Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Tlapa Stálý přispivatel

Registrace: 21.6. 2010 Příspěvky: 395 Bydliště: Brno-Řečkovice
|
Zaslal: ne červen 03, 2012 7:35 pm Předmět: |
|
|
V podstatě mám celý roh a chci z něj udělat nátepník tak, aby pokryl většinu předloktí. Ještě jednou díky za rady  _________________ MP - Možná Příště ; Funkce - "Prostý člen" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: ne červen 03, 2012 5:09 pm Předmět: |
|
|
rohovinu zohriat najlepsie vo vriacej vode, potom za horuca vytvarovat, nechat vychladnut - aspon tak som to robil ja.
rohovina ma vsak tendenciu sa pomaly navracat do svojho povodneho tvaru zvlast velke kusy velmi pozohybane, tak neviem v tvojom pripade na co to chces ake velke su tie kusky nakolko poohybane a tak.
neviem a nemam skusenosti s tym, ako rohovinu ohnut natrvalo, ja robim zatial len s malymi kuskami a tam problem nemam.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
INMU Nováček

Registrace: 14.6. 2009 Příspěvky: 143 Bydliště: Plzeň / Kladno
|
Zaslal: ne červen 03, 2012 4:56 pm Předmět: |
|
|
Osobně jsem to nedělal, ale když koukneš na knife.cz, tak tam lidi používsjí tenhle postup k vyrovnání rohoviny pro užití na rukojeti nožů. Povařit, zmáčknout mezi dvě prkýnka a nechat uschnout. _________________ Je to boj |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tlapa Stálý přispivatel

|
Zaslal: ne červen 03, 2012 4:11 pm Předmět: |
|
|
Bez urážky, ale máš to prosím vyzkoušené, nebo je to domněnka? Ptám se jen pro přesnost. Každopádně díky moc za radu _________________ MP - Možná Příště ; Funkce - "Prostý člen" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
INMU Nováček

|
Zaslal: ne červen 03, 2012 1:18 pm Předmět: |
|
|
Mělo by to jít povařením. Ale budeš si muset připravit nějaké kopyto, na které to zafixuješ, než ten roh zase vyschne. _________________ Je to boj |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tlapa Stálý přispivatel

|
Zaslal: ne červen 03, 2012 1:05 pm Předmět: |
|
|
Měl bych jeden dotaz. Předem tuším odpověď, ale raději se zeptám: Dá se nějakým způsobem narovnat rohovina z kravského rohu? Mám teď v hlavě myšlenku, že bych se pokusil vyrobit nátepník z kravského rohu, ale potřebovalo by to tu rohovinu nějakým způsobem srovnat, aby nebyla tolik prohlá. Dá se to nějak? _________________ MP - Možná Příště ; Funkce - "Prostý člen" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

|
Zaslal: st září 07, 2011 9:35 pm Předmět: |
|
|
ono tie tradicne y-rukavice nie su drahe, vyjdu okolo 10E
skusal som aj pracovne rukavice a bolo to nanic. su aj take, ktore pouzivaju tusim maliari a ludia co robia omietky, tie rukavice su tenke, na vnutornej strane maju taku gumovinu a daju sa vybrat take ze padnu ako uliate. ale skratka to nie je ono, lebo ani nemoze byt, lebo to su rukavice pre maliarov a nie pre lukostrelcov. je treba si spravit nieco take, ako tu prezentovali pani remeselnici, alebo si to od nich kupit - jednak bude mat clovek super vyrobok a jednak toho umelca-remeselnika podpori. nikto nemoze robit vsetko aj ked to casto laka  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2008 Příspěvky: 459 Bydliště: Praha Dablice
|
Zaslal: st září 07, 2011 7:54 pm Předmět: |
|
|
Z praxe:
Sestrihana pracovni rukavice je na prd, z nouze ji sam pouzivam (strilim na opacnou stranu a tak mi strelecka konfekce na levou ruku nevyhovuje)
- Strasne se to porad pare
- Bud je moc tlusta nebo se hned prosoupe _________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
INMU Nováček

|
Zaslal: st září 07, 2011 2:54 pm Předmět: Re: Výstroj |
|
|
Hrom napsal: | Mám rád jednoduché věci, které nezaberou hodně místa, ale Itazipova rukavice je opravdu nádherná. Skláním se. Hrom |
Mně přijde jako docela schůdný řešení to, co psal alwarez. Prostě sestřihat nějakou menší pracovní rukavici do příslušné podoby. Proti poškrábání ruky letkami to poslouží v pohodě. A pokud by to mělo chránit i proti prasklému šípu, tak by se dal na hřbet ruky a ukazovák s palcem nalepit nebo našít nějaká silnější kůže. Nebo jestli se dá někde sehnat nějaká kevlarová tkanina? Nebo ústřižek ze záchytné sítě? To by ale asi už vypadalo dost divně. _________________ Je to boj |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: st září 07, 2011 9:42 am Předmět: |
|
|
Děkuji za pochvalu. _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hrom Občasný přispivatel

Registrace: 3.8. 2006 Příspěvky: 175
|
Zaslal: st září 07, 2011 9:21 am Předmět: Výstroj |
|
|
Díky všem za tipy mělo to být něco ve stylu AW 2547 Bowhand Glove
na stránkách http://www.archeryworld.co.uk/acatalog/Tabs_and_Gloves.html
Mám rád jednoduché věci, které nezaberou hodně místa, ale Itazipova rukavice je opravdu nádherná. Skláním se. Hrom |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

|
Zaslal: út září 06, 2011 9:49 pm Předmět: |
|
|
no teeda . chrániče predlaktia spojené s y-rukavicou v nádhernom prevedení  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
INMU Nováček

|
Zaslal: út září 06, 2011 9:35 pm Předmět: |
|
|
Tak to je pecka!!! Krásný
Asi si budu muset ješlě dlouho hrát s kůží, než dokážu vyrobit něco takovýho _________________ Je to boj |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

Registrace: 31.12. 2007 Příspěvky: 2096 Bydliště: Pataš
|
Zaslal: út září 06, 2011 8:51 pm Předmět: |
|
|
tak to je radst pozriet ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: út září 06, 2011 7:11 pm Předmět: |
|
|
To Lucínkovo je tak trochu elfiš. Inspirace Pánem prstenů.
Dnes bych to možná řešil jinak. _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lucínek Administrátor

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 2024 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: út září 06, 2011 6:35 pm Předmět: |
|
|
Když už mě CAJ prásknul, tak sem hodím fotky
Výrobce Itazipa.
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

|
Zaslal: út září 06, 2011 5:21 pm Předmět: |
|
|
oravec napsal: | nikdy som nemal ľavú ruku poškrabanú od letiek... |
ja niekedy lahko poskriabane ruky mam, kedze sipy si vyrabam sam a pri niektorych som na pierkach nechal trochu hrubsie kostrnky...ked sa stane, ze mi odide paska, ktorou fixujem konce kostrniek, poskriabe ma to. vzdy sa z toho lahko zotavim, ale uz mi to lezie na nervy trochu.
minuly rok si chcel kamoskin frajer zastrielat z mojho luku, nuz vyhovel som mu, ale palil na blizko az sa stalo ze jeden z mojich bambusakov praskol a on si to nevsimol. potom ked nim strielal, tak ta ostra bambusova trieska sa mu neprijemne zapichla do koze medzi palcom a ukazovakom, musel ist k lekarovi, nedokazali sme to vytiahnut. takze preto si ja chranim aj ruku drziacu luk, aj ked si sipy ako tak kontrolujem pred vystrelom - radsej sa poucim z cudzej chyby ako vlastnej
leukoplast je v pohode, je to lacne a nastriham si to ako chcem, len ked dlho strielam, tak ruka sa poti (hlavne v lete) no a zacne sa to odlepovat. ta y-rukavica bude asi fajn, len neviem ako si ju cez net kupim, ked neviem ci mam velkost M alebo L alebo nebodaj XL..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
oravec Občasný přispivatel

Registrace: 5.2. 2009 Příspěvky: 287
|
Zaslal: út září 06, 2011 5:09 pm Předmět: |
|
|
strieľam roky primitívnym celodrevom min.2x do týždňa cca 200 šípov za deň ale nikdy som nemal ľavú ruku poškrabanú od letiek...no ale ako som tu v poslednej dobe čítal že niektorým praskli šípy pri výstrele...taký chránič môže vtedy byť užitočný |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

|
Zaslal: út září 06, 2011 4:57 pm Předmět: |
|
|
Ja si stale lepim ruky leukoplastom, ale uz ma to prestava bavit a kupim si nieco tradicne vyzerajuce a hlavne jednoduche.
Skusal som Y-rukavicu od Grozera, bola super, len som si ju zabudol potom kupit
Take jednoduche, tradicne, sa daju kupit hocikde (poslem linky osobne ked chces, nemozem tu predsa robit reklamu , aj na e-bay - tam sa predava dost y-rukavic znacky merlin, no ale mne vadi, ze by mi tam svietila ta znacka. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CAJ Stálý přispivatel

Registrace: 29.7. 2009 Příspěvky: 409 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út září 06, 2011 4:43 pm Předmět: Re: Chránič na ruku |
|
|
Hrom napsal: | Na Pacovském lukobraní jsem viděl šikovný chránič na ruku, která drží luk. Patrně pro střelbu bez zakládky, aby nedocházelo ke zranění opeřením. Myslel jsem, že si ho také vyrobím, ale nějak nemohu stvořit střih. Děkuji předem za jeho zveřejnění, nebo alespoň jeho fotku. Hrom |
Moderní verzi nabízí Kejval, vlastníme doma dvě, neb střílíme tradičními luky s šípem přímo na ruce.
http://www.alexbow.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=45
Žena s tím střílí, já jsem si na to nezvykl, raději oželím dvě lehká škrábnutí za celý turnaj, než přijít o cit a kontakt s lukem.
Ovšem Lucínek má velmi pěknou rukavici, která spojuje chránič předloktí s ochranou hřbetu levé ruky, trochu ve stylu železných palčáků. Takže dlaň je víceméně volná. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
INMU Nováček

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
INMU Nováček

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hrom Občasný přispivatel

Registrace: 3.8. 2006 Příspěvky: 175
|
Zaslal: út září 06, 2011 1:41 pm Předmět: Chránič na ruku |
|
|
Na Pacovském lukobraní jsem viděl šikovný chránič na ruku, která drží luk. Patrně pro střelbu bez zakládky, aby nedocházelo ke zranění opeřením. Myslel jsem, že si ho také vyrobím, ale nějak nemohu stvořit střih. Děkuji předem za jeho zveřejnění, nebo alespoň jeho fotku. Hrom |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|