Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Příběh jedné kuše aneb odvrácená tvář české kušostřelby.
#2
Vážený pane Raule,
Rád bych uvedl Váš příspěvek na pravou míru, tak reaguji. Z ničeho se zde nemusím obhajovat, ale to jak strkáte hrušky a jablka do jednoho pytle se mi nelíbí. Tak předně pokud směřujete nějaké požadvky ohledně reklamace použité kuše na prodejce, což jsem byl v té chvíli já, měl jste na to cca bezmála rok a půl a mohl jste mě v klidu kontaktovat. Adresu i telefon jste měl. Co bych věděl, rád bych Vám sdělil. Druhá část vašeho příspěvku se netýká mne, ale pana Cermana. Tak si to prosím nepleťte a obraťte se na něj.
Já jako nováček zde na foru získával informace o vhodné kuši pro mne a byl jsem před koupí prvního EX. 
Tak podle recenzí a hlavně dle informací zde na foru a dle finančních možností, jsem si pořídil zmíněného Matrixe 330, tak aby mi sloužil co nejdéle ku mé spokojenosti. Kuši jsem vyladil dle svého lepší optikou a HHA náklopem, což mě stálo dost peněz. Pak jsem se vzhlédl v Micru, protože je menší a kompaktnější a i přes rozpoluplné recenze jsem si ho pořídil, i když jsem ho do té doby neměl ani v ruce a nemohl porovnávat. Pak jsem Matrixe nabídnul k prodeji. Ozval jste se, kuši jste chtěl mermomoci poslat poštou, i když jsem Vás varoval před uskalím posílání něčeho takového poštou. Do poslední chvíle jste se choval tajemně a vystupoval pod přezdívkou, adresu a nějaké jméno jste mi poslal až v den odesílání balíku. Pamatuji si jen, že znělo nějak rusky, či ukrajinsky. Pokud bude třeba dohledám a zveřejním, ať se neschováváme za tajemné nicky ať si každý udělá svůj obrázek. 
Co jste s kuší dělal rok a půl je jen Vaše záležitost. Já Vám jí poslal s čistým svědomím a hluboko pod pořizovacími náklady. Co se týká výkonu Matrixe, nechčijte mi jak rád používáte tento termín, na hlavu. Já výkon nijak závratně nemohu ovlivnit. Matrix má dle výrobce 330fps s továrně použitými šípy, já chronometr nemám, ale dle mé zkušenosti každá kuše střílí nepatrně jinak. To asi budete muset reklamovat přímo u výrobce v Canadě. Osobně se mi zdálo, že dosahovala lehce menšího výkonu, ale s tím jsem si nelámal hlavu, nejsem závodní střelec. Mé Micro je uvedné jako 330 zase dosahuje dle mého tak 335-40fps. Tak mne klidně suďte. To je výsada výrobce, jak kuši pojmenuje a myslím, že výkony daných kuší se zde také probíraly.
Co se týká Vámi zmiňované nálepky-tak výrobce HHA dodává jen jeden předtištěný arch. Já z nej požil jednu stupnici, zdálo de mi to dobré a po čase jsem vyměnil lehce odrbanou tětivu za novou. Pak jsem musel znovu nastřelovat, nebyl stejný soustřel jako napoprvé, tak jsem použil jinou stupnici a tu jsem Vám tam pak nechal. A i o tom jsem Vás před prodejem informoval, že bude chybět jedna stupnice. Kuše v mé ruce střílela na flek.
Co se týká Cermana, tak se ho musíte zeptat, jak to kde chodí. Já koupil kuši zabalenou v origo krabici, přelepenou a s platným dokladem, v obvyklém stavu při prodeji. Co je napsáno na railu, jak tady dokladujete na fotografii nevím a ani jsem si toho nevšimnul. Kuši jsem sestavil a pak již nerozebíral. Nebylo třeba. Na stránkách Cermana je uvedené, že M310 a M330 mají tělo stejné-stačí si najít v sekci příslušenství! Z mé zkušenosti vím, že pokud změníte tětivu, nebo ji jinak navinete na ramena, tedy pootočíte o několik otoček jinak, nebude nástřel stejný. Výkon ovlivňují i tlumiče chvění v tětivě. Já když nepoužívám a sundám tětivu, vždy si poznamenám kolikrát byla natočena na ramenou. A i tak znovu nastřeluji. To je stejné jako když se Vám tětiva používáním vytahá.
Vážený pane, vlastně vůbec netuším proč se tady s Vámi zabývám a něco vysvětluji. Opravdu jste mě urazil a s takovou drzostí a arogancí jsem se dlouho nesetkal. A vlastně Vás žádám o nápravu toho Vaše licitátu a o omluvu zde na foru. Nejsem žádný podvodník, nikomu nechčiji na záda a nemám v povaze s někým vyjebávat. S Cermanem si Vaše problémy vyřešte sám nevím co jste spolu řešili, ale mne do toho netahajet, páč jsem toho pána nikdy v životě osobně neviděl. 
Pokud nejste s kuší spokojený, inzerujte ji za odpovídající cenu někde na bazaru, sleduji to pravidělně, možná Vám pak udělám nějakou nabídku. Jinou radu pro Vás nemám, snad jen ještě, že by jste si mohl pusu umýt mýdlem. To prý pomáhá. S pozdravem Kučera ať se tedy známe jmény, když už jsme kamarádi.

Už se k tomu nebudu více vyjadřovat, ale aby to nevypadalo, že jsem Vás odrbal a prodal nějaký šunt, tak sem dejte skutečné fotografie kuše a její výbavy, počet šípů a udejte cenu za kterou jsem ji prodal. Nas. jste mě neskutečně, jdu hledat výpis z účtu, tuším že jste platil předem a Vaše iniciály. Fotografie před balením také mám.
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Příběh jedné kuše aneb odvrácená tvář české kušostřelby. - od Alfonz - 10-11-2022, 08:55 PM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)