Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuše Barnett
#41
Dovolím si vložit jedno starší srovnání provedené firmou Wolfszeit ze Švédska.
Wolfszeit je stavitelem upravených Excaliburů a vlastních staveb na jejich bázi.
Jako základ si Excalibur nevybrali náhodou. Excalibur byl pověstný právě svojí přesností a spolehlivostí.
Zajímavé v testu je ale právě porovnání s kušemi dalších výrobců z té doby.
Mezi nimi se objevují právě i Barnetty. A jak jsem psal výše, Commando II se řadilo vůbec k tomu nejpřesnějšímu z tehdejší produkce. I relativně levný Barnett Panzer III dosáhl taktéž velice pěkného soustřelu.
Za povšimnutí stojí, jak si vedly čínské kopie, ať už ve spolehlivosti nebo přesnosti (viz. naše předchozí diskuze na téma kvality zpracování). A že poruchy se netýkají jen čínských kuší, ukazuje porucha na Middletonu během testu.

   

http://www.excaliburcrossbowseurope.com/...sungen.htm
Odpovědět
#42
Tak zpátky k Barnettum. Chci se zeptat jestli někdo používáte na kladkové kuši tlumiče vibrací ramen a jestli je znát rozdíl. Mám pocit, že můj Jackal je tak nějak při výstřelu toporný, chtěl bych to malinko poladit, tak mě napadla tato věc. Na netu jsem našel pár obchodů, myslím, že nabízejí pouze verze pro luky, nechtěl bych koupit nějakou blbost, tak prosím pokud máte zkušenost a víte o nějakém obchodu poraďte. Samostatné příslušenství k Barnettu také není vidět. Ze zahraničí bych nerad kupoval, nemám zkušenosti. Jinak ramena jsou dělená, ke středu sbíhavá. Zatím díky.
Odpovědět
#43
Chtělo by více specifikovat pojem "toporný". Na Tenpointu jsem měl tlumiče tětivy a tlumiče vibrací . Tlumiče tětivy zklidnili kuši rapidně. Jak zvukově, tak bylo také cítit méně vibrací. Seberou sice pár jednotek FPS, ale za ten komfort to jednoznačně stojí. Bowjaxy (ty gumy) sebraly ještě pár vibrací, ale to byly jen takové mikro vibrace. Vybírat nyní - bral bych pouze tlumiče tětivy. Pokud nedělá tvůj výrobce kuše tlumiče speciálně pro ni, budeš muset zvolit alternativu, ale také budeš muset upravit kuši. Případně koupit systém tlumení jako na odkazu a pak ho upravit, aby seděl na tvůj rail.
Odpovědět
#44
To Alfonz
Největší podíl na utlumení vibrací mají, jak píše KOŘEN, tlumiče tětivy. Další tlumící prvky jsou spíše doplňkové.
U kuší s dělenými rameny se nejčastěji používají gumové tlumiče umístěné mezi ramena a to rozličných tvarů.

Velice časté jsou podélné, housenkovitého tvaru, od výrobců jako TwistLox, Sims, LimbSaver,...
     

Velmi často se používají i kruhového tvaru. Zde v podání firmy Bowjax (pavoučci), Sims , SVL, LimbSaver (koláčky)
   

Jako poslední typ jsem zaznamenal tlumiče ve tvaru špalíku od firmy Xfactor.
Ty by měly být zároveň i velice účinné, ale to uvidíme, až je vyzkouším osobně.
   

Kuši můžeš doplnit i nalepovacími typy tlumičů, tlumiči na tětivu, třmen nášlapu, přítlak šípu apod.
   
Takto nastrojená kuše je potom ověšená jak vánoční stromeček, ale svůj význam a funkci to má.
   

Pro snížení vibrací by se nechal využít i olejový tlumič nebo stabilizátor pro luk. Také jsem používal.

Těch variant máš celou řadu. Navíc Jackal má výhodu tvarem svých ramen, kdy máš velké proměnné rozpětí rozměrů mezi rameny pro osazení tlumiče. Jde o to nad tím popřemýšlet a zase zkoušet a testovat. Pokud bys to chtěl změřit, můžeš za mnou zajet. Rád pomohu.

Osobně s hlučností v poslední době hodně experimentuji a pokud dovolí čas a finance, zkusím postavit co nejtišší kuši ze staršího Barnettu Demon, který pro to má ideální předpoklady viz. naše poslední velké měření s KOŘEN.
On má mimochodem v SUB-1 obrovský potenciál pro vůbec nejtišší kuši a to při téměř dvojnásobné energii oproti starému Demonu. Inu, vývoj nezastavíš.
Odpovědět
#45
Díky za odpovědi. Já to chtěl vyřešit v klidu domova a netušil jsem, jestli náhodou nejde pouze o modní věc. A asi bych začal ze špatné strany, nebýt Vás. Těžko popsat výstřel, ale je to asi jako když se něco dá do pohybu a pak se to náhle zastaví na jednom bodě. Prostě rána jak z praku. Hlučnost by nevadila, ale ono to i kope. Napadlo mě, že svůj díl má i ten jezdec dole v lanoví, ale kdo ví. Není to samozřejmě nic hrozného, po pár výstřelech se na to dá zvyknout.
Nějaká příprava v hlavě kuše je, ale to asi budu muset řešit přes obchod, páč jsem nic nedohledal. Ale mám pocit že to bude předražené jako vše od Barnetta. Jinak díky za obrázky, už jsem taky projížděl net, ty sady jsou fajn, překvapilo mě umístění tlumičů právě do té lišty s jezdcem ( neznám správný výraz ), ty špalíky jsou také zajímavé.
Odpovědět
#46
Zdravím střelci.
Dotaz spíše pro DanM... :-D

Koupil jsem si kuši Barnett Wildcat 2 ( ve dřevě) Jeden starší pán si kuši kupoval v obchodě Supra v roce 1999, párkrát vystřelil, postrácel šípy a na dlouhá léta zavřel do skříně. Byl to dobrý kup. Kuše vypadá opravdu zachovale. Barva na railu kuše, není sedřená od šípů. Dřevěná pažba pěkná, neobouchaná. Bužírka na lučišti je také v pořádku. Jen co mě trochu překvapilo, byla pocitově síla lučiště. Vím, že Barnett vyráběl řadu panzer 3 a wildcat 3 ve více variantách. Standard 125lb a Magnum 150lb. Je možné, že wildcat 2 byl také ve 2. variantách? První Wildcat (Celodřevěná kuše ) měla snad ještě ocelové lučiště. U další generace modelů (Nemám potvrzeno) začali lučiště vyrábět veloci speed r glass. Lučiště jsem neměl jak změřit, ale přijde mi to pocitově, při nátahu slabší. Pan říkal, že k této kuši, nebyl prodáván nášlap. Takže ho musel dodatečně kupovat...
Takže mám nejspíš verzi standard 125lb?

I přes to, jsem rád za dobrý kup. Kuši chci osadit kušohledem a pořídit 16" carbon šípy těžké asi 320gr a šetřit ji jednou pro synka....
Odpovědět
#47
Ahoj,
Wildcat 2 ještě není žádná rarita, ale za peníze, za které si jej koupil se vyplatí.
Původní Wildcat, stejne jako Supreme nebo Commando již raritní jsou. Všechny měly laminátová ramena a to ve verzích 100, 125, 150, 175 lb. Barnett nabízel i ramena Magnum 200 a 220 lb. Osadit to šlo prakticky do jakékoliv z kuší. 220 lb jsem měl na jednom Commandu. S vyššími nátahy, ale trpěl záchyt a spoušťový mechanismus. První Wildcat jsem měl ve verzi 100 nebo 125 lb. Napínání bylo stavěné pro napínací páku tzv. kozí nožku. Tu jsem neměl a napínal jsem jí zapřením o břicho. Docela dřina Smile 
U novějšího Panzeru 2, jsem měl jako nášlap textilní oko, které bylo nasazeno na rameni. Wildcat 2 bude mít 125 nebo 150 lb. Pro rameno 125 lb byla s šípem o hmotnosti 320 grainu uváděna rychlost 220 fts, pro 150 lb pak 240 fts. To by Ti mohlo dát vodítko pro odhad nátahu při měření chronem.
Odpovědět
#48
DanM
Díky za informace.
Kuši jsem koupil za 2000kč, což považuji skoro zdarma. :-D Pokusím se nějak změřit natahovou sílu a uvidím, jak těžké šípy budu střílet..
Odpovědět
#49
Lučiště jsem změřil váhou na ryby a je to 125lb. Byl k tomu jeden origo alu šíp 14" a váha cca 332gr. I tak myslím, že na zahradní střílení, pohoda...


Přiložené soubory Miniatury
           
Odpovědět
#50
To Mirdus
Těch 125 lb je hodně příjemných. Jde to lehko natáhnout, je to tiché, příjemné na výstřel. Přesně tohle rameno jsem měl na Barnettu Ranger.
Kuše vypadá parádně, hned bych si picnul. Ideální pro terčovku na 18 metrů.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 2 host(ů)