Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 4.5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuše Excalibur
Forum bohužel blbne asi všem.  Dnes jsem volal s Cermanem, pověděl mi, že moc neví, o co se jedná, že se mu nic takového ještě nestalo. jeho rada zněla: Něčím (nejlépe vazelínou s mědí) namazat a dotáhnout vší silou, klidně na imbus nasadit nějakou páku. Prý si nepamatuje, že by někdo závit strhl, takže si můžu dovolit dotahovat opravdu silou. Všechno by mělo být obráběno na jedné cnc mašině, takže by ty díly měly být de facto totožné. /i když co já vím, jestli do toho někdo zrovna nechtěně nedrbl či co Big Grin/  Radu jsem poslechl a dotáhl to poměrně velkou silou /i když jen rukama, nasazovat na to páku jsem se stejně neodvážil/, a vůle je teď opravdu minimální, pocítitelná jen, když hýbu poměrně silně s úplnými konci ramen. 

Micro Raid vypadá opravdu pěkně, taky jsem nad ní přemýšlel. Nakonec jsem se ale rozhodl právě pro Bulldoga 385 kvůli strachu z micra, mám pocit, že ta 385ka by mohla vydržet o něco déle - ovšem na úkor větších rozměrů. Když jsem pro ni před měsícem vyráběl  závěs na batoh došel jsem k závěru, že si budu taky muset pořídit i něco menšího Big Grin Nechápu, jak by někdo mohl chotit třeba s exomaxem na batohu. Jo a jinak díky za popis a zajímavé foto Raidu.
Odpovědět
(12-30-2019, 08:47 PM)Tosh Napsal(a): Forum bohužel blbne asi všem.  Dnes jsem volal s Cermanem, pověděl mi, že moc neví, o co se jedná, že se mu nic takového ještě nestalo. jeho rada zněla: Něčím (nejlépe vazelínou s mědí) namazat a dotáhnout vší silou, klidně na imbus nasadit nějakou páku. Prý si nepamatuje, že by někdo závit strhl, takže si můžu dovolit dotahovat opravdu silou. Všechno by mělo být obráběno na jedné cnc mašině, takže by ty díly měly být de facto totožné. /i když co já vím, jestli do toho někdo zrovna nechtěně nedrbl či co Big Grin/  Radu jsem poslechl a dotáhl to poměrně velkou silou /i když jen rukama, nasazovat na to páku jsem se stejně neodvážil/, a vůle je teď opravdu minimální, pocítitelná jen, když hýbu poměrně silně s úplnými konci ramen. 

Micro Raid vypadá opravdu pěkně, taky jsem nad ní přemýšlel. Nakonec jsem se ale rozhodl právě pro Bulldoga 385 kvůli strachu z micra, mám pocit, že ta 385ka by mohla vydržet o něco déle - ovšem na úkor větších rozměrů. Když jsem pro ni před měsícem vyráběl  závěs na batoh došel jsem k závěru, že si budu taky muset pořídit i něco menšího Big Grin Nechápu, jak by někdo mohl chotit třeba s exomaxem na batohu. Jo a jinak díky za popis a zajímavé foto Raidu.

to Tosh
tak to jsme si asi prošli stejným peklem Big Grin Já myslel, že mám vybráno, pak jsem objevil 385 s optikou do 100y a bylo vymalováno. Pak se mi to rozleželo, je to přece nová kuše, nic moc o ní nevím a bylo opět vymalováno. Nakonec jsem se rozhodnul pro stejný výkon, páč jsem se bál že ta stará ( asi necelé 2 roky ) bude doma ležet ladem, když si vyberu něco nabušenýho...Pak už mi to bylo jedno, recenze, nerecenze Huh . Ale dobrý, jsem rád a snad to bude v pořádku. A pokud ne, tak pevně věřím, že Cerman zafunguje a nějak to dáme dohromady.
Jestli můžeš, dej nějakou fotku, ty od prodejců stojí za prd. Tak přeju ať to funguje jak má a nešetři to!
Odpovědět
Tiež sa mi to stávalo na exomaxe, oceľová skrutka je zapustena do duralu.dva takto diametrálne odlišné materiály nikdy nebudú dobre tesnit.osobne som to nikdy nedotahoval na krv,ale radšej častejšie uťahoval.
Keď sa prestaňes hrať, neznamená to že si dospel, ale že si zostarol.
Odpovědět
Chci se zeptat, jestli při delší pauze vypínáte ramena, resp. shazujete tětivy? O samotou tětivu mi nejde, přemýšlím co je lepší pro ramena. Výrobce nasadí tětivu na ramena a v krabici to leží měsíce, ba roky, než se to prodá. Kladkové kuše mají sice pomocné lanovody, ale taky zůstávají po celou dobu napnuté.
Odpovědět
(01-01-2020, 06:59 PM)Alfonz Napsal(a): Chci se zeptat, jestli při delší pauze vypínáte ramena, resp. shazujete tětivy? O samotou tětivu mi nejde, přemýšlím co je lepší pro ramena. Výrobce nasadí tětivu na ramena a v krabici to leží měsíce, ba roky, než se to prodá. Kladkové kuše mají sice pomocné lanovody, ale taky zůstávají po celou dobu napnuté.

Pokud ukončíš na podzim, koncem roku střeleckou sezónu, a nebudeš do jara střílet, tak není na škodu u reflexních kuší vypnout ramena. Odpočinou si ramena i tětiva.
Samozřejmě je důležité to mít uskladněno v suchu při teplotě 15 -25 C, ve stínu. Aby na to náhodou nesvítilo přímé sluneční světlo.
Odpovědět
Z toho, co jsem se dočetl se to má dělat pouze v případě, kdy je kuše skladována při vyšších teplotách /půda, kde jsou v létě čtyřicítky a podobně/, takže ne, mám ji pořád napnutou
Odpovědět
Nie, nevypíňam ani na kladkovej, nevypíňal som ani na reflexnej ani na laminátovom luku...
Odpovědět
Zdravím, jsem začátečník, mám Jag. 2 a uvažuji o koupi něčeho už kvalitního. Co si myslíte o volbě Bulldoga 385 proti Assasinu 420 TD (obojí u Cermana) ? Nebo poradíte něco jiného ?  Dík, Kam.
Odpovědět
(01-12-2020, 10:22 PM)Kam Napsal(a): Zdravím, jsem začátečník, mám Jag. 2 a uvažuji o koupi něčeho už kvalitního. Co si myslíte o volbě Bulldoga 385 proti Assasinu 420 TD (obojí u Cermana) ? Nebo poradíte něco jiného ?  Dík, Kam.

To Kam

Asi tě zklamu, protože to jsou nové kuše a moc ti o nich nikdo neřekne. Na netu najdeš nějaká videa, ale to bude asi tak vše. Bulldoga 385 tady už má Tosh, tak ten by ti něco mohl napsat. Já osobně bych si to dobře promyslel, když tě to přestane bavit a budeš chtít prodat, tak provaříš hodně peněz. Kuše jsou to kvalitní o to nejde, ale pořizovací cena se mi zdá už na hraně ( Bulldog celkem slušná cena 22500,- Assasin TD na mě už malinko 
dost 33900,- ). A hlavně si musíš uvědomit, že to jsou kuše určené k loveckým účelům, tudíž asi ne na moc častou střelbu. Ty hodnoty nátahu jsou velké a velké síly budou působit i na tětivu a ramena ( Assasin TD 290lb ). Ale neříkám, že to bude problémové, to bych si nedovolil. Ale já když tomu propadnu a mám absťák, tak jsem schopnej plácat do terče půl dne a pak padne pěkná řada výstřelů.
Jinak oboje kuše, jak čtu jsou maximálně vybavené, nebudeš muset nic dokupovat, optiky mají také ty s nejdelším dosahem. Tak je to jen na tobě. Pokud si nebudeš jistej, volej Cermanovi, řekne ti vše potřebné, má to z první ruky. 
Jinak za mě Excalibur dobrá volba.  Wink
Odpovědět
To Kam
Nenapsal si nic ke svým finančním možnostem, kolik jsi ochoten do kuše investovat.
Nenapsal si, jak vypadá Tvoje střílení, počty ran, vzdálenosti. Nenapsal si, co od kuše očekáváš a požaduješ. 

Excalibury spíše v nižším výkonovém spektru. 

Ta 420 TD je zbytečné hovado.
Má dobrý systém rychlého rozložení kuše. Otázkou, zda je to potřeba.
Má dobrou ergonomii a nastavitelnost, výbornou spoušť. Zbytek je k ničemu.
Nátah 373 lb, který Tě při natahování natahovákem spolehlivě unaví. Je tedy ideální pro natahování integrovaným klikovým mechanismem. To je ale vhodné spíše pro méně cyklů, tedy pro lov. 
V obou případech si moc nezastřílíš. Hlučnost a vibrace jsou jedny z nejvyšších.

385ku by měl mít Franta Cerman vyladěnou. Ze stejných ramen jako řady 420 a 440 se dostává méně energie, což je dobré pro spolehlivost. Pokud to bude navíc v nějakém akčním setu, tak super. Můžeš za ním zajet a vyzkoušet jí.

Dalších značek a typů kuší jsou kvanta. V mnoha ohledech lepších, ale jak jsem psal, záleží na Tvých možnostech a preferencích.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 23 host(ů)