Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ake Sipy do kuse?
#41
Máš pravdu, že udávané rychlosti jsou s 350 gr šípem, ale zrovna série Matrix začala ke kuším dávat šípy Diablo o celkové váze 400 grain a také tuto váhu doporučují.
Odpovědět
#42
To KOŘEN
To je samozřejmě pravda. I tak je 400 gr na sérii Matrix málo. To je holý fakt. Pak se to odrazí na životnosti. Podobná praxe je ale i u jiných značek. Např. u TP. Ten uvádí rychlost se šípy Pro Lite 370gr. Ale doporučují a dodávají šípy Pro Elite 425 gr nebo dokonce EVO-X Center Punch 445 gr.
Napriklad CAMX uvádí rychlost o něco nižší, ale již s plnotučnými šípy Accuspine o hmotnosti 410 gr.

Velice pěkný článek ohledně výběru hmotnosti šípů je zde.

http://www.deeranddeerhunting.com/articl...E.facebook
Odpovědět
#43
Zdravím pánové
Jaký máte názor na šípy Excalibur Diablo 18" Arrow pro kuši Excalibur Bulldog 330?
Počítám s přesnou střelbou max. do 50 m. Jsou tyto šípy vhodná volba?
Díky za radu
Odpovědět
#44
Ahoj, šípy jsou do 50 metrů OK akorát:
Origo dodávané šípy stojí povětšinou za nic, respektive je nutná jejich důkladná selekce.
Pokud ty šípy plánuješ objednávat, tak na to se rovnou vyprdni. Šípy mají v sobě pouze hliníkový (cca 34 grainů) těžký insert a váha je pak dohnaná 150 grainovým terčovým hrotem. Opět nechápu, proč Excal nezačal se sérií Matrix používat mosazné/nerezové inserty. Člověk má pak velice omezený výběr u použití loveckých hrotů, když musí vybírat ve 150 grainové variantě. Navíc řešení, jak v domácích podmínkách udělat šípy těžší, je pak už jen minimum.
 
Doporučil bych šípy se 100 grainovým mosazným insertem a používal bych 100 grainové hroty. Při těch 18 palcích budeš s valnou většinou šípů na nějakých 400 grainech (což je limit pro případné 3D). U 330 FPS asi není potřeba řešit těžší šípy. Ušetřil bys tím sice ramena a výstřel by byl příjemnější, ale šíp už by měl zbytečně “velký“ propad.
 
Vybíral bych trubky v přesnosti 0,003 (do 0,001 bych šel za dvě sezóny, až budeš vystřílenej a doceníš jejich kvalit). Určitě by byly dobré alespoň ospinované, když už ne selektované trubky podle spinu, abys nemusel doma trávit hodiny laděním. Rozhodně si pořiď váhu na šípy a vylaď si je – vše je vyrobeno v určité toleranci a pokud se ti na jednom šípu sejdou plusové a na druhém mínusové tolerance, přesného soustřelu nedocílíš.
Odpovědět
#45
Ahoj Kořen
Díky za pomoc.
Jak jsem psal v sekci výběru kuše vracím se ke kuším po cca 8 letech. Co se týče výběru kuše, tak se nejvíc přikláním k Bulldogu 330.
Dokonce jsem našel doma ve skříni lepičku na letky - EZ Fletch. Je nová, minimálně používaná. Tehdy jsem si dokonce pár šípů vyrobil sám. Takže věřím že po pár radách od zkušených bych to dokázal také teď.
Vzhledem k tomu, že se již po tak dlouhé době v tomto vůbec neorientuji, tak budu velmi rád když mě doporučíš konkrétní trubky na šípy, letky, inserty, končíky. Abych se měl od čeho odpíchnout. 
Díky moc za pomoc.
Odpovědět
#46
https://www.blackeaglearrows.com/Executi...s/1911.htm
Odpovědět
#47
(07-09-2019, 12:42 PM)Tecumseh Napsal(a): https://www.blackeaglearrows.com/Executi...s/1911.htm

Kde tyto šípy kupuješ za rozumnou cenu? Abych chránil ramena na Bulldog 330 a prodloužil jejich životnost, tak jsem spočítal, že by byl ideální šíp: 20" + letky 2" + Al končík a mosazný insert. K tomu hrot 100 grn. Tato sestava mě dá hmotnost cca 433 grn. Sice se o něco sníží počáteční rychlost, ale prodlouží se životnost kuše.
Odpovědět
#48
Hmm, tie čo mám objednával Kořen z USA, ale už sa dajú sa kúpiť aj v EU tu https://www.bogensportwelt.de/Armbrustbo...Zoll-Vanes , či je to pre teba rozumná cena nevien, ale sú to špicové šípy...
Odpovědět
#49
o něco málo levněji zde: http://www.arrowinapple.com/accessories/...arbon/230/ zkušenost s obchodem dobrá.
Odpovědět
#50
aký ťažká by mala byť šípka do kuše? Koľko gramov na libru náťahu?
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 9 host(ů)