Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podnět k zamyšlení nad turnaji a změny v LL
#7
(06-20-2024, 02:41 PM)Mlčoch Napsal(a): Kapacita turnajů je další třaskavé téma, protože popularita roste, počet účastníků také a proto se také objevují v kalendáři věty typu "Přihlašování bude spuštěno zde v neděli 23.6.2024 20:00 hodin." A jsou turnaje, kde u toho počítadla musíš v tu hodinu opravdu sedět, koukat, jestli už je přihlašování spuštěné a jakmile je, tak se rychle registrovat, protože za 10 minut už se to nepovede, neboť je "plno". A je z pohledu LL fér, že mě někdo předstihne na turnaji, na který on se dostal a já ne, protože "bylo plno"?, Čím větší střelecká základna , tím se může stát že se atraktivní turnaje naplní rychle . S tím se nadá nic dělat a pořadatele by 130 lidí na turnaj obtížně umisťovali .  Letos se to asi nestalo protože když se podíváte ,tak aktivních střelců je méně než v předchozích ročnících.

Ahoj, tohle je dlouho další zajímavé téma, které by bylo dobré probrat a zjistit jestli má nějaká nová varianta větší podporu, nebo jestli nějaké opatření nemůže pomoct situaci vylepšit. Za sebe bych navrhoval minimálně změnit způsob započítávání výsledků do ligy a hned by odpadla část problému, výsledky by byly napínavější a nemuselo bys tak čekat jestli se člověk na turnaj dostane nebo ne. Kam mířím: inspirace WRC 2 :-)  tedy je např. 13 závodů za rok, soutěžící si předem zvolí kterých 7 se mu bude od celkového pořadí počítat a škrtne se mu jeden nejhorší. Dle tradice LL by to mohla být třeba i varianta že se zas započítají 3 nelepší z těch 7 nebo třeba 5 a střelec by musel při registraci na konkrétní závod nahlásit zda závod do ligy chce nebo ne. Vytvářelo by to rovnoměrný tlak, odpadlo by to, že pro zvýšení šancí je třeba objet všechny závody a nemusí mít nikdo pocit, že když se nedostane, tak zrovna na tomto závodě si prohraje ligu. Bylo by to zajímavější i pro děti a ty, kteří z časových nebo finančních důvodů nemohou odjet všechno, nebo se všude nevejdou. Dosavadní způsob výběru 12 výsledků napříč celým rokem dost zkresluje. Že by mohla být mnohem širší paleta opatření, co posunout, abych LL byla zajímavá i pro nováčky, přístupnější a měla potenciál na to, aby vznikaly další kluby a soutěže. To je to co bych si přál nejvíc. 

Valných Hromadách se to diskutuje už asi 3 roky (změna bodování tak aby byli bodově vyvážené ) za  mě 20m/50m rychlostřelba a Králův ústup jsou dokonalý mix různosti.
Souhlasím je to zajímavý mix, jen mě zajímalo jak ostatní pořadatelé mají nebo nemají problém dostat na trať 2 tak prostorově náročné disciplíny, my s tím máme problém i v takovém areálu jaký máme na Václava a když jsme zvažovali druhý turnaj u naší střelnice, tak je to téměř neřešitelné a přitom by se tam s okolním prostorem a krásnou pískovcovou skálou dal udělat parádní turnaj.
 

Lucíínek
Dětská skupina:
Máme za sebou celkem 7 ročníků Lukohrátek a dětská skupina v minulosti už byla, děti udělaly partu, byla to pro ně zase jiná zkušenost a povětšinou si to ty děti celkem užily.

Nevidím problém v dětské skupině jako takové, pokud na to děti jsou zvyklé a pokud to tak vyhovuje rodičům a pořadatel chce nést riziko, ale vadí mi, že to není dobrovolné, tedy že kdo se tomu nepodřídí, tak musí dítě postaršit mezi dospělé. Chápu koncept aktuálního závodu, ale často je to tak, že děti mají prostě mety blíže a někde náhradní disciplínu nebo něco nestřílí. Ale pořádat vlastně dva závody v jeden den, jeden pro děti a druhý pro dospělé na stejné místě nechápu. I v 3D IFAA je automatické, že pokud se střelec přihlásí s dětmi tak může jít ve stejné skupině alespoň jeden rodič a oproti tomu mi duch LL a ATL prostě přijde rodinnější a tak to respektuji ale nechápu. 

Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Podnět k zamyšlení nad turnaji a změny v LL - od Ondra - 06-20-2024, 08:15 PM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 5 host(ů)