Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: st březen 08, 2017 9:11 pm Předmět: |
|
|
Já viděl Karla i tu jeho sbírku. Je ho opravdu škoda. Umřel nečekaně a byl to úžasný člověk _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: st březen 08, 2017 9:04 pm Předmět: |
|
|
Videl som ten Karlov katalog - bola to božárna.... _________________ Sen okçuluğu bir gün bırakırsan o seni 10 gün bırakır. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: st březen 08, 2017 10:13 am Předmět: |
|
|
V té kolekci je asi 2600 předmětů od samotného Ingeho. Je v tom báječný kus nadšení. Působí to dojmem, že základ je normální fanatické nakupování toho co je teď na trhu a je to super (jak to děláme i my) a najednou začal nakupovat i artefakty. Pokud není předmět z krámu , například luk Slazenger, není k němu prakticky žádný popis. Popisy jsou typu šíp, rákos, délka 73cm
Karl měl ve sbírce i předměty archeologické a velmi pečlivě katalogizované
V Simonově sbírce jsou i věci, které Simon sám vyráběl. Doufám, že Grifin nám před smrtí taky odkáže svou sbírku komplet, a ne že to Olina rozprodá
Zde toulec ze Simonovy sbírky vyrobený Simonem
http://img15.rajce.idnes.cz/d1502/9/9106/9106008_e563a804367291044745e54c5fc30259/images/toulec_vyrobeny_Ingo_Simonem.jpg?ver=2 _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: út březen 07, 2017 7:06 pm Předmět: |
|
|
náhodou je to úžasné. Strašně mě baví videa z dob, kdy lukostřelba byla prostě lukostřelba.
Simon posunul lukostřelbu strašně dopředu a jeho sbírka je neskutečná. Vřele všem doporučuji. My jsme tam byli objednaní, ale myslím, že nějaká zvláštní problémy nedělají.
Karl Zielinger dal dohromady sbírku snad ještě impozantnější- měl tam víc historických kusů- ale dědici jí rozprodali. _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kaven Nováček

Registrace: 21.2. 2016 Příspěvky: 79
|
Zaslal: út březen 07, 2017 5:32 pm Předmět: |
|
|
Chudák Simon. Sežene 300 let starý luk, na kterém je úžasné už jen že to po takové době vůbec střílí, vezme ho na exhibici aby se mohli pokochat všichni, a hned to schytá. Luk je slabý (máte tušení jak moc? proč si zrovna tenhle vybral? Jaké jsou podmínky soutěže?), střílí s ním špatně (máte tušení jak se tím "špatným" výstřelem trefil? Na jakou vzdálenost střílí?) a je to celkově lemra.
Jo, mohl si vzít stodvacetilibrový rok starý longbow a před ostatníma machrovat že to natáhne. Pak by si image nezkazil. Ale já se rád podívám na tohle a kritizovat ho nebudu. _________________ http://www.rychla-lukostrelba.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

|
Zaslal: út březen 07, 2017 2:58 pm Předmět: |
|
|
a technika jakbysmet - vobec nebali vzadu lopatky podla mna, asi ho to anglicko a standardny natah tam pouzivany hodne nakazili  _________________ Sen okçuluğu bir gün bırakırsan o seni 10 gün bırakır. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

|
Zaslal: út březen 07, 2017 2:49 pm Předmět: |
|
|
áno, to som si všimol. zámok katastrofálny, ak je to teda vobec zámok, tými voľnými zostávajúcimi prstami mi to pripomína staroegyptský.
viem, že dá sa aj takto lajbavo zamykať, ale len so slabým lukom.
mňa najviac zaujalo, čo tam ten reportér hovoril, že je to wood-horn-sinew bow from 17 century.
Videl som ten článok o Lukášovi a jeho pokusoch s historickým indoperžanom - ty si ma na to upozornil - muselo to byť úžasné, a áno, Lukáš tam píše, že to normálne strieľalo. V tom článku ma najviac zaujalo, ako sa mu konvexne prehli hrany na chrbtoch salov - veľmi zaujímavé.
Tiež som toho názoru, že tie historické turecké luky (mnohé z nich) sú stále funkčné (pokiaľ tada neplesnivejú v pivnici v Topkapi) a že také mughalské by boli asi najfunknejšie, keď by sa dal kúpiť pôvodný, ale už nie až tak starý kus.....ale je to drahé ako fras  _________________ Sen okçuluğu bir gün bırakırsan o seni 10 gün bırakır. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: út březen 07, 2017 2:05 pm Předmět: |
|
|
Má o dost horší balistiku, než longbowisti kolem. Lukas má taky nějaké takhle staré luky a jeden hodil do tětivy a prý to střílí normálně. Tohle je nějaká měkota.
Koukni na tu techniku. Střílí palcem, ale ruce se mu po výstřelu skoro nehnou.
Srandovní jsou ty šípy v terči zezadu _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

|
Zaslal: po březen 06, 2017 10:45 pm Předmět: |
|
|
no to je zaujimave. takze slavna Simonova zbierka v Manchestri je toho chlapka na videu  _________________ Sen okçuluğu bir gün bırakırsan o seni 10 gün bırakır. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jíra Stálý přispivatel

Registrace: 26.10. 2010 Příspěvky: 452 Bydliště: Slatiňany
|
Zaslal: po březen 06, 2017 9:50 pm Předmět: |
|
|
Dusan napsal: | http://youtu.be/TgpuAz3HYQE
video zo zaciatku 20 storocia - typek Inge Simon tam striela origos tureckym lukom zo 17. storocia! |
ten týpek Ingo Simon v roce 1910 ve Francii střelil přes 400 yardů s tureckým lukem o síle přes 90 liber a ve své době byl držitelem světového rekordu ve střelbě do dálky 462 yardů, jakým lukem to netuším, ale jeho sbírku lze vidět v muzeu v Manchestru _________________ celá střelba z luku je jen o dvou krocích
1. naučit se střílet
2.opakovat to ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

|
Zaslal: po březen 06, 2017 12:37 pm Předmět: |
|
|
ze ze
taha to ako zuvacku _________________ Sen okçuluğu bir gün bırakırsan o seni 10 gün bırakır. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: po březen 06, 2017 11:42 am Předmět: |
|
|
jéžiš- co je to za prdítko? _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

|
Zaslal: po březen 06, 2017 11:10 am Předmět: |
|
|
http://youtu.be/TgpuAz3HYQE
video zo zaciatku 20 storocia - typek Inge Simon tam striela origos tureckym lukom zo 17. storocia! _________________ Sen okçuluğu bir gün bırakırsan o seni 10 gün bırakır. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kaven Nováček

Registrace: 21.2. 2016 Příspěvky: 79
|
Zaslal: ne únor 21, 2016 6:23 pm Předmět: Lars Andersen |
|
|
Já si dovolím zpětně dodat něco k tomu Larsovi. Taky mě to tenkrát nadchlo,vlastně to byla věc, která mě k lukostřelbě vůbec dostala. Od té doby jsem zjistil, že Lars zdaleka není jediný kdo se o rychlou střelbu snaží, že existuje spousta technik jak k ní dospět, a některé jsou dokonce historicky doložené. Z velkého nadšení jsem o tom udělal web - http://www.rychla-lukostrelba.cz . Detailně tam popisuju všechny techniky spojené s rychlou střelbou, ke kterým jsem se dostal. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
furbyk1 Stálý přispivatel

Registrace: 26.2. 2013 Příspěvky: 323
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
HonzaS Nováček

Registrace: 2.1. 2009 Příspěvky: 9
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
HonzaS Nováček

Registrace: 2.1. 2009 Příspěvky: 9
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
furbyk1 Stálý přispivatel

Registrace: 26.2. 2013 Příspěvky: 323
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Telescopic Nováček

Registrace: 17.9. 2012 Příspěvky: 58 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá srpen 07, 2015 7:15 pm Předmět: |
|
|
divím se, že jsem na něj ještě nenarazil, ale je parádní... _________________ "Zážitek nemusí být příjemný, hlavně když je intenzivní" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

|
Zaslal: pá srpen 07, 2015 11:36 am Předmět: |
|
|
paradne video _________________ Sen okçuluğu bir gün bırakırsan o seni 10 gün bırakır. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Telescopic Nováček

Registrace: 17.9. 2012 Příspěvky: 58 Bydliště: Praha
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
kosmi Nováček

Registrace: 15.6. 2013 Příspěvky: 45 Bydliště: Znojmo
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mikis Nováček

Registrace: 2.11. 2008 Příspěvky: 3 Bydliště: Beroun
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: po únor 16, 2015 11:08 am Předmět: |
|
|
Jak ale vidíš, tak Hrom a určitě stovky až tisíce dalších nadšených lukostřelců se začnou tím co říká zabývat opravdově. No a tím, že tam má něco pravdivého a okolo plno věcí "vycucaných z prstu", tak to způsobuje šíření bludů a matení lidí, kteří nad tím mohou ztrácet čas. Nemyslím si, že by to Lars dělal záměrně, to opravdu nevím. Takových matoucích věcí je na světě nepřeberné množství... a jak říkáš... právě o ten nadhled se (po svém) snažím  _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jíra Stálý přispivatel

Registrace: 26.10. 2010 Příspěvky: 452 Bydliště: Slatiňany
|
Zaslal: so únor 14, 2015 11:03 am Předmět: |
|
|
Kibe napsal: | Popularizace je určitě dobrá věc, mystifikace a šíření lží už tak dobrá není.
To že jeho hlavním záměrem je počet shlédnutí na youtube není nic nepochopitelného... cca 1 haléř za 1 shlédnutí znamená cca 250 000Kč ... je to zcela pochopitelné, ale video je plné lží a nepravd ......... |
netuším jak jsi k tomu názoru dospěl, nepředpokládám, že je to to také zcela záměrné šíření lži a mystifikace, ale jak vidno podle Larse předpoklad bez důkazu tak může vypadat,
občas je lepší zachovat trochu nadhledu než upadnout do přílišní akurátnosti _________________ celá střelba z luku je jen o dvou krocích
1. naučit se střílet
2.opakovat to ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

|
Zaslal: so únor 14, 2015 9:51 am Předmět: |
|
|
Ale to s těmi šípy v ruce na tom myslím pravdivé je... _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hrom Občasný přispivatel

Registrace: 3.8. 2006 Příspěvky: 175
|
Zaslal: so únor 14, 2015 4:37 am Předmět: |
|
|
No tak jsem mu naletěl... Už jsem to začal trénovat...naštěstí mi to vůbec nešlo a tak jsem zůstal u svého skromného, to co mě baví. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

|
Zaslal: čt únor 12, 2015 11:31 pm Předmět: |
|
|
Popularizace je určitě dobrá věc, mystifikace a šíření lží už tak dobrá není.
To že jeho hlavním záměrem je počet shlédnutí na youtube není nic nepochopitelného... cca 1 haléř za 1 shlédnutí znamená cca 250 000Kč ... je to zcela pochopitelné, ale video je plné lží a nepravd (ta skeptická reakce je podle mě velmi dobře udělaná). Je tam také pár věcí nejasných, na kterých trocha pravdy být může a je otázka kolik z ukázek jeho umu je autentických (podle mě minimum). Proto by bylo zajímavé Larse pozvat, aby se ukázalo... mohli bychom pak za ATL mít vlastní populární video "Truth about Lars"
Nejsem si jistý, zda je popularizace za každou cenu dobrá...vím jen, že mě osobně se tenhle způsob nelíbí. _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alexs Nováček

Registrace: 28.1. 2012 Příspěvky: 76
|
Zaslal: čt únor 12, 2015 2:07 pm Předmět: aaa |
|
|
jojo tak nejak  |
|