06-26-2020, 06:19 PM
Zdravím všechny účastníky fóra. Jsem tu nový a chtěl bych zde publikovat svoje více než půlroční "snažení". Propadl jsem střelbě z kuše a jak tady vidím, tak je to celkem rozšířené . Přikládám foto. Chtěl jsem si vyrobit vlastní kuši a vyzkoušet jak to dopadne. Byl to samozřejmě pokus-omyl, hlavně spoušťový mechanismus. Nejsem sebevrah a když jsem poprvé natáhl lučiště věděl jsem, že to není žádná sranda. Kromě lučiště a puškohledu je to celé ruční práce. Není to žádný špičkový výkonný model, ale dá se z něho slušně střílet. Protože je zde spoustu střelců co střílejí dlouhou dobu mají mnohem více zkušeností, tak přidám trochu údajů a chtěl bych znát nějaké hodnocení.
nátahová síla: 175lb - je to koupené náhradní lučiště pro JAG2 - vím nic moc
váha i s puškohledem: 3,7 kg
délka: 86 cm
nátahová délka: 29 cm
materiál: akát, lehce namořený a olejovým voskem natřený - vynikající materiál - tvrdý a hlavně houževnatý, jde si k němu hodně dovolit
puškohled: Jandao 4x32 pětibodová osnova - na ten výkon stačí, střílím na max 60 metrů, ale dívám se po něčem lepším. Vím že Čína už ne!
odpor spouště : 1,7kg
rychlost: to bohužel nevím, nemám ji čím změřit
Značek šípů jsem vyzkoušel už hodně, teď střílím s PROFLIGHT PREMIUM ARROW 18" 370 grain asi zatím nejlepší, stavět šípy ještě neumím
nátahová síla: 175lb - je to koupené náhradní lučiště pro JAG2 - vím nic moc
váha i s puškohledem: 3,7 kg
délka: 86 cm
nátahová délka: 29 cm
materiál: akát, lehce namořený a olejovým voskem natřený - vynikající materiál - tvrdý a hlavně houževnatý, jde si k němu hodně dovolit
puškohled: Jandao 4x32 pětibodová osnova - na ten výkon stačí, střílím na max 60 metrů, ale dívám se po něčem lepším. Vím že Čína už ne!
odpor spouště : 1,7kg
rychlost: to bohužel nevím, nemám ji čím změřit
Značek šípů jsem vyzkoušel už hodně, teď střílím s PROFLIGHT PREMIUM ARROW 18" 370 grain asi zatím nejlepší, stavět šípy ještě neumím