Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podnět k zamyšlení nad turnaji a změny v LL
#2
Krásný večer, diskuse je určitě žádoucí. Zkusím to ze svého osobního pohledu k jednotlivým bodům.
Změny v lize:
Od doby, co jsme LL zavedli, se postupně nějak vyvíjí, v minulosti se třeba střílela terčovka na 20 a 25 m a byly to prakticky dvě identické, zdlouhavé disciplíny. Také v těch dobách měla řada lidí vůbec problém jakýkoli terč dále než těch 25 metrů vůbec trefit. Ale výkony se rychle zlepšovaly a tak nám přišlo rozumné, aby se zrušila 25 a nahradila se 50m, která je přeci jen už o něčem úplně jiném, než je ta 20m. Že by dublovala KÚ se mi nezdá, každá je trochu o něčem jiném.
Z toho se nám ale tím pádem také staly 4 v podstatě různé disciplíny - a také většina nově příchozích to jako 4 disciplíny brala. Proto přišel na Valné hromadě návrh na to, aby se tyto disciplíny sjednotily i bodově, aby KÚ a Rychlostřelba výrazně nedominovaly nad oběma terčovkami. Návrh byl na VH poměrně emotivně diskutován, ale nakonec prošel. Není to tedy rozhodnutí Rady, je to rozhodnutí VH. V minulosti byly na VH schvalovány i jiné úpravy ligových pravidel, změny kategorií, změny bodování ... i proto je za mě dobré, pokud je více řádných členů a více diskutujících a o změnách rozhodujících. V blízké době by měl na to téma vzniknout i nějaký článek, který by měl ty změny trochu představit a uvést do kontextu trochu detailněji, než tady teď dělám já.

Zimní ligový turnaj:
Mě osobně se myšlenka "zimního turnaje" líbí, realizoval ji několikrát Kaťas a bylo to fajn, i když náročné a s vyloučením dětské kategorie. Holíkův "měřený trénink" se mi jako ligový turnaj nelíbil o nic více než Tobě, také jsem obratem psal Radě ATL, jestli opravdu chceme turnaje do LL dělat takhle. Ona ani Rada nebyla v tomto jednotná a myslím, že podobný formát závodu započteného do LL se už opakovat nebude.

Dětská skupina:
Máme za sebou celkem 7 ročníků Lukohrátek a dětská skupina v minulosti už byla, děti udělaly partu, byla to pro ně zase jiná zkušenost a povětšinou si to ty děti celkem užily. Mě dneska občas trochu až trne když vidím hromadu spíš než dětí tak "malých dospělých!" kteří se sami mezi sebou neumí ani pořádně bavit, pohrát si spolu, co víc, kolikrát se ani neznají jménem. Jak z nich chceme dělat nějaké budoucí jádro nové generace lukostřelců, když je k sobě ani pořádně nepustíme? Dětská skupina byla i u Ajuty, byla na Klepáku, z pohledu regulérnosti LL je střelba pod dohledem jedné, nikomu nenadržující kvočny spravedlivější, než když má každý rodič na své dítě trochu jiný metr. A že jsem se všemi šesti dětmi prošel už opravdu hodně turnajů a viděl hodně různých přístupů. Na LH nás k tomu kromě výše uvedeného vedou i další důvody, například to, že děti budou mít odlišné bodování, některé úplně jiné disciplíny než dospělí, v případě nepřízně počasí je pak možné pro ně zajistit i vhodnější azyl. Ano, je to riziko, vzít si na starosti bandu malých darebů, ale věřím, že naše kvočny to zvládnou.
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Podnět k zamyšlení nad turnaji a změny v LL - od Lucínek - 06-19-2024, 09:41 PM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 5 host(ů)