Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jeneš Grafoman
Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
Zaslal: po duben 07, 2014 9:58 am Předmět: |
|
|
Na dlátko a zadlabávání se vybodni, místo toho radši kouskem šmirglu zabruš začátek brka, aby nebylo ostré. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Strakáč! Občasný přispivatel
Registrace: 25.2. 2014 Příspěvky: 239 Bydliště: u Českých Budějovic
|
Zaslal: pá duben 04, 2014 6:17 pm Předmět: |
|
|
no já to chci mít tak trochu historický a na kuš to chcy takže pohoda v úhlech tekek protože jsou 2 a ne 3 tak je to lepší a dám tam normální vteřiňák dám si do do toho nějakýho skřipce ať to mám rovně a přilepim pak omotám asi dvouma nebo třema vláknyma lňený nitě který pak trochu navoskuju včelákem a bude to pevný a vydrží to v mokru a bude to tenký a myslím historicky dobrý ale mám 90°-ový dláto tak udělám podle rovnýho klacku malinkou drážku za 1. se mi schová tělo toho peří a budu to mít přesnějc přilepený a jinak díky za video já to překládal do angličtiny všechno a nic sem nenašel dycjy hisotric arrows a ¨nic nu jo no .. fakt díky ... _________________ V celku rád používám slova "nevim" a "asi"
vím, že to není vhodný vyjadřování, ale doopravdy si nejsem ve vším jistej na 100%. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jeneš Grafoman
|
Zaslal: pá duben 04, 2014 10:37 am Předmět: |
|
|
Pokud nebudeš používat na lepení oboustrannou samolepku jako na tom videu, tak žádnou omotávku peří dělat nemusíš. |
|
Návrat nahoru |
|
|
oravec Občasný přispivatel
Registrace: 5.2. 2009 Příspěvky: 287
|
Zaslal: pá duben 04, 2014 10:08 am Předmět: |
|
|
chlape nevieš si nič nájsť sám??? http://www.youtube.com/watch?v=nxeFvDgXE54 . - na konci je omotávanie a lepenie letky. potom stačí klikať na vedľajšie odkazy...je tam toho viac. a tie letky v drážkach som videl naživo na šípoch jedného výrobcu,nechcem menovať...vyzerá to desne...hrúza... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jeneš Grafoman
|
Zaslal: pá duben 04, 2014 9:37 am Předmět: |
|
|
Peří se na tyčku lepí. Použít můžeš kyanoacrylátové (vteřinové) lepidlo nebo i jiné, ale je to pomalejší. Hlavně potřebuješ buď lepičku, nebo alespoň nějaký skřipec, do kterého kormidlo chytíš, aby se srovnalo. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Strakáč! Občasný přispivatel
Registrace: 25.2. 2014 Příspěvky: 239 Bydliště: u Českých Budějovic
|
Zaslal: čt duben 03, 2014 10:11 pm Předmět: |
|
|
prosim vás jak přiděláváte na tyčku letky z peří ??? vím že se to omotává ale prej se nějak zasunuli nebo do nějakých drážek asi dali a nevim historicky jak se tam dávaji nevíte někdo ??...kdyžtak když znáte videjko klidně anglicky mluvený tak to sem hoďte prosím...
díky.. _________________ V celku rád používám slova "nevim" a "asi"
vím, že to není vhodný vyjadřování, ale doopravdy si nejsem ve vším jistej na 100%. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tecumseh Grafoman
Registrace: 15.10. 2010 Příspěvky: 751 Bydliště: Biele Karpaty
|
Zaslal: po březen 31, 2014 9:31 pm Předmět: |
|
|
Plastové letky sú poddajné, ale perie je poddajnejšie,no neviem,ale ja by som k holému celodrevu radšej drevené šípy Inak aká drbačka, kúpiš spinované tyčky,prilepíš pierka končík a hrot a je to hotové |
|
Návrat nahoru |
|
|
Naso Nováček
Registrace: 31.12. 2011 Příspěvky: 133
|
Zaslal: ne březen 30, 2014 9:41 pm Předmět: |
|
|
Zdravím. Přítelkyni jsem vyrobil, kratší LB v síle cca 25-30lb. Na šípy jsem jí řekl že je s tím drbačka ať si je koupí. Nejspíše půjde do karbonových jsou lehké a všechny totožné, mě zajímájí plastové letky. V životě jsem to nedržel v rukách a nemám tucha jak se chová letka z plastu jestli je tvrdá, nebo poddajná a uhne při výstřelu ruce i luku tak jako klasický peří. Nerad bych koupil něco nepoddajného, luk holý celodřevo. Jo a ještě mě zajímá v jakých jednotkách je uvedený spine karbonových šípů díky. |
|
Návrat nahoru |
|
|
oooondrej17 Nováček
Registrace: 15.2. 2011 Příspěvky: 111 Bydliště: Slovakia
|
Zaslal: pá leden 24, 2014 10:00 pm Předmět: |
|
|
Tak fajn...zobral som AEE plastifletch _________________ Heroes are not born, they have to be made.
Hoyt Rampage M4
Trophy Ridge Hit-Man 5
Carbon Express Ultra Shock
NAP Quicktune 800
Samick SLB 2 |
|
Návrat nahoru |
|
|
oooondrej17 Nováček
Registrace: 15.2. 2011 Příspěvky: 111 Bydliště: Slovakia
|
Zaslal: čt leden 09, 2014 7:02 pm Předmět: |
|
|
Zdravím páni,
ako až doposiaľ neznalý v oblasti "olepovania" (bral som čo bolo olepené v akcii ) by som potreboval poradiť.
Predstavme si 2 identické šípy olepené letkami rovankého tvaru, dĺžky, jediný rozdiel je materiál: guma vs plast... ak sa to tak dá nazvať?
Aký je v tých materiáloch rozdiel, ako to ovplyvňuje let šípu? Strielame z kladkového luku, základka NAP quicktune 800, field horty. _________________ Heroes are not born, they have to be made.
Hoyt Rampage M4
Trophy Ridge Hit-Man 5
Carbon Express Ultra Shock
NAP Quicktune 800
Samick SLB 2 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Serža Nováček
Registrace: 25.6. 2013 Příspěvky: 95 Bydliště: Praha
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Serža Nováček
Registrace: 25.6. 2013 Příspěvky: 95 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po červenec 01, 2013 12:44 pm Předmět: |
|
|
pěkný článek na téma "olepování" _________________ Excalibur Matrix 380, Ragim Impala Black 62"/35lbs, Ragim Taiga 48"/30lbs, ČZ Scorpion EVO3 S1, Glock 19 gen2, KAHR PM45, Fabarm MARTIAL Pistola 12/76, Remington 700/AICS |
|
Návrat nahoru |
|
|
dusanmartis Nováček
Registrace: 25.1. 2012 Příspěvky: 118
|
Zaslal: ne březen 24, 2013 10:01 am Předmět: Re: Perie |
|
|
Martinus333 napsal: | Nazdar, mám otázku. Kde zoženiem perie? Nejaká rada? |
mam doma pereie z husí a moriek. ja ho nepoužijem lebo som sa dal na plastové letky. dam nejake foto a dohodneme sa za velmi rozumnu cenu |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dusan Grafoman
Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: ne březen 17, 2013 11:36 pm Předmět: Re: Perie |
|
|
Martinus333 napsal: | Nazdar, mám otázku. Kde zoženiem perie? Nejaká rada? |
hybaj do parku, haja, lesa, nazbieraj, najlepsie ked najdes nejaku vysuseny skapacinu, teraz po zime, uz ani nebude smrdiet.
alebo si kup, daju sa aj na slovensku, ja som naposledy kupoval cez e-bay z emeriky od uzivatela http://stores.ebay.com/bullseyefeathers , je to mexicke perie z moriek, vyborna kvalita, a aj cena. uz si perie nekupujem, tak nemam prehlad, kolko stoji v tunajsich koncinach, ale este tak pred rokom sa za taku cenu u nas v takej kvalite zohnat nedalo ani nahodou. v niektorych obchodoch u nas si ludia dovolia pytat pomaly aj jedno euro za letku co je nehoraznost. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dusan Grafoman
|
Zaslal: ne březen 17, 2013 11:30 pm Předmět: |
|
|
heh, aky pekny bakkam |
|
Návrat nahoru |
|
|
Radas Občasný přispivatel
Registrace: 24.2. 2010 Příspěvky: 252
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Martinus333 Nováček
Registrace: 29.6. 2012 Příspěvky: 47 Bydliště: Košice
|
Zaslal: st říjen 10, 2012 4:13 pm Předmět: Perie |
|
|
Nazdar, mám otázku. Kde zoženiem perie? Nejaká rada? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Fifa Občasný přispivatel
Registrace: 29.7. 2010 Příspěvky: 224
|
Zaslal: po srpen 27, 2012 1:18 pm Předmět: |
|
|
a proto je nejlepsi mit peri ne z husy ale z ropy _________________ Elite Archery GT 500
Bowtech Infinity Edge
Hoyt Podium |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jíra Stálý přispivatel
Registrace: 26.10. 2010 Příspěvky: 452 Bydliště: Slatiňany
|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 11:56 am Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | čoveče. Já tedy peří odmítám impregnovat a radši ho vyměňuji, když se poškodí. Impregnované mi lítá natolik blběji, že kvůli tomu jednomu až dvoum závodům v dešti mi toto zhoršení nestojí za to. Počasí čelím uzavřeným toulcem |
i když jsou některé zkušenosti nepřenositelné ,tato jak je vidno funguje už věky _________________ celá střelba z luku je jen o dvou krocích
1. naučit se střílet
2.opakovat to ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 11:48 am Předmět: |
|
|
čoveče. Já tedy peří odmítám impregnovat a radši ho vyměňuji, když se poškodí. Impregnované mi lítá natolik blběji, že kvůli tomu jednomu až dvoum závodům v dešti mi toto zhoršení nestojí za to. Počasí čelím uzavřeným toulcem _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jíra Stálý přispivatel
Registrace: 26.10. 2010 Příspěvky: 452 Bydliště: Slatiňany
|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 11:17 am Předmět: |
|
|
alwarez napsal: |
V Irsku
je strasne vlhko a tak pouzivame nejvice husi a labuti pera jsou od prirody mastna a vydrzi vlhke prostredi..... |
všeobecně rozšířený blud
každá husa nebo nebo labuť ví,že když si nebude peří promaštovat ze své tukové žlázy navlhne a přestane izolovat a ona zahyne
zrovna tak lukostřelec ,který si na dá na šíp její peří a nebude ho chránit proti vlhku nebo dešti (třeba impregnací na goratex) přinejmenším bude hůře trefovat _________________ celá střelba z luku je jen o dvou krocích
1. naučit se střílet
2.opakovat to ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
alwarez Grafoman
Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: st červenec 18, 2012 1:47 am Předmět: |
|
|
Muzes to nalepit sekundovym lepidlem a kdyz sip ztratime a tak pera jeste jsou pouzitelna pouzitelna tam drzi po pul roce a 2 roky pera jsou tam
nepouzitelna ,nebot jsou uhnila ,ale stale drzi a tak je musim orezat a nalepit nova......vetsinou i zeleznou spicku a sip se musi vysusit a znova narovnat po
vyschnuti a pokud le sip carbonovy tak vydrzi byt ztraceny dva roky ,ale nevydrzi byt 5 let ztraceny, pak se rozpada a stava se moc krehky .....V Irsku
je strasne vlhko a tak pouzivame nejvice husi a labuti pera jsou od prirody mastna a vydrzi vlhke prostredi..... |
|
Návrat nahoru |
|
|
fenit Grafoman
Registrace: 5.12. 2010 Příspěvky: 540 Bydliště: Mallow,Irsko
|
Zaslal: út červenec 17, 2012 11:51 pm Předmět: |
|
|
hello,potrebujem rychlo sipy urobit,mozem letky lepit sekundacom?malo by to drzat aj v dazdi. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dusan Grafoman
|
Zaslal: so červenec 14, 2012 12:45 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | jistěže měl To je takový můj humor. Proti směru praporu. Od tenkého konce k tlustému. Jinak to ani nejde |
....a aj vtedy sa to často po5ere
skúšal som to robiť takým tým orezávačom, ktorým sa reže koža = ostrý točiaci sa krúžok namiesto klasickej plôšky, ale nebolo to dobré, je to ale ideálne na úpravu konečného tvaru peria, lebo perie sa nezadrie v reze a nerozfrcká...
potom som skúšal aj klasický orezávač, ale tým som často zabehol mimo.
najlepší je u mňa vreckový nožík - ostrie na malom nožíku má ideálny oblý tvar, ktorým režiem kostrnku pierka z vnútornej strany kde má ten prirodzený žliabok. odrezané pierko potom dám do klipsne a zabrúsim šmirglom. týmto dostanem tenšiu kostrnku ako pri komerčných perách, ale stále to nie je ten tenký vlas, ktorý sa dostane tým strhávaním á la Mýša |
|
Návrat nahoru |
|
|
Blembloud Nováček
Registrace: 27.2. 2012 Příspěvky: 54 Bydliště: Ostrov u Macochy
|
Zaslal: so červenec 14, 2012 10:50 am Předmět: |
|
|
Sakra, už jsem nadral tolik peří, že by to bylo na malej polštář, ale šíp ani jeden! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
|
Zaslal: pá červenec 13, 2012 8:40 pm Předmět: |
|
|
jistěže měl To je takový můj humor. Proti směru praporu. Od tenkého konce k tlustému. Jinak to ani nejde _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
Blembloud Nováček
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Mysa Grafoman
|
Zaslal: pá červenec 13, 2012 1:25 pm Předmět: |
|
|
uchop pero za pazdero a jemným tahem směrem dolů utrhni prapor _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
|
Blembloud Nováček
|
Zaslal: pá červenec 13, 2012 11:33 am Předmět: |
|
|
K lepení opeření jsem zatím klíh nepoužil. Z moderních lepidel se mi nejvíc osvědčil obyčejný duvilax resp. herkules. Na umělé letky pak vteřinovka. Tedy, na dřevěné šípy. Proti molům před uložením posříkám letky baigonem. Mám trofejní šíp s pěknými dravčími letkami. No, když jsem ho dostal, tak byly pěné. Kolega, který šíp vyráběl, je přelakoval. Vřele NEdoporučuji!
Popište mi někdo, prosím, jak přesně se provádí trhání letek. Jsem schopen urvat jen 3-4 cm. Použil jste někdy někdo lepidlo z polymerizované vrbové mízy? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Pampalíny Nováček
Registrace: 21.4. 2012 Příspěvky: 4
|
Zaslal: so duben 21, 2012 11:58 am Předmět: Směs peří |
|
|
Ahoj,
snad to mohu napsat sem. Třídím zrovna peří na prodej (viz. moje nabídka http://www.lh-shop.cz/index.php?page=shop.browse&category_id=114&option=com_virtuemart&Itemid=5&lang=cs) a mám tu spousty měkčího krocaního peří (zpravidla ramení perutě a předloketní letky).
A nechce se mi s tím drbat. Je to asi 40 ks - osobně bych to do nabídky ani nedal, ale podle toho co píšete, tak nemáte problém použít i měkčí peří.
Cena za vše 100 Kč
+ případně za 50 Kč krocaní letky v druhé jakosti (asi 15-20 ks)
+ případně za 50 Kč krocaní ocasní pera (asi 15-20 ks)
----
Případně vše za 160 Kč + 40 Kč poštovné při platbě převodem.
Kdo má zájem nech napíše na petr@slovane.cz
Nebudu ale řešit popisy, přeměřovat délky, apod. Děkuji za pochopení. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|