Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šípy pre palcový náťah
(06-26-2018, 03:21 PM)Marek Ťažiar Napsal(a): Spine nie je môj problém, nech si ho počítajú tí ktorý potrebujú aby im šíp oboplával luk. Mne stačí vzorec sila luku x 1.25 = minimálny potrebný dynamický spine šípu. takže 50# až 3000# je pre mňa fajn.

ja som pouzival kedysi toto: http://www.heilakka.com/stumiller/

postupom casu som sa to naucil robit uz podla seba

u korejskeho luku musis zvazit jeho specialne vlastnosti, ktore ine azijske luky nemaju, alebo ich nemaju tak vyrazne, alebo ich nemaju tak skombinovane Smile

za prve je to nizka BH, (aj) kvoli tomu je specialny uchop madla korejca, ktory odstrani plieskanie tetivy do zapastia a zaroven eliminuje paradox tak vyrazne, ze mozes mat sipy aj vyrazne rozdielnej spine, nez by si z toho kalkulatora vypocital ;-) .... ale na to si asi prisiel, ked si pouzil terminus technicus "dynamicka spine"

za druhe je to vyska zalozenia sipu na tetive a (aj) z toho specialny sposob vypustania (ovplyvneny uchopom madla)

korejci strielaju karbonmi aj z hornbowov, je to otrasna svatokradez, ale ti co robia tradicnu formu, pouzivaju bambusaky.
mne samotnemu sa osvedcili bambusaky ako najlepsie, hoci hovorit u bambusakoch o rovnakej spine v sade sipov je na smiech :-) ale prave v tom je to tajomstvo: korejci vzdy pouzivali bambusaky a vyvinuli velmi sofistikovanu techniku strelby, ze im nakoniec ta "nerovnaka spine" vobec nevadila ;-)

mudroval som o tom na starom fore, najdi si to...alebo studuj materialy, ako kedysi ja....alebo sa mozno niekde stretneme :-)
Odpovědět

Příspěvků v tématu
Šípy pre palcový náťah - od Marek Ťažiar - 06-26-2018, 01:15 PM
RE: Šípy pre palcový náťah - od Tecumseh - 06-26-2018, 02:56 PM
RE: Šípy pre palcový náťah - od Dusan - 06-26-2018, 08:02 PM
RE: Šípy pre palcový náťah - od Dusan - 06-27-2018, 07:48 PM
RE: Šípy pre palcový náťah - od Dusan - 06-28-2018, 01:56 PM

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející toto téma: 2 host(ů)