Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Dusan Grafoman
Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: út červen 09, 2015 1:25 pm Předmět: |
|
|
suhlas, nech su plastove letky akokolvek high-tech, prirodne pero ma vlastnosti, ktore plast stale nevie napodobnit - sklopenie pera po dlzke ked to treba, vystretie ked to treba
a navyse....odolnost sipu nezavisi ani tak od odolnosti letiek, ovela castejsie a skor sa sip unavi, alebo praskne alebo zlomi.....letky drzia a drzia a drzia... po cely ten cas. _________________ Sen okçuluğu bir gün bırakırsan o seni 10 gün bırakır. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petrs Nováček
Registrace: 4.9. 2008 Příspěvky: 37 Bydliště: Olomouc
|
Zaslal: út červen 09, 2015 12:07 pm Předmět: |
|
|
s plastovými letkami a mimostředovým lukem střílí jen masochista. když je tam okno, tak eliminujete pouze bolest, podle mě to bez dodatečné zakladky (sklopné/pružné) nefunguje.
vyzkoušeno na základní sadě snake od Jardu Kejvala. Pořídíli jsme na střelnici 4 ks (variantu s oknem i bez okna). Luky jsou OK s peřím střílí výborně. S plastovými letkami to funguje dobře pouze po nalepení základky (a to i přes to, že se použitím základky zvýší uložení šípu cca o 1cm). |
|
Návrat nahoru |
|
|
barys Nováček
Registrace: 22.10. 2013 Příspěvky: 20
|
Zaslal: út červen 02, 2015 2:07 pm Předmět: |
|
|
Mě plast. letky lítaj dost doprava. Můsím tam mít zakládku a luk rovně. Pak je to ok. |
|
Návrat nahoru |
|
|
furbyk1 Stálý přispivatel
Registrace: 26.2. 2013 Příspěvky: 323
|
Zaslal: po březen 23, 2015 7:22 am Předmět: |
|
|
Mám sadu 6 karbonovych šípov v spine 500 cross-x avatar, majú malé plastové letky parabolic a musím povedať že letia bohovsky z 50 lb celodreva. Často z nimi ale nestrielam, akosi mi to nepasuje k drevenemu kanonu |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lucínek Administrátor
Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 2024 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: ne březen 22, 2015 10:23 pm Předmět: |
|
|
V neposlední řadě s plastovými letkami nelze startovat v rámci Lukostřelecké ligy v kategorii "tradiční luk". _________________ Dejž mi, Pane, dost síly změnit věci, které změnit lze. Dost pokory ke smíření se s věcmi, které změnit nelze. A dost rozumu k rozeznání, které věci jsou které. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jericho667 Nováček
Registrace: 9.8. 2013 Příspěvky: 12 Bydliště: Strakonice
|
Zaslal: ne březen 22, 2015 10:19 pm Předmět: |
|
|
Rad bych poridil co mozna nejodolnejsi sipy a videl jsem par takovych pripadu. Az budu porizovat nove sipy, tak vyzkousim i plastove letky s rozhodnu.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kibe Grafoman
Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: pá březen 20, 2015 11:34 pm Předmět: |
|
|
Peří se při startu "zmenší" (méně překáží) a po chvilce se narovná a lépe vede na krátkou vzdálenost. Je taky o malou trošku lehčí při stejném rozměru a za sucha.
Plastové jsou v některých ohledech lepší do "středových"(kovových) luků s buttonem.
např. Láďa Brada používá peří do kladkáče na halovou terčovku... uvidíme, jak zítra dopadne na MČR v Hradci.
Při dobrém nastavení luku s šípy, by ale běžný uživatel a za běžných podmínek neměl u stejně velkých letek zaznamenat výraznější rozdíl mezi peřím a plastem...
Ale stejně jsem si tam zase dnes dal na novou sadu šípů 3" peří... i za cenu handicapu v dešti. Každopádně peří je výrazně estetičtější, což je u "tradičních" luků velmi důležité. _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
|
cornus Grafoman
Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
|
zeli Grafoman
Registrace: 17.8. 2007 Příspěvky: 1047 Bydliště: Jindřichův Hradec
|
Zaslal: pá březen 20, 2015 7:28 pm Předmět: |
|
|
Někdo to používá, např. děti v lukostřeleckém kroužku u nás v 6.ZŠ, protože škola jim koupila to nejlevnější co bylo. Lítá to znatelně blbějc než šípy s peřím, jednak proto že plast se odpinkne od luku i od madla a rozhodí to šíp, a zadruhé se šíp hůř rovná za letu, protože mají plastová kormidla o hodně menší než 4" peří co se běžně používá. Nablízko je to úplně strašný, na dálku by to snad bylo lepší, ale to ty děti zatím nestřílej.
Dva rodičové koupili dětem vlastní šípy s peřím a potvrdili výrazné zlepšení. A pan učitel co to vede je nasranej. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jericho667 Nováček
Registrace: 9.8. 2013 Příspěvky: 12 Bydliště: Strakonice
|
Zaslal: pá březen 20, 2015 6:10 pm Předmět: Tradicni luk a plastove letky sipu |
|
|
Pouzivate nekdo sipy s plastovymi letkami pri strelbe z tradicniho luku?
Jake maji sipy vlastnosti po vystrelu na kratkou a delsi vzdalenost? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|