12-14-2017, 05:07 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 12-14-2017, 05:40 PM uživatelem mirdus.)
(12-14-2017, 02:49 PM)spitamen Napsal(a): . Tetiva očkem provlikla kolem osičky aby nevyklouzla.? chápu, lyže není prymarne určena k tomuto účelu, ale vlastnosti má docela obstojne, už asi přez půl roku střílím homemade lukem z bezek. 43lb. Je pravdou, že s porovnáním s 35lb lukem od Lazeckeho, je značný rozdíl, co se týče rychlosti šípu, ramena nepředaji dostatečný švih k pohybu šípu. Ale i tak je to slušné. O víkendu mi to nedalo a nasadil jsem ty ramena z lyží na kuši. Síla nátahu je cca 135lb, vskutku slabé, ale funkční. Vzhledem k dělenému lučišti, to lítá docela dobře.Sprovoznil jsem spouštěcí mechanismus, pomocí provázku jsem si zhruba naměřil přítlak na rail, podle toho jsem si navrtal díry se závitem M8 a přišroubovali ty ramena z lyží, bylo to jen v rámci pokusu. Kupa věcí ještě nemam, třeba jako pažbu, podložky mezi ramena, ramena zabalená do smršťující bužírky, atd. Byl to jen pokus a nechci teď moc predbyhat bez fota a tak. Posílám ilustrační obrázek pro představu uchycení tetivy k ramenům.
Tej časti o tetive nerozumiem.
Neviem či som pochopil správne aj ďalšiu vec.mas teda už hotovú strieľajúcu kusu z lyže?
Ilustrační foto. Sorry za kvalitu ilustrace
Myslel jsem i na brzdění tětivy. Ještě to musím zdokonalit. ...