Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
tulak77 Grafoman

Registrace: 31.12. 2007 Příspěvky: 2096 Bydliště: Pataš
|
Zaslal: ne říjen 03, 2010 5:32 pm Předmět: |
|
|
ak si k tomu clovek urobi spravne flu flu sipy moze to byt celkom zabava bez nejakeho nebezpecenstva |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jekyl Nováček

Registrace: 26.9. 2010 Příspěvky: 98 Bydliště: Česká Lípa
|
Zaslal: ne říjen 03, 2010 5:30 pm Předmět: střelba na létajícího draka |
|
|
Už druhým rokem střílím na létajícího draka. Spočívá to v tom, že si koupíte draka v bazaru za pár šlupek, ale zase aby lítal. Já mám celkem dobrého draka, a lítá moc dobře tedy už né tak dobře jako před dvěma listopady.
Už je v něm totiž okolo 30 děr od šípů. Prostě si zaháknete ten držák kde je ta tkanička na poli nebo louce pod nějaký šutr a hurá dese střílet. Ten šíp tím vždycky prolítne (35 lbs) a musíte dávat pozor na šíp kam letí, ale je to dobrý pohyblivý terč. Možná že mi tady někdo vynadáte že by se nemělo střílet do výšky, ale je to prostě spestření.  _________________ Bohatým bral a chudým dával |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: út září 28, 2010 5:44 pm Předmět: |
|
|
střelec by nemusel být fyzicky přítomen. Stačila by jeho silueta z kundaplechu- viz němečtí medvědi. Penalizace by byla okamžitá a zřejmá  _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CAJ Stálý přispivatel

Registrace: 29.7. 2009 Příspěvky: 409 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út září 28, 2010 11:37 am Předmět: |
|
|
Disciplína jistě zajímavá a zpestřující.
To, že střelec by se musel soustředit nejen na střelbu, ale periferně i na hrozící ohrožení z okolí, to je myslím dobré pro získání pocitu původní bojové lukostřelby.
Ovšem souhlas s Cornusem, riziko je podle mne značné - a zbytečné.
Pro dodržení schématu by bohatě stačilo, aby někdo na střelce házel tenisáky. Je přece jedno, čím se simuluje zásah, a zásah lukostřelce v boji zase nemusí být proveden jen šípem, ale i prakem, vrženým kamenem, vrhacím nožem či sekyrou, oštěpem... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
atlatlista Nováček

Registrace: 22.2. 2009 Příspěvky: 77
|
Zaslal: út září 28, 2010 9:41 am Předmět: |
|
|
sám nemám rád když se někomu ubližuje, dokonce ani lidem. ale tyhle šípy by měli být bezpečné. Dřeváci je po sobě střílej v jednom kuse i ze předu a náš střelec by byl lépe chráněn než průměrný dřevěný "hrdina" navíc pouze pro dospělé dobrovolníky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
atlatlista Nováček

|
Zaslal: út září 28, 2010 9:05 am Předmět: |
|
|
jo jěště ty balonky nejsou můj výmysl, inspirace je z knížky Řeka bohů no.III je to jedna disciplína z Rudé stezky (zkoušky válečníků ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
atlatlista Nováček

|
Zaslal: út září 28, 2010 8:57 am Předmět: |
|
|
napadla mě dneska v noci nová disciplína sice je dost náročná na výbavu , ale myslím že by byla zajímavá. Je to střelba zpoza štítu nebo asyrská střelba cílem je zasáhnout figuru v co nejkratší době během opuštění krytu. Čím delší doba mimo kryt tím větší šance na zásah nepřítelem . potřeby :dvě pavézy -zástěny ,terč,luk do 30lbs. cca10 bezpečných šípů s bambulí, dvoje chrániče (kyrys nebo vaťák bez rukávů a přilba s chráničem týlu-klidně půjčim hasičskou)aby to odsejpalo a nakonec protivníka -kvočna. Průběh: střelec stojí mezi pavézami při nabíjení, ale v okamžiku kdy opustí kryt aby mohl vystřelit je ostřelován kvočnou ze zadu. V případě zásahu kvočnou soutěžící skončil jinak má pět výstřelů záleží na rychlosti a také na výběru kvočny ta může vystřelit všechny šípy. Doufám že sem popsal tu dispiclínu srozumitelně.Někomu se holt zdají sny a já si vymejšlim takovýhle ptákoviny. Ještě něco pro dálkové střelce ,co takhle střelba na volně uvázané balonky cca 50m. co vy na to  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Barno182 Nováček

Registrace: 23.2. 2009 Příspěvky: 47 Bydliště: Branovo
|
Zaslal: po březen 02, 2009 8:48 pm Předmět: |
|
|
ale aj strelba z kanoe moze byt zabava. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Barno182 Nováček

Registrace: 23.2. 2009 Příspěvky: 47 Bydliště: Branovo
|
Zaslal: po březen 02, 2009 8:47 pm Předmět: |
|
|
To chci kde to je.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Griffin Grafoman

Registrace: 21.7. 2006 Příspěvky: 1283 Bydliště: Nymburk
|
Zaslal: ne březen 01, 2009 11:13 pm Předmět: |
|
|
imago napsal: | Tak indoor 3d vidím poprvé, chybí jen cedule "Tady je Krakonošovo" |
Tak to je brutalita. Přiznejte se...kdo si to doma postavil? No jo no, holt ta zima byla letos dlouhá...jdu přeměřit garáž... _________________ Griffin |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SanDuro Grafoman

Registrace: 22.7. 2007 Příspěvky: 1663 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út prosinec 04, 2007 10:26 am Předmět: |
|
|
Poradny lukostrelec nemiri, ale na ty holky by jsme si mohli zahrat. Bude jako podminka zenske dobove obleceni ? A je povoleny make up ?
San |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Louda Nováček

Registrace: 14.10. 2007 Příspěvky: 118
|
Zaslal: po prosinec 03, 2007 10:44 pm Předmět: |
|
|
Mysa : podle těch fotek to můžu klidně střílet se zavřenýma očima a bude to mít stejný efekt jako mířená střelba ( tedy když to tam doletí ) instinkt je nanic poslouchám žízeň  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: čt listopad 30, 2006 11:13 am Předmět: |
|
|
My muži vám ženám asi nikdy nebudeme rozumět  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soron Stálý přispivatel

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 352 Bydliště: Žatec
|
Zaslal: st listopad 29, 2006 11:44 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | No a je to vyřešeno.Soron s Griffinem budou ženy a je to  |
Za ženy tam asi půjde víc lidí. A já už jsem si sehnal paruku  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: st listopad 29, 2006 11:16 pm Předmět: |
|
|
No a je to vyřešeno.Soron s Griffinem budou ženy a je to  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Griffin Grafoman

|
Zaslal: st listopad 29, 2006 11:10 pm Předmět: |
|
|
Protože jste moc akurátní, nahlédl jsem do pravidel The British Long Bow society.
Clout je na vzdálenost: Muži- 180 yardů = 164,6 m, Ženy - 120 yardů = 109,7 m (Grand National Archery Society, GNAS ,pak uvádí pro ženy 140 yardů)
Re: Soron - Počítáš to líp, jak DHL - gratuluju. Přepočítal jsem si to taky a vyšlo mi 180 yardů = 164,6m
Původně přepočteno to bylo na kalkulačním prográmku na stránkách DHL - http://www.dhl.cz/publish/cz/cz/tools/conversion.high.html), kde mají ale lehký problém s počtem desetinných míst, takže už jsem to celkově opravil. _________________ Griffin
Naposledy upravil Griffin dne pá prosinec 01, 2006 10:48 pm, celkově upraveno 3 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: st listopad 29, 2006 11:08 pm Předmět: |
|
|
Blbý Sorone?Tam ledabyle dostřelíš |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: st listopad 29, 2006 11:00 pm Předmět: |
|
|
Tak to je stejně ošklivý jako Mamutíkův fialový luk. _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soron Stálý přispivatel

|
Zaslal: st listopad 29, 2006 10:51 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | sorone 165 metrů.Na yardy si to laskavě přepočítej sám.Já používám mezinárodní jednotky SI uložené v International bureau des points et mesures v Sevres u Paříže.A vem si co chceš,jen když to nebude mít okno  |
Na yeardy mi to vychází 180,5. Je to tak správně? Na tuhle vzdálenost se střílí Clout? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: st listopad 29, 2006 10:34 pm Předmět: |
|
|
Tz bogo.Tak takovej kutil není ani Danielka  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Griffin Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: st listopad 29, 2006 10:27 pm Předmět: |
|
|
sorone 165 metrů.Na yardy si to laskavě přepočítej sám.Já používám mezinárodní jednotky SI uložené v International bureau des points et mesures v Sevres u Paříže.A vem si co chceš,jen když to nebude mít okno  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: st listopad 29, 2006 9:38 pm Předmět: |
|
|
Eleazar napsal: | Já jsem šel včera dříve domů z roboty, abych si to také vyzkoušel a víte co? Prostě byla taková kosa, že jsem zůstal doma a ...žral jsem!  |
Máš recht. V říjnu zalezu, v dubnu vylezu, v zimě neválčim. _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eleazar Stálý přispivatel

Registrace: 17.6. 2006 Příspěvky: 446 Bydliště: Opava
|
Zaslal: st listopad 29, 2006 4:37 pm Předmět: |
|
|
NO já nevím Sorone... 15 let, není to málo?  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soron Stálý přispivatel

|
Zaslal: st listopad 29, 2006 4:11 pm Předmět: |
|
|
Moc ne, jen jsem asi 15 let modelařil ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josh Redaktor

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 402 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: st listopad 29, 2006 3:57 pm Předmět: |
|
|
Soron napsal: | Stačí mezi dvě 4 mm prkýnka nalepit proužek kevlaru a pak to opracovat. |
Máš s tím nějaké praktické zkušenosti nebo je to zatím jen teorie ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eleazar Stálý přispivatel

Registrace: 17.6. 2006 Příspěvky: 446 Bydliště: Opava
|
Zaslal: st listopad 29, 2006 3:28 pm Předmět: |
|
|
Já jsem šel včera dříve domů z roboty, abych si to také vyzkoušel a víte co? Prostě byla taková kosa, že jsem zůstal doma a ...žral jsem!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soron Stálý přispivatel

|
Zaslal: st listopad 29, 2006 12:38 pm Předmět: |
|
|
Nech bejt ... zbytky Balsy doma ještě mám! Stačí mezi dvě 4 mm prkýnka nalepit proužek kevlaru a pak to opracovat.
Na kolik yeardů se bude střílet ve Všeticích? Včera jsem si byl vyzkoušet dostřel mého 50 lib. LB od Lůžka, se kterým jsem střílel v sobotu a dostřelil jsem v průměru do vzdálenosti 130 m. Tak pokud to bude dál, tak si vezmu reflex. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|