11-21-2019, 10:47 PM
Po rokoch som sa mrkol na stránku Pražských větiev a bol som príjemne prekvapený! Pre vás tu to asi nie je novinka- lebo je to pol roka stará info. ale Mychal s partou sa zúčastnili v Tureckom Konstantinopole lukostreleckej súťaže Conquest cup 2019 a v ďalekostrelbe mu to letelo na 400m čo je celkom pekné. Vyhral Adam Kaprpowitz s hodnotnými 508 m - to už je blízko vstupného výstrelu do klubu strelcov v bývalej Osmanskej ríši.
No a potom som skočil mrknúť po rokoch na ATARNET a tam už ma Karpowitz šokol svojím výrobkom a výkonom.
post je z februára 2018 :
" I have recently tested a very heavy flight bow, about 175lb at 27.5in. The arrow velocity with a 14.5g (223 grains) arrow was 404fps (Dacron string) and 436fps (FF string).
The same bow shot 14.5g arrow to 790m (860 yards) last May. I think I posted the weight at 163lb at the time, which was (probably) a mistake.
I believe with good arrows such bows can easily hit 800m, possibly even 850m.
Adam "
Tak možno už asi ani nemusím robiť žiaden pokus- už sa to darí. Aj Adamovy to trvalo cez 20 rokov ... Hoci cieľom je strieľať tieto vzdialôenosti so 120-130 lb lukmi. Stále sila nahrádza technickú dokonalosť - a techniku samotného strelca . K tomu hodvábna tetiva a nie fast flight a ručne robené šípy a nie s plastovími časťami. Ale aj tak bomba !!!
( By ma zaujímalo,kto to ťahal. Asi mašina. )
No a potom som skočil mrknúť po rokoch na ATARNET a tam už ma Karpowitz šokol svojím výrobkom a výkonom.
post je z februára 2018 :
" I have recently tested a very heavy flight bow, about 175lb at 27.5in. The arrow velocity with a 14.5g (223 grains) arrow was 404fps (Dacron string) and 436fps (FF string).
The same bow shot 14.5g arrow to 790m (860 yards) last May. I think I posted the weight at 163lb at the time, which was (probably) a mistake.
I believe with good arrows such bows can easily hit 800m, possibly even 850m.
Adam "
Tak možno už asi ani nemusím robiť žiaden pokus- už sa to darí. Aj Adamovy to trvalo cez 20 rokov ... Hoci cieľom je strieľať tieto vzdialôenosti so 120-130 lb lukmi. Stále sila nahrádza technickú dokonalosť - a techniku samotného strelca . K tomu hodvábna tetiva a nie fast flight a ručne robené šípy a nie s plastovími časťami. Ale aj tak bomba !!!
( By ma zaujímalo,kto to ťahal. Asi mašina. )