Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novinky ze světa kuší, testy, srovnání
#91
(12-06-2018, 07:10 PM)DanM Napsal(a): V reálu, mezi novinkami pro rok 2018, které mě nejvíce zaujaly na ATA 2018, je, co se hlučnosti týče, CAMX A4 nejslabší.

CAMX A4 96 dB (Crossbow Nation 410 gr. šíp)
Ten Point Shadow 91,5 - 93,0 dB (ArrowTradeMagazine 425 - 525 gr. šíp)
Mission SUB -1 85,3 - 87,3 dB (měření s KOŘEN 422 gr. šíp - velký prostor pro zlepšení s těžkými šípy)

Já bych jen doplnil, že měření jsme prováděli s DanM na dvou (shodných) zařízeních a oba ukazovaly velmi podobné hodnoty. Nedávno měřil i svikajovo Stryker Offspring a Stryker Katana s 475 gr šípem. Pokud recenzenti v Arrowtrade magazine měří pořád stejně a i my s DanM měříme stejně, dal by se vypočítat koeficent přepočtu mezi jejich a našimi hlukoměry. Satanužel SUB-1 ještě netestovali, ale Strykera i Offspringa ano. Tudíž onen koeficient vypočítat můžeme. Pokud to tedy dám dohromady, vychází mi, že v testu od ATM by měla SUB-1 střílet se 475 gr šípem s hlučností o velikosti cca 80,5 dB. To jen k tomu, jak je SUB-1 tichá kuše...

Jinak Parkeru je škoda. Ač jsem s firmou z různých důvodů nesympatizoval, neznamená to, že by mi to bylo volné. Zejména jejich nápad s optikou Red Hot 3x Pin-Point Scope, kdy na vrchní elevační točítko si člověk mohl nalepit stupnici v yardech podle rychlosti kuše, byl perfektní.
Odpovědět
#92
Tak nová kuše od Wicked Ridge již má název. Kuši zařadil do svého portfolia americký prodejce wyverncreations, který je jedním z předních prodejců kuší rodiny Tenpoint. Kuše nese název Wicked Ridge RDX 400 a obrázky + popis můžeme bedlivě očekávat na TOMTO odkazu. Dle názvu tipuji, že půjde o vylepšenou konstrukci Stormu RDX, potažmo Nitra od TP, ale za výrazně nižší cenu.

Taktéž byla zveřejněna informace, že všechny nové modely, včetně řady WR, by měly mít nové spoušťové mechanizmy.
Odpovědět
#93
[Obrázek: 420.png]

Tych noviniek na 2019 je tam viacero, vidim tam aj ten novy  Excalibur 420TD  Wink
Odpovědět
#94
Novinky ohlásil i Killer Instinct.

Dle fotky to vypadá, že po loňském nejsilnějším typu Ripper 415 hodlají jít výkonnově ještě dále.

   
Odpovědět
#95
Včera odhalila svou dlouho očekávanou novinku a zároveň první typ s reverzními rameny značka Wicked Ridge (koncern Ten Point). Jedná se o model RDX 400. Vzhledem více než připomíná předloňský Horton Vortec (také koncern Ten Point). Zásadní rozdíl je ve vyšší rychlosti šípu. Délka nátahu je stejná jako u Horton Vortec (15,5"), ale rozdílné bude buď uložení ramen (zřejmě větší prohnutí z klidového stavu do nataženého) nebo mírně silnější ramena nebo obojí. Tím se zvýšilla nátahová síla síla oproti Vortecu z lehkých 135 lb na plnotučných 175 lb. Jinak je rozdílné camo a doplňky stylizované do hnědých a oranžových barev Wicked Ridge. 
Hlavním prodejním argumentem bude vysoká rychlost (až 400 fps), při ceně 780 dolarů s kvalitou a materiály Ten Point.

https://www.tenpointcrossbows.com/shop/r...w-package/


Další novinkou je pak typ Wicked Ridge Ranger X2
Ten je určen pro mladé střelce, ženy a střelce drobnější konstituce.
Kuši s rychlostí až 330 fps, se všemi technologiemi a kvalitou Ten Point pak nabízí za velice pěkných 480 dolarů.

https://www.tenpointcrossbows.com/shop/r...w-package/
Odpovědět
#96
Svojí novinku s předstihem představil i Scorpyd.
Nese jméno Nemesis a měla by se stát vlajkovou lodí Scorpydu.

   

S rychlostí 480 fps s 370 grainovým šípem (465 fps se 400 grainovým šípem) se tak jedná o nejrychlejší a nejvýkonnější produkční kuši na trhu a Scorpyd tak bude držet toto prvenství i nadále (Ten Point s novinkou Nitro XRT je na 470 fps se 370 grainovým šípem).
Zajímavé jsou i rozměry, které se radikálně zmenšily. Nemesis bude mít vyšší výkon než dosud nejvýkonnější Aculeus (460 fps se 370 grainovým šípem, šířka natažené kuše ATA 12,875") při rozměrech menších (šířka natažené kuše ATA 8,75") než kompaktní model Deathstalker (šířka natažené kuše ATA 9,5"). Cenu bych očekával někde kolem 2500 dolarů.
Osobně si myslím, že by s lehkým šípem 350 grainu pro účel reklamy byli schopni dosáhnout 500 fps. A byla by to první sériová kuše, která by toto prvenství měla. Ale zároveň by se tak v některých státech USA dostala do jiné kategorie zbraní a v průběhu lovecké sezóny luků a kuší by se s ní nemohlo střílet.
Odpovědět
#97
(01-05-2019, 12:11 PM)DanM Napsal(a): Svojí novinku s předstihem představil i Scorpyd.

to na te fotce vypada skoro jako mathews stabilizatory Smile https://www.mathewsinc.com/product/harmonic-stabilizer/
Odpovědět
#98
To bran
Dobrý postřeh! Svojí funkci určitě mít budou. V tomto místě by mohly výrazně snížit přenos vibrací z ramen do šasí kuše.
Odpovědět
#99
Tak dnes Ten Point vypustil na světlo, po své vlajkové lodi Nitro XRT, další typ, ale z opačného cenového spektra. Jde o model Titan M1. Jedná se o náhradu stejnojmenného bestselleru Titan. Tak, jako všechny Ten Pointy pro rok 2019, má i Titan M1 velice úzkou stavbu ramen, byť ne s tak sofistikovaným vedením lanovodů jako Nitro XRT, Nitro NXT, Stealth NXT nebo Shadow NXT. I tak má v nataženém stavu šíři ATA jen 9” a díky systému reverzních kladek a dlouhému nátahu o 30 fps vyšší rychlost, než jeho prapůvodní jmenovec. Konkrétně je to 370 fps se 370 grainovým šípem. Při ceně 700-800 dolarů jde o zajimavou nabídku.

https://northwoodsoutlet.com/product/201...-titan-m1/
Odpovědět
Velice pěkné novinky nás letos čekají. Mé oko neustále čeká, až shlédne nové Turbo od Tenpointu (pravděpodobně Turbo M1). Wyverncreations ho již má ve svém katalogu za cenu 899 USD včetně Accudraw50. Nejspíš se bude jednat o shodná ramena jako u modelu Titan M1, akorát budou nejspíš více předepnutá. Očekávám tedy rychlost 385 FPS. Rychlostí by se velmi blížil k Shadow NXT, ale ten bude i nadále spadat do řady kuší s ještě užšími rameny, tudíž do vyšší cenové hladiny.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 2 host(ů)