Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podnět k zamyšlení nad turnaji a změny v LL
#1
Ahoj přátelé setkávání u společného hledání šípů někde v trávě kolem terčovnice,
 chtěl bych se s Vámi podělit o několik postřehů ke změnám které probíhají v rámci ATL. Předem avizuji, že se jedná o mé soukromé názory, které nezastupují LUKOS, takže případnou kritiku adresujte na moji holou hlavu. Věřím však, že v každém režimu se cení konstruktivní kritika/názor a že nám jde o stejnou věc, aby ATL a LL zůstalo prostorem, který bude motivovat další fajn lidi věnovat se lukostřelbě a setkávat se.

A teď to co mám na srdci a na co bych rád znal názor nejen Rady ATL, ale hlavně také ostatních lukostřelců. Snad se případná debata povede věcně a slušně i když jsme ve virtuálním prostoru. 

Za prvé si myslím, že by bylo vhodné prodiskutovat přesnější nároky na pořádání ligových turnajů, tedy co by měl pořadatel zajistit kromě počtu míst a ligových disciplín.
  • Tedy například zimní turnaj jen z ligových disciplín se mi zdál jako trochu nefér záležitost, primárně pro část střelců z nejbližšího okolí soutěže. Pokud by to byla klubovka, tak super, ale zapisovat z takového závodu výsledky do ligy mi nepřijde vhodné ani sportovní. Za mě by soutěž měla mít např. alespoň 10 disciplín. 
  • Obdobně aktuální propozice na Lukohrátky, kdy si rodiče mohou vybrat jestli pošlou děti v dětské skupině nebo je postarší mezi dospělé. V LL jsem viděl vždy výhodu oproti ostatním soutěžím, že kdo včas dorazí může si zapsat skupinu a může trávit čas s dětmi, nebo přáteli. V klubu nám prošlo dost dětí a hlavně v začátcích také děti, které střílely bez rodičů a moc si nedovedu představit jak už tak velké riziko na sebe lidi berou, když někoho vezmou na soutěž ještě předáním dětí mimo skupinu a také to, že chci vidět jak se dětem daří a nebo je uklidnit, že na dalším terči bude líp. Možná jsem postižen tím, že své děti mám ještě upřímně rád a chci s nimi trávit čas a když už dorostou věku, že ze střílení něco mají, tak je nechci poslat do dětské skupiny, nebo “šikanovat” postaršením. LL byla vždy otevřená rodinnému střílení a s tím jsem ji vždy propagoval, že je to místo, kde může rodina aktivně strávit čas a tohle mě mrzí. 
  • Chápu že každý pořadatel chce udělat soutěž jinak a nikdy se neshodneme např. v tom jestli sjednocovat body na šíp, nebo kolik náhody má v soutěži být mimo ligové disciplíny, ale to bych opravdu nechal pořadatelům a zpětné vazbě od soutěžících na rozdíl od vrchních dvou bodů, které dle mého názoru mají vliv na obraz ligy jak z hlediska přívětivosti tak z hlediska fair play. 
Druhé téma je přístup ke změnám z hlediska Rady ATL. Přišlo mi trochu zvláštní, že celkem podstatná změna, jako přebodování disciplín se projedná tak rychle, aniž by by někoho zajímalo co si o tom myslí střílející nečlenové. Přijde mi, že bychom měli tvořit komunitu a tak by mi přišlo vhodnější, klidně na Radě projednat varianty, ale ty pak dát na fórum s tím  jaké má která varianta výhody a nechat všechny se k tomu vyjádřit (případně třeba aspoň nezávazně hlasovat). Nebyl přeci žádný spěch, celou sezónu se mohlo o takové změně jednat, popovídat si po závodě atd. a pak před posledním závodem schválit pravidla pro novou sezónu. Stejně tak by se dala otevřít možnost samotné úpravy disciplín, např. za mě jsou dvě dálkové disciplíny dost náročné na prostor a bezpečnost (ústup a 50 m) a klidně bych 50m nahradil 30 nebo něčím úplně jiným, ale to teď jen nadhazuji. 

Děkuji všem co se zapojí do diskuze a prosím neberte nikdo nic z toho jako osobní útok, ale jako věcnou debatu o společném koníčku. 
Ať vám to dobře lítá a děkuji všem pořadatelům, kteří si najdou čas připravit pro ostatní závod, bez toho nebudeme mít nic, ATL na pořadatelích stojí, ale o to víc si máme ten prostor měli udržet otevřený a přívětivý. 
  Ondra H.
Odpovědět


Příspěvků v tématu
Podnět k zamyšlení nad turnaji a změny v LL - od Ondra - 06-19-2024, 08:31 PM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: kopprom, 2 host(ů)