Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zkušenosti s prodejci, vyřizování reklamací, servis atd.
#19
Zdravím střelci 

Chtěl bych něco málo napsat o zkušenostech s prodejci a s reflexní kuši Jaguar 2, přesný název Beast Hunter JAG2 Pro. 175lb

Kuši jsem zakoupil před Vánoci z eshopu Balistas.cz 

Při rozbalování jsem pečlivě sledoval každý detail kuše. Hned při prvním pohledu na rail, jsem si všiml lehkého otřepu (ťukanec) na levé straně. Otřep byl nalakován, takže šlo o vadu při výrobě. Trochu jsem váhal,  jestli kuši nepošlu na reklamaci. Nakonec jsem si řekl, že ještě počkám na testy při střelbě a uvidím, jestli to necupuje omotávku. Během té doby, jsem si pro tuto kuši objednal optiku a kvalitní šípy od Easton Bloodline 20"/400gr

Mezi svátkama byl čas na složení, osázení kušohledu a šlo se testovat. Test probíhal na 30m z ruky a šípy chodily parádně. Omotavka po cca 40 ranách vykazovala značné opotřebení.
Říkal jsem si, nic hrozného u kuše za 4100kč. Zkusím odjehlit hrany na záchytu, udělám novou omotávku a bude to snad ok. 
Sundávám tedy lučiště, upínám do svěráku s hadrou a dělám novou omotávku. Omotavka hotová, jde se na zpětnou montáž lučiště k tělu. ( tětiva je nasazena od výroby na lučišti) 
Strkám lučiště do těla kuše a předním šroubem lehce dotahuju, aby se mi vymezovací destička nehýbala do stran. Vše dle návodu. Lehce dotáhnu. 
Při tomto úkonu se ozve lehké lupnutí a já se leknu co se děje.
 A už to vidím. Přední část těla kuše je naprasklá!! Dřív než jsem stihl nasadit spodní díl, který zabraňuje rozevření, mi to prasklo. Říkám si sakra, vždyť jsem to ani nedotahl!! A pak to vidím. Hluboký vyvrt pro Držák tlumičů kmitů tětivy. Říkám si proč to je tak zbytečně hluboko provrtané, jen kvůli cca 4mm kolíku. 
Volám hned prodejci a popisuju mu co se stalo. Prodejce, ať to pošlu na reklamaci. Hned druhý den to posílám s reklamačním protokolem a fotodokumentací. 
Odezva v podobě mailu přichází po pár dnech.  Ale již od obchodu
zbrane-vzduchovky.cz 
Reklamace příjmuta.
 Trochu mě zaráží, že jde  o jiný název obchodu. Na internetu vygooglim, že jde o ty samé lidi.  Nu což, to přeci nevadí. 
Asi po 14 dnech mi přijde vyjádření od prodejce, že kuši poslali dodavateli. Dodavatel je zase Colosus.cz 

Dodavatel reklamaci zamítl, s tím že šlo o špatnou manipulaci při složení kuše a dle poškození nášlapu a opotřebení se nejedná o prvotní složení kuše.
Jak tomu mám rozumět? ( kdyby se to stalo hned při prvním složení, tak mě to jako uznaji?)  
Tak posílám mail že nešlo v žádném  případě o poškození nášlapu, pouze oděrky z běžného používání, konec konců kuše je určena na střelbu, né na výstavu. Že problém je v tom nesmyslně hlubokém VÝVRTU!!! 

Obchod se tomu otočil zády a rozbitou kuši mi poslali zpět. 
Poslal jsem tedy své poslední vyjádření :

Co se týče kuší, myslím si, že nejsem úplný začátečník, tak mám trochu přehled. Kuše Beast Hunter JAG2 Pro, nebo tomu říkejte jak chcete, je jen další nekvalitní produkt z východu. Past na zákazníky. Beast Hunter je jen vymyšlený název nějakého dodavatele, všechno to je od Tajwanců Poe Lang. Neříkám, že mají všechno špatné, ale kvalita použitých materiálů a životnost, je mizerná . Ať jde o materiál lučiště, spouštěcího mechanismu, odlitků, nebo lživých  parametrů  daných kuši. Příkladem je právě Jag2, kde se udává rychlost 260fps šípem těžkým 400gr, skutečnost je jiná, šíp těžký 337gr( na tuto kuši nebezpečně lehký) a rychlost naměřená chronem ukázala 233fps. Na druhou stranu, je to relativně levné a právě proto, jsem se nechal nalákat.
Špatná zkušenost, taky zkušenost.  Můžu být rád, že se to nerozlítlo při výstřelu, nechci ani domýšlet možné následky.. Naštěstí jsou zde i kvalitní značky, jako třeba Excalibur, Barnett, Ten point atd. perfektní  záruční i pozáruční servis, kvalita použitých materiálů, je také někde jinde.
Aspoň mám poučení pro příště. Na zbraní se nemá šetřit.... 

"Přeji hodně úspěchů v podnikání." 

 A tím jsem tuto záležitost uzavřel. 

Dnes jsem ze zvědavosti koukal na jejich stránky Balistas.cz, zbraně-vzduchovky.cz a Colosus.cz, kuši Jag2 Pro s tlumiči nemají  ani na jednom obchodu skladem. Tak si říkám, buď jde tato kuše na dračku, nebo ji radši stáhli z prodeje. Tak či tak, v budoucnu si nakoupím radši jinde..... 
 Zde přikládám foto kuše...


Přiložené soubory Miniatury
       
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Zkušenosti s prodejci, vyřizování reklamací, servis atd. - od mirdus - 02-24-2020, 08:58 PM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 3 host(ů)