07-05-2018, 08:34 PM
(07-05-2018, 08:19 PM)Ivan Napsal(a): Mám dotaz na pravidla týkající se disciplín soutěží organizovaných na Lukostřelci s ligovými disciplínami - spotrování.
Myslím tím, zda mi může přátelský spolustřelec, či nestřílející doprovod, u vzdálenějších disciplín sdělovat po každém výstřelu místo zásahu, případně i s pomocí dalekohledu. Že si zásahy může kontrolovat střelec dalekohledem je asi v pořádku, jde mi o pomoc jiné osoby?
Ahoj Ivane,
Popis disciplíny:
Terčová střelba na 50 metrů. Je možné střílet jednu sérii po deseti šípech nebo dvě série po pěti šípech. Odražené šípy se nezapočítávají do hodnocení. Pokud střelec vystřelí více šípů, než je dovoleno, za každý šíp nad limit se škrtá jeden nejlépe hodnocený zásah. Výsledky se zapisují do bodovací karty do připravených políček tak, že pro každý šíp se zaznamená dosažená hodnota. Teprve následně se výsledky sečtou do celkového hodnocení. Při střelbě je možno využívat informace o vlastní střelbě od ostatních střelců (tzn. nechat se "navigovat" nebo informovat o svých zásazích, např. "máš to asi 2m před terčem", "to šlo nad" apod.)