Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Provozujete cilene nejakou kompezacni aktivitu ? |
Ano |
|
50% |
[ 28 ] |
Ne |
|
27% |
[ 15 ] |
Planuji zacit |
|
14% |
[ 8 ] |
Rad bych , ale stale hledam tu nejvhodnejsi |
|
7% |
[ 4 ] |
|
Celkem hlasů : 55 |
|
Autor |
Zpráva |
Kibe Grafoman

Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jíra Stálý přispivatel

Registrace: 26.10. 2010 Příspěvky: 452 Bydliště: Slatiňany
|
Zaslal: čt červen 09, 2011 6:15 pm Předmět: |
|
|
zkus palcovou techniku vypouštění a můžeš střílet oknem,šíp nedostává tak zabrat jako o madlo )) občas si tak střelím a je to docela fajn _________________ celá střelba z luku je jen o dvou krocích
1. naučit se střílet
2.opakovat to ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nancak Nováček

Registrace: 15.9. 2009 Příspěvky: 45 Bydliště: Praha 4 Lhotka
|
Zaslal: čt červen 09, 2011 10:35 am Předmět: |
|
|
Pořád mi nedá spát kompenzace střílením z druhé ruky.
Přichrupnul jsem si někde pravé rameno a tak ze svýho reflexáku s oknem střílím levou po madle,kde okno neni.
Trochu to klepalo,ale zdálo se to dobrý.Hlavně ty pokroky,když se znova začíná.
Náladu mi zkazilo,když jsem přerazil o madlo šíp 10cm před končíkem.
Dokážu si živě představit,jak zlomený konec šípu vezme ssebou ukazovák pravé ruky.
Nemůžu ale přestat.Hrozně mě to baví.
Teoreticky sedí libráž i spine.Určitě to byla jen náhodná únava materiálu.
Ukazovák v terči když tak nafotim. _________________ cesta je cíl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

|
Zaslal: čt leden 14, 2010 12:35 pm Předmět: |
|
|
Díky jchocz, zajímavá informace.  _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

Registrace: 17.8. 2008 Příspěvky: 397 Bydliště: Třemošnice
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

|
Zaslal: st leden 13, 2010 1:19 pm Předmět: |
|
|
Alwarezi, nevím člověče, jestli jsi neviděl jiný film než já , ale to je jedno...spíš k té lukostřelecké části...ten úchop co tam používají se používal mimo jiného ve staré anglii...sloužil k tomu, aby se luk dal natáhnout až za ucho(pokud se takhle daleko tahá luk "normálním" způsobem, tak si zaprvé člověk mrzačí rameno a zadruhé to fyziologicky znemožňuje sklouznutí).
Jediné čím si nejsem jistý bylo umístění šípu na pravou stranu luku při tomto úchopu(stříleli jako leváci)- u palcového by to bylo špatně, takže u tohoto to pravděpodobně taky nebylo dobře .
Každopádně třeba to, jak ho tam s tím lukem učí, bylo správně a bylo to poprvé, co jsem v nějakém filmu viděl, že někdo někoho učí správnému postoji a držení těla. _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nancak Nováček

|
Zaslal: st leden 13, 2010 10:06 am Předmět: |
|
|
Vyzkoušet to mi brání blízkost okna u terče a venku všudypřítomné závějě.Střílim proto jen na jistotu.
Stejně by mě zajímala možnost kompenzace jednostranné zátěže střelbou na opačnou stranu.Dá se a nebo to kazí styl? _________________ cesta je cíl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: st leden 13, 2010 7:35 am Předmět: |
|
|
Avatar =propaganda umirajiciho anglo-americkeho imperia . Nema to ani jeden cent cenu i s temi nesmyslnymi blbostmi Hollywoodu o lukostrelbe ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nancak Nováček

|
Zaslal: út leden 12, 2010 10:32 pm Předmět: |
|
|
Co říkáte na techniku střelby domorodců ve filmu Avatar?Přemýšlím o kompenzaci vypouštěním na opačné straně , ale nechci pořizovat palcový prsten.Oni tam otáčejí zápěstí o 180 stupňů. _________________ cesta je cíl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ludek Grafoman

Registrace: 18.3. 2009 Příspěvky: 778 Bydliště: Předměřice nad Labem
|
Zaslal: čt duben 09, 2009 3:43 pm Předmět: |
|
|
A pro nás starší doporučuju spát s dlouhým rukávem, jak mi ve spanku prochladne tahací rameno je to při střílení cítit. Me se osvedčilo jako kompenzacni cviceni plavání, od te doby co chodím tak 2x tydne plavat me ruce bolí podstatne mene. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jan Sobotka Nováček

Registrace: 6.11. 2008 Příspěvky: 7
|
Zaslal: út listopad 11, 2008 1:38 pm Předmět: |
|
|
Souhlas s Kibem....dnesni lidi uz nejsou zvykli fyzicky pracovat a z toho prameni spousta problemu....myslim si, ze kterykoliv trenovany sportovec(mozna krom maratoncu, co vazej 40 kilo:-)) by mel byt schopen strilet z luku do 40 liber uplne bez problemu.....Je jasny, ze clovek, ktery od malicka nic nedela a nema skoro zadny svaly, tak s nim zamava vsechno... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: út září 09, 2008 8:36 pm Předmět: |
|
|
makat, makat, makat. Jestli budete střílet jednou týdně, zničí vám klouby čtyřicetiliberka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

|
Zaslal: út září 09, 2008 6:08 pm Předmět: |
|
|
Myslím, že problém je trochu jinde...lidé jsou dnes velmi slabí v porovnání s lidmi minulosti. A tedy by měla základní otázka znít: Co dělat, abychom mohli používat luky a né jenom "dětská plivátka" (pokud se chceme věnovat tradiční lukostřelbě), protože životy lidí v dřívějších dobách byly samy o sobě "doplňkovým programem" k lukostřelbě. Například jeden můj kamarád, který z luku nestřílí, ale závodí v bench-pressu(do 75kg) si z mého 85lbs luku střílel s takovým "procítěním" nátahu, až jsem mu záviděl...a už prvním šípem bezproblému zasáhl terč. Pak je zásadní otázka, jak v dnešní době dosahovat fyzických kvalit a nezničit si tím zdraví(klouby,...). Komu se to podaří, tak má pravděpodobně minimální riziko, že si střílením z luku poškodí některé klouby/vazy. Samozřejmě pokud ovládá základní techniku.  _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2008 Příspěvky: 459 Bydliště: Praha Dablice
|
Zaslal: út září 09, 2008 10:28 am Předmět: |
|
|
Ne Ne, bohuzel ta prijemna cinnost s partnerkou na tri pismena nemuze byt jako jedina kompenzacni aktivita zapocitana !
Zakladni pravidlo zatezove kompenzacni aktivity je ze ma u ni zatez trvat alespon tak dlouho jako te co chceme kompenzovat.
Pokud strilim 2 po jedne hodine tydne , je to tak 1 hodka aktivni zateze ze strileni, takze jako kompenzace 1 tydne alespon hodina plavani a tak. _________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
oupi Nováček

Registrace: 31.3. 2008 Příspěvky: 39 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: út září 09, 2008 9:57 am Předmět: |
|
|
Terénní triatlon + bikemaratony + BU/BS |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SanDuro Grafoman

Registrace: 22.7. 2007 Příspěvky: 1663 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út září 09, 2008 8:24 am Předmět: |
|
|
Kompenzacne strilim z praku v levem gardu.
Jinak plavani je jako doplnkovy sport dobry temer ke vsemu krome plavani.
Zatezuje vsechny svalove skupiny rovnomerne. Ono nejlepsi postavy maji krome plavcu jenom gymnasti a desetibojari.
Plus posiujici techniky, treba i pohyby v bojovem sportu se perfektne trenuje ve vode. Voda je meka, odpor roste rychle s rychlosti a eliminuje se riziko zraneni. Kdyz jsme za mlada trenovali karate tak jsme chodili minimalne jednou tydne do bazenu a skouseli tam kopy a udery.
I jakekoliv rehabilitacni techniky funguji ve vode mnohem lepe.
Takze plavani je primo idealni sport. Voda prirozene pruzi a klouby a slachy neplacou ....
San |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Francois Občasný přispivatel

Registrace: 8.7. 2008 Příspěvky: 182 Bydliště: okolí Zlína
|
Zaslal: po září 08, 2008 10:19 pm Předmět: Re: Jenostrana zatez lukostrelce - jine kompenzacni aktivity |
|
|
Já se vějnuji treningu boje z mečem každý týden, bydlím na vesnici a jako dopplnkový sport dělám závodně horolezení a rekreačně plavaní. Takže si myslim že mám pohybu docela dost.
|
 |
orange Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2008 Příspěvky: 459 Bydliště: Praha Dablice
|
Zaslal: po září 08, 2008 10:00 pm Předmět: Jenostrana zatez lukostrelce - jine kompenzacni aktivity |
|
|
Vetsina lukostrelcu strili jen na jednu strane a tak dochazi ke jednostranemu zatizeni tela, proto je dobre se take venovat doplnkovym aktivitam jenz telu ulevi - jenz komnezuji jednostranou zatez a pomohou predchazet kumulaci problemu z dlouhodobeho strileni.
Muzeme se ptat proc to vlastne musime resit? Protoze nase tela nemaji dnes dost pohypu (rozmanite zateze) jako tomu bylo drive at uz slo o treninig boje se mecem,stitem, jizdu na koni nebo pesi pochody ci manualni prace na statku, ve vesnici ci hrade.
Kompenzacni doplnkove aktivity muzeme rozdelit na zatezove (primarne rovnomerne zatizit) a relaxacni (primarne uvolnit napeti).
Plavani
Ostrejsi plavani - hlavne svizne prsa (s hlavou ve vode, ne zaklonenou jak plavou zenske) nebo stridal styli.
Pilates, Calanetika a jike FIT...
To je oblibena forma pro zeny, podotikam ze je nutne zahrat i zadove svaly jenz jsou namahany pri lukostrelbe.
Tai-Chi a Chi-Kung
Uvolni svalove napeti, ale take vas nauci vnimat a drizet rovinu tela.
Tai-Chi stylu Chen ve Bojove podobe je muj osobni favorit:
13 forem Tai Chi Chen (Nas Cinsky ucitel)
------------------------------------
A jake kompenzacni aktivity doporucujete vy ? _________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|