Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Záhada
#1
Pánové mám takovou jednu záhadu a potřebuji znát názor zkušenějších. Pokud mě budete mít za blba, tak klidně, dneska jsem se taky sám tak cítil.
Tak po několika měsících jsem měl chvilku a tak jsem si chtěl zastřílet. Netuším jak je to možné, ale Excalibur lítal
15 cm od středu do leva. Vítr nebyl, šíp používám dokola jen jeden, vše osazené a dotažené tak jak má být.
Po vystřelení deseti ran jsem to vzdal pro kontrolu rukou jsem došel pro Barnett. A hle střílel 10cm od středu, ale zase doprava.
Obě kuše jsou zcela nové a střílené byli jen jednou a pak leželi obě na stejné skříni, jedna tři měsíce druhá asi čtyři. Teplota v místnosti tak 20-24C,. Napadlo mě, že si tak nějak sedají tím, že jsou nové, ale jinak si to nedovedu vysvětlit. Před uložením opravdu stříleli jednou dírou.
Tak jsem dneska zase nastřeloval, alespoň jsem se nenudil. Ale moc mi to vrtá hlavou, nikdy jsem se s tím nesetkal. 
Omlouvám se, že jsem to dal jako nové téma, nějak se mi to nepovedlo přiřadit k vláknu o Ex.
Odpovědět
#2
Vliv teploty, dej cca třicet ran a vrátí se ti to do středu.
Odpovědět
#3
Tak to jsem asi pos… nastřelil jsem to znovu, neříkej mi prosím, že to ráno bude jinak? Naštěstí si pamatuju kolik jsem klikal, tak kdyby něco nebude to problém dát zpět.
Asi by bylo moudřejší jednou za čas vystřelit, než to nechat ležet dlouhou dobu. Tak to jsem zvědavej jak to dopadne.
Odpovědět
#4
Ja ked idem prevetrat kuse hlavne teraz v chladnejsom pocasi na zahradu, tak najprv ich opriem vonku na cca hodinu.. aby mali rovnaku teplotu ako je vonku
Odpovědět
#5
Najčastejšie možné dôvody :1)nesúrodé ramená, teda s tým spojený ich zlý tiler.v nizkych teplotách je možné, že je jedno rameno tuhšie ako to druhé.umocnene vplyvom nízkej teploty okolia a ramien.Meranie ťahu jednotlivých ramien v domácich podmienkach asi nezmeras
2).mechanické vlastnosti plastu letiek a s tým spojené ich fyzikálne správanie sa vzhľadom k zmenám teplôt. 
3)chybná optika, to by si zistil ale tak,že koliesko určujúce horizontálne nastavenie sa ti bude o jeden a viac klikov pootacat doľava, alebo doprava, vplyvom povystrelovych vibrácií 
4)nesumerne natahovanie tetivy za zuby mechanizmu
Odpovědět
#6
Malinko sázím na změny teplot, i když to nebyl zase tak velký skok. Doma 20-24C u stropu na skříni možná malinko víc, při střelbě venku tak 8,. Natahuji natahovákem, tudíž relativně stejně. Divné je, že to potkalo obě kuše. Optiky bych také vyloučil, ty jsou OK. Snad ještě to, že obě kuše jsou nové, hodně jsem promazal tětivy a pak odložil na delší dobu. Při nastřelení jsem poctivě nastřeloval na všechny body osnovy a to několikrát pro ověření správnosti výstřelu. Takže na poprvé vystřeleno dost ran. Je zajímavé, že vertikálně se to nehlo, to je na flek. V týdnu to zase prubnu a zjistím na čem jsem.
Odpovědět
#7
Tak po dlouhé době jsem si našel chvilku pro ověření nastřelení, tak se už žádná větší změna nekonala, stranově to sedělo jen jsem po asi padesáti výstřelech doladil výšku. Jen jsem docvaknul komínek o půl dílku-to mi bylo divné hned při prvním nástřelu po koupi kuše, prostě mi to sedělo na půl cvaknutí. Dnes bylo patrné, že se asi tětiva mírně vytahuje a tak si to všechno sedá, tak docvaknuto na celý dílek a v pohodě. Je vidět, že to chce hned na začátku pálit a pálit, ne to vytáhnout jednou za půl roku.
Odpovědět
#8
Nevím kam to vložit.. Big Grin

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/n...nicni_luka
Odpovědět
#9
(05-15-2019, 04:55 AM)mirdus Napsal(a): Nevím kam to vložit.. Big Grin

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/n...nicni_luka

 vlož mezi kuriozity :-)

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/p...anicni_kha
Odpovědět
#10
Tak abych zbytečně nemotal hlavu potencionálním kupcům nové kuše hlavu, tak na opravu mého dotazu musím napsat, že opakující se chyba v nástřelu Matrixu nebyla zaviněna kuší ani optikou. Už jsem psal v jiném vláknu, bylo to nestejnýma světelnýma podmínkama při nastřelování. Má chyba-vrtat se v optice na etapy není dobré, nejlepší je nastřelit nejraději na jeden zátah pokud je to možné. U domu , kde mohu střílet se rychle střídá slunce proti a hned zprava zapadající a to zapříčinilo mé odchylky. Samozřejmě, když to nadnesu, tak oči v prd... 
Tak tím myslím, že mohu odvolat poplach a ukončit toto téma. Ale díky za odpovědi.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)