08-19-2019, 09:22 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 08-19-2019, 09:27 PM uživatelem zelenac.
Důvod editace: doplnenie textu
)
Tak som konecne prisiel nato,preco mi odiera tie konce sipov.Zozaciatku som podozrieval to zuzenie vpredu,ale nakoniec to robi zaciatok railu.Teda,zislo sa tam viac pricin.Dobre si postrehol,ze tetiva je priliz tenka.V spojeni so zubami,ktore maju trocha pozitivny sklon,namiesto toho,aby boli kolme na telo kuse,tetivu pri natiahnuti posunie po tych sikmych zuboch trocha nahor.Tak medzi telom kuse a tetivou vznikne medzera...vid obrazok.Pri spusteni zuby tetivu este trocha podvihnu a ako ju zuby pustia,tetiva slahne smerom k railu a kedze je tenka,tak tlaci len na spodnu cast koncika...ako je koniec sipu tlaceny dolu a dopredu,tak ohobluje z neho v tom nabehu do railu.....vid druhy obrazok.A kedze rail nieje z vylesteneho kovu,ale z umeliny,tak sa o seba tru 2 umeliny a z tej meksej to stiahne.Takze pomoze namotat hrubsiu tetivu,aby sa dotykala aj vrchnej casti koncika a asi aj zbrusenie zubov do praveho uhla,oproti telu kuse,pripadne este do nejakeho maleho negativu.Ten tajvanec to nebrusi preto,lebo ma rail z vylesteneho hlinika,a sip sa po nom pekne klze.Zadnu cast sipu nederie,len lesti.A ma o milimeter hrubsiu tetivu a ta opiera o obidve strany koncika.
obrazky su prehodene
obrazky su prehodene