Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Malosérioví výrobci kuší, zakázkové stavby, speciální kuše - díl 2.
#18
Dnes bych se chtěl zmínit o dalším malém výrobci z USA, tentokrát z americké Indiany, Native Crossbows.


Po letech výroby dílů a příslušenství pro jiné společnosti, se rodina Kennedyů rozhodla pro výrobu svého vlastního produktu. Navíc po zkušenostech z lovu s jinými kušemi, byl Ben Kennedy pevně rozhodnut zkonstruovat i svůj vlastní pokročilý spoušťový mechanismus. Díky svojí konstrukci jsou kuše Native dle slov jejich konstruktéra extrémně přesné a uživatelsky nenáročné. Jejich motto zní: "This crossbow is designed with the hunter in mind" tedy volně jako "Tato kuše je navržena s duší lovce".



Ve výrobním programu jsou dvě kuše, Rampage a Renegade. 
Obě kladkové konstrukce. Mají raill z hliníkových slitin a polymerovou pažbu skeletonové konstrukce, která ne náhodou připomíná starší kuše Scorpyd Ventilator.
Má i stejně sklopnou zadní část pažby pro snadnější natahování. Ty jsou dodávány v černém provedení, camo, růžovém nebo fialovém camo provedení.

Kuše mají podobný typ dvoudílných dělených ramen. Rampage s větším nátahem. Délka nátahu i ostatní rozměry jsou identické. Disponují automatickou pojistkou a systémem proti výstřelu naprázdno ADF. Jsou dodávány s natahovákem, držákem šípů, třemi šípy a optikou, kterou si zákazník zvolí.

Native Crossbows Rampage

   


Nátahová sílá 175 lb
Délka nátahu 11,5"
Rychlost se 400 gr šípem 350 fps
Energie 146 joule

http://www.nativecrossbows.com/about/home/rampage/



Native Crossbows Renegade

   

Nátahová sílá 150 lb

Délka nátahu 11,5"
Rychlost se 400 gr šípem 330 fps
Energie 133 joule

http://www.nativecrossbows.com/about/home/renagade/


Kuše je rozměrově kompaktní, lehká, designově jednoduchá, čistá, zpracování vypadá velice pěkně. Navíc vzhledem ke custom spoušti, kterou výrobce přirovnává ke spouštím puškovým, bude i velice přesná. O tom svědčí nejen fotky spokojených zákazníků, lovců (jeden postoval zásah kojota na 53 yds v lese za soumraku), ale například i vítězství střelkyně Faith Daniels a střelce Jasona Maloneho v NFAA Indoor Championship.

   
   
   

Bližší informace naleznete na stránkách výrobce.

http://www.nativecrossbows.com
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Malosérioví výrobci kuší, zakázkové stavby, speciální kuše - díl 2. - od DanM - 01-12-2018, 09:55 AM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 3 host(ů)