01-22-2022, 04:45 PM
Ak môžem doporučiť vykašli sa aj na rozvarené šľachy. Je to samozrejme lepšie ako bežný kožný-lebo aj ten má niekoľko rôznych variánt a tie najlepšie dokážu niekomplikovaný ( nie s veľkým opačným prehybom a so super krátkymi ramenami ) luk udržať pokope istú dobu . Robil som tiež pokus-omyl luky so šľachovým glejoma moje "vnútorné vyšetrovanie" neúspechu poukazuje práve na použitie tohoto gleja-dokonca aj v percentuálnych prímesiach ako na príčinu katastrofy. Okrem iného. Doporučujem čistú "vizinu". Bulharský zdroj nepoznám- možno super, ale pre nedočkavých sa vizina predáva v každom obchode pre profesionálnych výtvarníkov a reštavrátorov- už spracovaná vysušená v plátkoch- pretože dodnes sa bez nej nedá rešatvrovať naozaj profi starý nábytok- pozlacovanie plátkovým zlatom a pod. Jeden taký obchod je v Bratislave - pod hradom nad príjazdovkou k mostu SNP, jeden v Prahe a možno aj Brne. Alebo boli. Dlho som nebol. Je to drahá sranda, ale zas nie smrtelne.
Ak je čas doporučujem nájsť si v blízkosti odchov rýb pre hotely a reštavrácie - ja som to kedysi ( je to už viac ako 10 rokov...) úspešne praktizoval, kde ryby aj spracovávajú a z jeseterov vnútornosti pokladajú za odpad. Bol to super zdroj, kde si sám všetko kontroluješ- spracuješ- usušíš ... (ešte aj hlavy som na nich vymámil-ovplyvnený najnovším (vtedy) objavom archeológov z dielne dávneho lukára kde objavili návod aj stopy jemnej kožičky z vnútra tlamy jesetera). Tak som pracne preparoval kožičku z papule jesetera. Šialenstvo...
( Rozváral som aj kaprie mechúre. Tieto pokusy ma stáli veľa energie a veľa sklamania... )
Ak je čas doporučujem nájsť si v blízkosti odchov rýb pre hotely a reštavrácie - ja som to kedysi ( je to už viac ako 10 rokov...) úspešne praktizoval, kde ryby aj spracovávajú a z jeseterov vnútornosti pokladajú za odpad. Bol to super zdroj, kde si sám všetko kontroluješ- spracuješ- usušíš ... (ešte aj hlavy som na nich vymámil-ovplyvnený najnovším (vtedy) objavom archeológov z dielne dávneho lukára kde objavili návod aj stopy jemnej kožičky z vnútra tlamy jesetera). Tak som pracne preparoval kožičku z papule jesetera. Šialenstvo...
( Rozváral som aj kaprie mechúre. Tieto pokusy ma stáli veľa energie a veľa sklamania... )