Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Svatováclavský turnaj 2024
#1
Ahoj střelci,
 za LUKOS vás srdečně zvu na letošní Svatováclavský turnaj, který proběhne 14.9. na známém místě. Pro jistotu vypíchnu několik novinek, kdyby v propozicích zanikly v množství textu. 

1) Turnaj je nejen názvem ale i tématem disciplín věnován českému patronovi. Pro podpoření atmosféry tedy prosíme o účast v kostýmech. Motivací budiž to, že kdo dorazí v kostýmu, alespoň rámcově připomínajícím celou šíři středověku, tak dostane 20 bodů do celkového skóre (cca jeden dobrý šíp). Pokud budeme v kostýmu všichni bonus se krásně vyruší, ale účel splnil. Samozřejmě pokud Vás tato možnost neláká, uvidíme vás na turnaji stejně rádi. Jediné o co bych chtěl poprosit je o případné nesabotování :-), tedy pokud doma nenajde slamák a tuniku, ale máte kostým mimozemšťana, tak raději zvolte klubový dres (na druhou stranu pokud dorazí dobový Mongol nebo Kumán proč ne). Nebudeme si hrát na living history, ale zkoušíme si hrát s atmosférou a uvidíme jestli se to osvědčí. Díky za pochopení.

2) Zaplacení startovného bude možné do 27.8.2023. Neuhrazené přihlášky budou po kontrole stornovány a nabídnuty náhradníkům dle pořadí. Náhradníků bývá dost a chceme jim dát šanci ještě zavčasu.

Celé propozice jsou v příloze.

Těšíme se na vás a co nejdříve přidáme termín spuštění přihlášek. 
 
  Ať vám to dobře lítá,
   Ondra


Přiložené soubory
.pdf   Propozice_Svatováclavský_turnaj_2024.pdf (Velikost: 176,87 KB / Stažení: 12)
Odpovědět
#2
Ahoj,
  tak přihlašování bude spuštěno 12.8.2024 od 20.00. 
  Další novinky příště,
      Ondra
Odpovědět
#3
Ahoj střelci,
 moc děkujeme za váš zájem o nás turnaj, už teď máme cca 20 náhradníků. Moc vás proto prosím za nás i za ně, abyste startovné zaplatili v termínu a potvrdili tak účast, případně dali brzo vědět pokud vám do turnaje neplánovaně vleze oslava 63tých narozenin tchýně, kde nemůžete chybět. 
Připravujeme pro vás překvapení a zatím to vypadá že by to mohlo klepnout. Tak ještě počasí a dobrá nálada a snad si to u nás užijete. 
 Mějte se Ondra
Odpovědět
#4
Ahoj.
Jsem jediná, komu přijde motivace v kostýmech pomocí bodového ohodnocení "mimo mísu"? Nefungoval třeba Sychrov na jiné motivaci?
Upřímně stále váhám se zaplacením startovného. Váš turnaj mám moc ráda a moc mě bavil. Ale letos se mi z tohoto důvodu moc nechce. Je dobře, že máte spousty náhradníků a určitě by mé místo zaplnil někdo další. Ale už jen z principu tohle... No, když vezmu žebříčky ženských, kde kolikrát rozhodují jednotky bodů, tak mi to prostě nepřijde moc soutěžní... Za mě spíš demotivující. Kdyby byl turnaj v kostýmech, tak přijedu moc ráda. Vlastně bych se na tom kostýmu dosti vyblbla. Ale tohle nějak nedokážu uchopit a je to za mě spíš demotivující.
Odpovědět
#5
Hm .. no .. abych pravdu řekl, tak mne to taky překvapilo a upřímně řečeno ještě nevím, jak se k tomu postavím. Asi obětuji 20 bodů ... ne, že bych neměl historický oděv, dokonce je echt living history, není to jen nějaký kostým na maškarní - ale vlivem dlouhých volných rukávů se v tom střílí blbě a kromě toho, living history období už mám dávno za sebou, na tyhle akce už 15 let nejezdím a cítím se výrazně pohodlněji v kraťasech a tričku. Pokud by to byl historizující turnaj, jako dělali třeba Ilburští střelci - pouze dřevěné historické luky, historický oděv, povinná poboční zbraň - tak jo, to beru a zapadnu do party. Tady to je civilní turnaj, drtivá většina střelců střílí laminátem a karbonovými šípy a k tomu je to trochu úsměvné.
Ale jestli je to "mimo mísu"? To je na pořadateli, avizují do předem, nás to určitě od účasti neodradí. Ostatně na Lukohrátkách máme taky "hravé" možnosti, které mají vliv na skóre (teď myslím žolíky a divoké karty), v případě vhodné nebo naopak nevhodné volby jejich použití to může mít vliv na výsledek mnohem větší než Ondrou avizovaných 20 bodů. Ale je to prostě hra, o nic moc nejde, navíc porovnáním výsledků se člověk dobere toho, že to nějak výrazný vliv na pořadí nemá, na medailové pozice většinou žádný ...
Takže beru, že se snaží tomu vdechnout nějakou atmosféru, sabotovat to nebudeme, sami se ale nejspíš s kostýmem nezapojíme, ještě nevím. Úsměv a dobrou náladu bereme s sebou určitě, to je důležitější.
Odpovědět
#6
(08-21-2024, 11:45 AM)Lucínek Napsal(a): Hm .. no .. abych pravdu řekl, tak mne to taky překvapilo a upřímně řečeno ještě nevím, jak se k tomu postavím. Asi obětuji 20 bodů ... ne, že bych neměl historický oděv, dokonce je echt living history, není to jen nějaký kostým na maškarní - ale vlivem dlouhých volných rukávů se v tom střílí blbě a kromě toho, living history období už mám dávno za sebou, na tyhle akce už 15 let nejezdím a cítím se výrazně pohodlněji v kraťasech a tričku. Pokud by to byl historizující turnaj, jako dělali třeba Ilburští střelci - pouze dřevěné historické luky, historický oděv, povinná poboční zbraň - tak jo, to beru a zapadnu do party. Tady to je civilní turnaj, drtivá většina střelců střílí laminátem a karbonovými šípy a k tomu je to trochu úsměvné.
Ale jestli je to "mimo mísu"? To je na pořadateli, avizují do předem, nás to určitě od účasti neodradí. Ostatně na Lukohrátkách máme taky "hravé" možnosti, které mají vliv na skóre (teď myslím žolíky a divoké karty), v případě vhodné nebo naopak nevhodné volby jejich použití to může mít vliv na výsledek mnohem větší než Ondrou avizovaných 20 bodů. Ale je to prostě hra, o nic moc nejde, navíc porovnáním výsledků se člověk dobere toho, že to nějak výrazný vliv na pořadí nemá, na medailové pozice většinou žádný ...
Takže beru, že se snaží tomu vdechnout nějakou atmosféru, sabotovat to nebudeme, sami se ale nejspíš s kostýmem nezapojíme, ještě nevím. Úsměv a dobrou náladu bereme s sebou určitě, to je důležitější.

Jo, taky jsem si říkala, že někteří se skládacími luky apod. v kostýmech budou úsměvní. V tom případě vnímám karbon jako nejmenší "problém". 

Jinak já osobně vnímám 20b jako dost. Už 2x za poslední dva roky mě rozdíl do 10 bodů dělil od medailových pozic. Na Kašperku jsem byla dokonce na 4. místě o pouhý jeden bod. Jasně, že je to na pořadateli. Jen jsem trochu chtěla znát názor ostatních a rozvířit okolo toho diskusi. Protože fakt nevím, jak to uchopit... U vás na Lukohrátkách sice byl Žolík a Divoká karta, která dokázala pořadím zamávat, ale pořád to bylo v závislosti na střeleckých dovednostech daného střelce a maximálně vlastní úsudek v sebe sama. Kostým s tímto nemá co dělat. 

Když vezmeš nejstřílenější ligovku na 20m, tak 20b máš 2 perfektní šípy. To už prostě není málo...
Odpovědět
#7
Málo to není, o tom žádná, já loni padl s Johankou v celoroční lize o 13 bodíků Smile
Ale ptala ses na názor, většina jako obvykle mlčí, tak píši alespoň ten svůj. Nadšený tím nápadem nejsem, avšak vnímám jej jako právo pořadatele a beru tedy jako fakt.

To mi daleko víc vadí, když se třeba vůbec neřeší kategorie a máš soutěžit s dřevákem proti karbonovým lukům a šípům. Případ Rejvíz, dříve také Doubravský bažant a i další soutěže. Já pokud vezmu do ruky luk od Kýzla a sadu odpovídajících karbonů, tak taky nasekám úplně jiné body než s dřevákem. Ale není to moje krevní skupina, takže si vezmu dřevo i na takový turnaj a prostě vím, že na bedně nebudu (no jednou v Ronově třetí, to byl asi životní úspěch proti všem těm desítkám karbonových střelců jako Kibe a další). Taky mi to netěší, ale je to rozhodnutí pořadatele, avizuje to předem v propozicích a já s tím na ten turnaj jedu - nebo taky ne, pokud s tím mám problém.
Odpovědět
#8
Ahoj, zajímavé téma. Když už tu běží takové úvahy a fantazie, což to udělat ještě zajímavější!?
Některé turnaje by byly čistě historizující,(třeba lokace jako byl Lanštejn, Kašperk apod. ) a kdo by zde chtěl střílet, přijel by výhradně s primitivem, dřeváky selfnocky a třeba i v kostýmu.
Další turnaje by byly pro všechny s tradičními luky a poslední kategorie - prostě běžná moderna - karbony, reflexy ( bez miřidel), třeba i high tech barebow s hoodně rychlými rameny, jako už sem tam někdo stejně má! ?
Prostě král ATL střelců by musel ovládat všechny typy luků v každé vyhlášené kategorii a výsledky by se sečetly. ???
Takže kdo nemá doma vybavení do každé ATL kategorie, pomalu si je začněte na novou sezónu shánět - bude to fakt pecka ??
PS :ještě kdo to bude pořádat, když závody ubývají? ?
Odpovědět
#9
Chápu nadsázku. Ale třeba turnaj čistě pro PL a ještě v kostýmu - proč ne. Funguje tak prakticky celá Moravská liga, pokud se nepletu. U nás ve středočeském kraji byl takový turnaj pořádaný Ilburskými střelci, bylo tam vždy tak max. 20 - 30 lidí a bylo to moc fajn. Ale to je přeci věcí pořadatele, jak to chce udělat a jaké to chce mít. Samozřejmě, že pokud to chceš jako turnaj v LL, tak musíš splňovat nějaká kritéria, odsouhlasení Radou ATL a tam by taková pro někoho diskriminační omezení asi být nemohla. Rovněž v takovém případě nemůžeš nijak omezovat / upravovat ligové disciplíny. Ale jinak? Proč ne ... udělej, co chceš, avizuj to předem a střelci buď přijedou, nebo nepřijedou. I tak je na většinu turnajů dneska problém se vůbec dostat, protože střílet chce hromada lidí a kapacity mnoha turnajů jsou prostě nízké. (-> téma na další plodnou debatu :-D )
Odpovědět
#10
... já jen že budu mít max. historický ponožky Smile
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 3 host(ů)