Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zkušenosti s prodejci, vyřizování reklamací, servis atd.
#5
KOŘENovo kauzu sleduji od prvopočátku. 
Myslím, že těch přehmatů ze strany prodejce bylo tolik, že se nemůže jednat o náhodu, omyl nebo něco nechtěného.
Na vyjebávání se zákazníky jsou v Česku světová extratřída. Podnikavci zparchantělí čtyřiceti lety komunismu, kdy šlo o to si nahrabat pod sebe z cizího nebo něco ojebat. Americké nebo Kanadské firmy si zákazníka hýčkají, dávají mu za jeho peníze to nejlepší. Zboží, příslušenství, reklamní předměty, servis. Bohužel je problém s jejich tuzemským zastoupením, které působí jako žába na prameni. K zákazníkovi se dostane kuše bez příslušenství či doplňků, reklamních předmětů (klasicky chybí třeba natahovák, reklamní předměty jako čepice, tričko atd.). Stejná situace je i u servisu. Výrobce bez problémů vymění ramena, kladky, lanovody,... otázkou je, že český prodejce, si díly může nechat, opravu zbastlit a díly nechat pro prodej. Místo sady ramen vymění jen jedno rameno, atd. Vychcávka k vychcávce, korunka ke korunce.

Hoši si ale musí uvědomit, že nejsou devadesátá léta, na věcech dávno neprojde 100% marže, že zákazník si může objednat i jinde, třeba v Německu nebo přímo u výrobce za mořem. Že zákazník není neinformovaný debil, se kterým bude prodejce orat. Že zákazník typu KOŘEN má znalosti o produktu a přehled, se kterými si prodejce namaže na chleba.
Že může komunikovat přímo s výrobcem a usvědčit tak místního prodejce z podvodu či lži.

Kdo nějakou reklamaci přímo přes evropské nebo zámořské zastoupení světových značek jako Excalibur, TP, Mission řešil ví, že nemají s ničím problém a pro zákazníka udělají vše, pošlou bezplatně díly a jsou rádi za dobré jméno a renomé.

KOŘENovi díky, že si tuto zkušenost nenechal jen pro sebe a podělil se z ostatními. Těm, budiž toto poslouží jako zkušenost, kde nenakupovat a jak se sebou nenechat orat. 

Myslím, že toto vlákno může posloužit i jako dobrá pomoc při řešení reklamací, se kterými by měli čeští prodejci problém nebo nechuť je řešit.
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Zkušenosti s prodejci, vyřizování reklamací, servis atd. - od DanM - 07-30-2018, 10:07 AM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 8 host(ů)