05-12-2017, 06:22 PM 

(05-12-2017, 04:26 PM)jankokes Napsal(a): ........ Rychlejší nebo s menším propadem, to je mi jedno, obojí znamená menší aerodynamickej odpor. No ale hádat se nebudu, nechci dopadnout jako na physicsforums, když jsem si dovolil polemizovat s teorií relativity, čili dám, co dát mám, a snad to dobře dopadne.
samozřejmě souhlas, beru to tak, že se dají dělat zkoušky bez komplikovaného vybavení a výsledek je pro mnohé jaksi více berný než nějaká tabulka s čísly
pokud na to chceš jít přes měření rychlosti pomohla by ti možná aplikace Arrow Speed Chronograph Pro
pokud je budeš testovat z kuše budou se letky asi víc ničit a testy budou komplikovanější tím i dražší, myslím si, že už v railu přes letky bude působit síla působící rotaci což může rozkmitat šíp, který nevyletí zrovna ideálně v ose a zároveň se letka nalepená v úhlu v drážce vedení pravděpodobně bude otírat a ničit, krom toho střelbou na krátkou vzdálenost vlastně nic moc nedokážeš, přírodní peří je třeba na krátké vzdálenosti lepší než plastové letky, ale na dlouhé beznadějně prohrává, prostě moc brzdí