12-30-2017, 06:59 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 12-30-2017, 07:08 PM uživatelem Rgx.)
Mirdus: kuše made in China je model m38-1 a na kuličky je u ní jen příprava, nemá trubkový zásobník a podavač kuliček. Takže jen šípy.. Dělá se ještě m38-6 a ta umí i kuličky. Tětiva je ocelové lanko. Nevím, proč se uvádí, že ocelové lanko je nebezpečné. Mně se ta kuše líbí i kvůli parádní dřevěné pažbě. Kuše jde rychle natáhnout rukama, tedy nemá deklarovaných 150 liber, ale jen 68. Přesto dostřelí šíp 19 gramů do 250 metrů. Já jsem dělal nějaké úpravy - montáž optiky, demontáž mušky, ochrana proti vyosení spodních ramen, upevnění lišty pro optiku (kvedlala se!!!). Problém může být mělčí drážka, je třeba používat šípy s asi o 1-2mm užšími kormidly, jinak kormidlo v drážce drhne a zhorší se přesnost. Ale doma bych takovou kuši neudělal, po úpravách střílím dřevěnými samodomo šípy nejlepší soustřely s rozptylem asi 10 cm na 20 metrů volně z ruky. Na terčovou střelbu je vhodná do 30 metrů a rád ji používám hlavně proto, že nemusím pořád řešit sílu terčovnice, rozbité šípy a pod. Samozřejmě se prodávají mnohem lepší, silnější a přesnější kousky, mám i 175 litrovou hori_zone, která je o několik tříd výše. Jenže s ní je třeba řešit tu tercovnici a šípy, které jsou za 150Kč/ks.
Tvoje kuše postupuje pěkně vpřed, je vidět, že jsi zručný. A měřil jsi nátahovou délku a sílu?
Kdyby ses pouštěl do kladkové kuše: kladky je nejlepší koupit hotové jako náhradní dík nějaké kuši nebo k menšímu luku. Ony jsou totiž dost složité a měly by být pevné a současně lehké. Taky by měl odpovídat jejich obvod a tvar délce nátahu.
Tvoje kuše postupuje pěkně vpřed, je vidět, že jsi zručný. A měřil jsi nátahovou délku a sílu?
Kdyby ses pouštěl do kladkové kuše: kladky je nejlepší koupit hotové jako náhradní dík nějaké kuši nebo k menšímu luku. Ony jsou totiž dost složité a měly by být pevné a současně lehké. Taky by měl odpovídat jejich obvod a tvar délce nátahu.