Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Optiky, montáže, nastřelení optiky...
#19
Pěkný výběr optik Watcher.

Ad1: nechá se sehnat, bývá občas k vidění na amazonu nebo rázových nabídkách třeba u wyvern creations. Téměř ideální optika pro užití jak na závody do 40 metrů (ideálně ve spojení s náklopem), tak na LR střelbu. Disponuje sice pevnou paralaxou, ale při nižších zvětšeních (5x a méně) necestuje kříž po terči při špatném zalícení. Pro střelbu na dlouhé vzdálenosti jde už o preference střelce. Přiblížení 10x je už limitující a viděl bych to do vzdálenosti 100-120 metrů pro precizní střílení a 150 metrů pro střelbu třeba na 4 palcový balónek. Škoda, že má na osnově koláče a ne čárky – puškáč ale vznikl v době, kdy se ještě LR tak moc nestřílelo. Každopádně pro kratší vzdálenosti jsou větší body lepší, zejména na 3d. Nasvícení je také ukázkové – vyjma toho, že při rozsvíceném podsvětlení, je zepředu puškáče vidět červený odraz.

Ad2: Myslím si, že je to solidní puškáč za víc než solidní peníz (11 tisíc v ČR). Variabilita jak rozsahu, tak zvětšení je papírově moc hezká. Je to SFP, štelovatelná paralaxa od 20 yd (reálně pravděpodobně méně). Osnova – tady už trochu změť čárek – zejména pro závody. Ve spojení s HHA, bych to ale tak zle neviděl. No a samozřejmě záruka u Vortexu.

Ad3: Dobrá značka, nevhodná optika. Osnovy s balistickými stupnicemi pro klasické projektily, jsou pro kuše nepoužitelné. Ano ve spojení s HHA a jinými náklopnými montážemi se dají využít, ale klikání, přenášení a dopočítávání zásahů nad limit náklopné montáže už je o ničem.

Ad4: pouze po 3D. Pro LR je nevhodná.

Ad5: Stejně jako 4. Sklo není špatné, ale na LR nevhodné. Kvalita obrazu není nejhorší, ale není to ono. Navíc mám pocit, že deklarované zvětšení je menší, než by mělo být.

Ad6: Opět jako dva předchozí – super kušohled ve spojení bez náklopu, špatný kušohled ve spojení s ním.
 
svikaj>> některá čínská skla nejsou zlá a jelikož s nimi občas v práci dělám, tak koukám, že se kluci na východě učí celkem rychle. Spousta optik ale stále trpí vinětací a aberací zejména při vysokých zvětšeních. Pokud už toto mají kluci šikmoocí pořešené, vyvstává problém deformace obrazu při maximálním naklikání, ať už stranové nebo výškové korekce. Pak už jen záleží na střelci, jestli se s tímto smíří nebo si připlatí 3 a vícekrát tolik peněz za precizní výrobky.
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Optiky, montáže, nastřelení optiky... - od KOŘEN - 10-15-2018, 01:05 PM
RE: Optiky od Excaliburu - od Tosh - 11-12-2019, 07:36 PM
RE: Optiky od Excaliburu - od svikaj - 11-14-2019, 07:47 AM
RE: Optiky od Excaliburu - od DanM - 11-14-2019, 11:01 AM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 10 host(ů)