevem.Mám je většinou zkráceny na 75 cm ,85 gr 3D šroubovací hrot jak do karbonů,5/16plast.končík a z 55lb Kaya luku lítají velmi svižně .Jestě je sice stále doladuji , střídavě se nasírám a zapřísahám se že budu střílet jen s karbony nebo zkusím bikonická dřeva ale myslím že většina problémů a nepřesností není v bambusovém šípu ale v technice vypouštění. Co je taky příjemné -že tyčka vyjde opravdu do nějakých 30kč /při 100ks je poštovné většinou zdarma/ a pokud chce člověk jen funkční šíp bez uměleckého náboje tak mi výroba zabere asi 15min .Jichocz to má určitě promakané ,všechna čest ale na můj vkus až přemakané nic ve zlém. Myslím že pokud není člověk vysloveně gramlavý (pro jiné lustřelce než ze sev.Moravy tzn.nešikovný)tak žádné přípravky na hrot nepotřebuje .uvnitř bambusu je vždy už díra -většinou ve středu a stačí ji vrtakem zvětšit ,šroubovací konec hrotu (většinou 5/16)na brusce cirkulárně symtericky obrousím aby byl tenčí a nemusel jsem dělat velkou díru v bambusu ,na tento hrotový dřík ještě navlíknu kov. podložku velikosti obvodu hrot. konce bambusu a celé to normálně zastrčím a zalepím do bambusu .ničím už to nezpevnuji , neolepuji a jediné bambusy které jsem roztřískal byly o kámen nebo bokem o stromy .Bambus navíc sám o sobě nevyžaduje žádnou velkou povrchovou upravu -já ho jenom přetáhnu autovoskem.
Elév -ze slabosti pro ostatní lukostřelce (zejm.ty které neznám) ti klidně pošlu pár tyček at si to můžes vyzkoušet  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
Zaslal: čt červen 10, 2010 12:06 am Předmět: |
|
|
Elév napsal: | ... cena v eurách a za jednu tyčku samozrejme, drahšie, ale vraj mimoriadna kvalita... |
Pokuď mám správné informace, tak jenom kupuje a dál prodává stejné tyčky, co jsem koupil za cca. 24,- Kč/ tyčku z té Číny. Ke kvalitě těch kupovaných se může vyjádřit i Lee, protože myslím taky kupoval ze stejného zdroje. Já jsem z nich nadšený. Možná jenom, když budu objednávat další, tak je lepší objednávku spojit pro více lidí a vytřídit je ještě více podle hmotnosti. Ten rozptyl byl od cca. 22 gr. až po 28 gr. u několika tyček. Já to u své várky udělal a vytřídil jsem s malým rozptylem tyčky do 3 skupin (21 až 23 gr., 23 až 25 gr., nad 25 gr. - po zkrácení na délku 31"). _________________ Jichoč
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: st červen 09, 2010 11:22 pm Předmět: |
|
|
Ceny rovnaných bambusových tyčiek od Polettiho:
12 ks - 2,80
24 ks - 2,60
50 ks - 2,40
100 ks - 2,20
... cena v eurách a za jednu tyčku samozrejme, drahšie, ale vraj mimoriadna kvalita... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: út červen 08, 2010 12:31 am Předmět: |
|
|
Jichoči, máš to premakané...
Predajca dobre vyzerajúcich bambusových šaftov z Talianska:
http://www.polettiarchery.com/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
Zaslal: po červen 07, 2010 10:55 pm Předmět: |
|
|
INMU napsal: | Pak si člověk do vrtačky upne obrobek (čili dřík šípu) roztočí, nasadí na hrot vrtáku a tradá...
Fígl je v tom, že tím, že se točí ten dřík, tak se sám centruje a to jak na střed průřezu, tak na souosost. |
Dá se to různě. Problém byl, když byla tyčka křivá, pak se může stát, že ta dírka není v ose toho bambusu a nebude to sousosá dírka. Navíc je bambus celkem křehký a pokud je stěna kolem 1mm (vrták taky nebude přesně souosý a může kmitat), může tyčka popraskat. _________________ Jichoč
|
Návrat nahoru |
|
 |
INMU Nováček

Registrace: 14.6. 2009 Příspěvky: 143 Bydliště: Plzeň / Kladno
|
Zaslal: po červen 07, 2010 10:43 pm Předmět: |
|
|
Ještě je jedna vcelku jednoduchá metoda. Ve strojařině to má i zvláštní název, který si bohužel nepamatuju.
Spočívá v tom, že vrták se pevně upne třeba do svěráku. Nebo se zalepí do dřevěného špalíku a ten se pak chytne svěrkou ke stolu.
Pak si člověk do vrtačky upne obrobek (čili dřík šípu) roztočí, nasadí na hrot vrtáku a tradá...
Fígl je v tom, že tím, že se točí ten dřík, tak se sám centruje a to jak na střed průřezu, tak na souosost. _________________ Je to boj |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
Zaslal: po červen 07, 2010 10:31 pm Předmět: Vrtání dírky pro hrot |
|
|
Více lidí se ptalo, jak vrtám dírku pro trn hrotu u bambusových šípů, aby byl hrot souosý. Vymyslel jsem si 2 přípravky, kde zasunu tyčku opracovanou na 7mm a odvrtám dírku do nastavené hloubky. Vnější průměr tyčky u hrotu dobrušuji ručně a když je malinko menší, tak to nevadí. Tyčku olepím samolepící páskou aby šla do té dírky natěsno. Používám 2 typy hrotů - s trnem 4mm a s trnem 5mm a závitem 4mm. Těmi dvěma pŕípravky tedy mohu odvrtat tu dírku pro oba typy hrotů s tím, že nejdříve vrtám dírku 4mm s nastavením vrtáku aby šel jenom do hloubky odpovídající celé zapuštěné délce. Pokud používám ten 3D Combo hrot, tak pak ještě dovrtám tu dírku 5mm. Obě dírky pak ručně zvětším na 4.2mm a 5.2mm (vrták držím v ruce a jemně dírky protáhnu - musí tam být malá vůle aby se tam kolem dostalo lepidlo. Zvolil jsem pro oba typy vrtáků vedení 25mm aby byl vrták dobře veden. Tady jsou ty přípravky:
Je nutné po nalepení hrotu udělat omotávku. Já ji v několikavrstvách ještě potřu epoxydovým lakem aby se zvýšila odolnost v místě omotávky. _________________ Jichoč
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hrom Občasný přispivatel

Registrace: 3.8. 2006 Příspěvky: 175
|
Zaslal: út květen 25, 2010 11:18 am Předmět: Vyroba sipu z bambusovych tycek |
|
|
Taky ty šípy leštil přesličkou nebo nějakou podobnou rostlinou.
Byly tam jasně vidět nějaké stvoly svázané dohromady. Zajímavé postupy, nářadí, inspirace. Díky za sdílení, Hrom |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: pá květen 21, 2010 12:09 am Předmět: |
|
|
... no, zapotil som sa (ako ten bambus), ale už rozumiem...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: čt květen 20, 2010 11:14 pm Předmět: |
|
|
hadr _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: čt květen 20, 2010 9:24 pm Předmět: |
|
|
Všimli ste si? Ani kusok šmirglu ani pilník... najlepšie dielne nepoznajú šmirgl... to leštenie, myslel som že to brúsi pemzou(?). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: čt květen 20, 2010 4:49 pm Předmět: |
|
|
odmašťuje- aburanuki _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
dav1dMldc Grafoman

Registrace: 16.1. 2010 Příspěvky: 580 Bydliště: ladce
|
Zaslal: čt květen 20, 2010 3:56 pm Předmět: |
|
|
mňa zas ako ich šmirgloval |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: čt květen 20, 2010 3:34 pm Předmět: |
|
|
Mě zaujalo jak ty tyčky dovažuje. _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
INMU Nováček

Registrace: 14.6. 2009 Příspěvky: 143 Bydliště: Plzeň / Kladno
|
Zaslal: čt květen 20, 2010 2:32 pm Předmět: |
|
|
Na to jsem taky koukal. jen by mě zajímalo, jestli to propichoval úplně skrz nebo ne. Nebylo to tam vidět. _________________ Je to boj |
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2008 Příspěvky: 459 Bydliště: Praha Dablice
|
Zaslal: čt květen 20, 2010 2:29 pm Předmět: |
|
|
Zajimave je to propichovani tim ohratym dratem.
Jeo to obodoba toho naseho vrtani  _________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|