Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Malosérioví výrobci kuší, zakázkové stavby, speciální kuše
Ahoj všem,
rozhodl jsem se založit toto téma a podělit se s vámi o informace o ne tak častých, ale o to zajímavějších stavbách kuší. Budu rád, když pro vás budou následující řádky zajímavé a přínosné a budu moc rád, když přispějete svými názory. 

Pro mě je pomyslným Grálem, o kterém se cokoliv těžce hledá a informací je poskrovnu, švýcarský výrobce, tedy ze země kuším zaslíbené.
Jde o kuše od Švýcara Marcela Burriho. Ten v průběhu 80. tých let konstruoval nejen reflexní a kladkové kuše, ale i kuše pružinové (tzv. spring coil) - tedy bez ramen (lučiště) - viz. poslední fotka.

Z toho co se mi povedlo zjistit vím, že kladkový typ kuše se jmenoval Bison a měl prý nátah 551 lb.
Ještě na 60 metrů to prý chodilo skrz 3 cm smrkovou fošnu.

Mají velice zajímavé řešení spoušťového mechanismu. Krásný design a nádherné pažby...
Natahování je dle oka vepředu prováděno vždy pákou, což je v těchto zemích tradiční (viz. soutěžní kuše na 10 a 30 metrů). Vzhledem ke genům terčových kuší, šlo zřejmě i o velice přesné náčiní.

Odpovědět

Příspěvků v tématu
Malosérioví výrobci kuší, zakázkové stavby, speciální kuše - od DanM - 04-18-2017, 06:58 PM

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející toto téma: 3 host(ů)