Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novinky ze světa kuší, testy, srovnání
To Spitamen 
Tohle tvrdím už dlouho. Současný vývoj mi připomíná pozdní středověk, kdy se nátahové síly kuší s ocelovými lučišti pohybovaly i kolem 1000 - 1200 lb a k natáhnutí byl potřeba vždy hever. Dnešní kuše jdou podobnou cestou, zvyšuje se nátahová síla (což je limitní z hlediska lidské síly při nátahu lanovým natahovákem nebo holýma rukama) nebo délka nátahu (což je limitujícím faktorem pro natahování, co se týče výšky zdvihu při nátahu a ostrého úhlu, který tětiva svírá, ať už s natahovákem nebo prsty).
Osobně jsem příznivcem spolehlivosti, zálohování, jistoty. Nové kuše toto bohužel nesplňují. U Ravinu, pokud v extrémní situaci ztratíte kličku, končíte. Kuše je jinak nenatáhnutelná. U silných Excaliburů je pořád záloha v lanovém natahováku, ale i to je součástka, kterou můžete poškodit nebo ztratit. Potom jde opět o nepoužitelnou zbraň. Pořád dávám přednost kuším, které mohu natáhnout jak přípravky, tak rukama. A neznamená to přitom, že bych byl omezen rychlostí šípu, jeho energií nebo horší přesností vůči výše uvedeným. Naopak jsem na tom lépe s rychlostí střelby a reálnou využitelností kuše za všech podmínek, s její reálnou hodnotou v lovecké, bojové situaci.
Odpovědět

Příspěvků v tématu
RE: Novinky ze světa kuší, testy, srovnání - od DanM - 03-16-2019, 10:09 AM

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející toto téma: 27 host(ů)