![]() |
Lukohrátky - 20.7.2024 - Verze k tisku +- Fórum - Lukostřelec.cz (https://lukostrelec.cz/subdom/forum) +-- Fórum: Lukostřelba (https://lukostrelec.cz/subdom/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Fórum: Turnaje (https://lukostrelec.cz/subdom/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Téma: Lukohrátky - 20.7.2024 (/showthread.php?tid=715) |
RE: Lukohrátky - 20.7.2024 - EvaM - 07-21-2024 Ahoj! Normálně tu moc nepřispívám, ale teď mi to nedá. Musím smeknout před organizátory. Na dřívějších Lukohrátkách jsem nebyla, ale jako člen pořadatelů 2 turnajů ročně vím, jak je to náročné a opravdu klobouček. Disciplíny byly neokoukané, některé naprosto krásně zpracované, ale všechny náročné na přípravu.. Nebezpečí jsem necítila v žádné situaci. Asi jsme měli štěstí a kolem 50 se nikdo nepohyboval. Ale snad jsme všichni lukostřelci a bezpečnost známe. Mě osobně by nenapadlo chodit k autu bez půl slova, když se poblíž střílí disciplína. Je to přece o komunikaci... Také jsem myslela, že se všechny ligové turnaje před zahájením kontrolují, aby měli parametry ATL. Sama jsem několikrát náš turnaj s Mlčochem procházela, aby vše zkontroloval a přeměřil. Přiznám se, že v tomto ohledu mě Rychlostřelba trochu překvapila, ale nemyslím si, že je to něco, s čím by si zkušený lukostřelec neporadil. Takže souhlasím s celým Pavlosovo komentářem. Každý turnaj je náročný na přípravu a čím méně lidí, tím náročnější. Každý takový organizátor si zaslouží obrovský dík a uznání :-) Já osobně jsem si Lukohrátky velice užila, poznala nové lidi, vyzkoušela nové disciplíny. Tak by to mělo být ? mezi kluby v okolí je běžné i půjčování materiálu a nevidím důvod, proč by se nedalo ledacos domluvit i pro Lukohrátky. Ještě jednou díky Lucínkům i Holubům. Těch pár lidí z LK Totem si to moc užilo ?? těšíme se na pokračování RE: Lukohrátky - 20.7.2024 - Janek - 07-21-2024 Ahoj za Varnsdorfáky Nám se turnaj moc líbil, zajímavé disciplíny, super skupina, užili jsme si to na 100%. Obdiv a díky organizátorům, jak se jim povedlo vše připravit!!! Moc děkujeme a těšíme se na další ročník RE: Lukohrátky - 20.7.2024 - Ondra - 07-21-2024 Ahoj, úvodem bych chtěl poděkovat za turnaj všem co se podíleli na přípravě. Ke kritice turnaje pak dodám, že se s Lucínkem často neshodne v otázce bodování ligovek i doplňkových disciplín, ale vážím si ho za to, že je ochoten jít s kůží na trh a tu debatu vést a i když si občas v rámci debaty vyměníme nějakou tu nadsázku, sarkasumus a snad i trochu seberionie, tak mám vždy pocit, že se shodneme na tom hlavním, že závody děláme pro partu nadšených lukostřelců a že by jich mělo přibývat (závodů i lukostřelců). Popichuji všechny, že kdo chce objíždět turnaje, měl by také komunitě přispět tím, že něco sám uspořádá a když dokážou tak velký turnaj udělat prakticky dvě rodiny a ne klub, tak za mě velké díky. Jasně bezpečnost je hlavní, ale upřímně, byl jsem letos na 4 turnajích LL a obdobné nedostatky byly na 3 z nich. Ale za mě je to na to držet nějakou obecnou debatu o tom, jak k bezpečnosti přistupovat. Abychom případné nové pořadatele motivovali místo vystrašení. Za mě velké díky za dvoje dětské mety, to by měl být standard a základ fair play, který bychom měli dětem vštěpovat, stejně tak jako vyhlášení malých a velkých dětí, pokud dorazí aspoň 3 :-) v obou věkových kategoriích. Přijde mi trochu smutné když poloviční caparťata stojí dole a dívají se na bednu velkých dětí, ale my dospělí si uděláme LL muži a ženy :-), nebo vyhlásíme dorost a dorostenky, ale děti nerozdělíme. I když mě jakákoli medaile potěší, tak v první řadě by si je vždy měly odvézt děti. Abych jen nechválil, takt spíše než jako kritiku, přidám poslední zamyšlení pro všechny pořadatele nebo pro ty co začnou o jednom aspektu bezpečnosti, který často všichni opomíjíme a to disciplíny na čas s pohybem v terénu. Za sebe se mi tohle střílení vždy líbilo, když se v Tachově běhalo kolem rybníka a pálilo o sto šest. Ale teď už si říkám, jestli to v podobných podmínkách má tu přidanou hodnotu za případné riziko. Respektive, bych všem doporučil na tohle buď nechat fakt velký prostor, tak aby trasa střelce vedla více mimo terče a kolíky met nebyly v linii. Když přijedu na soutěž, tak závodím a běžím a kombinace, terén, kořeny, kolíky, a terče ze kterých čouhají šípy co jsme tam právě střelil je riskantní dost. Tak ať vám to všem dobře lítá, Ondra RE: Lukohrátky - 20.7.2024 - BAZY - 07-21-2024 Zdravím pořadatele Lukohrátek. Děkuji za LUMARK za fajn turnaj. Ale v prvé řadě se chci omluvit ( já vím,už to asi letos zní jako moje osobní klišé...ale ne vždy jsem pánem svého času ![]() Díky taky za chutný lehký oběd..který přišel v tom horkodusnu vhod ![]() Co se týče trati a disciplín...velké díky Lucinkům a Holubům...za pro mne netradiční disciplíny. Vždy potěší nějaká novinka..a to že mi to na rychlo a T20 ,,padalo" níž než bývá zvykem..přisuzuji pouze své ,,neschopnosti" adaptovat se z naučeného standartu na daný aktuálně umístěný terč ..hihi ![]() Děkuji přátelé ..užil jsem si to aji s naší skupinou myslím dostatečně. S pozdravem a díkem BAZY RE: Lukohrátky - 20.7.2024 - Jana - 07-21-2024 Ahoj, tak mi to nedá a připojuji můj čistě subjektivní pohled. Aktuálně střílím jen svátečně, ale patřím k pamětníkům původních Lukohrátek a podobných turnajů od Zelího a Jařenky, od Lazeckých indiánů … a vždycky jsme se těšili, jak budeme střílet z jedoucího valníku, z posedu, na postavy na 70 m, na kombinaci běhu a střílení … A uplyne 11 let a my řešíme, jestli může někdo zakopnout? No jasně, že může. Ale to může i když půjde na houby nebo se projet na kole. Jsou to LukoHRÁTKY. Co tím chci říct – úplně souhlasím, že na prvním místě je bezpečnost, ale po celou dobu turnaje jsem si nevšimla, že by se střílelo směrem k jiné skupině nebo jiných rizikových situací. Možná bych příště pro případné zájemce doporučila halovku, kde je relativně klid a bezpečí. A k LL – pokud někomu z ATL nestačí správná vzdálenost terče a potřebuje mít i jeho přesnou výšku apod., nebylo nic jednoduššího, než před turnajem vše osobně překontrolovat. Nicméně jsem např. při zmiňované rychlostřelbě viděla ve skupině Indiána a Pavlose, jak do terče nasázeli 13 šípů a viditelně je jiná výška nerozházela. Takže kdo umí, tak ten zkrátka umí za každé situace. To příště můžeme řešit, jestli všichni měli při střílení stejnou rychlost větru, tlak a rosný bod ![]() Moc děkuji Lucínkovi & spol., že našli čas, chuť a energii Lukohrátky uspořádat. Bylo to parádní a máte můj velký obdiv a vděk, díky za super den ![]() RE: Lukohrátky - 20.7.2024 - Kibe - 07-22-2024 Díky za krásný turnaj, byla to pro mě velká dávka nostalgie a zároveň ukázka toho, jak se některá místa za pár let dokáží proměnit. Bylo super si zastřílet dnes už vzácné disciplíny kombinující pohyb, přesnost a čas ![]() ![]() Já osobně (v rámci naší skupiny) jsem si žádného nebezpečí ohledně postavení terčů nevšiml a tím, že se už několik let nevejdu do pravidel ligy, tak jsem ani nepostřehl, že je nové pravidlo ohledně výšky terčů ... s 82body na 20m bych si stejně nemohl stěžovat, snad až na to slunce řádící na temeni ![]() Doufám, že bude další ročník. RE: Lukohrátky - 20.7.2024 - Herman - 07-22-2024 (07-21-2024, 11:54 AM)Pavlos Napsal(a): Ahoj, v první řadě bych rád poděkoval pořadatelům za moc hezký turnaj. Krásné prostředí, fajn zázemí a nevšední disciplínyA překvapilo mě, že někdo z rady neprošel a nezkontroloval vše potřebné před soutěží, mohlo dojít k nápravě a nebylo by nutné takových to komentářů! V komentáři před tebou to Lojza uvedl, že je to chyba! Zatím se to nikde nestalo, ale máš pravdu a sypeme si popel na hlavu. RE: Lukohrátky - 20.7.2024 - mincička - 07-22-2024 Závod byl pěkný, musel dát hodně práce. Skupina skvělá, občerstvení super.... Bohužel jsem ale neměla den D, spíše trochu smůly, protože jsme šli po obědě na rozpálený okruh a můj milovaný, asi pět let starý, luk, .. to sluníčko prostě nedal a odebral se do věčných lovišť.... vydržel dlouho, budiš mu země lehká ... :-))))))))))))))))))))))))))))))) RE: Lukohrátky - 20.7.2024 - Herman - 07-22-2024 Zdravím. Především obdivuji Lucínovic skvělou rodinu, že uspořádá turnaj se zázemím na své zahradě. Díky všem, kdo se na turnaji podíleli. Jak už Lojza uvedl, díky chybné komunikaci v radě jsme ligovky nezkontrolovali. To je samozřejmě špatně. Sypu popel na hlavu svou i hlavy ostatních z rady. Osobně mám také pár podnětů k vylepšení bezpečnosti, ale to rád řeknu Lucínovi osobně. Petr RE: Lukohrátky - 20.7.2024 - Honza Turek - 07-22-2024 Ahoj, Mám také jednu výhradu. Chápu že na přípravu turnaje nebylo asi tolik času jako u jiných dlouhodobě plánovaných, ale nečekal bych tak zásadní chybu, jako objednání takového počasí, jaké v sobotu bylo. Vždyť přeci nemůže být takový problém, zajistit příjemných 23 stupňů, slunce v zádech na všech disciplínách a mírný osvěžující vánek. ![]() ![]() ![]() Teď už vážně. Děkuji pořadatelům, že se do přípravy pustili a turnaj zorganizovali. Petr Čížek nedávno zveřejňoval kolik času a km to stojí takový turnaj připravit a je obdivuhodné, že se do toho někdo takhle pustí a je schopen to zorganizovat vpodstatě v rodinném složení. Velice si vážím té ochoty obětovat vlastní čas a pohodlí pro přípravu akce pro nás ostatní. V postavení disciplín jsem v rámci bezpečnosti neviděl nějaký zásadní problém. Určitě to mohlo někde být lepší, ale ono když si to člověk prochází sám a když se tam pak nahromadí skupinky střelců, tak je to taky uplně o něčem jiném. Ale základní pravidlo bezpečnosti přeci je, že pokud to není bezpečné, tak nestřílím. A není jen o bezpečnosti, ale i ohleduplnosti k ostatním. Nechápu pak tedy kritiku bezpečnosti od střelce, který sám takovýto základ nedodrží. Prostor u disciplín byl všude dostatečně přehledný, takže nebyl problém v tom, že by se tam někde někdo nečekaně vynořil. Takže pokud se u disciplín, které jsou blízko u sebe potkají dvě skupiny, tak stačí, počkat, až ty přede mnou odstřílí a odejdou na další disciplínu a žádný problém nevzniká. Na turnajích jsem vždycky oceňoval tu pohodu, přátelskou atmosféru, radost z toho společného zážitku. Možná to je jen můj subjektivní dojem, ale přijde mi, že v poslední době se tohle vytrácí. A to není úplně o pořadatelích, ale nás všech ostatních. Ještě jednou moc děkuji za moc příjemné zpestření léta krásným turnajem a už se těším na příští ročník Honza |