Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primitivní flight, lukostřelba do dáli
#7
(08-22-2019, 05:10 PM)Luis Napsal(a):
(08-19-2019, 01:19 PM)woodan Napsal(a):
(07-17-2019, 10:08 AM)Luis Napsal(a): V Pilníkově na královském turnaji bude v neděli, dovolí-li to počasí, primitivní flajt. Ostatní si po soutěži mohou zastřílet sami, než to sklidíme.
Zdraví Luis

Ahoj Luis. Mám na teba otázočku. Aké parametre majú tie flightové luky? Aké drevo na to používaš? Aký tvar resp. prierez je na to vhodný? Už dlhšie ma láka niečo na tento spôsob skúsiť. Vďaka za info.

ahoj, nejsem žádný expert přes flajtové luky.. luk by měl být pokud možno konstrukčně co nejkratší, měl by mít co nejlehčí vnější část ramen, nátah bývá zpravidla kratší než obvyklý (kolem 25"), musí odevzdávat maximum vložené energie poměrně lehkým šípům (12 - 20 gramů) takže jeho životnost může být velice krátká. Šípy jsou možná ještě důležitější než luk. Musí mít kromě ostatního i co nejlepší aerodynamické vlastnosti. V kategoriích do 35 a do 50 liber se u nás docela osvědčily luky z laburna (štědřenec odvislý). Američani si chválí hikoru ale i těžší dřeva.
Zdraví Luis
super, ďakujem za info. U nás by som takýto luk robil asi z javora, je to ľahké a rýchle drevo. Nevedel by si tu postnúť fotky tvojho luku a šípu pre inšpiráciu? Tento javor som vyrobil kedysi dávno a dával pekné vysledky, hoc nebol robený na flight a strieľal som len obyčajným terčovým šípom.


Přiložené soubory Miniatury
   
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Primitivní flight, lukostřelba do dáli - od woodan - 08-22-2019, 06:05 PM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 5 host(ů)