Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Malosérioví výrobci kuší, zakázkové stavby, speciální kuše
#42
To Spitamen:
Pro starší kuše a zejména ty s dřevěnou pažbou mám slabost.
V obýváku na stěně plánuji pověsit jednu z kuší. Určitě preferuji něco s dřevěnou pažbou -  buď historická kuše nebo by se mi líbil starý Barnett Wildcat (rok výroby 1979 a první kuše co jsem měl), Barnett Supreme, Crisbow MK I - III se dřevěnou pažbou ze dřeva Imbuia, Horton Supersport,... Viset na zdi by mi mohlo ještě první Barnett Commando, protože to je kuše, na kterou mám nejen vzpomínky, ale zároveň se jedná, na rok svého vzniku (1977), o velice pokrokovou, designově čistou, jednoduchou a funkční zbraň. Rád o ní napíši samostatný článek.

To Watcher:
Díky, určitě v článcích zabrousím i do historie. Vidět střílet repliky či originály historických kuší je právě možné v klubu "Střelci z kuší Bohemia" na něž jsem dával odkaz ve vláknu "Soutěže a závody". Tam se s nimi zároveň i soutěží a je to pěkné pokoukání a pokud člověk takovou starou kuši má a zúčastní se, je zážitek o to větší. Pořádají se i klání vyloženě středověkých puristických kuší. I na to zkusím najít odkaz a dát ho do sekce "Soutěže a závody". 
Při minulé návštěvě KOŘEN u mě jsme změřili rychlost a energii jednotlivých kuší...
       
Mám takový sen, změřit na soutěži jednotlivé historické kuše, včetně replik těch nejstarších. Z toho pak udělat přehlednou tabulku a jednotlivé typy včetně fotogalerie porovnat. To samé bych provedl se všemi dostupnými moderními kušemi.

Každopádně díky všem za pozornost i trpělivost!
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Malosérioví výrobci kuší, zakázkové stavby, speciální kuše - od DanM - 06-14-2017, 09:45 PM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 15 host(ů)