08-03-2018, 01:16 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 08-03-2018, 01:26 PM uživatelem Rgx.)
Totální nízkonákladová garážovka. Původně to byla pistolovka s kolíčkovou spouští, kterou jsem tu prezentoval už dřív. Lučiště je ocelové, asi 50 Lbs a koupené z e-shopu jako náhradní díl asi ke kuši Royal. Tělo z bukového prahu. Přidal jsem lehkou pažbu z podélně půlené záclonové tyče. Botka je ze zbytku původního bukového prahu. Tětiva je z prádelní šňůry. Je to srandovně lehké a malé. Ještě uvažuju, že časem přidám nějakou páku na kolíček spouště. Zatím kolík vytlačuju prstem zespoda. Kolík chodí dost ztuha a musí se proto v otvoru mazat jelením lojem. Nemá to miřidla, tak se míří "tak ňák směrem k terči". Střílí to asi 20cm dlouhé šipky udělané z jídelních tyčinek z vietnamského obchodu. Kormidla z lepicí pásky. Špičky ořezané ořezávátkem. Po ořezání špiček je tvar šipek bikonický, zní to náležitě vědecky. Lítá to tak do 20 metrů vcelku rovně a jde spolehlivě zasáhnout metrový terč. Prostřelí to koberec, zapíchne se to do terčovnice asi tak do hloubky 2 cm.
A ta pažba je chycená 2 šrouby, dá se lehce demontovat a je z toho zase pistolovka. Nápad s natahováním pomocí naklápění té pažby přes 1 šroub jsem nerealizoval.
A ta pažba je chycená 2 šrouby, dá se lehce demontovat a je z toho zase pistolovka. Nápad s natahováním pomocí naklápění té pažby přes 1 šroub jsem nerealizoval.